CV literar:Rebeca Chirila

 

thumbnail (5)

CV literar: Rebeca-Claudia Chirilă

gold1Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada
 

Rebeca-Claudia Chirilă  s-a născut în Oradea, România. A urmat facultatea de Litere din Oradea, apoi  a facut  un master la aceiași facultate. În paralel fiind studentă în anul 4 la Facultatea de Protecție a Mediului. 

Din luna  octombrie 2020  colaboreaza ca si redactor la revista  Magazin Critic  unde scrie articole : ”Ora de gramatica”, ”Femmes fatales”, ” Azi in istorie” , etc

Având o mare pasiune pentru literatură și artă, aceasta imbina bucuria cunoasterii  cu studiul aplecandu-se asupra literaturii contemporane si  făcând un studiu/cercetare a mitului labirintului în literatura contemporană, mai exact în opera lui Mircea Cărtărescu,  romanul ”Orbitor” .

Dragostea față de poezie a existat mereu, însă după aprofundarea acestui stil literar în facultate, pasiunea față de poezie a prins rădăcini adânci în mintea și inima scriitoarei.

Atracția spre scris se conturează prin înscrierea la cursul opțional de Creative writing în timpul facultății, dezvoltând abilități de scriere expresivă. Poezia de tip haiku, fiind primul tip de poezie pe care a trebuit să se axeze. Au urmat apoi scrieri fantastice și proză scurtă, însă autoarea revine la prima dragoste, poezia.

Debutul literar în materie de proză a avut loc în Revista de sociolingivstică cu studiul „Marin Preda” în 2018, iar debutul poetic a fost realizat în revista „Poezii pentru sufletul meu”, Nr.3/ 2020 cu titulurile: „Ins”, „Venera”, „Pluto”, „Nicăieri”.

„Primul meu refugiu a fost cititul, iar mai apoi scrisul. Factorii externi și viața de zi cu zi, au condus la refugiul meu în poezie. Scriu ce simt și ce gândesc. Versurile vin pe rând, iar eu aștept să se adune pentru a le putea așterne pe hârtie”.

In  anul 2020 participa la  proiectul Universum – antologie de literatura contemporana  a autorilor romani de pretutindeni , editura  Globart Universum , Montreal Canada unde publica  in volumele 1, 2,3,4,5  si primeste MERITUL DE EXCELENTA pentru promovarea culturii romane in  lume si participarea la proiectul  UNIVERSUM

131896251_3574467282642704_3206836132972777622_n

În prezent autoarea lucrează la două proiecte literare: publicarea unui studiu despre mitul labirintului în secolul XX în Antologia Universum, antologie de literatură contemporană și publicarea unor poeme în revista „Poezii pentru sufletul meu”, Nr.4/2020.

 

 

Mai citeste:

Profil GOLD: Rebeca-Claudia Chirilă

Articole semnate Rebeca Chirila

Creatii literare *Rebeca Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.