Victor Manole -Despre trecerea timpului *Măsurând Clipa

MC-left

MǍSURÂND CLIPA

Victor  Manole -Despre trecerea timpului

 

Autoarele cǎrtii  MǍSURÂND CLIPA, poetele Mihaela CD si Aurelia Oancǎ  abordeazǎ cu multǎ eleganţǎ şi mǎiestrie  în minunatele poezii cuprinse în acest volum, o temǎ  deosebit de interesantǎ şi anume  aceea a timpului  şi a trecerii lui.

Timpul este tatăl tuturor clipelor din viața noastrǎ,  în fapt este o enigmă care are misterele sale. Mǎsurarea timpului este relativǎ şi se aflǎ  la percepția fiecăruia, fiind  legatǎ de vârstă, personalitate, stare de moment etc Teoretic timpul este infinit și mereu (întotdeauna) dar viata omului este limitatǎ.

Timpul poate convinge sau distruge, depinde de modul cum îl folosește fiecare, astfel iti poate fi prieten sau inamic, sau poate trece degeaba pe lângă tine. Prin versurile profunde, de înaltǎ trǎire, ale celor douǎ autoare din volumul MǍSURÂND CLIPA înţelegem cǎ fiecare clipǎ ce trece îşi pune amprenta asupra vieții fiecăruia iar viața trebuie apreciatǎ şi trebuie traitǎ frumos bucurîndu-ne de fiecare moment, pentru cǎ este unic. 

Oamenii au inventat metode de mǎsurare ale timpului pentru a percepe schimbările din jurul lor.Timpul a devenit astfel o durată pasională fiind măsurat în ani,luni,săptămâni,zile, ore, minute,secunde,stabilind astfel un trecut,un prezent și un viitor.

În percepția noastră de spațiu și timp, clipa este un timp foarte scurt, un moment spontan, care vine şi trece. Timpul  și clipa sunt  determinante esenţiale  pentru istorie  şi geografie iar lumea noastră  fără ele ar fi în impas.

Trecerea timpului este cel mai puternic inamic al tuturor lucrurilor și fenomenelor pentru cǎ nu există timp static, ceasul universal al timpului bate non-stop pe întreg necuprinsul dintre cer și pământ.

Valoarea divină și spirituală dată timpului este în marele interes al umanității deoarece prin timp omenirea își realizează sensul și rostul vieții pământene trecătoare. Lucrurile pământești planificate, spontane sau ocazionale la toate nivelurile se măsoară în timp.Fără clipă și timp n-ar avea niciun sens și niciun rost evenimentele lumii. Cronometrul cosmic măsoară timpul în univers pentru fiecare entitate odată cu nașterea sa.

În cartea MǍSURÂND CLIPA  înţelegem cǎ, clipele ne sunt date prin har și iubire de la Dumnezeu.Timpul microcosmic și macrocosmic, universal și planiglob este cuvântul viu al lui Dumnezeu, dat nouǎ pentru a înțelege mai bine ființa umană, căci pentru fiecare om ce se naște pe pământ și moare este un timp cu  un sens și  un rost, timp ce a fost dăruit omenirii pentru desăvârșire, mântuire și înălțare. În fiecare clipă, Dumnezeu, in marea Sa iubire pentru oameni, coboară din înaltul cerului, pentru a dǎrui necontenit dragostea, iubirea și pacea lumii.

În timpul trecător umanul rațiunii pământești trebuie sǎ desăvârșească adevărul, prosperitatea și fericirea sa, astfel încât umanitatea prin generațiile care vin trebuie să iubească acest„Pom al cunoașterii”în cele patru anotimpuri care formează timpul vieții și adevărata strălucire a ființei umane în universul luminii dintre cer și pământ, trebuie să urce spre lumină pe calea dreaptă. În timpul prezent se cere umanității trezirea la adevăr, la realitate pentru pǎstrarea, ocrotirea și perpetuarea vieții pe pǎmânt. Păstrați lumina timpului senină!

victor manoleFelicitǎri autoarelor Mihaela CD şi Aurelia Oancǎ pentru aceastǎ nestematǎ literarǎ ce va strǎluci cu siguranţǎ ani mulţi  pe bolta literaturii  române, luminând viitoarele generaţii.

 

Prof. VICTOR MANOLE

Membru al LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI

Membru al ASOCIAȚIEI POEȚILOR MONDIALI

Membru AL WORLD POETS ASOCIATION ROMANIA

A fost publicată cartea Măsurând clipa -Mihaela CD & Aurelia Oanca

Detalii despre cartea   Măsurând CLIPA

 • Publicata: la EDITURA GLOBART UNIVERSUM  MONTREAL , CANADA 2023
 • Editor: Johnny Ciatlos Deak
 • Autor: : Mihaela CD& AURELIA OANCA
 • Limba: Romana 
 • Cuvântul editorului  : Johnny Ciatlos Deak 
 • Introducere: prof Victor Manole
 • Cuvânt înainte: Radu Botis
 • Prefața: Dunia  Pǎlǎgeanu 
 • Postfața: prof Mircea Marcel Petcu
 • Impresii: Simona Mihutiu
 • Impresii : Laura Georgiana Gheorghe
 • Impresii: Lidia  Grosu 
 • Cuvânt de încheiere: Silvia Mihalachi
 • Recenzie de carte : prof Aurelia Rînjea
 • Structura: 220 pagini  color  
 • Lansata la: va urma 
 • Conține cv urile autoarelor si 220 pagini  color  
 • Fiecare carte comandata on line  va beneficia de transport gratuit  și de un semn de carte cadou

