Impresii, cronici si recenzii  literare*Uneori elefantii zboara

 

127837629_1769663893209730_936579797715257200_n

Bine v-am regasit  dragi prieteni,

Cartea ”Uneori elefanții zboară” proaspăt sosită de la tipografie, a plecat către o parte dintre cititori chiar în luna  decembrie  reușind să ocupe un loc  sub bradul  de Crăciun al multora dintre dumneavoastră. Vă mulțumesc foarte mult pentru mesajele trimise  și pentru  interesul  arătat cărții mele ”Uneori elefanții zboară”! Cei care nu ați primit încă cartea și care mi-ați scris deja  sau cei care vă doriți cartea și urmează să-mi scrieți, veți putea să vă bucurați de ea in luna februarie când un nou tiraj va fi tipărit. Vă mulțumesc tuturor, cititori, prieteni, poeți, scriitori si  critici literari , mă onorează și mă motivează fiecare cuvânt pe care l-ați scris! Aștept cu drag, în continuare  impresiile și mesajele  voastre!

Iata cateva dintre impresiile primite de la cititori  si  cateva cronici/recenzii  literare la volumul Uneori  elefantii zboara:

 

Alice Puiu

scriitor

Dacă elefantul lui Jose Saramago, un dar al regelui Portugaliei, Dom Joao al III lea, pornește într-o călătorie de la Lisabona la Viena, dacă realismul magic al Dianei Adamek preia în „Dulcea poveste a tristului elefant” călătoria unui elefant în oglindă, pe un drum labirintic, din Bretania la Viena și apoi la Lisabona, de data aceasta, în ajun de Crăciun au poposit la mine elefanții Doamnei Mihaela CD tocmai din Canada.”Uneori elefanții zboră”, o carte plină de optimism, care surprinde prin varietatea reflecțiilor, o carte în care fiecare se regăsește pe sine, o carte care dă puterea și curajul de a te privi în oglinda vieții.

132443077_4146230192082229_6072319268601698070_o

 

Mircea Rustiuc

artist plastic

Ia uite ce mi-a adus Mosu’!!!  Surpriza mare!!! Multumesc Miha!!! Va doresc sarbatori fericite si binecuvantate!!!

 

Maria Coste

Felicitări, astept cu nerăbdare să citesc cartea . 

Viorel Stoian

Felicitari Mihaela! Multumim ca existi în vietile noastre! 

corina zosim

 

Corina-Maria Zosim

 

poet, scriitor, textier, compozitor si soprana

Sincere felicitari, draga Mihaela! Bunul Dumnezeu iti rasplateste inima buna!

 

Emilian Hancu

Felicitari Mihaela! Si la mai multe.

Oana Raceanu

Oh wow…felicitări.. îmi place titlu cărții foarte mult. asa este,  vointa face ca elefanții sa Zboareee!!!

valentina petraru

Valentina Petraru

 scriitor, poet si  artist plastic 

 Am primit cu bucurie cartea bunei mele prietene și colaboratoare Mihaela CD, autoare de origine română din Canada „Uneori elefanții zboară”, o carte deosebit de frumos ilustrata cu mesaje motivaționale, utila celor care vor să creadă în visele lor, să fie mai puternici și mai buni! Mulțumesc pentru darul de suflet și pentru autograf! Felicitări din inimă și toată admirația mea! La mulți ani cu sănătate și prosperitate! Multă energie și inspirație în noul an!

Rodica Vinca

artist plastic

Felicitari ! e o frumoasa realizare inainte de sarbatori !

Vasile Trif

artist plastic, poet

Felicitări draga Mihaela pentru carte !

28577351_10211646703067410_7548489183830715418_n

Lăcrimioara Iva

  Scriitor,poet, cronicar, textier, artist plastic Redactor sef al revistei ”Magazin Critic”Presedinte al Federatiei ”Euro Education” -Sardinia, Membru al Uniunii Scriitorilor  din Romania, Redactor Sef al revistei ”Cutezator” 

 

Ancorarea la iubire

Atenția mi-a fost capturată de la prima pagină și până la ultima. Aforismele, ilustrațiile, sunt minunate, oferă pitorescul de care ochii și sufletul au nevoie pentru a se încărca pozitiv si pot afirma cu tărie că: ”Uneori elefanții zboară”va fi un giuvaier în biblioteca multor cititori din această lume!

Ideea călăuzitoare, laitmotivul aforismelor Mihaelei CD este pozitivitatea. Autorea abordează  diverse teme, cum ar fi: curajul, dragostea, libertatea, dificultățile etc. Având în vedere momentul prin care trecem, nu este întotdeauna ușor să ne gestionăm viața, menținând în același timp un mod de a acționa și de a gândi pozitiv. Mihaela CD reușește să își gestioneze viața, gândirea sa pozitivă având cu siguranță nenumărate beneficii asupra: minții, corpului și realității cotidiene.Obstacolele nu o pot strivi. Fiecare obstacol cade în fața unui scop ferm.

”Crede în visul tău și oricât ți-ar fi de greu nu renunța niciodată!” A ne  planifica și imagina viitorul nu este suficient, trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce universul ne rezervă și să nu renunțăm. Cine are un vis… este ancorat de o stea și nu se răzgândește.Pentru Mihaela CD ancorarea la o stea însemnă ancorarea la iubire.

”Fiecare persoană pe care o întâlnești oricât de nesuferită ar părea, are în ea și ceva bun.Depinde de tine să descoperi ce!”Oamenii care oferă altora o conotație pozitivă, care văd latura pozitivă a ceea ce îi înconjoară sau care se abțin in  a-i critica pe ceilalți altfel decat într-un mod constructiv, se bucură de o personalitate sănătoasă. Mihaela CD are o personalitate sănătoasă, nu spune cuvinte grele, știind că, ”ele rănesc, lovesc ca niște bolovani și lasă urme.”

Este Mihaela CD fericită?! Da! Este fericită pentru că…iubește tot ce-i în jur. ”În viață totul pornește de la iubire!Iubește tot ce-i în jurul tău ca să fii fericit! ”

Puterea femeii vine de la ceva ce psihologia nu poate explica.O femeie poate fi dulce și tandră, însă asta nu înseamnă că nu poate fi puternică și curajoasă în același timp.”Femeia este enigma absolută: puternică pe dinăuntru,firavă pe dinafară, luptă când îi este cel mai greu și plânge când este cea mai fericită. ”,”Femeia este ca o melodie. Îți încântă sufletul și inima când este cântată de vocea potrivită! ”

A fi bogat poate însemna a avea o mulțime de bunuri materiale sau bani: o persoană cu acest tip de avere ar putea avea o vilă și un automobil de lux, însă a fi bogat poate însemna și a avea o experiență personală bogată.Ce înseamnă bogăția pentru Mihaela CD? ”Familia și prietenii sunt cel mai mare dar pe care l-ai primit de la viață! ”,”Oamenii cu adevărat bogați sunt cei care au prieteni.”

