Liliana Moldovan *IUBITUL MEU FILOSOF

LILIANA MOLDOVAN

IUBITUL MEU FILOSOF

Autor:  Liliana Moldovan 

FRÂNTURI DINTR-UN HAOTIC JURNAL SENTIMENTAL

            Îi plăceau râurile, adora să stea la o margine de apă cu capul înclinat ușor într-o parte, cu pipa mângâiată de buzele cărnoase. Uneori pleca pe o plută de gânduri. Iubea cântecul apei și se cufunda într-un fluviu de gânduri, departe de mine, departe de noi.

Între timp, eu mă pierdeam într-o amintire sau mă căutam într-o speranță.

– Aș fi vrut să mă iei cu tine, pe pluta de gânduri, să mă agăț de pânza sufletului tău cu mâinile încărcate de iubire. Uram vântul care îți alinta barba și invidiam apa care se unduia ca o sirenă, chemându-te cu vraja trupului ei. Senzual se strecura apa printre pietre, printre smocuri de trestii  cadâne. Vrăjit, deveneai un simplu pământean. Fără nume, fără iubire, fără griji.

            Stăteam lângă de tine, aproape, enorm de  aproape, pe aceeași bancă, de pe malul pustiu. Mă baricadam în propriul suflet, îl îmbrățișam într-un fald de speranțe. Așteptam, cu iubirea la pândă. În mână țineam cu coș de cuvinte și un buchet de zâmbete, să ți le ofer când vei întoarce capul spre mine și îți vei reaminti că exist.

-Știu, am repetat,  interesul tău pentru  mine avea să înflorească în curând și va izbucni în secunda în care îmi vei atinge obrazul sau îmi vei parfuma buzele cu aroma buzelor tale cu gust de tutun. Atunci ne vom regăsi și vom porni amândoi spre casă, cu palmele înmănușate de iubire. Clipind des din ochi, cu inimile desprinse dintr-un zbor de viață.

            Te cunoșteam de șapte ani, și mai mult decât iubeam călătoriile, te iubeam pe tine. Te-am iubit în orașe diferite, prin țări străine, pe țărmuri pustii ori plaje aglomerate. Plutind pe mare cu croaziere imense, ca niște răsturnate turnuri Babel, te-am iubit. Dragostea noastră devenea un mozaic fluid fiindcă ne-am iubit, pe mare și pe uscat, în aer și pe cărări de munte, în hoteluri de cinci stele, pe lângă taverne și chiar într-un hamac.

            Apoi a venit anul speranțelor risipite și toate planurile noastre s-au spart ca un val izbit de țărmul unor realității de granit.

 
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „  Liliana Moldovan *IUBITUL MEU FILOSOF

  1. Cât de profund!În doar câteva subliniate, și o întreagă avalanșă de sentimente vulcanice inundă cititorul! Iubire,patos,atracție nebună,amor dus în delir,suferință,decepție, tot…!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.