Profil Gold: Camelia Florescu

 

CAMELIA FLORESCU-1

Despre autorul:Camelia Florescu

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada
 
Nu-s o fata  ca oricare!
 
 
Artista, poeta, redactorul si omul  Camelia Florescu nu-i „o fată ca oricare“!
 
Oricine aude titlul cărţii şi al albumului CD cu titlul   NU-S O FATĂ CA ORICARE nu poate să nu se întrebe cum este oare  artista cu nume de floare şi cu ochii de un albastru pătrunzător?
Melodia NU-S O FATĂ CA ORICARE a compozitorului Jimi El Laco dă numele acestui album şi totodată dă şi numele volumului de poezii. Camelia Florescu ne-a mărturisit că, „deşi sună uşor infatuat, e totuşi ceva ce mă reprezintă… Îmi place să cred că nu sunt şi nu acţionez ca oricare, fiecare de altfel suntem diferiţi în felul nostru şi atunci am rămas la acest titlu. Pentru volumul de poezii poate părea forţat, dar criticii literari au găsit că tocmai asta atrage…“  Subscriem şi noi acestei idei, titlul atrage ca un magnet, iar personalitatea exuberantă, caldă şi frumoasă a artistei este foarte bine reprezentată prin acest titlu, deoarece doamna Camelia Florescu nu-i „o fată ca oricare“!
Camelia Florescu este laureată a concursului TV „Steaua fără nume“ şi a festivalurilor de muzică uşoară de la
Mamaia şi Amara. Prezentă atât pe scenă, cât şi la televiziune, în festivaluri, spectacole sau turnee, activitatea sa artistica este foarte vastă. A cântat 10 ani cu ansamblul „Doina“ al Armatei, iar în perioada 1996–2001, a avut numeroase contracte în Egipt cântând la mari restaurante şi lanţuri hoteliere.
În cadrul evenimentelor la care participă, Camelia Florescu are în repertoriu peste 1000 de piese atât din muzica internaţională, cât şi din cea românească. Abordează cu uşurinţă piese de dans, de petrecere şi, uneori, de folclor românesc. De asemenea, cântă în limbile română, arabă, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, sărbă, spaniolă, turcă.
Cele mai cunoscute piese lansate de Camelia Florescu în muzica pop/uşoară românească sunt (în ordine cronologică): „Nu-i dans pe lume cum e un tangou“ (1986, muzica: Dan Ştefănică), „Au pornit cocorii“ (1986, muzica: Dan Ardelean), „Un cer de stele“ (1987, muzica: Zsolt Kerestély), „De când este dragostea“ (1987, muzica: Zsolt Kerestély). Deşi mulţi se aşteptau la un „Best of“ cu piesele din perioada 1985–1995, albumul, apărut la casa de discuri „Eurostar“ conţine 16 piese noi, pe versurile Cameliei Florescu. Muzica aparţine unor cunoscuţi compozitori români şi basarabeni, cum ar fi (în ordine alfabetică): Ivan Aculov, Béla Andrási, Oleg Baraliuc, Jimi El Laco, Ovidiu Komornyik, Antonio Pasarelli, Virgil Popescu, Francisc Reiter. Camelia Florescu este şi o talentată poetă şi textieră. În timpul liceului, diriginta sa, Olga Curelaru, profesor de limba şi literatura română, o încurajează să cânte şi să scrie poezii. Prima sa poezie a fost publicată 1981 în ziarul local „Înainte“ din Craiova.
Camelia Florescu  este  artista, poeta, textiera,  redactor la revista ”Poezii pentru sufletul meu”  si realizator al emisiunii ”Sens Giratoriu” de la Radio Prodiaspora! 
 

 Va invitam sa o descoperiti pe scriitoarea Camelia Florescu  in paginile urmatoare:

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.