Cv literar: Violeta Bobocea

Cv literar:  Violeta Bobocea

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

 

 

Autoarea: Violeta Bobocea 

versuri, proza si critica literara

 

Violeta Bobocea s-a născut pe 20 Septembrie 1967 la Buzău. Este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău din anul 1991.

A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București și a debutat în anul 1996 în revista „Placebo”, atât cu versuri, cât și cu eseuri. A continuat să publice în revistele „Singular”, „Lyceum”, „Evrika” și „Năzuințe”.

În anul 2018 publică poezii în antologia „Iubirea ca o poezie”, în 2019 în „Muzica sufletului meu”, dar și în antologia Campionatului european de poezie(Editura Liric Graph) , în antologia internațională „Femeia divină” din Belgrad(martie 2019), dar și în Antologia Odyssey International în anul 2019.

A publicat cartea de critică literară”Seninătatea personajelor lui Marin Preda” la editura Liric Graph, dar și volumul de versuri „Simfonia dorului”, la aceeași editură.

 Este coautor al unei cărți despre frumusețile Buzăului, în colaborare cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”-„Buzăul între mit și realitate”, dar și al unei cărți- document despre dascălul de la catedră -„Menire sacră”(Editura Liric Graph).

A publicat poezii în Antologia „Învărarea cuvântului”, Colecția Antologica, eCreator în anul 2019, dar și în revistele „Contraste culturale”și „Poezii pentru sufletul meu” din Montreal, Canada.

In anul 2020 a publicat poezii in Antologia: ”Floriile poeziei” Colecția Antologica,eCreator

Este redactor-șef al revistei „Orizonturile bucuriei”Ascior, director Presă Ascior, membru al Asociației Poeților Mondiali.

A primit premiul de excelență la Campionatul european de poezie în anul 2019. Tot in anul 2019 in cadrul Galei Artelor la Montreal, Revista Poezii pentru sufletul meu impreuna cu Editura Globart Universum  ii ofera  Diploma de Excelenta pentru promovarea culturii si spiritualitatii romanesti in lume  impreuna cu Meritul de Excelenta pentru promovarea culturii in lume. Deasemenea i s-a  acordat premiul cu titlul” Formidabil” 

In cadrul concursului ”Copilarie dar nepretuit” 2020 al revistei Poezii pentru sufletul meu  a castigat pentru 3 creatii literare premiile: ”Premium”, ”Excelent” si ”Formidabil”.

 

Va invitam sa o descoperiti  pe autoarea Violeta Bobocea in paginile urmatoare:

 

Referinte critice :Violeta Bobocea

Profil Gold: Violeta Bobocea

Creatii literare:Violeta Bobocea

 

Despre revista tiparita

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.