În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul editorului

Vanda---4-carti

ÎN CURÂND

La editura Globart Universum din Montreal va fi publicata cartea VANDA INTRE DORINȚĂ ȘI RAȚIUNE, ediția a 2-a revizuită și adăugită autor Mara Popescu Vasilca. Acest roman este primul dintr-o serie de 6 romane care vor fi toate reeditate și care toate poartă nume de femei: Vanda, Nora, Paula, Catia, Ursula, Bianca și care fac parte din colecția DRAGOSTEA ARZĂ-O-AR FOCUL a autoarei Mara Popescu-Vasilca
În cartea VANDA INTRE DORINȚĂ ȘI RAȚIUNE ediția a 2-a,  cuvântul editorului este semnat de Johnny Ciatlos Deak senior editor Globart Universum, jurnalist membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din Romania, prefață scriitoarea Mihaela CD, membru al Uniunii scriitorilor din Canada, Președinte al World Poets Association Canada, membru al Ligii scriitorilor din Romania, postfață domnul profesor Victor Manole, scriitor și poet, membru al World Poets Association, Uniunea Poeților Mondiali -Romania precum și impresii semnate de doamna profesor Aurelia Rinjea membru al World Poets Association și doamna Cezarina Adamescu critic literar.
Cărțile vor fi disponibile începând cu luna ianuarie 2022 și pot fi pre-comandate în format tipărit (softcover)  prin mesaj privat trimis autoarei Mara Popescu Vasilca, iar în format electronic( e-book)  vor putea fi achiziționate on line pe Google play, Barnes & Nobles, Amazon și alte platforme cautând simplu după numele autoarei MARA POPESCU VASILCA. In prezent sunt disponibile în format electronic și le găsiți on line în varianta primei ediții.

Cuvântul  editorului

JOHNNY CIATLOS DEAK

”Vanda, între dorință și rațiune’ este prima dintre cele șase cărți ale colecției ”Dragostea arză-o-ar focul”, colecție  formată din romane individuale , aflată la a doua ediție, corectată și adăugită, a autoarei Mara Popescu Vasilca.

Întreaga colecție se află sub semnul celest al  iubirii însă fiecare carte în parte are specificul său și prezintă povești unice de viață cu personaje atent construite ce ne invită să le descoperim. Fiecare roman  este inedit,  te surprinde și te emoționează.

”Vanda, între dorință și rațiune’ este un roman profund psihologic care dezvăluie într-o narațiune rapidă, fulgerătoare și încântătoare, personalități brodate migălos  cu o puternica fibră emoțională, ce se dezlănțuie în trăiri intense ce ating  vibrații înalte dar care au și o doză de rațiune și o latură spirituală.

Ca și celelalte romane din colecția ”Dragostea arză-o-ar focul” și acest roman are ca și  personaj principal o femeie, pe Vanda.

Vanda este o persoană educată, rafinată, trecută prin experiențe de viață care știe ce vrea de la viață, știe ce își dorește șștie ce caută însă drumul spre fericire aparent  pavat cu petale, are și spini ce-i înțeapă  uneori tălpile și sufletul dar totuși, merge mai departe.

Scriitura doamnei Mara Popescu Vasilca ajunge la sufletul  cititorilor prin câteva ingrediente de bază de la care nu face rabat  și le adaugă  rând pe rând din abundență , în aluatul dospind al romanului. Fără a devoala conținutul romanului lăsând  plăcerea absolută  a descoperirii  cititorului, mă voi referi la câteva dintre aceste  ingrediente.

Scriitoarea face prezentarea faptelor fără a implica judecata proprie,  lăsând  personajele  să spună adevărul franc, fără a le căuta scuze, prin adresare directă, utilizând  deseori monologul confesiv, cu  descrieri  detaliate care explică astfel  cum acționează, ce gândesc,  lăsând astfel cititorului  șansa  să cearnă prin propria sită  binele de rău.

Un alt ingredient  de succes al scriitoarei Mara Popescu Vasilca pe care  îl folosește cu succes  și în  romanul ”Vanda, între dorință și rațiune” este  construcția  personajelor  cu profile psihologice bine conturate ce se autodefinesc prin salbe de  emoții și trăiri prezente sau trecute, explicate  amănunțit și care se integrează  în mici secvențe în întregul romanului dându-i o textură consistentă și coerentă.

Romanul structurat în 11 capitole, poartă aroma dragostei și a iubirii trupești, un ingredient adăugat  din belșug  care ne însoțește pe tot parcursul romanului  și care înnobilează și dă savoare prin romantism și eleganța  descrierii scenelor de amor pline de pasiune și tandrețe.

Prin prezentarea  simțămintelor fiecărui personaj scriitoarea  dă valoare fiecărei ființe umane iar prin multitudinea de personaje fiecare cititor se poate regăsi la un moment dat în unul dintre acestea.

Într-o curgere fluidă scriitoarea  ajută cititorul să vizualizeze decorul în care se petrece acțiunea romanului, atribuind o atenție  semnificativă  fiecărui  loc vizitat și decorând cu detalii reale povestirea inducând  o stare veridică și reală poveștii romanului.   

O altă caracteristică  care o definește pe scriitoarea Mara Popescu Vasilca și o distinge din rândul scriitorilor contemporani este  rafinamentul subtil cu care ne dă lecții de viață, fără să ne dăm seama înțelepciunea și harul scriitoricesc își spun cuvântul iar la finalul romanului cititorul trece întreaga poveste, prin propriul filtru al valorilor, convingerilor și principiilor, hotărând singur ce a fost cel mai valorizant pentru el, pentru că, oricât am crede că le știm pe toate mereu avem de învățat din experiențele  de viață ale altora.

 Omul a fost creat din iubire și se hrănește cu iubire, căutând necontenit fericirea, uneori întreaga viață. La fel și Vanda, eroina principală a acestei cărți caută fericirea într-un maraton al iubirilor și al trădărilor.

Vă invit dragi cititori  să descoperiți în paginile acestui extraordinar roman  povestea fascinantă a Vandei, femeia care-și caută fericirea, între dorință și rațiune. Oare o va găsi?

 

Johnny Ciatlos-Deak

Următoarele cărți au fost publicate (ediția 1-a)  în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

Florin Caprar despre romanul Bianca, printre castele de nisip de Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

4 gânduri despre „În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul editorului

 1. Un profil impresionant, Mara Popescu-Vasilca, un nume, care mi-a atras atenția în mod deosebit, o persoană, o scriitoare, o personalitate în lumea culturii, care a reușit să își deschidă sufletul înspre oameni, folosindu-se de talentul ei literar.
  Apariția ei ca scriitoare, poate fi asociată cu deschiderea unei cutii de comori, valori care au stat ascunse, iar acum pot fi admirate și apreciate, etalându-și frumusețea.
  Mara Popescu-Vasilca, a reușit să transforme oroarea anului pandemic 2020, într-o colecție de volume, să creeze în loc să se afunde în suferință și frică, să preschimbe durerea în splendoare.
  Prețuire și admirație sinceră, pentru un exemplu de voință și energie pozitivă!
  Felicitări din toată inima!

  Gabriela Raucă
  Viena, 12 ianuarie 2022

  Apreciat de 1 persoană

 2. Va multumesc ! Nu am pomenit nimic despre acest teribil an pandemic, cu intentia de a nu impovara cititorul, de al scoate din atmosfera care, vrem nu vrem ne urmareste. Sunt onorata domana Gabriela Rauca, ma bucur, este ca un dar in acest nou an si va multumesc din nou !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.