Pentru Mihaela CD eleganța nu este doar o chestiune de bun gust, este mai întâi de toate expresia naturală și spontană a ceea ce se află în interior, este vorba de atitudine. Știind să alegem este o chestiune de echilibru interior. ”Eleganța este o atitudine nu o haină!”Eleganța este un mod de a gândi, a acționa, a simți viața.

”Ai o singură viață de trăit!N-o irosi! ”Despre viață, de-a lungul anilor, au fost scrise fraze, tratate, pagini, gânduri și aforisme. Cât știm de fapt? Ce este viața? Rămâne un mister.

”Timpul este banul pe care îl cheltui fără să vrei zi de zi… ”,”Clipa de azi este singura avere reală restul este doar promisiune…”Da! Fiecare clipă trebuie trăită cu intensitate maximă, restul fiind doar promisiune.

Ce poți face atunci când:”Grijile îți pun inima pe jar, îți omoară pacea și îți sufocă imaginația”?……”Ia-ți liber de la stres. Fă-ți zile libere fără telefon, fără internet, încarcă-ți bateriile în natură! ”,”Nu lăsa supărarea să-ți întunece ziua. Inspiră aer curat și spune:Va trece!”

Cel mai izbitor lucru este că, fără să ne dăm seama cu adevărat, ne comportăm adesea cu noi înșine, alternativ, ca prieteni-cunoscuți-dușmani.”Psihicul tău e cel mai importantn prieten al tău! Dacă-ți devine inamic lupta e foarte grea !Ai grijă de starea ta psihică!”,”Fii puternic ca un elefant!”Mihaela CD este prietena psihicului său și are grijă de acesta, de aceea este puternică ”ca un elefant.”

”Curajul vine din inima ta dar frica vine din mintea și închipuirile tale. Nu o lăsa să te domine!”Mihaela CD nu-i permite fricii să o domine. Curajul vine din inima acesteia, inima unei femei care are încredere în instinctele sale,instincte care o poartă peste ”valurile vieții”

Când ne acceptăm pe noi înșine, suntem capabili să fim mai toleranți față de ceilalți. Această toleranță începe în familie și se extinde și în afara familiei. Diversitatea ne face să ne simțim amenințați, acceptarea diversității în ceilalți ne permite să fim toleranți, ne deschide calea către iertare, chiar iertarea față de noi înșine.”Invață să te iubești și sa te accepți așa cum ești!Nu ești perfect!”,”Crede în tine!Tu ești primul tău susținător!”,”În momentul în care faci parte dintr-un grup comportă-te ca un coechipier. Porniți împreuna și mergeți împreună până la sfârșit! ”

Viața ne pune adesea în fața unor situații în care, pentru a obține ceea ce dorim, trebuie să luptăm. Lupta înseamnă să nu renunți și să înfrunți viața cu curajul potrivit pentru a nu fi copleșit de frică. Mihaela CD luptă pentru fericirea ei și a celorlalți, nelăsându-se copleșită de frică, aceasta urcă scările fără a le număra.”Aerul pe care îl respiri este gratuit dar sa nu presupui că și fericirea vine gratuit. Trebuie să lupți pentru ea ! ”

Aforismele Mihaelei CD vin din inima acesteia, inima unei femei care știe să asculte și a unei poete pentru care „versurile sunt bule de oxigen prin care respiră.””Scrisul vine din inima scriitorului și nu din educația sa. ””Învata să asculți , dacă vorbești într-una nu ai timp să mai auzi și să înveți nimic.”

Care sunt lucrurile mărunte din viață, cele care fac sufletul fericit și senin și ne fac să-i iubim pe ceilalți?”Un bănuț muncit valorează mai mult decât o sutăgăsită!” ”Înconjoară-te cu oameni de succes!Succesul și entuziasmul sunt molipsitoare!”, ”O îmbrățișare sau un simplu te iubesc pot face minuni! Suntem creați să ne hrănim cu iubire!”,”Zâmbetul unui copil pentru mama poate însemna Universul Pentru restul este doar un zâmbet!”

Apreciindu-ne pe noi înșine așa cum suntem, fără a ne judeca, este un mesaj foarte puternic al iubirii.Mihaela CD ne motivează să ne iubim familia, să ne orientăm spre o pasiune, înțeleasă ca hobby, sport, muncă. Important este să nu abandonăm, să nu ne lăsăm influențați de judecata altora. Trebuie să rămânem fermi , să rezistăm chiar și atunci când totul din jurul nostru pare dificil.”Tu știi cel mai bine cine ești și ce poți nu lăsa pe alții să-ți frângă aripile”

Concentrarea asupra a ceea ce avem, puțin sau mult, este deja importantă pentru că… o avem.”Învață să mulțumești pentru tot ce ai,chiar dacă ți-ai dori mai mult.Multumește pentru orice!””Averea cea mai mare pe lume este familia și oamenii dragi din jurul tău. Restul este decor!”

Cuvântul „oportunitate” provine din cuvântul latin „ob portum”, către port, care se referă la un vânt favorabil care permite navelor să intre în siguranță în port. Oportunitatea este vântul bun care ne bate în cale, însă este foarte important să nu uităm:”Vaporul tău are un singur căpitan :Tu!”,”Uneori elefanții zboară” , uneori trebuie să îți depășești limitele dar să nu lași să te depășească ele pe tine!”Continuă să sapi, până la urmă tot vei da de apă și când vei găsi apa nu va fi un strop va fi o fântână întreagă!”

Mihaela CD nu iubește cu jumătăți de măsură! Mihaela CD iubește cu tot sufletul, iubește dăruind!”Uneori și elefanții zboară” este un dar special pentru noi, cititorii.

Vă gândiți deja să vă schimbați viața și faceți totul pentru a atinge un obiectiv sau  căutați  energie pozitivă? Reflecțiile și enunțurile motivaționale din această carte, o să vă inspire, o să vă motiveze corect și o să vă determine să găsiți spiritul potrivit pentru a vă trăi viața din plin.

