Impresii revistaPoezii pentru sufletul meu nr 7/2021

271814942_962319188054172_166296159365530202_n

Marieta Coman 

O bucurie imensă am primit astăzi : revista de literatură, artă și cultură a românilor de pretutindeni ” Poezii pentru sufletul meu”, fondată în Montreal-Canada, unde apar și eu cu câteva poeme publicate, alături de alți români minunați din țară și străinătate (scriitori, pictori, etc.).
Mulțumesc din suflet pentru această onoare, fondatorilor revistei Mihaela CD și lui Johnny Ciatloș Deak, precum și întregului colectiv redacțional.
Mulțumesc, de asemenea, doamnei Mihaela CD, pentru minunatul volum de versuri pe care mi l-a oferit cadou ! Prețuire! 💗
 
Gabriela Rauca
Austria
 
Frumusețe și gingășie, sensibilitate, bun-gust, eleganță și rafinament, prezentare îngrijită, pasiune și talent.
Atingând și răsfoind paginile revistei „Poezii pentru sufletul meu”, emoțiile mă cuprind, atât de intens, în ochi simt lacrimi de bucurie și în suflet mândrie, găsindu-mi poeziile, recenziile de carte, numele, fotografia, lângă alte nume ilustre, în prestigioasa publicație din Montreal.
În urmă cu câteva zile am primit acest minunat dar de suflet, de care sunt deosebit de încântată și pentru care îi mulțumesc prietenei mele, poeta Mihaela CD și domnului Johnny Ciatlos-Deak, felicitându-i în același timp, pentru tot ceea ce au realizat în sprijinul culturii noastre naționale, acolo, în Canada, departe de țară, dar atât de aproape de sufletul nostru.
Felicitări, de asemenea, întregului colectiv de redacție, care participă activ la apariția frumoasei reviste și bineînțeles, tuturor scriitorilor și artiștilor, ale căror creații se află pe paginile ei.
 
Mă bucur din tot sufletul că am primit revista și că am onoarea de a mă afla printre autorii ale căror creații au fost publicate pe paginile superbei voastre publicații.O realizare superbă, pe paginile căreia, am bucuria de a mă regăsi, în poeziile și recenziile literare, pe care cu mult drag le-am creat.
Mulțumiri și prețuire Mihaela CD și Johnny Ciatlos-Deak, pentru tot ceea ce realizați, în sprijinul culturii noastre naționale.La mulți ani și cât mai multe succese în toată activitatea voastră!
 
275247756_967619743890851_4387079448841770122_n
 
271489722_1446410225754482_1499609965310021906_n
 

 

Constantin Oanca

Romania 

Am primit revista nr. 7. Vă mulțumesc mult. Până acum n-am văzut în România o revistă asemănătoare. Este excepțională.

 

Aurelius Belei

Revista de literatură, artă și cultură “POEZII PENTRU SUFLETUL MEU” nr. 7/2021 (Montreal, Canada) iată a ajuns și pe plaiuri brăilene.
Sunt găzduit, la pag. 24, cu câteva din poeziile dragi inimii mele: “Descuvântarea”, “Semințe de Rai”, “Topire de Lumină”, “Umbră” și “Răgaz”.
Mulțumesc din suflet colectivului de redacție, redactorului fondator Mihaela CD (a cărei armonie prin poezie ne bucură întotdeauna inimile!) și eruditului scriitor Johnny Ciatlos-Deak, pentru tot frumosul dăruit prin revistă, prin proiectele desfășurate pentru cuvânt, dar mai ales, pentru cultura română! Admirație și prețuire!
Anca Ioana Gaidos
Romania
Sunt onorată să regăsesc câteva din poeziile mele în această revistă de literatură, artă și cultură, fondată în luna octombrie a anului 2018 în Montreal, Canada.
Mulțumiri doamnei Mihaela Ciatloș Deak – redactor fondator, domnului Johnny Ciatloș Deak- editor coordonator, domnului Lucian Dumbravă în calitate de colaborator, precum și tuturor celor care și-au adus aportul la ediția cu numărul 7 a acestei publicații trimestriale.
 
