Profil Gold: Nina Lavric

nina lavric

Despre autoarea Nina Lavric

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada
 
 

   Nina Lavric vine din sudul Moldovei,  raionul Cantemir.

     Părinții: Constantin și Melania Lavric, al cincilea și ultimul copil din familie. Născută la 1 februarie 1957.

     A absolvit Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă’’ din Chișinău, facultatea litere.

     Cine e Nina Lavric? E un copil plin de farmec, cu ochii plini de soare; caută să găsească și să izvorască lumină frumosului  plin de adevăruri întâlnite, descoperite, trăite, create și inserate pe harta inimii ei,  pentru lumea ce și-ar dori să o altoiască pe nou, să fie și  mai frumoasă!

       După ce a absolvit facultatea, se angajază în câmpul de muncă al pedagogiei, ca profesoară de limbă și literatură română în satul Vișneovca, Cantemir. Dar destinul, până la urmă, a ales să o lanseze mai departe, în lumea scrisului. Fiind departe de meleagul natal, în Elveția, prietenul ei adevărat, în afara familiei ei, s-a dovedit a-i fi poezia.

       Debutează în literatură la vârstă înaintată, cu cartea de versuri ,, Căutai iubirea’’ în Maramureș, România  și ,, Cu dragoste și dor’’ în Chișinău, Moldova, în  2019.

          ,, … Cântă în versuri o rază,/ Prinsă în mreje de dor  …’’  În tainele firii ei tinde spre vertical, spre universalitate, iar viața ei devine o meditație, o metaforă permanentă: ,,Câte valuri călătoare / Își duc viața în spinare?!/… Toate-s valuri-vălurele,/ Eu mă pierd, renasc prin ele’’, meditează autoarea … Stă scrânciobul în așteptare/ De leagă văile de soare …. ,,Ah, verdele ce s-a uscat/ De ce s-a ars cătând la soare?! ’’  Sensibilă în valoroasa dezlegare,  ne mărturisește Maria Mocanu – poetă, critic literar, folcloristă și personalitate de înaltă cultură din Moldova.

Își găsește reflectare în critica Literaturii Contemporane de către Romeo I Rosiianu, Vasile Bele, Ion Vascan, Cristian G.Moraru, Maria Mocanu.

Nina Lavric este membră  a :  Asociației Poeților  Lumii ,,Word Poets Assotiation.București

2020-2021      

                                          Societății Scriitorilor Fără Frontiere. Iași.2020-2021.

                                         Asociației Literaturii Academice,, World Literature  Academy. 2020.

Apreciată fiind drept una din ,, Stelele Literaturii Mondiale’’, ,, World Poets Star’’ București.2021.

     Membră de Onoare al Clubului GOLD, colaboratoare a revistei ,, Poezii pentru sufletul meu’’ din Canada.

          Participă la concursuri naționale, internaționale  și mondiale de creație poetică, unde se învrednicește cu medalie și mai multe distincții : Diplôme cu titluri de,, Excelență’’, ,,Ambasador al Poeziei’,  Distincția de  Lord al Poeziei ,,Șapte Inimi România’’,concurs cu mai multe etape de activitate, ,, Amazoana Poeziei’’ în cadru aceluiaș concurs.

I se acordă Diploma  ,,Trofeul de Promovare a Literaturii’’ la   Nivel Global’’. World Poets Association. World Literature Academy. 2020 ; Premiul special al juriului  în cadrul Festivalului    Internațional ,, Campoinatul European de Poezie’’ pentru poezia ,,Scrisoare lui Badea Mihai’’  2020- World Poets Assotiation, World Literatue Academy ; Diplomă cu Mențiune de  Gradul  trei în cadrul Festivalului Internațional, Concurs de creație Literară : .,, Zbor spre desfrunzitele stele’’, World Poets Assotion. Săcele, Brașov 2020.

Colaborează cu mai multe cenacluri și edituri din țară și diferite țări, cum ar fi : editura  Liric Graf, Globar ;  Cenaclul ,, Grai românesc, Diaspora scrie,  Casa Poetica Magia y Plumas,  Ia-și scrie’’, ,, Societatea Scriitorilor Fără Frontiere din Iași ,, Poezii pentru sufletul meu’’, Asociația poetică, mondială ,,Erato’’, Cenaclul ECreator, ,,România Literară’’, București ,World Literature Academy, Universul Culturii’’ , Tabăra de ,, Amiciția’’ din Sebeș ș.a

Lucrările din creația Ninei Lavric sunt răspândite prin intermediul Antologiilor și Enciclopediilor în mai multe colțuri ale lumii, cum ar fi în țările : România, Moldova , Serbia, Suedia, Bulgaria,  Grecia, Columbia, Canada, Bangladej, Cuba,  Spania, Italia, Montenegro, Croația…

 

Omule

Nu e de ajuns să fii tărână,

Nu e de ajuns să fii floare,

Nu e de ajuns

Să fii pasăre călătoare.

E nevoie să fii și lumină,

Să pui rod

În dragostea mare,

Să dărui

A ta  rază de soare!

Omule,

Ești izvor

De viață

Tămăduitoare!

 

     Cred în forța poetică a Frumosului,  mărturisește  Nina Lavric.

 

Va invitam sa o descoperiti pe scriitoarea Nina Lavric in paginile urmatoare:

Creatii literare: Nina Lavric

CV literar: Nina Lavric

Profil Gold: Nina Lavric

Clubul GOLD al revistei tiparite

 

 
 
 
 
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Profil Gold: Nina Lavric

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.