MITURILE TOAMNEI

 
 
AURELIA OANCA
 
 
 
 
MITURILE TOAMNEI

Autor: Aurelia Oancă

În fiecare frunză se-ascunde o poveste,
În fiecare suflet se-ascunde un suspin,
Cu fiecare clipă trăim ce-a fost și este,
O floare colorată sau acul unui spin.
 
Înaltul poartă-n brațe salutul de azur,
Pe care norii-ncearcă să-l ascundă,
Pe solul dur se-ntinde o ramură de mur,
Iar pe cadranul vremii plutește o secundă.
 
Cu palma ruginită o frunză mai mângâie,
Un petec viu de iarbă pe care-a poposit,
O șoaptă tristă-i spune c-a fost vie
Dar ramul ei în vreme e trist și obosit.
 
Din trupul meu voi face covorul de culoare,
Pe care îl voi pune la poale de arțar,
Să-l protejez în timpul în care viața moare
Și să-l păzesc în taină de clipe de amar.
 
E rolul toamnei blânde în piesa„Anotimpuri”
Să se îmbrace-n roșu și în cărămiziu,
S-aducă bogăție și să creeze mituri,
Care vor spune basme în viață, mai târziu!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „MITURILE TOAMNEI

  1. Înaintând cu fiecare zi în toamna vieții, în toamna aceasta prea puțin, din ce-mi doream, am reușit să ating cu privirea, cu pașii, natura și componentele ei…..În recompensă am primit , poeziile Distinsei Doamne Aurelia Oancă,care prin fiecare vers , fiecare cuvânt formează ,, MITURILE TOAMNEI,, … ,,mituri,, adevărate…Lectura poeziei concomitentă cu imaginația m-a teleportat în toamna cu de toate pentru toți..pentru suflet, ochi, contemplare, … ,, În fiecare frunză se-ascunde o poveste,/ În fiecare suflet se-ascunde un suspin,,/ ….. Trăind cu fiecare clipă ,, ce-a fost și ce este ,,/ imaginativ apelez prin lectură la teleportare, astfel poezia îmi derulează o toamnă autentică care poate fi și chiar este inspirație pictorilor . Atentă să nu pierd nimic din ce i-a dăruit toamna autorului, citeam și reciteam cum natura se descompune și se recompune în elemente individuale în clipa ei de toamnă când norii trag pânzele cenușii peste azurul cerului, iar pe pământ , parcă vedeam aievea,, cum lujerul de mur golit de mure devine vasal anotimpului….Nu-i de mirare de ce toamna i-a dăruit atâtea zile speciale din spectacolul ei Distinsei Autor Aurelia Oancă , pentru că aceasta a ales delicate cuvinte fiecărui element din natură ,, Cu palma ruginită o frunză mai mângâie,/Un petic viu de iarbă pe care- a poposit./…,, Totodată toamna a îndeplinit, în amănunt, rugămintea din poezia,, LASA-MI TOAMNĂ..,, unde semnatara îi cere ,, Lasă-mi toamnă o fărâmă din seninul de azur,/ Bucuria tinereții din petale s-o mai fur,…/..Și toamna i-a lăsat ce a dorit….!!! Din acest schimb de daruri între autor și toamnă când pentru spectacolul dăruit aceasta primește memorabile versuri se deslușește și o comuniunea ,o simbioză între elementele naturii ,, Din trupul meu voi face covorul de culoare ,/ Pe care îl voi pune la poale de arțar,,/ Să-l protejeze în timpul în care viața moare/ Și să-l păzesc în taină de clipe de amar…/ Citind poezia am avut parte de spectacolul susținut de doi actori, artiști emeriți, toamna și autorul poeziei care au menirea ,, S-aducă bogății și să creeze mituri,,/ adevărate……

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.