 
 
Arpad Toth
Romania
 
POEZII PENTRU SUFLETUL MEU
REVISTA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, NR. 7/2021
FONDATĂ ÎN 30 OCTOMBRIE 2018 LA MOREAL, CANADA
PUBLICAȚIE TRIMESTRIALĂ
274717569_5165919653438404_2385605351248087030_n

Maria Magdalena Tirchila

Romania

O bucurie imensă m-a cuprins astăzi cand am primit revista de literatură, artă și cultură a românilor de pretutindeni ” Poezii pentru sufletul meu”, fondată în Montreal-Canada, unde apar și eu cu câteva lucrari alaturi de alți romani minunați din țară și străinătate (pictori, poeti,etc.).
Mulțumesc din suflet pentru această onoare, fondatorilor revistei Mihaela CD și lui Johnny Ciatloș Deak, precum și întregului colectiv redacțional,mulțumesc, doamnei Mihaela CD, pentru minunatul volum de versuri pe care mi l-a oferit cadou! Prețuire! 💗💕Felicitari ,o revista deosebita despre oameni talentati,romani de pretutindeni.

 

Felicitari pentru minunata revista,intregii redactii ,,o revista despre romani talentati,din tara si din strainatate,,
 

Gurilă Constantin

Adevarul , acesta este , stimati poeti si sciitori , ca voi , cu creatiile voastre , ne faceti noua , cititorilor pasionati de literatura pura si de calitate , frumoase daruri sufletului nostru si noi va asiguram de toata aprecierea si respectul nostru . Sa aveti mereu , penelul incins , pentru ca arta este sfanta . Profunde si sincere felicitari !!!
 
Luminita Goga Maries
Romania 
Felicitări și succes in continuare in toate 🍀🌹💐

Vasile Bele 

APARIȚIE EDITORIALĂ DE EXCEPȚIE

(semnal editorial; autor Vasile Bele)

vasile bele-1

Revista

Poezii pentru sufletul meu – o revistă de literatură, artă și cultură

Nr. 7 / 2021 ISSN 2668-7364, 50 p., – revista românilor de pretutindeni

Cu un Editorial – De 3 ani împreună cu voi!, semnat de Johnny Ciatloș-Deak, senior editor, revista, își urmează Calea și dăinui prin Cuvânt. Foarte talentați și harnici, membri fondatori ai acestei nu fac rabat de la regulile stabilite atunci când au pornit pe acest drum al creației literare. Fiindcă suntem la editorial, doresc acestei reviste Lumină și Izvor – încă 300 de ani! Cuvânt întru dretate și adevăr, tot atâția. Sănătate și bucurii celor care păstoresc, cu migală și pricepere, destinul ei.

Întâi, din curiozitate, am răsfoit acest număr, uitându-mă, chiar în grabă, dar și în linii mari, cine semnează în acest număr, pe care îl găsesc interesant, valoros și prețios. Mulți, foarte mulți scritori de valoare, autentici, cu dar și har sunt cuprinși în aceste pagini. Felicit, fiecare participant, și-l asigur de întregul meu respect!

Editorul, în cuvântul Domniei Sale, afirmă: „Zi de zi, timp de 3 ani, fără nicio întrerupere, revista noastră a oferit cititorilor din mediul online o revistă interesantă și de calitate, publicând poezii, povești, articole, critică literară, fabule, aforisme, epigrame, picture, fotografii, icoane, pictură pe sticlă, desene, grafică, quilling, melodii și recitări în videoclipuri, ajungând azi la peste 7800 de articole publicate. De asemenea, timp de 2 ani, am reușit sî realizăm o revistă tipărită, de colecți, publicată trimestrial (4 numere pe an), revistă care este complet diferită față de revista virtuală și care găzduiește în paginile sale lucioase și colorateatât scriitori, artiști, jurnaliști consacrați cât și debutanți care doresc să aducă un aport de frumos de cultură, românilor cititorilordin lumea întreagă”, (p. 3).

