6 MAI 2023-SMARALDE PE PORTATIV -un eveniment încărcat de splendoare*Lansarea cărții Prin Roua Gandurilor- Mihaela CD

SMARALDE PE PORTATIV 6 MAI 2023 (24) - Copy

SMARALDE PE PORTATIV -un eveniment încărcat de splendoare

LANSAREA CĂRȚII -PRIN ROUA GÂNDURILOR -autor MIHAELA CD

Evenimentul Smaralde pe portativ  a avut loc  în data  de 6 mai 2023 la Domeniul Roman din Berthierville, un restaurant-motel cu specific românesc situat la aproximativ 70 km de Montreal într-o oaza de verdeață.Pe buna dreptate noi am denumit Domeniul Roman ”coltul nostru de rai romanesc” fiind nu numai  un loc de recreere dar și un loc de întâlnire între românii de aici aflați la mii de kilometri  depărtare de țara natală.

Editura Globart Universum și Universum Vip Studios au realizat împreună cu Domeniul Roman acest minunat eveniment cultural  denumit ”Smaralde pe portativ”  în cadrul căruia  scriitoarea Mihaela CD și-a lansat cea de a 12-a  carte personala de autor intitulata  Prin Roua Gândurilor,  carte  dedicată de autoare bunilor săi prieteni  Edviga și Puiu Iordachi, prezenți și ei la eveniment.

Smaralde pe portativ lansarea cărții PRIN ROUA GÂNDURILOR-Mihaela CD

Restaurantul gătit în  haină de sărbătoare  și împodobit cu flori aștepta  musafirii  primindu-i chiar de la intrare autoarea Mihaela CD cu un pahar de șampanie  și o carte.Bucuria a fost la ea acasă,prieteni și oameni dragi s-au îmbrățișat și s-au bucurat să se revadă ciocnind câte o cupă de șampanie. Printre invitați s-au aflat oameni de cultură, artiști plastici, actori, poeți, jurnaliști, promotori culturali, cântăreți  și prieteni ai scriitoarei Mihaela CD

Înainte de începerea spectacolului a fost servit un  bogat aperitiv tradițional românesc urmat  mai târziu de o  delicioasă friptură cu salată și garnitură și apoi de tort, stropit din belșug cu șampanie.

Amfitrioana serii a fost îndrăgita actriță Aliona Munteanu, îmbrăcată elegant într-o rochie de seară mov, amplă cu aplicații florale precum o rochie de bal  a unei  prințese. Aceasta a început speech ul său  făcând descrierea programului serii  în linii mari și apoi continuând cu prezentarea fiecărui moment  până la  finalul întregului spectacol.Programul  serii a fost divizat în două părți prima parte fiind spectacol literar- artistic iar a doua parte fiind rezervată pentru autografe, dans și voie bună. Spectacolul  bogat a  întrecut așteptările publicului  nu doar prin calitate și diversitate  dar și prin distincție  și elegantă. Doamnele cu rochii lungi și domnii la costum  cu papion sau cravată au împodobit scena prin elegantă și splendoare!

Prezentatoarea  a început  prin a face  o scurtă incursiune în cv ul literar artistic al scriitoarei Mihaela CD  subliniind faptul  ca este și o mare iubitoare de muzica  scriind textul la 12 melodii  și linia melodica la 6  dintre acestea. Deasemenea  fiind o mare iubitoare de muzică clasică și  în special de operetă, primul artist invitat  în scenă de către prezentatoare  a fost artistul și poetul  Leonid Saramet, tenor al teatrului muzical de operetă Blesk din Montreal care a fost întâmpinat cu aplauze călduroase. După un scurt recital în care a interpretat 4 melodii superbe, îndrăgite și mult apreciate de cei prezenți artistul Leonid Saramet ovaționat de către public și aplaudat îndelung a părăsit scena lăsând locul său prezentatoarei gazdă.