Recenzii și cronici ale acestei cărți :

*Măsurând clipa -carte care face parte din proiectul 6 cărți pentru bibliotecile din România

A început derularea Proiectului   ”6 CĂRȚI PENTRU ROMANIA -2023  pe care îl anunțam la finalul anului trecut,   este vorba despre un proiect de 6 cărți  noi la care lucrează scriitoarea  Mihaela CD împreună  cu colaboratorii săi de la editura Globart Universum din Montreal și care își propune sa doneze un număr cât mai  mare de cărți bibliotecilor  din Romania, căci  după cum va anunțam cererea este foarte mare, bibliotecile vor aceste cărți dar nu au fonduri, motiv pentru care am apelat la ajutorul și sprijinul dumneavoastră. 

Acestea sunt  cele 6 cărți ale proiectului  mai multe detalii click pe  imagine!

  Mockups-All

 

Și tu poți participa la acest proiect  prin :

-Donație de bani ( gofundme acceptă donații de la minim 5 dolari)
-Distribuind – Share- și făcând publicitate acestei campanii
-Comentând și împărtășind cu noi și cu prietenii dvs despre campanie și pe alte platforme de socializare.
 
 

Măsurând clipa

autori Mihaela CD& Aurelia Oancă

 Măsurând CLIPA este o carte de versuri nemuritoare  care îngemănează  două stiluri  ale  îndrăgitelor  poete   MIHAELA CD și Aurelia Oancă.

”Prin versurile profunde, de înaltǎ trǎire, ale celor douǎ autoare din volumul MǍSURÂND CLIPA înţelegem cǎ fiecare clipǎ ce trece îşi pune amprenta asupra vieții fiecăruia iar viața trebuie apreciatǎ şi trebuie traitǎ frumos bucurîndu-ne de fiecare moment, pentru cǎ este unic. ”

prof Victor Manole 

”Din risipirile universului, timpul își toarce caierul, adunând clipele pe fusul magic, numit VIAȚĂ!”

                              Aurelia Oancă

”Iată întâlnim în această carte ca ofrandă adusă poeziei de cele două autoare care au copt pe altarul gândirii în jăraticul aspru al propriilor simțăminte roade mănoase,formate din mărgeaua bru-mei de dimineața ori din tăcerea unor nopți nedormite.Poate ziua le-a poposit alături darnică intru totul cu binecuvântata lumină ori…uneori taina este greu de vădit!Poetul este urzit să n-aibă timp,când muza îl ispitește mâna deretică din pana-i măiastră belșug de cuvinte,sensibile, balsamice chiar, iar mai apoi dăruite neconditionat tuturor.”

Radu Botis

”Volumul de față încântă prin prezentarea în oglindă a poemelor celor două autoare, Mihaela CD și Aurelia Oancă, o frumoasă și impresionantă prietenie trăită în viața cea de toate zilele și coborâtă în file de carte, rămânând de-a pururi  înscrisă în patrimonial literar universal prin frumusețea și sensibilitatea poemelor scrise.”

Dunia Pălăngeanu

‘Din multitudinea de anotimpuri care trec peste noi,pǎstrǎm în desaga amintirilor

doar clipele în care am trǎit cu adevǎrat!”

Mihaela CD 

”La îndemnul trăirilor poetice , autoarele cărții  ,, Măsurând Clipa,, și-au unit mâinile ce niciodată nu se despart, nici din cauza diferențele de fus orar, a diferențele de a percepe și reda iubirea , natura, valurile vieții, valurile mării când privindu-le împreună, fiecare dintre poete vede  alt  val.”

Silvia Mihalachi 

”Recomand această carte tuturor celor care vor să-și încarce sufletul cu frumos, cu viziunea și perspectiva demnă asupra vieții și misiunii pe care fiecare o avem. Dragostea pentru poezie, pentru cuvânt a celor două scriitoare vine lăuntric, din sufletul lor, iar acum se revarsă către cititori. În memoria acestora, vor rămâne trăirile care-i emoționează și în care se regăsesc.Întâlnim în volum o poematică a iubirii de viață, într-o lume fragilă și agresată, în care inefabilul e îmbrăcat în poezie!Poeziile au o muzicalitate intrinsecă, ce devine un balsam pentru suflet.  Poeziile au deopotrivă ritm şi esenţă românească, făcându-ne să vibrăm și noi pe arcușul timpului.Un dialog, un duet literar în care timpul este și rămâne interfața dintre noi și Dumnezeu. Un duo liric, scris în culorile sufletului fiecăreia, care printr-o rezonanță subtilă va trece în inimile cititorilor. Cartea îmi sugerează a fi o unică melodie, cântată la două voci, la un interval de terță, care preia alternativ vocea întâia, respectiv a două, într-o compoziție în jurul aceluiași fir magic, ce nu poate fi atins, timpul.”

