Camelia Florescu  strălucind pe scena  Festivalului  ”Crizantema  de Aur” 2021

FESTIVITATEA DE PREMIERE
 

Camelia Florescu  strălucind pe scena  Festivalului  ”Crizantema  de Aur” 

Camelia  Florescu binecunoscuta interpreta și poeta  cu nume de floare, predestinat parcă pentru a străluci la un festival cu nume de floare , Festivalul ”Crizantema de aur ” de laTârgoviște,  a răpit inimile noastre ale tuturor  cu melodia ”Toamnă, nu vreau să te primesc”, o romanță superbă, magică pe care nu ai cum să nu vrei să o reasculți și apoi să o fredonezi, o romanță care  așa cum a spus chiar Camelia Florescu ”ține de divinitate”,da, așa este pentru că îti merge direct la suflet. 
Camelia Florescu are o activitate  prodigioasă atât ca și solist de muzică ușoară cât și ca  poetă, de-a lungul carierei semnând versuri pentru creații  ale unor mari compozitori  ai scenei românești și internaționale. In perioada  2013-2020 a obținut peste 32 de premii  la concursuri naționale și internaționale de poezie, diplome de merit, diplome de Excelență pentru activitatea literară.
Interpreta a mai  participat și anul trecut și anul acesta la Festivalul ”Crizantema de Aur ” în calitate de textier al mai  multor melodii  însă s-a aflat  pentru prima dată în  ipostaza de compozitor, textier și  interpret, autor integral al romanței ”Toamnă, nu vreau să te primesc” cu care a caștigat Premiul al 2-lea  la secțiunea creație.
Celelalte două melodii cu care a intrat în finala ca si textier  sunt : „O mie de cuvinte”- interpretă Hutu Alina,  compozitor Bela Andrasi, textier Camelia Florescu,  melodie care a obtinut la Gala Laureaților , Premiul CETATEA ROMANȚEI   si ” Iubind ca o vindecare” , interpretă Silvia Goncear, compozitor Adrian Beldiman, textier Camelia Florescu,  melodie care a obtinut la Gala Laureaților,Premiul I.
 

Emoțiile  au fost la cote maxime pentru toți, concurenți și susținători   iar juriul a punctat la  milimetru, foarte obiectiv  fiecare romanță. Bucuria Cameliei  Florescu a fost  atât de mare  încât i-a fost greu să creadă că a câștigat un premiu atât de important cu compozitia sa: ”Toamnă, nu vreau să te primesc”! Fără tăgadă această romanță își  are locul binemeritat pe podiumul Galei Laureaților Festivalului Crizantema de Aur-2021 și cu siguranță  toți cei care o vor asculta o vor păstra la loc de cinste! Vădit impresionată, emoționată, cu  modestie, colegialitate și un generos spirit de coechipier extrem de rar întâlnite, a declarat sub impresia caldă a momentului :  

242885855_209669851303498_806729575417009881_n

 ”Sunt un om credincios. Cred în puterea divină. Cred că drumul meu cu bucuriile și neajunsurile lui, este în grija lui Dumnezeu. Îmi dau silința zilnic, în fiecare zi a vieții mele, să fiu un om cu coloana vertebrală și să merit tot ce primesc bun în fiecare zi. M-am rugat zilele acestea să urce pe podiumul Galei Laureaților Festivalului Crizantema de Aur-2021, băieții (colegii mei compozitori, Bela Andrasi – Lupeni (HD) și Adrian Beldiman (Chișinău- Republica Moldova) care au avut (nu de ieri, de azi, ci de câțiva ani buni) încredere în versul meu și alături de care am dus în finală romanțele compuse de ei („O mie de cuvinte”- interpretă Hutu Alina/” Iubind ca o vindecare” , interpretă Silvia Goncear).
Curajul meu de anul acesta de a propune juriului o primă încercare componistică, romanță pe care m-am încumetat să o interpretez eu, ține tot de divinitate.
În fiecare por al romanței este un strop de magie și Dumnezeu a vrut ca să treacă în finală și romanța mea „Toamnă, nu vreau să te primesc”. Cum spuneam m-am rugat mereu de când povestea romanței de anul acesta a început, să urce pe podium băieții. Și Dumnezeu m-a auzit. Dar cum a aranjat EL cărțile acolo sus de s-a întrecut pe sine, nu știu. Știu doar că dacă nu scriu acum, dacă nu mulțumesc în felul meu, cu lacrimile tăinuite și ascunse-n căușul inimii, nu mai am loc nicăieri.
Vreau să-i mulțumesc Alinei Alina Mavrodin Vasiliu (care nici nu știe cât bine au făcut vorbele ei de acum un an și ceva, când îmi povestea cu atâta pasiune ce dar suprem și ce moștenire de preț a rămas romanța pentru acest neam). Viața și vremurile ne-au fost potrivnice în acești ultimi doi ani și cu atât mai mult o aplaud că în ciuda acestui adevăr dureros, ea a făcut posibil ca festivalul să nu abdice, să meargă mai departe.
Vreau să o asigur de prețuirea mea pe ea și pe toți cei care au pus umărul în povestea asta. Fiecărui membru al orchestrei care m-a primit atât de frumos vreau să-i mulțumesc. Domnului dirijor Lucian Vlădescu, tuturor membrilor Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște , care au luptat cu profesionalism ca măsurile impuse de pandemie să fie respectate în totalitate, să le mulțumesc celor de la sunet, care ne-au ridicat vocile către cristalul cu care suntem obișnuiți în zilele noastre foarte bune, prezentatorilor Alexandra Velniciuc si Octavian Ursulescu, celor de la tehnic, ce au gestionat totul impecabil.
Eu, aici, la Târgoviste, la a 54-a ediție a Festivalului Crizantema de Aur -2021, am simțit efectiv că nimic nu ar fi ieșit impecabil, dacă lipsea cineva din acest lanț de oameni puși în slujba romanței si a festivalului.
Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc membrilor juriului, care au găsit de cuviință , cumva , că mă potrivesc în acest tablou și că merit să fiu între premianți astă seară.Eu gestionez mai greu bucuriile decât insuccesul. Atâta bucurie e dureros de greu de dus.Motiv pentru care, acum, cu permisiunea voastră, mă duc să plâng puțin. Acum pot!”
 