Vă urmăresc activitatea literară și nu pot decât să vă admir – capacitatea și puterea de a face pași uriași spre înainte, în acest veac atât de controversat – ieri-alaltăeri, era pandemia, azi, este războiul despre care nu știm cum sau când se va sfârși. Dumneavoastră, văzându-vă de drumul literar, ați continuat, dovadă că nimic nu vă oprește. Bravo! Asta spune multe despre cureajul și dăruirea voastră.

Ioana Poenaru, semnează un articol interesant, Un regal fără egal, făcâd referire la data de 29 august 2021, când s-a desfășurat „a doua edție, Gala artelor, organizată de inimoșii Johnny Catloș-Deak și Mihaela CD”, iar în același context, o secondează Otilia Sorina Tunaru, cu Gânduri în fapt de seară, inspirate de rezonanțele Galei de glamour a talentului românesc – Gala Artelor, ediția a II-a a fost un regal. Toate acestea fac parte din articolul Gala Artelor – ediția a II-a Montreal, urmate de câteva Mesaje și urări aniversare, sosite de la cititori, printre care-i amintesc: Arpad Toth, Aurelia Oancă, Alice Puiu, Ileana Pascu, Marieta Coman, Dorina Omotă, Marinela Belu-Capșa, Nina Lavric, Victor Manole sau Lăcrămioara Iva.

La secțiunea Laureații Galei Artelor – ediția a II-a, sunt cuprinși toți cei care au fost premiați la secțiunile participante: creații literare, regie/film, pictură, interpreți, instrumentiști, români cu care ne mândrim. Urmează lista cu cei care au primit Diplomă de excelență – Antologia Universum (printre care și eu), Diploe de excelență – participare în revistă, Diploma „Stejarul de aur” (printre care și eu) și Diploma „Penița de aur”. Feicitări, tuturor dar și organizatorilor. Tot aici sunt trecuți premianții concursului Gala Artelor – Ceas aniversar, ediția a II-a, revista nr. 4/2020 și premiile pentru secțiunea Artă în imagini.

Foarte pricepuți membri fondatori și foarte multe provocări. Bravo! La secțiunea Poezie, îi găsim cuprinși cu cele mai representative poeme, pe următorii (în ordinea includerii în paginile revistei): Arpad Toth, Victor Manole, Ștefan Doroftei Doimăreanu, Marinela Belu Capșa, Constantin Oancă, Lăcrămioara Iva (Italia), Kessy Ellys Nycollas, Ileana Pascu (Spania), Ecaterina Rolea, Aurelia Rînjea, Cristian Pavel (Canada), Mioara Hususan, Anca Ioana Iacob Gaidoș, Ligia Ana Grindeanu (S.U.A.) sau Radu Botiș. Johnny Ciatloș Deak face o recenzie a volumului „Dragostea, arză-o-ar focul”, autor Mara Popescu Vasilca, iar la secțiunea „Români de succes” găsim un interviu cu Octavian Ursulescu, realizat de Camelia Florescu. Felicitări, dragi prieteni. Faceți lucruri absolut minunate. La  secțiunea pictură, ne întâlnim cu tablourile realizate de Mircea Ruștiuc – o minunăție de culoare și talent.

În următoarele pagini aflăm informații despre o Lansare de carte la ceas octogenar. Poeta și pictorița Ileana Anghel Meșter, un articol semnat de către Adrian Ardelean. Ioana Poenaru, realizează o cronică la volumul Pași de catifea… pe cărarea sufletului. Poezia trece mai departe, ne mărturisește Al. Florin Țene, într-un poe, iar Titina Nica Țene, ne dăruie poemul Cheia bătrânei. Melania Stoica ne surprinde cu Portrete-grafică, iar poetul Aurelius Belei cu poeme dintre cele mai recente.

La secțiunea Pictură, Carmen Smutneac, ne surprinde cu câteva realizări ersonale dintre cele mai frumoase. Continuă cu poeții și poemele dumnealor, astfel: Ștefan Popa, Timur Chiș, Gelu Dragoș, Ana Munteanu Drăghici, Marieta Coman, Dorina Omotă, Teodora Chiric și subsemnatul, Vasile Bele. Marian Costache, realizează un articol cu referire la Aron Cotruș – Marele poet (ne)uitat, iar Andra Ceaușu Anghel și-a lăsat sufletul să viseze, realizând câteva picture, cu care ne surprinde extrem de plăcut.