”Fiecare dintre noi are o pereche de aripi, însă numai cei care visează învață să zboare.”(Jim Morrison)

Păsările zboară pentru că au aripi! Uneori și elefanții zboară, zboară fiindcă Mihaela CD are vise!

 

 

Vasile Bele Vasile Bele

poet, scriitor, critic literar, gazetar, fondator si  redactor sef al revistei  ”Din Vatra Satului”  , antolog si promotor cultural

”Ce frumoasă este cartea… super… concepție… construcție… aranjare text… BRAVO!”

 ”Un volum de excepție – concepție inedită, conținut divers cu tematică diversificată. Aforismele grupate la modul cel mai elegant în capitole, cu ilustrații diverse, te atrag și te captează”

”Volumul, în sine, este grozav. O prefață frumos elaborată. Extrem de interesant este cuvântul de gir literar al prietenului/scriitorului Victor Manole – un foarte bun cunoscător al literaturii aforistice, pentru că vorbim despre o adevărată literatură. Selecția aforismelor este frumos făcută, cu responsabilitate, gândindu-mă la vastitatea acesteia. Apoi de apreciat sunt imaginile care încadrează aforismele, imagini care atrag.” 

”Sunt bucuros și mă simt mai bogat – sufletește, moral, spiritual… Chiar sunt bogat. Acest volum, prin valoarea sa, este un adevărat manual despre viață. Un manual pentru disciplina – Dirigenție. Lecții de viață. Un volum ce cuprinde norme și reguli conduită morală.”

 

Bogdy Hole

solist Trupa RO.QUE.

Super fain Mihaela,mă bucur că faci și tu parte din grupul persoanelor cu mult pozitivism , de aceea îți dedicăm cu mult drag noul nostru single ” CHOSEN THE POSITIVE ”  Trupa RO.QUE. te felicită !!!

Erika Dombi

Felicitari… Bravo.. Inca o carte… 

manole victor-22Victor Manole

Scriitor, poet, critic literar, membru al Ligii Scriitorilor din România

Aflată în plină afirmare şi evoluţie artistică scriitoarea Mihaela CD este o voce românească de azi, o persoană cu un mod sensibil de a simţi şi de a transmite cititorului o tainică vibraţie a spaţiului şi a clipei din prezent pentru viitor. Scriitoarea este omul dorului, omul dragostei, respiră prin scris lăsând pe albul foii cele mai alese cuvinte, cu speranţa în ziua de mâine că aceste cuvinte vor prinde rădăcini, tulpini cu flori, frunze de dor ale iubirii de neam, de glie şi de limbă.

Talentul şi inspiraţia scriitoarei Mihaela CD va rodi fructe prin scrieri de calitate. Scriitoarea Mihaela CD ştie să scrie, ştie să răscolească, să simtă, să gândească, este un om desăvârşit. În toate ipostazele, citindu-le şi analizându-le, observăm că scrierile sale reprezintă emblema omului care luptă şi învinge. Cuvintele ei uneori vin dintr-o scânteie, alteori din dor, din lacrimi pentru tatăl ei şi din arşiţa iubirii pentru fiica dumneaei, pentru lumea de azi şi de mâine, iar cine va dori să o descopere pe scriitoarea Mihaela CD se va descoperi pe sine.

Scriitoarea Mihaela CD este un om puternic şi sensibil, care captează oamenii în minunatul univers al scrierilor sale, care sunt toate perle literare de o acurateţe deosebită. Cine nu mă crede pe mine va citi cărţile sale de excepţie, pline de nobleţe şi de emoţie. Scriitoarea Mihaela CD este un scriitor al adevărului în care se include talentul şi harul, ca necesitate vitală, ca aerul, la un loc cu cei mai valoroşi scriitori contemporani, care pune multă pasiune în tot ceea ce face şi care ştie să împrăştie pe deplin căldura sufletului prin cuvinte trăite, care devin balsam pe rănile vieţii. Ea înmoaie pana sa în cerneală cu arome ale sufletului său, pe care le aşază apoi în poezii şi aforisme.

Distinsa doamnă scriitoare şi poetă Mihaela CD este o scânteie aprinsă pe altarul creaţiei nemuritoare şi o persoană de o rară modestie a omului inteligent. Este fondatoarea revistei de literatură, artă şi cultură Poezii pentru sufletul meu, membru al The Writer’s Union of Canada (Uniunea Scriitorilor din Canada) şi membru al World Poets Association (Uniunii Poeţilor Mondiali).

Creaţia autoarei cântă şi ne încântă, ne răscoleşte precum furtuna şi lasă eternităţii un neasemuit testament, dincolo de toate capriciile timpurilor pentru ca poeţii şi scriitorii nu mor niciodată, ei sunt păsări cu aripi nefrânte, pentru că poeţii şi scriitorii sunt revelaţia fiinţei umane prin omenie şi plurivalenţă, fiindcă transmit o anumită bucurie ce n-o găseşti în altă parte

Scriitoarea vine în faţa cititorului cu o noua carte Uneori elefanţii zboară, în care ne prezintă o colecţie extraordinară de reflecţii şi enunţuri motivaţionale sub formă de aforisme, adresată tuturor celor care vor crede în visele lor şi îi îndeamnă să fie puternici şi buni.

Scriitoarea canadiană de origine română, prin prisma experienţelor de viaţă proprii, este convinsă că nimic nu este imposibil dacă îţi doreşti cu adevărat. Orice vis în viaţă poate deveni realitate, atunci când simţi şi vrei cu ardoare să-l realizezi, să-l desăvârşeşti.

Cartea ”Uneori elefanţii zboară” este dedicată cu infinită dragoste fetiţei dumneaei, Larisa, ca un dialog între mamă şi copilul ei cel drag, care a devenit la rândul ei un model de perseverenţă şi o sursă de inspiraţie pentru scriitoare, publicând în paginile acestei cărţi deosebite şi captivante şi două poze ale copilului, actual doctor. În acelaşi timp, scriitoarea Mihaela CD se adresează cu foarte multă căldură fiecărui cititor, cu mult respect şi preţuire pentru prezent şi viitor. Aforismele dumneaei, sensibile, o înveşnicesc şi o înnobilează prin cuvânt. În scrierile dumneaei am descoperit forţa şi rostul, oglindite în toate capitolele. Pentru mine, scriitoarea rămâne o revelaţie, o bucurie şi o surpriză prolifică şi impresionantă.