Cu zâmbetul pe buze frumoasa prezentatoare Aliona  a invitat-o apoi pe jurnalista Ana Maria Surugiu, o jurnalistă cu o carieră de renume, un fin observator, o doamnă cu o personalitate  deosebită care a scris ea însăși despre scriitoarea Mihaela CD. Domnia  sa urmărește îndeaproape  evoluția  scriitoricească a Mihaelei CD fiind prezentă la  toate lansările sale de carte și urmărind cronicile care se scriu despre cărțile sale. Din discursul domniei sale nu a lipsit un fragment  din recenzia doamnei prof Aurelia Rinjea, fiind unul dintre cronicarii  pe care ii urmărește și ii admiră.

Prezentatoarea Aliona Munteanu a cerut permisiunea publicului  de a recita  o poezie a Mihaelei CD înainte de a trece la următorul invitat.Talentata  actriță a dat glas poeziei  Licărul iubirii fiind  felicitată atât de cei prezenți cât și de autoarea versurilor, poeta Mihaela CD .

Următorul invitat a fost Marius Baetică un  instrumentist cu o mare  și bogată activitate  muzicală, cântând atât la clape cât și la vioară. Marius Baetică este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai comunității nostre, un virtuoz violonist ce face să vibreze vioara într-un mod special sub arcușul pe care îl mânuiește.Interpretarea sa de excepție a ridicat valuri și valuri de aprecieri, aplauze și ovații din partea celor  prezenți.

Talentata prezentatoare Aliona Munteanu a invitat apoi în scenă o prietenă a autoarei și anume poeta Claudia Hogman , o poetă cu har și cu foarte multă sensibilitate. Claudia Hogman cu vibrație în glas a recitat poeziile: Dovada ca exiști și Departe de lume ,iar  recitările sale au avut acea emoție și trăire lăuntrică care deschide portița inimii.

Un nou moment muzical de data aceasta de muzică populară a fost prezentat de Aliona introducând-o pe  interpreta  Paula Alecu. Cu o voce superbă și un suflet de aur cu care a fost înzestrată de bunul Dumnezeu, cu un repertoriu absolut senzațional și o ținută impecabilă, Paula Alecu ne aduce bucurie în inimi de fiecare dată când urcă pe scenele din Montreal.Publicul entuziast a răsplătit interpreta aplaudând frenetic.

Apoi prezentatoarea a invitat-o în scena  pe d-na Otilia Tunaru, ca să ne vorbească despre scriitoarea Mihaela CD  și despre cărțile sale. Doamna Otilia Tunaru este director și fondator al Scolii Junimea Română din Montreal, o minunată doamnă ce poartă pe umeri responsabilitatea transmiterii limbii române și educării generațiilor viitoare de români canadieni. Doamna Tunaru a vorbit despre Mihaela CD prezentând câteva fragmente din cronica scrisă de scriitoarea Angela Dumbravă cărții Prin Roua Gândurilor și apoi recitând cu multă dragoste două dintre poeziile pline de sensibilitate ale poetei  Macul Ucis și  Ascult și tac …

Actrița Aliona Munteanu  a făcut apoi prezentarea următorului invitat, actorul Dan Zamfirescu, cunoscut publicului din România mai ales pentru rolul său în filmul Extemporal la dirigenție  sau în diverse piese de teatru din București. Având o voce puternică de bariton, pasiunea sa pentru actorie a fost împletită cu pasiunea pentru muzică clasică. Operetele pe care le-a interpretat au făcut deliciul publicului, fiind aplaudat și ovaționat  îndelung.

