Profil GOLD:Tóth Árpád

175648457_4175664139130632_7090905888650244688_n

Despre autorul Tóth Árpád

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Autorul Tóth Árpád, o binecunoscuta prezenta in spatiul literar romanesc

Autorul brasovean  Tóth Árpád,  este o prezenta binecunoscuta  in spatiul literar romanesc  si nu numai  avand o activitate literara foarte bogata, ampla si asidua,  fiind membru al  Asociatiei Poetilor Mondiali din Romania , World Poets Association,  colaborator permanent al revistelor :„Claviaturi” din Municipiul Brașov,  „Ritmuri Brașovene” din Municipiul Brașov,  „Creneluri Sighișorene” si al revistei ”Poezii pentru sufletul meu”  din Montreal, Canada.

Este membru al Filialei Brașov a Ligii Scriitorilor Români. A scris poezii din clasa a V-a, de când era elevul Școlii Generalenr. 4 din Municipiul Săcele. Scrie poezii și proză despre natură și despre spiritualitate. A participat la Concursul „Tinere Condeie” în anul 1978. A participat la „Olimpiadele Județene de Limba și literatura română”, în anii 1978 și 1979. Debutează literar cu o strofă din poezia „Cu pădurea pași în doi”
la „Revista Flacăra”, din Municipiul Brașov, în anul 1995. Adevăratul debut literar are loc în anul 2004, la „Revista Pădurea și Viața” din București, cu poezia „Pădurarul”.

Este un autor prolific, cu o forta si o putere de creatie senzationala,  avand  nu mai putin de 27 de volume proprii si fiind coautor in 41 de antologii. Trebuie remarcat si faptul ca, bogata sa activitatea literara nu a fost trecuta cu vederea fiind  premiat cu nenumarate premii, numeroase medalii, felurite  distinctii si  importante diplome. Autorul a primit premiul de merit al Fundației Naji Naaman pentru cartea „Queen of the Nature and Her Children”, în anul 2017.

Autorul Tóth Árpád este proactiv  atat  din punct de vedere literar  cat si din punct de vedere cultural, participand  constant  la diverse  activitati culturale, concursuri ,lansari de carte, diverse manifestari culturale,  festivaluri, olimpiade si tabere literare. Scrierile sale  au fost  traduse in multiple limbi de circulatie internationala: franceza, maghiara, engleza, greaca, rusa, etc

Va invitam  sa il descoperiti pe autorul Tóth Árpád in paginile urmatoare:

Creatii literare:Tóth Árpád

Date biografice:Tóth Árpád

Referinte critice:Tóth Árpád

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.