Cartea Uneori elefanţii zboară are valenţe reflexiv-meditative şi cred că această carte deschide larg şi sincer o fereastră către lume, către viaţă! Conţinutul cărţii în sine va juca un rol în viaţa oamenilor şi în convieţuirea dintre oameni deoarece dă valoare existenţei umane pentru prezent şi viitor.

Daniela Rus

Felicitări, Mihaela! Suntem tare mândri de tine!

 Crina David

Felicitări Mihaela draga! Doamne ajuta! 

sandu chiva photo - Copy

 

Sandu Chiva

poet

Vă mulțumesc din suflet pentru cartea,, Uneori Elefanții Zboară”  Mulțumesc din suflet, mi-ați făcut o mare bucurie și bineînțeles…surpriză! Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de Crăciun! Vă îmbrățișez cu drag! Sărbători fericite alături de cei dragi!

 

Sofia Stan

Felicitari draga Mihaela!

 

Gabriela Rauca

poet si cititor
 
O lectură la micul dejun, un mod de a-ți începe ziua cu gânduri bune:
„Uneori elefanții zboară
Sometimes elephants are flying” cartea autoarei Mihaela CD, un volum de aforisme, zicători, vorbe de duh, un impuls, de care avem nevoie, de multe ori, pentru a merge înainte, pentru a nu ne da bătuți și a înțelege, că roata, dacă se învârte, nu este din cauza noastră, dar o putem face să se învârtă și pentru noi, dăruind bine, ca bine să ne aducă, oferind ceea ce avem în suflet, fără a aștepta răsplată.
Încrederea în forțele proprii, bunătatea, ajutorul necondiționat oferit din toată inima, bunul-simț și locul pentru „bună ziua”, lăsat în lumea asta, inima curată, dragostea de familie, copii, de oameni, în general, concepțiile sănătoase în privința adevăratei bogații pe care o deținem în lumea asta, sunt teme pe care autoarea Mihaela CD le-a tratat cu succes în această minunată culegere de vorbe înțelepte și imagini superbe.
 

Emil Catalin Ghioltan

Fondator  si membru al trupei ”Les Tarabostes”

BRAVO!!!! Mihaela ești extraordinara!!! Sănătate de fier și inspirație! 

 

Aurelia Oancă

Scriitor, poet, epigramist, artist si redactor, membru al Asociaţiei Scriitorilor Români, membru al  Ligii Scriitorilor Români, membru al Clubului epigramiştilor din Baia Mare

Mulțumiri alese, prietenei mele, Mihaela CD, pentru volumul de reflecții și enunțuri motivaționale „UNEORI ELEFANȚII ZBOARĂ”. Visele noastre pot fi acei elefanți, trebuie doar să le dăm aripi, prin munca noastră, prin efortul nostru de a face acele aripi puternice și apte pentru zbor. Mulțumesc Mihaela, mult succes pe mai departe și un an nou fericit, cu multe realizări și cu multe bucurii.

Victoria Furcoiu – Bunica

Scriitor

Sincere FELICITĂRI!

Dica Cristina

Go Miha, go!Felicitari si multa inspiratie in continuare! Se pare ca steaua ta de inspiratie e in plina glorie!

 

Violeta Butnariu

Scriitor , poet si critic literar

Am primit acum cea mai frumoasa încurajare! E ceva ce imi trebuia acum.Aproape nu o poti lasa din mana. Multumesc frumos. Cei care au avut norocul sa o citească, imi vor da dreptate.Vreau sa cred ,ca uneori, si elefanții zboară!Mulțumesc mult Mihaela CD!

” În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.Și atunci, am putut să mă liniștesc. Astăzi, știu că aceasta se numește – Respect pentru mine

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism. Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu. Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat. Astăzi, am descoperit … Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Și aceasta se numeste … Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că rațiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios. Si toate acestea înseamnă … să ştii să trăiești cu adevărat.”

Charlie Chaplin

 Stan Dobre

Felicitări! Mult succes în realizarea altor visuri!

 Lulelaru Juliana

Grandes félicitations ma chère!!! Wow!!

TEODORA CHIRIC

 

Teodora Chiric

Poet, membru al Asociatiei Scriitorilor din Romania

MAI MULT DECÂT UN DIAMANT

 

Mai mult decat un diamant

Un dar sublim,de sărbători eu am primit

De la dragii mei prieteni canadieni,

O carte care-i scrisă cu dor neprihănit

Să ne-amintim cu drag și peste vremi.

Căzută la pământ eram de supărare,

De tot ce se întâmplă-n lume-acum,

Dar m-au făcut, să imi revin ca și o floare

Care a fost strivită de cei răi în drum.

Mi-a dat curajul mult, ca eu să mă ridic

Cartea bilingva”Uneori elefanții zboară”

Din toate acele esențe care pic, cu pic

Inima mea tristă vibra că și-o vioară.

Cartea-i mai mult decât un diamant

O spun din suflet,acum că să se știe.

Făcându-ne să privim către spre Înalt

Că să descoperim ce este acea”Apă Vie”!

Să putem fi mai buni, smeriți și iertători

Cu cei care poate enorm ei ni-au greșit

Să mulțumim pentru orice, încă din zori

Și-n miez de noapte, cu sufletul mult căit.

Să învățăm ce-i acea prietenie adevărată

Să ne-amintim de cei ce ni-au făcut bine,

Să dăruim din ce avem cu inima curată

Și să învățăm cu toți ce înseamnă Iubire.

Vă mulțumesc, prietenii canadieni-români

Pentru gestul dumneavoastra,cu această carte

Vă doresc, ca anii ce vin să fie cât mai buni

Să vă duceți la-îndeplinire proiectele toate.

În rugăciuni zilnic vă port și-n inimă mereu

Cu familia și colectivul redacțional minunat,

La mulți ani! cu sănătate și Bunul Dumnezeu

Să vă fie la toți călăuză peste tot, neîncetat!

Oana Niagu

Felicitari! Multumim pentru ca ne aduci frumosul in versuri si culoare!

Carmen Doreal

Scriitor, poet, artist plastic

Frumos! Felicitari**din suflet!

manole vict

Despre cartea Uneori elefanţii zboară

VICTOR MANOLE

Scriitor, poet, critic literar, membru al Ligii Scriitorilor din România

Prin temele abordate, cartea ”Uneori elefanţii zboară” dobândeşte o superbă şi fascinantă culoare de trăiri, agonie şi extaz de stări sufleteşti într-o sărbătoare a minţii, a sufletului şi a inimii care reprezintă apanajul omului dăruit de Dumnezeu cu har, îngemănând logica frumosului cu liniştea absolută a universului său lăuntric.