248369544_596550491533559_3594336483530190705_n

Ne alăturăm și noi tuturor celor care  o felicită și o apreciază pe minunata Camelia Florescu , artist, interpret, poet și compozitor, redactor  de revistă  și realizator  de emisiuni radio, un om deosebit cu calităti deosebite care pune multă muncă, pasiune și seriozitate în  tot ce face și care  iată se bucură și culege roadele  acestei toamne 2021 la Târgoviște la Festivalul Crizantema de aur! In numele întregului colectiv de redactie al revistei ”Poezii  pentru sufletul meu”, sincere  felicitari și la cât mai multe toamne bogate!

Johnny Ciatlos-Deak, senior editor  

CAMELIA FLORESCU ”Toamnă, nu vreau să te primesc” Premiul II Crizantema de Aur 2021 ediția 54

Toamnă, nu vreau să te primesc

Muzica Camelia Florescu
Versuri Camelia Florescu
Interpretare Camelia Florescu
Aranjamentul orchestral : Marian Stârcea
 
Premiul II – Gala Laureaților TEATRUL TONY BULANDRA- Târgoviște Ediția a 54-a
 
Festivalul de interpretare și creație CRIZANTEMA DE AUR_Târgoviște_2021
 
Juriul secțiunii de CREAȚIE – 2021
VIOREL GAVRILĂ- Președintele juriului,
Compozitor, Membru UCMR MIRCEA DRĂGAN-Compozitor, Membru UCMR NICOLAE CARAGIA -Compozitor, Membru UCMR ADRIAN ROMCESCU- Compozitor, Membru UCMR SVETLANA BIVOL-Muzicolog, Președintele Uniunii Muzicienilor din Moldova PETRE NEAMȚU-Compozitor, Dirijorul Orchestrei Folclor a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici-” Chișinău MARIAN STÎRCEA-Compozitor, Director Artistic Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” -Chișinău GEORGE COANDĂ-Poet,Membru Uniunea Scriitorilor din România, Vicepreședinte Centrul Cultural pentru UNESCO” Cetatea Romanței”
 

 
 
O MIE DE CUVINTE  Premiul CETATEA ROMANȚEI Festivalul CRIZANTEMA DE AUR 2021
 
O  mie de cuvinte 
 
Muzica – BELA ANDRASI
VERSURI – CAMELIA FLORESCU
Interpretare – ALINA HUȚU
Aranjamentul orchestral : Marian Stârcea
 
Premiul CETATEA ROMANȚEI – Gala Laureaților TEATRUL TONY BULANDRA- Târgoviște Ediția a 54-a
 
Festivalul de interpretare și creație CRIZANTEMA DE AUR_Târgoviște_2021
Juriul secțiunii de CREAȚIE – 2021
VIOREL GAVRILĂ- Președintele juriului,
Compozitor, Membru UCMR MIRCEA DRĂGAN-Compozitor, Membru UCMR NICOLAE CARAGIA -Compozitor, Membru UCMR ADRIAN ROMCESCU- Compozitor, Membru UCMR SVETLANA BIVOL-Muzicolog, Președintele Uniunii Muzicienilor din Moldova PETRE NEAMȚU-Compozitor, Dirijorul Orchestrei Folclor a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici-” Chișinău MARIAN STÎRCEA-Compozitor, Director Artistic Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” -Chișinău GEORGE COANDĂ-Poet,Membru Uniunea Scriitorilor din România, Vicepreședinte Centrul Cultural pentru UNESCO” Cetatea Romanței”
 
 

 
 

SILVIA GONCEAR: „Iubind ca o vindecare” Muzică:Adrian Beldiman, Versuri: Camelia Florescu 

247617636_266324548689610_6977743599603607834_n

Iubind ca o vindecare

Interpret: Silvia Goncear

Compozitor: Adrian Beldiman

Versuri: Camelia Florescu 

Premiul I – Gala Laureaților TEATRUL TONY BULANDRA- Târgoviște Ediția a 54-a

Festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur” – 22.10.2021 (secțiunea Creație), Târgoviște (România). Aranjamentul muzical al romanței „Iubind ca o vindecare”: Petre Neamțu.

Evoluează: Orchestra „Romanța” condusă de Lucian Vlădescu.

Preluare de la Tvr Craiova.

 

Mai citeste : 

Camelia Florescu laureata a Galei Artelor Editia a 2-a

Profil Gold: Camelia Florescu

PREMII LA Festivalul MAMAIA COPIILOR

Recitari, emisiuni si melodii: Camelia Florescu

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Revista TIPARITA nr5/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 5 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

20,00 CAD

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

20,00 CAD

2 gânduri despre „Camelia Florescu  strălucind pe scena  Festivalului  ”Crizantema  de Aur” 2021

  1. Nici nu avea cum altfel! Camelia Florescu e strălucitoare prin ea însăși. Orice ar face, face bine, în acord cu talentele multiple cu care a hărăzit-o Dumnezeu, dar și cu sufletul ei luminos

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.