Profil Gold: Ileana Pascu

 

ILEANA PASCU

Despre autorul:Ileana Pascu

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada
 

Nãscutã în ultima zi ,a primei luni ,a lui 1973,intr.o iarnã geroasã ,cu o mantie de zapada de aproape un metru,într-o comunã ,ce sta pe sare si petrol,cu dealuri bogate in roadele pamantului ,cu oameni buni şi ospitalieri,deosebit de calzi la suflet,comuna Ocnița,județul Dâmbovița.Casatoritã în Moreni.De mai bine de un deceniu,necesitãțile şi împrejurãrile ne-au determinat sã luãm drumul strãinãtãții (locuiesc în Madrid).Clasele primare le-am terminat la Ocnita,unde am debutat cu poezie, în revista culturalã ,,Şcoala şi viața”,in 1986, redactatã de poetul,prozatorul,dramaturgul,publicistul si profesorul de Limba şi literatura românã, George Toma Veseliu ,cãruia i-am fost elevã. Am continuat studiile la liceul Ion Heliade Rãdulescu din Târgovişte, profil chimie,Liceul Economic Târgovişte ,profil Alimentație publicã ,Şcoala de Cooperatie Buzãu ,profil Preparator produse alimentare CL-LF.Poeziile mele au fost recitate la serbãrile scolare…sau uitate in sertarul cu amintiri,dupã casãtorie. În timpul şederii mele la Madrid,am fost invitatã de poetul Gelu Vlaşin, la Cenaclul de la Madrid ASARS,Asociatia Scriitorilor şi Artistilor Români din Spania,fapt ce a reaprins în mine,aceastã dragoste de poezie.Am mai publicat poezii in Antologia,,Vis cu Nichita” a Academiei Internaționale de Literaturã şi Artã a Societãții Culturale ,coordonata de domnul George Cãlin.

Dragostea de poezie, mi-a insuflat-o mama mea,profesorul de Limba Romana şi bunicul matern.

 
 

 Va invitam sa o descoperiti pe scriitoarea Ileana Pascu  in paginile urmatoare:

Clubul GOLD al revistei tiparite

Creatii literare: Ileana Pascu

 
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.