Profil GOLD: Lăcrimioara Iva

Lacrimioara Iva

Despre autoarea Lăcrimioara Iva

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Lăcrimioara Iva, o autoare de succes!

Despre autoarea Lacrimioara Iva , s-ar putea spune multe! Posesoare a  unui cv literar impresionant , desi locuieste departe de locurile natale, autoarea nascuta in judetul Arad  continua sa scrie in limba romana. Opera sa literara  foarte vasta cuprinde 23 de carti publicate in perioada 2009-2019, atat  poezii pentru copii , povesti, poezii, poeme haiku si regionalisme.Cartile sale sunt deseori bilingve, romano-albaneza sau romano-engleza. Lăcrimioara Iva are o bogata activitate literara publicand poezii in 20 volume colective cat si colaborand cu 13 reviste din lumea intreaga. Numele sau este mentionat in  volume bibliografice  cat si in volume de critica literara.Autoarea a obtinut nenumarate diplome si premii fiind apreciata  atat in tara natala Romania  cat si peste hotare!

Iata  cateva impresii  despre scrierile autoarei Lăcrimioara Iva:

Ștefan Costea:
„Condamnați c-o noapte
suntem chiar din zori,
arma Lăcrimioarei
e-un «pumnal de flori»”.

Petre Don:
„Poezie feminină de filigran. Există aici ceva din gingășia florilor.”

Simion Cosma:
”este o poetă formată, are un nume predestinat pentru poezie”;

Miro Baladimas:
”este o creatoare a metaforei în proză, nu în poezie”;

Valer Toda:
”metafora ei este inefabilă, se apropie de Ungaretti”;

Viorel Costea:
”o poezie a poeziei”;

Cornel Marandiuc:
Poezii autentice scrise cu litere ori cu lacrimi din argint, la ceas de noapte, în secretoasa și via odaie a casei… de care ne-am apropiat și noi, am bătut și am chemat Gazda prin «Corinda de fereastră»

Ioan Matiuț:
Putem vorbi deja despre o poetă consacrată, cu un drum al ei bine definit. Poezia sa este de o sensibilitate tipic feminină, marcată de o sinceritate și inocență rar întâlnite în zilele noastre. O poezie spontană, revărsată dintr-un prea plin interior.

Horia Ungureanu:
În povestirile Lăcrimioarei Iva se întâmplă (ca în toate poveștile) multe și mari minunății, imaginația autoarei părând a nu avea limite.

Vasile Dan:
O poetă sensibilă și timidă, aproape în exces, este Lăcrimioara Iva. Asta n-o împiedică însă să-și metamorfozeze, să-și exploateze aceste date native în poezii, nu puține. O lirică sentimental-confesivă, fluentă și limpede în expresie găsim în «Pasăre de lut», în care miezul liric este tocmai o stare perpetuă de vulnerabilitate interioară a autoarei, extrapolată apoi senzorial asupra întregii lumi exterioare.

Va invitam sa o descoperiti  pe autoarea Lacrimioara Iva in paginile urmatoare:

Referinte critice : Lacrimioara Iva

Date biografice: Lăcrimioara Iva

Creatii literare: Lacrimioara Iva

Desene realizate de Lacrimioara Iva

Intelepciune artisticǎ intr-un suflet de copil