Si următoarea invitată a fost primită cu foarte  multă căldură  de cei prezenți.  Edviga Iordachi este binecunoscută publicului din Montreal pentru activitățile sale de agent imobiliar dar și pentru calitatea sa de prezentatoare a evenimentelor culturale realizate de scriitoarea Mihaela CD și a evenimentului Gala Artelor organizat de editura Globart Universum. Charmantă și cu o carismă proprie, d-na Edviga este imaginea revistei Poezii pentru sufletul meu dar mai presus de toate este prietena cu Mihaela CD iar domnia sa a primit în dar un minunat gest, cartea PRIN ROUA GANDURILOR fiind dedicată familiei Iordachi de către autoare. In cuvântul său plin de emoție doamna Edviga  a subliniat dăruirea, abnegația  și perseverenta Mihaelei CD dar și prietenia lungă care-i leagă de autoare.

Următorul moment a fost unul poetic Aliona Munteanu  interpretând o altă poezie a autoarei Mihaela CD, Ne-mprumutam cu fericire După binemeritatele aplauze Aliona a continuat prezentarea invitaților cu o interpretă de muzică ușoară.Catalina Mirică este binecunoscută publicului din Montreal pentru vocea calda și talentul său interpretativ, dar și de compoziție. Ea s-a aflat alături de noi atât în calitate de artistă și îndrăgită interpretă dar și de prietenă a Mihaelei CD, evoluând pe scenă atât în prima parte a serii cât și în partea a doua.

După frumoasele melodii, prezentatoarea Aliona Munteanu  m-a invitat pe mine la microfon prezentându-mă astfel :”Johnny  Ciatloṣ-Deak  este realizatorul emisiunii Salut Romanesc din Montreal , este soțul Mihaelei  dar și  editorul cărții  pe care o lansam astăzi și nu numai. El este primul său critic dar și cel mai bun prieten. Sub bagheta sa magică au  fost editate alte 11 cărți ale autoarei, cărți care s-au bucurat de un real succes. Să-l primim cu aplauze pe Johnny Ciatloṣ-Deak!”

In cuvântul meu am încercat să subliniez rolul educational al scriitorului, rol pe care Mihaela CD știe să și-l asume printr-o scriitură plină de adevăr și demnitate.Acest lucru l-am evidențiat  și în Cuvântul editorului  din cartea  Prin Roua gândurilor. Mulțumind pentru atenție am invitat-o pe Mihaela CD la microfon și i-am oferit un  frumos buchet de flori.

După momentul florilor și al fotografiilor, a urmat cuvântul de mulțumire  pe care Mihaela CD l-a adresat cu multă emoție în glas, tuturor celor prezenți la eveniment, dar și celor care nu au putut să participe și care au adresat gândul lor bun și felicitări, menționând pe toți cei care au contribuit la realizarea acestei cărți inclusiv reviste, radiouri și cronicari și neuitând bineînțeles să mulțumească lui Dumnezeu pentru harul pe care i l-a dat. Mihaela a anunțat și planurile sale de viitor invitând pe cei prezenți la următoarea lansare de carte, subliniind ca pentru ea aceste lansări sunt mai importante sufletește decât propria zi de naștere. Autoarea a fost pe deplin răsplătită cu aplauze iar  felicitările au curs pe tot cuprinsul serii.

Prezentatoarea Aliona Munteanu l-a invitat apoi pe actorul Dan Zamfirescu care a delectat publicul cu talentul său actoricesc de netăgăduit interpretând excepțional un superb monolog și continuând apoi cu două operete încântătoare fiind răsplătit din plin de către spectatori cu binemeritate aplauze și ovații.

Actrița Aliona Munteanu a pregătit și ea o surpriză publicului și Mihaelei interpretând rolul Zitei într-un monolog de zile mari! Plină de trăire, dezinvoltură și inedit actrița a cucerit publicul care a fost fermecat pe loc de talentul său actoricesc! Aplauzele și ovațiile îndelungi au adus sclipire în ochii Alionei Munteanu care intrând înapoi în rolul său de prezentatoare a anunțat sfârșitul primei părți a programului.Totodată Aliona a invitat pe toată lumea la o poza de grup, anunțând și tortul și apoi o pauză în care Mihaela CD va da autografe tuturor celor care doresc.

