Profil GOLD: Violeta Bobocea

violeta bobocea (2)

Despre autoarea Violeta Bobocea

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

 

 

Violeta Bobocea, o autoare si un critic literar de succes!

 

Violeta Bobocea este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău din anul 1991.Pe langa activitatea ei neobosita  la catedra  este si redactor-șef al revistei „Orizonturile bucuriei”Ascior, director Presă Ascior si membru al Asociației Poeților Mondiali.

A debutat în anul 1996 în revista „Placebo”, atât cu versuri, cât și cu eseuri. A continuat să publice în revistele „Singular”, „Lyceum”, „Evrika” și „Năzuințe”.A publicat cartea de critică literară”Seninătatea personajelor lui Marin Preda”,volumul de versuri „Simfonia dorului” și  o cărte- document despre dascălul de la catedră -„Menire sacră”(Editura Liric Graph). Este si coautor al unei cărți despre frumusețile Buzăului, în colaborare cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”-„Buzăul între mit și realitate”

A publicat in nenumarate antologii si reviste literare  atat in tara cat si in strainatate in mod constant. Participarea  sa la diferite festivaluri si  concursuri nu a trecut  neobservata  primind premii de excelenta atat in tara cat si in afara tarii. 

Pentru a afla mai multe detalii despre talentata scriitoare Violeta Bobocea va invitam sa parcurgeti  paginile acestui profil Gold.

Iata  cateva impresii  despre scrierile autoarei Violeta Bobocea :

Corina Junghiatu: 

La un an după debutul în volumul de versuri „Simfonia dorului”, poeta Violeta Bobocea ne surprinde și ne încântă cu un nou volum de poezii, adunate sub un titlu la fel de sugestiv: „Stele-n palmă”, volum aflat sub semnul iubirii sale nemărginite de oameni, de viață, de cuvânt, de părinți, de neam, de natură, exprimată prin trăiri intense în versuri grandioase.

Unitatea acestui volum este dată de spiritul calofil al scriiturii, de candoarea atitudinii lirice și prospețimea imagistică a versului. Poeta se slujește de o exprimare metaforică în armonie, obiectivitate, un excelent simț al particularului și al esențialului, iar actul liric este permanent filtrat de o sublimă delicatețe a cuvântului, de aici rezultă versuri cu fină muzicalitate interioară ce tind către perfecțiunea formei, îmbrăcate într-o structură lirică modernă.

După ce am citit manuscrisul ” Stele-n palmă”, am avut sentimentul de exuberanță generat de versurile genuine și pline de vitalitate compuse într-un stil șlefuit, având darul de a lumina și limpezi sufletul cititorului ce va întâmpina, ca de fiecare dată, cu rafale de elogii acest nou volum de poezie.

Elena Căpățînă – Liga Scriitorilor

Este o bucurie să ți se ofere ocazia de a citi și aprecia, în câteva cuvinte, scrierile pline de un parfum aparte, care crește în intensitate spre sfârșitul cărții, odată cu creșterea optimismului, a încrederii în frumusețe, în armonie, în dragostea pentru viață, pentru toate existențele, văzute sau doar percepute, din tot ceea ce ne înconjoară!

Felicitări pentru cuvintele rostogolite cu atâta măiestrie într-o simfonie a dorului!

 

71343531_2436307419798621_626602584223776768_o

 

 

Va invitam sa o descoperiti  pe autoarea Violeta Bobocea in paginile urmatoare:

 

Referinte critice :Violeta Bobocea

Date biografice: Violeta Bobocea

Creatii literare:Violeta Bobocea

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.