Cartea scriitoarei Mihaela CD este scrisă cu mare responsabilitate,cu mult bun simţ, printr-un efort de documentare şi selectare atentă a subiectelor, oferind cititorului plăcerea absolută de a descoperi singur aceste aspecte în cele 17 capitole pe care le conţine.

 La scriitoarea Mihaela CD, totul se cristalizează într-o substanţă de suflet personală, cu o sensibilitate unică, aparte, caldă şi sublimă a poetului şi a scriitorului ce s-a născut român, creştin, ce iubeşte arta, muzica, adoră să picteze şi caută necontenit fericirea.

Prin citirea cărţii primeşti lecţia iubirii, a curajului a încrederii şi a perseverenţei pentru că frumuseţea cuvintelor dă putere gândului şi şanselor, iar toate acestea ne fac să gândim, să ne creionăm prezentul şi viitorul. Cartea Uneori elefanţii zboară, pe parcursul celor 17 capitole, prin conţinutul de imagini şi mesaje, va ajunge la sufletul şi la inima oricărui cititor, servindu-i drept sursă de energie şiinspiraţie. Deci trebuie să crezi în visul tău, cititorule, şi să nu renunţi niciodată la visul tău constructiv.

 În capitolul 1, „Principii sănătoase“, scriitoarea ne transmite o sumedenie de principii adevărate, constructive şi sănătoase. Banii, atât de necesari în viaţă, ar trebui să fie doar un mijloc pentru a obţine cele necesare vieţii, dar „când banii ajung un scop în sine, devii sclavul lor“. Un alt principiu este: „Nu judeca după aparenţe!“ pentru că „aparenţele înşală“, fiindcă tu, omule, şi numai tu „eşti forţa gândului tău“, iar binele se află în tine, în gândirea ta pozitivă, deci „bucură-te de viaţă şi fii fericit“.

„Un singur om deştept poate conduce mulţi proşti şi un singur prost poate înnebuni mulţi deştepţi.“ Dacă dai un băţ unui deştept va face un instrument muzical, dar dacă dai acelaşi băţ unui prost îţi va da cu el în cap, trebuie o mare atenţie cui dai, ce-i dai şi cum îi dai şi să nu uităm niciodată că „Răul pe care îl faci azi se va întoarce mâine împotriva ta“, căci ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. În orice om poţi descoperi şi ceva bun numai dacă şi tu eşti corect cu el. „Fiecare persoană pe care o întâlneşti, oricât de nesuferită ar părea, are în ea şi ceva bun. Depinde de tine să descoperi ce!“

 În capitolul 2, „Principii de bază“, ni se confirmă că nu există fericire fără iubire şi că „În viaţă totul porneşte de la iubire! Iubeşte tot ce-i în jurul tău ca să fii fericit!“, pentru că ştim că acolo unde nu-i iubire, nu este nimic bun, n-are cum să fie. „Oamenii cu adevărat bogaţi“ sunt cei care au familie şi prieteni adevăraţi. Caracterul omului se observă şi se vede mai ales la nevoie: „Caracterul omului nu poate fi trucat la nesfârşit! Odată şi-odată tot iese la iveală!“

Chiar şi omul cel sărac dă ceva din puţinul său oricui are nevoie, dovedind respect, bunătate, cinste şi, cel mai mult, omenie. „Omul cu suflet bun nu-i cel care are mult şi dă puţin, ci este acela care dă puţin când nu are mai nimic!“ Timpul este bunul tău simţ ce trece prin curgerea timpului prin ani, zile sau secunde şi clipite. „Timpul este banul pe care îl cheltui fără să vrei, zi de zi…“ Deşi primim lecţii diverse de la viaţă, le înţelegem cu adevărat abia pe la sfârşitul ei, când devenim mai înţelepţi. „Viaţa este o sumedenie de lecţii pe care însă le învăţăm abia la sfârşitul ei“. Pentru copii, Dumnezeu a lăsat mamele ca o binecuvântare şi un dar extraordinar. O mamă pentru copilul ei, „deschide lacăte şi învinge orice“.

 În capitolul 3, „Nu panica“, aflăm că nu trebuie să ne pierdem cumpătul pentru că „întotdeauna, la orice problemă este o soluţie“ şi dacă te laşi în seama grijilor, stresul îţi va tulbura liniştea. Mai bine creează ipoteze şi, cu calm, găseşte soluţii, pentru că ele există. Fii responsabil întotdeauna, iar ca să evoluezi, recunoaşte-ţi şi repară-ţi greşelile. „Nu da vina pe alţii pentru greşelile tale pentru că nu vei putea niciodată evolua şi repara greşeala“. La supărare „inspiră aer curat în piept şi spune: va trece“; repetă asta de câte ori este nevoie, pentru că poate fi un balsam terapeutic pentru starea ta interioară. Trebuie să avem grijă de starea psihică. „Nu da o atenţie sporită problemelor şi grijilor, pentru că acestea te distrug şi nu te lasă să gândeşti corect pentru viitor“. Este important să ne păstrăm calmul şi să nu intrăm în panică, deoarece „orice problemă ai avea, câtă vreme eşti în viaţă eşti un norocos. Restul se rezolvă!“

 În capitolul 4, „Ai încredere în tine! Ai încredere în forţele tale“, scriitoarea ne motivează prin enunţuri motivaţionale puternice, care au rolul de a ne spori încrederea în noi, în forţele proprii. Înţelegem că viaţa este ca o barcă pe mare şi „vaporul tău are un singur căpitan: Tu!“, deci tu o conduci şi numai tu răspunzi pentru deciziile pe care le iei cu conştiinţa şi instinctul tău. Conştiinţa ta nimeni n-o poate învinge şi nici distruge. „Nimic nu te poate învinge/dărâma cu adevărat dacă nu te laşi tu învins!“ Luptă cu viaţa şi crede în tine, chiar dacă nu eşti perfect, nimeni nu e perfect, ridică-te, respectă- te tu pe tine şi demnitatea ta va învinge. „Învaţă să te iubeşti şi să te accepţi aşa cum eşti“, inima te ascultă când şi tu o asculţi pe ea.„Singurul tău stăpân pe care trebuie să îl asculţi este inima ta“.