Bucuria momentului tortului înfățișând coperta cărții Prin roua gândurilor, magia artificiilor și clinchetele cupelor de șampanie ce se ciocneau pe ritmurile melodiei La multi ani (de Radu Ile) s-au  materializat imediat prin zâmbetele de pe fete surprinse rapid de aparatele colegilor noștri Lăcrămioara  și Lucian Purici .

După felicitări și îmbrățișări au urmat autografele și dansul în compania soliștilor Catalina Mirică și Paula Alecu, acompaniate de Marius Baetică la clape.Atmosfera de voioșie și prietenie a continuat până seara târziu, Mihaela fiind fericită să scrie autografe și să povestească cu fiecare invitat în parte.Dintr-o astfel de atmosferă iți vine greu să te rupi   și să pleci dar într-un târziu  ne-am luat la revedere mulțumind gazdelor noastre de la Domeniul Roman pentru  ospitalitate și păstrând în memorie frumoasele amintiri, până data viitoare la un nou eveniment.

In încheiere aș concluziona prin a spune că evenimentul Smaralde pe portativ a fost un eveniment cultural deosebit,  încărcat de splendoare, ce a incantat inimile celor prezenți.Avem nevoie de astfel de evenimente culturale, pentru ca  aceste smaralde sunt hrana pentru suflet!

Johnny Ciatloș-Deak

Mai citește: 

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

DĂRUIND DIN CEEA CE EȘTI*Cuvânt înainte de AURELIA RÎNJEA*PRIN ROUA GÂNDURILOR

Angela Dumbravă- ARMONIA CUVINTELOR SPUSE SI NESPUSE*Recenzie- PRIN ROUA GÂNDURILOR

PRIN ROUA GÂNDURILOR SCRIITOAREI MIHAELA CD *Prefață de Liliana Moldovan

Aurelia Oancă- A SCRIE, A CITI, A TRANSMITE… *Postfață PRIN ROUA GÂNDURILOR

Johnny Ciatloș Deak- Cuvântul editorului*PRIN ROUA GÂNDURILOR

În curând va fi publicată cartea Mihaelei CD *PRIN ROUA GÂNDURILOR -carte care face parte din proiectul 6 cărți pentru bibliotecile din România

Susțineți proiectul: 6 CĂRȚI PENTRU BIBLIOTECILE DIN ROMANIA !

Untitled14BB

COMANDA CĂRȚILE  AUTOAREI  MIHAELA CD

Despre poeziile Mihaelei CD -George Calin -cronica literara  apărută  in  cartea Interpretarea timpului -comentarii  literare  si articole vol II editura  Ro cart 2022

Al Florin Tene-Aforismele Mihaelei CD chitesența filozofiei umane sau “sarea gândirii magice“

CUM POT PUBLICA  IN REVISTA?

Ce mai e nou prin librărie?

 

SUSȚINE PROIECTUL 6 CĂRȚI PENTRU BIBLIOTECILE DIN ROMANIA

Doneaza 10 euro sau multipli de 10 euro pentru a susține acest proiect care își propune sa doneze un număr cât mai  mare de cărți bibliotecilor  din Romania, căci  după cum va anunțam cererea este foarte mare, bibliotecile vor aceste cărți dar nu au fonduri, motiv pentru care am apelat la ajutorul și sprijinul dumneavoastră. Va mulțumim!

10,00 EUR

PRIN ROUA GÂNDURILOR format ELECTRONIC (ebook)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format electronic și o primești în format pdf în email în mai putin de 48 de ore.Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

PRIN ROUA GÂNDURILOR format ELECTRONIC (ebook)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format electronic și o primești în format pdf în email în mai putin de 48 de ore.Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

Un gând despre „6 MAI 2023-SMARALDE PE PORTATIV -un eveniment încărcat de splendoare*Lansarea cărții Prin Roua Gandurilor- Mihaela CD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.