Simona Mihuțiu este „Cu sufletul în vacanță”. Silvia Mihalachi, realizează o cronică la volumul „Dialog peste ocean”, autori Mihaela CD și Trandafir Sîmpetru, e care o numește, metaforic, „Amiralii poeziei de dragoste”. Trandafir Sîmpetru, președintele Uniunii Mondiale a Poeților din România, scrie articolul „Declinul metaforei, libertate sau expresivitate?”, iar Marian Costache, consemnează Știri culturale din Montreal.

Despre Noaptea poeților, Umbre și Destin de poet, „vorbește” în versuri poetul Vasile Aioanei. Secțiunea poezie continua cu creațiile poeților Aurelia Oancă, Gabriela Raucă (Austria), Camelia Florescu, Lilana Badea Cârstea, Cristian Bodnărescu, Violeta Bobocea, Delia Stamate (Belgia), Nina Lavric (Elveția), Maria Trif, Alice Puiu și Mihaela CD (Canada) – redactor fondator al prestigioasei reviste – Poezii pentru sufletul meu. Din Canada, prozatoarea Mara Popescu Vasilca ne dăruie un fragment din volumul aflat în pregătire „Vanda, între dorință și rațiune”, iar la secțiunea pictură, tot din Canada, ne oferă ca dar pentru suflet, câteva dintre realizările picturale – Maria Baba, iar din România, Maria Magdalena Tirchilă.

Aurelia Oancă, realizează o trecere în revistă, a celor mai proaspete Noutăți editoriale – Gânduri scrise, slove tipărite. Gabriela Raucă semnează o recenzie-paralelă o volumelor Focul din noi (Mihaela CD) și Simfonia culorilor – semnatara recenziei, Gabriela Raucă. Își numește recenzia „Inimi surori. Paralelă între Focul din noi și Simfonia cuvintelor”.

Cam astea ar fi în linii mari, cuprinsul revistei, evident lăsându-vă dumneavoastră posibilitatea lecturării în integralitate a acesteia. Merită să vă faceți timp pentru a o parcurge. Vă veți întâlni cu autenticitate, creații minunate și încântătoare, originalitate, cu scriitori valoroși care și-au trimis pentru cuprinsul revistei cele mai recente creații. Noutăți din celălalt capăt de lume, dar și de aici, din România, revista fiind un veritabil dialog al inimii, sau al inimilor.

Finalul vreau să-i aparțină redactorului fondator, Mihaela CD, cu un poem din cele cuprinse în sumarul acesteia, mulțumindu-i, în nume personal pentru acest minunat dar, la început de primăvară, pe care v-o doresc plină de iubire, sănătate și împliniri:

„Din toate avuțile pământești

Vreau roua ierbii serilor de vară

Și dragostea ce-I din stelele cerești

Vreau doar privirea ta de-odinioară.

 

Din tot ce-am fost noi doi la început

Vreau doar sufletul tandru de vioară

Și glasul tău, tremurat, nepriceput

Ce-mi deschidea în suflet o comoară.

 

Iar din toate foste clipe la un loc

Vreau numai una singură, măiastră

Flacăra care-mi dansa în vessel joc

Vreau doar scânteia din iubirea noastră!”,

poezia Scânteia din iubirea noastră, (p. 50).

Felicitări, tuturor celor care au răspuns acestui proiect literar amplu și măreț, interesant și valoros! Felicitări, celor care au muncit la realizarea acestei reviste, pe  care, desigur, istoria literară o va consemna ca o realizare de rang înalt!

Chiuzbaia, 2 martie 2022 

Ecaterina Rolea 

Romania

Stimați prieteni de pretutindeni!
Doresc să împart cu voi o bucurie imensă venită de peste Ocean de la o deosebită Revistă de literatură, artă și cultură a românilor de pretutindeni! Aceasta Revistă de Poezii pentru sufletul meu, este fondată în Montreal, Canada, unde apar și eu cu câteva poeme publicate, alături de alți români minunați din țară și străinătate (scriitori, poeți și pictori, etc.).
Mulțumesc din suflet pentru această onoare, fondatorilor revistei Doamnei Poete Mihaela CD și Domnului Editor Coordonator-Johnny Ciatloș Deak, precum și întregului colectiv redacțional pe care îi îmbrățișez cu mult drag și profund respect.