 În capitolul 5, „Continuă“, autoarea ne transmite imboldul de a continua şi a merge mai departe pentru că rezultatele spectaculoase apar la sfârşit, „chiar şi atunci când tălpile te dor. Când vei admira unde ai ajuns, nu vei mai simţi durerea de picioare!“ Ridică-te şi continuă, nu te opri niciodată, indiferent ce vremuri vin şi pleacă. „Urcă fără să numeri scările“ şi coboară fără să-ţi fie frică că vei cădea. Când te afli la răscruce şi nu ştii pe ce cale să mergi, alege drumul de mijloc. „În viaţă mai există şi gri, nu numai alb şi negru“. Fericirea, dacă nu ţi-o faci tu, cu sufletul şi mintea ta, nu ţi-o poate face nimenea. „Nimeni nu-ţi poate garanta fericirea“. Aspiră şi năzuieşte sus, poţi să îţi doreşti, să visezi orice, nu îţi limita viitorul, visează cât mai sus! „Nimeni nu îţi măsoară visele, deci visează cât de sus vrei!“ Ca să te bucuri de succes, trebuie să fii perseverent, nu trebuie să te dai bătut. „Oamenii de succes au ajuns de succes pentru că şi-au continuat drumul şi nu au renunţat la visele lor“.

 În capitolul 6, „Învaţă mereu“, primim îndemnul de a învăţa mereu câte ceva pentru a ne păstra antrenamentul mintii: „Nu lăsa creierul să îmbătrânească“, fiindcă învăţând te autodepăşeşti, evoluezi „ca să fii mai bun decât ieri“ Învaţă, ca să ai succes şi progres, dezvoltă-te şi mergi mereu spre plus infinit. „Autodepăşeşte-te! Învaţă şi evoluează! Lumea a evoluat prin autodepăşire! Învaţă încontinuu!“ Scrisul vine din inimă, filonul creaţiei literare se află pe drumul dintre suflet şi minte. „Filonul creaţiei literare vine din arderi interioare ale sufletului scriitorului“. Un poet trăieşte şi respiră prin poezie, iar „versurile sunt bulele de oxigen prin care poetul respiră“. Învaţă ca să-i înveţi şi pe alţii, pentru că ţine de datoria noastră morală să-i învăţăm la rândul nostru pe cei din jur, aşa cum ne-au învăţat alţii pe noi. „Nimeni nu se naşte învăţat, avem datoria morală să îi învăţăm şi noi pe ceilalţi“.

 În capitolul 7, „Ţinteşte succesul“, scriitoarea ne explică faptul că numai dacă munceşti intens, vei avea rezultate, succes şi progres, altfel degeaba plângi. „Succesul nu vine din întâmplare sau noroc, ci vine din muncă asiduă şi din sudoare!“ Dacă nu excelezi, nu progresezi, nu te autolimita, întotdeauna este loc de mai bine.„«Bine» este inamicul Excelenţei“. Uită-te în jur, observă şi învaţă din greşelile pe care le fac alţii în viaţă, nu aştepta să înveţi pe propria piele. „În viaţă încearcă să înveţi singur din exemple, nu aştepta ca viaţa să-ţi tragă nişte palme peste faţă!“ Dacă vrei să progresezi, înconjoară-te cu oameni pasionaţi, de succes, pentru că„Succesul şi entuziasmul sunt molipsitoare“. Dacă nu munceşti pentru fericirea şi succesul tău, „acestea nu pică din cer“. Urmează întotdeauna exemplul pozitiv al celor care au reuşit. „Învaţă să te bucuri de succesul celuilalt şi să-l iei de exemplu. Fără modele pozitive am fi pierduţi!“ Ca să avansezi şi să devii mai bun decât tine însuţi, întotdeauna să te compari cu tine, cel care erai şi cel care eşti. „Dacă vrei să avansezi, compară-te cu tine însuţi nu cu alţii“.

 În capitolul 8, „Găseşte calea“, aflăm că numai cine caută găseşte, adică „Soarele e acolo, străluceşte pentru toţi la fel. Unii îl văd şi alţii nu!“ Unii văd oportunităţile în ziua de mâine, alţii nu, astfel unii găsesc calea, alţii nu. Trebuie să îţi alegi drumul vieţii şi să îţi sortezi viaţa pentru că „pe drumul vieţii găseşti de toate: pietre de râu, diamante şi gunoaie. De tine depinde să ştii să le sortezi!“Tu eşti cel care trebuie să facă diferenţa între rău şi bine, între mult şi puţin, tu singur îţi stabileşti limite după propriile valori ale tale. Idealul nu se găseşte, se formează şi se construieşte, deci „Luptă-te pentru idealul tău“. Autoarea ne oferă soluţii în a găsi căi de comunicare între oameni chiar dacă sunt necunoscuţi: „Râsul şi veselia scurtează distanţa dintre doi oameni“. Mergând numai cu lumina vieţii poţi face minuni şi prinde rădăcini. Orice faci, mai uită-te şi în sus şi intuieşte un răspuns pentru că „Dumnezeu îţi ascultă ruga şi gândurile, ai grijă ce-ţi doreşti“, nu dori rău nimănui şi „nu râvni viaţa altuia, căci nu ştii în ce ape se scaldă cu adevărat“. Viaţa nu este reversibilă, e una singură şi e scurtă, dar ce putem noi face este să o înfrumuseţăm prin faptele noastre. „Firul vieţii este un drum cu sens unic! Nu poţi să mergi înapoi!“

 În capitolul 9, „Fii generos şi recunoscător“, ne este explicat că generozitatea „nu are nicio legătură cu bogăţia“, pentru că tu dai altora cât te lasă inima, „generozitatea vine din suflet“ şi e o mare bogăţie dacă dai cu milă şi cu omenie. „Când dai cuiva ceva gratuit dă din suflet sau nu da deloc!“ Gestul tău îl vede şi Dumnezeu. „De câte ori dăruieşti ţi se întoarce înzecit!“ Niciodată să nu uiţi de unde ai plecat, să fii generos şi recunoscător chiar şi cu cei care îţi greşesc, fii un exemplu, iar lecţia ta să fie lecţia iubirii. „Chiar dacă îţi greşesc, tu învaţă-i prin exemplul tău lecţia iubirii“. Dăruieşte din timpul tău şi „învaţă să-i respecţi pe cei din jur“, pentru că, aşa cum respecţi, tot aşa vei fi şi tu respectat. Să nu-i uiţi niciodată pe cei care, din puţinul lor, ţi-au dat şi ţie. „Aminteşte-ţi întotdeauna de cei care ţi-au făcut bine oricât de demult a fost“. Să fii recunoscător şi să mulţumeşti întotdeauna! „Învaţă să mulţumeşti pentru tot ce ai, chiar dacă ţi-ai dori mai mult. Mulţumeşte pentru orice!“

