FLUTURELE, TRANDAFIRUL ȘI ALBINA

valer aritron

FLUTURELE, TRANDAFIRUL ȘI ALBINA
Autor: Autor: Valer Ariton 
Într-o grădină cu flori A venit un fluturaș; Tare elegant gătit Că-i fluture de oraș. S-a oprit pe-un trandafir Și cu drag l-ambrățișat; Și apoi cu voce caldă Așa i s-a adresat: - Prietene trandafir, Dă-mi te rog puțin nectar În acest micuț potir Să-l duc la albină-n dar! - Îți dau bucuros amice! Îi răspunse trandafirul - Și pistilul își deschise Și-i umplu cu drag potirul. - Dar ce s-antâmplat, tu știi, Cu albina harnică? Că nu a mai fost pe-aici Și-am întrat în panică! - Este tare necăjită - Fluturașul i-a răspuns; Are o aripă ruptă; Sub o frunză s-a ascuns. S-a luptat c-un gărgăun, Și-i minune c-a scăpat! Am zburat pe lângă ea Și atunci ea m-a strigat. O ajut până-și revine; Sper că va putea zbura! Și atunci cu hărnicie Nectar iar va aduna. - Foarte bine faci amice! Îi răspunse trandafirul; Să-i urezi de sănătate! Și vezi să nu verși potirul. Fluturașul nostru, grabnic, Spre albină a zburat, Să-i aducă de mâncare Și aripa i-a pansat. Zilnic el a vizitat-o Și merinde i-a adus, Până când albina noastră În zbor către stup s-a dus. Bucurie fără margini În stupină s-a produs, Când albina dispărută La stup cu bine-ajuns. Să luăm învățătură De l-aceste vietăți, Care fără de cuvinte Ne pot da bune poveți. Buni să fim unii cu alții Și să ne-ajutăm la greu! Să respingem răutatea; Iubitori să fim mereu! Autor: Valer Ariton 03 Mai 2021.

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

3 gânduri despre „FLUTURELE, TRANDAFIRUL ȘI ALBINA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.