prof Aurelia Rînjea 

”Fiecare poetă ajunge spre un anumit adevăr din perspectiva unui concurs de împrejurări căruia i se impun, având în vedere punerea în valoare de către fiecare a propriei trăiri, fapt prin care se evidențiază această singularitate a autoarelor întru o apropiere aparte față de povestea traseului liric ce și-l urmează, fie că este vorba de limbaj, tonalitate, atitudine sau tembrul vocii în lansarea pe scara cuvântului liric, cu selectarea notei muzicale întru redarea expresivității. Eul liric al ambelor scriitoare își confirmă identitatea, subliniind parcă, repetat, că fiecare stea abundă de razele dăruite universului fără a afecta strălucirea una alteia, inclusiv cea a emoției retransmise cititorului.”

Lidia Gontu  Grosu 

        ”„MĂSURÂND CLIPA” – este un frumos dialog poetic purtat de două personalități remarcabile, Aurelia Oancă și Mihaela C.D. Am avut curiozitatea să văd ce anume le leagă și ce anume le desparte pe aceste două femei remarcabile. Pe parcursul lecturii volumului am avut senzația că este un dialog muzical, purtat pe două voci diferite, unindu-se și cântând la unison din când în când.”

Simona Mihutiu

”Felicitări! Aveți în fața dumneavoastră nu doar o carte ci un crez cuprins într-un cântec al inimii ce transformă cuvântul într-un vers ce leagănă gândul dând forță trăirilor, făcându-ne mai buni, mai înțelegători. Citiți și minunați-vă!O poezie de suflet ce ne îmbracă trăirile într-o nouă mantie de catifea, măsurându-ne drumul prin această viață tumultoasă. Felicitări autoarelor, dorindu-le viață lungă, cărți multe și satisfacții pe măsură.”

prof Mircea Marcel  Petcu

Fiecare carte este un dar de lumină pentru cititorii săi. Participă la această campanie, donează ,fii și tu o rază de lumină!

MC_patru

  •  

hot-promotion-01

 
 
COMANDA ACUM

 

Măsurând clipa

MĂSURÂND CLIPA TIPĂRITĂ (softcover)

MĂSURÂND CLIPA este un volum de versuri nemuritoare scrise cu pană sufletului de doua dintre cele mai îndrăgite poete contemporane Mihaela CD și Aurelia Oanca care reușesc sa tina cititorul în lumea nemuririi pe tot parcursul lecturii. Comanda acum volumul de versuri în format tipărit și vei beneficia de transport gratuit și de un semn de carte cadou!

35,00 CAD

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

Pachet TRIO LOVE-format TIPĂRIT (softcover)

Pachet TRIO LOVE este un pachet de 3 volume de poezii romantice :PAȘI DE CATIFEA, DIALOG PESTE OCEAN și IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE ANOTIMP, însumând 700 de pagini în care veți pluti pe valul iubirii bucurându-va privirea cu imagini și picturi color care îmbogățesc trăirea. Comanda acum la preț promoțional pachetul TRIO LOVE la 95$ (Preț întreg 105$) și veți primi gratuit trei semne de carte din partea autoarei

95,00 CAD

mk_OM-CN-BCe-NA

Mai citește: 

 Johnny Ciatlos Deak- editor *videoclip lansarea cartii Prin ochii mei

Datoria scriitorului de a lumina tânăra generație-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-COPIII ȘI POEZIA, Aurelia Rînjea

Invitație de participare la antologiile tematice ”ÎMPREUNĂ” editura GLOBART UNIVERSUM *Montreal 2023

Spiritul superior al Păpușarului-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-PĂPUȘARUL, Aurelia Rînjea

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Radio Power Love -despre revolutia din Canada-Mihaela & Johnny CD- realizator Lucian Dumbrava

Căutând copilul din noi-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-ADAGIETTO, Aurelia Rînjea

Jurnalista ANA MARIA SURUGIU despre interviul cu Nadia, Presedintele Basescu la emisiunea SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL

Evenimentul Magia Slovelor – Montreal 28 ian 2023

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Ce mai e nou prin librărie?

 

MĂSURÂND CLIPA format ELECTRONIC (ebook)

MĂSURÂND CLIPA este un volum de versuri nemuritoare scrise cu pană sufletului de doua dintre cele mai îndrăgite poete contemporane Mihaela CD și Aurelia Oanca care reușesc sa tina cititorul în lumea nemuririi pe tot parcursul lecturii. Comanda acum volumul de versuri în format electronic și vei primi cartea în emailul tău în format pdf în mai putin de 48 de ore! Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

PRIN ROUA GÂNDURILOR TIPĂRITĂ (softcover)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

REVISTA de colecție TIPĂRITĂ NR 10 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 10 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

Un gând despre „Victor Manole -Despre trecerea timpului *Măsurând Clipa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.