 În capitolul 10, „Tu poţi! Fii inspirat!“, autoarea ne ajută să ne automotivăm şi ne invită să repetăm cu voce tare: „Vreau, Pot şi Voi reuşi!’’ pentru că numai dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, se poate îndeplini, deoarece motivaţia porneşte din noi. „Nu poţi controla timpul, viaţa şi pe cei din jur, dar poţi controla felul în care îţi încerci şansele, deciziile pe care le iei, eforturile pe care le depui ca să reuşeşti!“ Când ştii că eşti corect n-are cine să te sperie, iar dacă ai greşit, acceptă şi trage concluzii pentru viitor. În orice situaţie Dumnezeu are grijă de tine şi îţi dă doar atâta cât poţi duce.„Atunci când spui: «Nu mai pot», Dumnezeu te aude şi-ţi dă atâta cât poţi duce“. Ceea ce obţii greu, cu multă muncă, nu ai să uiţi niciodată. „Un lucru obţinut foarte greu îţi va rămâne în memorie pentru totdeauna“. Găseşte inspiraţia în tot ce este în jurul tău, învaţă din experienţele altora, învaţă din cărţile pe care le citeşti şi continuă să vâsleşti pe valurile vieţii pentru că puterea stă în tine!„Hotărăşte de care parte a bărcii vrei să fii şi vâsleşte oricum!“

 În capitolul 11, „Găseşte energia“, descoperim cum să ne găsim energia necesară pentru a merge mai departe. „Energia vine din iubirea şi dragostea celor din jur.“ Dacă ai grijă de suflet, de inimă şi de cuget, ai să găseşti energie la infinit, pentru că primim energie pozitivă când suntem împreună cu cei apropiaţi care ne sunt dragi şi când ieşim să respirăm în natură. „Averea cea mai mare pe lume este familia ta şi oamenii dragi din jurul tău.“ Respectă şi iubeşte oamenii din jurul tău ca să găseşti energia. Prietenii adevăraţi îţi rămân alături peste ani. „Prietenia adevărată nu se pierde în timp, ci rămâne neschimbată, la fel de profundă chiar dacă trec decenii peste ea.“ Şi când ai nevoie, nu ezita să ceri ajutorul. „Când simţi că iarna ţi-a cuprins inima, cere ajutorul! Cu prietenii în jur în curând vei simţi primăvara“ pentru că „Dacă nu ceri, nu primeşti“ şi nu trebuie să ne fie ruşine pentru că „a cere ajutorul nu este un semn de slăbiciune, ci mai degrabă un semn de inteligenţă“.

 În capitolul 12, „Rămâi pozitiv! Zâmbeşte!“, aflăm că este extrem de important felul în care interacţionăm,  relaţionăm şi alegem să ne manifestăm. „Atitudinea ta contează!“, iar scriitoarea Mihaela CD ne dezvăluie un secret al său: „Dacă vrei să vezi oameni zâmbind, zâmbeşte!“ Oferă ceea ce vrei să primeşti şi tu la rândul tău, transmite stări pozitive celor din jur şi fii optimist, pentru că nu ai ce pierde. „Nu aştepta să trăieşti mâine perfect, trăieşte azi cât poţi de bine“, pentru că viaţa este trecătoare şi trebuie să ne bucurăm atâta timp cât o avem. „Viaţa-i un tren care nu aşteaptă! Te sui şi te duci, călătoreşti şi te bucuri… Şi-odată, cândva, ai să cobori!“ Bucură-te de fiecare zi! „Azi este important pentru că este real“ Dacă dăruieşti bucurie celor din jur, vei primi şi tu bucurie. „Dăruieşte bucurie ca să ţi se întoarcă şi ţie! Bucuria este contagioasă!“ Păstrează-ţi demnitatea şi statutul de om, căci, fără acestea, ai pierdut totul. Zâmbetul şi iubirea au cel mai bun gust! Rămâi pozitiv, pentru că „După ploaie vine soare! Crede şi ai răbdare!“

 În capitolul 13, „Nu-ţi pierde speranţa!“, ni se confirmă că „nimeni nu-ţi poate lua visele şi speranţa“, căci acestea ne aparţin şi în orice situaţie speranţa moare ultima. Toate greutăţile vieţii au în ele câte o lecţie de viaţă din care putem lua învăţăminte pentru viitor şi astfel ne fac mai puternici. „Furtunile nu te doboară, doar te întăresc!“ Dacă vrei să avansezi, vrei să afli, vrei să ştii, nu mai privi în trecut, mergi înainte! „Regretele vin întotdeauna pentru ce n-ai făcut şi-ai fi putut să faci.“ Luptă cu viaţa şi mergi mai departe, căci în aceasta stă speranţa. Învaţă-i şi pe copiii tăi să lupte ca şi tine cu viaţa, spre binele lor şi al omenirii. „Dacă trăieşti cu regrete, trăieşti în trecut! Nu lăsa regretele să-ţi umbrească viitorul! Mergi mai departe!“

 În capitolul 14, „Ghidează-te!“, aflăm că este foarte important ce considerăm important şi ce alegem. „Alege-ţi modele, principii, priorităţi“, pentru că în viaţă trebuie să porneşti de la o bază solidă, să pleci cu o voinţă extraordinară, să fii hotărât şi să ştii unde vrei să ajungi, iar pentru asta trebuie să fii ordonat şi bine organizat.„Nu aştepta să-ţi organizeze alţii viaţa, fii tu însuţi coordonatorul tău.“ Pentru aceasta avem nevoie de modele, mentori, valori şi principii după care să ne ghidăm. „Alege-ţi mentori şi modele cărora le admiri realizările şi conduita lor în viaţă“. Analizează bine şi hotărăşte ce este cel mai important pentru tine şi „Fă-ţi o listă de priorităţi“ ca să îţi clădeşti un viitor solid şi sănătos, bazat întotdeauna pe omenie, căci viaţa îmbătrâneşte, însă omenia rămâne şi „încrederea se construieşte greu, dar se clatină uşor“. În fiecare zi, dacă munca ta se desfăşoară constant, ai să fii mai bun şi ai să progresezi. „Dacă azi nu ai fost destul de bun, continuă, mâine s-ar putea să fii surprins cât vei evolua“. Iar rezultatele vor fi mai durabile în timp cu cât ai trudit mai mult: „Ce clădeşti cu trudă, cărămidă pe cărămidă, are trăinicie şi durează în timp“.

 În capitolul 15, „Acţionează acum! Fii ambiţios!“, aflăm că degeaba vrei să faci ceva, dacă tot amâni şi nu acţionezi. Dacă nu munceşti, Dumnezeu îţi ascultă ruga, dar nu-ţi bagă în traistă. Este nevoie de ambiţie şi de acţiune pentru că „Dacă îţi doreşti cu adevărat să faci ceva, vei face orice să ajungi acolo. Dacă doar cochetezi cu ideea, vei rămâne un admirator“. Ce poţi face azi nu lăsa pe mâine, trebuie să ai voinţă şi să fii hotărât ca să iei decizia şi să începi. „Azi este prima zi din noul tău start. Nu-l amâna! Mâine ai să regreţi că nu ai început ieri!“ Cel mai greu este să începi. „Ca să urci un munte e greu până faci primul pas. Restul vin de la sine!“ Şi neapărat trebuie să încerci, pentru că „Nici nu ştii cât de puternic eşti până nu încerci!“. Dar ambiţia fără smerenie, răbdare şi iertare e ca lampa fără sticlă. Ambiţia, fără cumpătare, n-are nicio valoare. „Vorbe puţine, fapte multe! Lasă faptele să vorbească despre tine!“ Ca să ai valoare, trebuie să fii OM pentru că „faptele tale sunt oglinda gândurilor tale“

 În capitolul 16, „Fii fenomenal!“, ni se explică faptul că excelenţa poate fi în orice domeniu pentru că „nu e vorba de cât sau ce munceşti, ci este vorba de o atitudine“ deci ca să fii fenomenal trebuie să străluceşti ca soarele. „Încearcă să faci lucruri deosebite, fii inovativ, fii grozav, încât să nu treci neobservat în ochii celor din jur!“ Chiar dacă nu eşti plăcut întotdeauna, „Fii original!“, nu trebuie să te răzbuni ca fulgerul, trebuie să gândeşti pozitiv. „Când eşti dat afară pe geam, tu întoarce-te pe uşă glorios!“ Ca să fii fenomenal trebuie să duci o luptă nemijlocită cu viaţa, să nu te laşi ca să cazi, să ajungi un adevărat erou al vieţii tale. „Continuă să sapi, până la urmă tot vei da de apă într-un final! Şi când vei găsi apă, nu va fi un strop, va fi o fântână întreagă!“ Munceşte cu pasiune, atitudinea ta duce la excelenţă, iar excelenţa arată gradul de inteligenţă. „Încearcă să dai întotdeauna ce-i mai bun din tine .“

 În capitolul 17, „Ai curaj! Visează!“ scriitoarea ne îndeamnă să avem curajul de a visa, a ne dori şi de a ne urma visele. Să ne învingem frica de a nu fi destul de buni, de a nu fi capabili, de a nu reuşi. „Învinge frica! Nu-ţi fie frică să încerci, totul porneşte de la o încercare!“Unii visează că zboară spre cer, dar le lipseşte decizia! Nu pot lua hotărârea să pornească pe drumul pe care ar vrea să ajungă. Alţii se dau bătuţi; cum au dat de prima greutate, renunţă. „Nu lăsa un mic eşec să îţi distrugă tot visul“. Visul, ca să se realizeze, îi trebuie repere, ambiţie şi perseverenţă, exact ceea ce ne-a fost prezentat în capitolele anterioare. În orice acţiune ne trebuie şi voinţa minţii, şi a inimii. „Orice în viaţă porneşte de la un vis! Când îţi doreşti ceva cu adevărat vei reuşi oricât ar dura!“ Viaţa este făcută din vise diferite şi dorinţe mai mari sau mai mici, atunci când nu ne mai dorim nimic, înseamnă că am încetat să mai sperăm şi să mai luptăm cu viaţa. „Fă-ţi vise şi planuri! Un om fără vise e ca un om mort!“Cartea se încheie cu îndemnul scriitoarei la iubirea adevărată, întreagă şi profundă: „Iubeşte cu tot sufletul tău, nu cu jumătăţi de măsură“.

 Prin modul ei de prezentare, prin conţinutul său faptic, realizat cu multă meticulozitate în detalii, care îţi taie respiraţia într-o fierbere a minţii până ajungi la sfârşitul celor 17 capitole, această lucrare ne redă o amprentă unică a autoarei şi o atitudine îndrăgită a acesteia, care dăruieşte din secretele sale cititorilor.

Acest model de prefaţare uneşte farmecul scrierilor sale prin farmecul cuvântului pe care îl abordează ca o binecuvântare, un crez, o rugăciune cu o dotare aparte. Scriitoarea poartă în inima ei pacea într-o lume plină de mister de la care aşteaptă schimbări. Toate sunt sufletul scriitoarei, labirintul ei aparte. O doamnă liniştită, generoasă, cochetă, care ne surprinde plăcut, iar cartea dumneaei, plină de culoare şi pozitivism, stă sub semnul magiei şi al iubirii ca o conversaţie de la suflet la suflet şi de la inimă la inimă. Practic, cartea Uneori elefanţii zboară, această culegere de reflecţii aforistice, prin conţinutul celor 17 capitole ale sale, va surprinde plăcut şi util pe orice cititor interesat să o citească!

Scriitoarea Mihaela CD ne surprinde prin sensibilitatea şi naturaleţea scrierilor sale, caută iubirea în jurul său şi flămânzeşte după ea, arta scrisului o hrăneşte, o perfecţionează şi îi dă o stare bună sufletească cu care se mândreşte, luptă pentru adevăr şi libertate şi constituie un exemplu demn de urmat de prezenţi şi de generaţiile viitoare şi întreg publicul cititor, drept pentru care recomand din suflet cititorilor cu multă dragoste şi căldură acest volum, această carte”Uneori elefanţii zboară ”să fie citită pe ogorul literaturii române şi universale, căreia îi sunt un prieten constant şi de nădejde Mult succes, poet şi scriitor Mihaela CD!

Alte articole  despre ”Uneori elefantii zboara”: 

Curiozitati despre *Uneori Elefantii Zboara

Secrete* Uneori Elefantii zboara

WOW*Nou*Nou* ”Cartea Uneori elefantii zboară”

Foreword*Sometimes Elephants Are Flying

Anchoring to Love*Sometimes Elephants Are Flying

 

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT TIPARIT (softcover)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 45$. Livrare gratuita oriunde in lume!

45,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 25 dolari canadieni.

25,00 CAD

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.