 

De asemenea îi mulțumesc Doamnei Poete Mihaela CD, pentru minunatul volum de versuri pe care mi l-a oferit cadou ! Vă îmbrățișez cu dragoste, respect și prețuire!💗🍀
Reverențe!❤
Mii de mulțumiri cu toată dragostea și prețuirea mea! Le-am rasfoit cu atâta drag de parcă sunteți lângă mine. Volumul de poezii este deosebit de bine realizat și din versuri te îmbrățișez cu multă dragoste, prietena mea de peste ocean!❤
Felicităridin suflet cu aleasă prețuire și mulțumiri infinite!❤🍀

 

Felicitări  din suflet cu aleasă prețuire și profund respect pentru realizarea acestui proiect măreț! 
Felicitări tuturor iubitorilor de a scrie și sădesc iubirea în lume!❤
 
271489722_1446410225754482_1499609965310021906_n

Ileana Pascu 

Revista Românilor de Pretutindeni din Canada ,,Poezii pentru sufletul meu” , a ajuns și la Moreni-Dambovita-România. Alese mulțumiri poetei Mihaela CD , señor editor Johnny Ciatlos-Deak, întregului grup editorial ,colaboratorilor și în special cititorilor! Felicitari tuturor!❤

În vremuri triste ,mi.ati bucurat sufletul! Mulțumesc! Cu mare drag vă voi fi alaturi ,atât cât pot! Felicitari din suflet!❤️

Constantin Oanca 

Doamna Mihaela, am primit revista (nr. 7), pentru care vă mulțumesc foarte mult! Să fiți binecântată de Dumnezeu! Gestul dumneavoastră de-a cuprinde scriitori români din diaspora și nu numai în revista pe care o conduceți se înscrie în sfera unuia dintre cele mai nobile sentimente, patriotismul, dragostea pentru România! Felicitări!

coperta nr 7 fata verso

Aurelius Belei 

Desigur, am primit zilele acestea, nr 7 al revistei “Poezii pentru sufletul meu”. Abia aștept să ajung acasă, la Brăila, să o citesc. Mulțumesc din suflet pentru tot frumosul dăruit prin revistă, prin proiectele desfășurate și pentru tot ceea ce faceți pentru cuvînt și cultura română!

272885604_5544519825562617_7382908230861507149_n

Lacrimioara Iva 

In acesta perioada critica mi-ati daruit doua motive de-a zambi si va mulțumesc din suflet! Astazi au ajuns pachetele cu revistele si cartile. Arata impecabil si va felicit! Abia astept sa le citesc.Va doresc o zi placuta si sa auzim de bine.Va pup si imbratisez!

270099981_347846036902649_7829142270291465022_n

Camelia Florescu

Frumoasa radiografie! Incantata sa aduc un plus emotional prin participarea inegalabilului nostru Octavian Ursulescu in cadrul interviului de la rubrica” Romani de succes”…
 
 
Ana Munteanu Draghici 
Chicago 
 
DIN PAGINILE SUFLETELOR NOASTRE
,,Revista românilor de pretutindeni”
intitulată ,,POEZII PENTRU SUFLETUL MEU” promovează artele, pentru cei dornici de hrană sufletească!
Printre filele dăruitoare și deschizătoare de suflete se află și poeziile noastre, mamă și fiică, în rostiri românești.
Te așteptăm cititorule, în pragul sufletului să pășești și să le citești! Nădăjduim să te regăsești în gânduri, sentimente pe ale cugetului trepte, din miez de cuvânt să guști armonie, prin respirație de poezie! Suntem bucuroase și onorate a fi în constelația de confrați de puterea cuvântului animați!
Mihaela CD mentor al acestei minunate publicații este cuprinzătoare de inimi ce într-o singură inimă mesajul poeziei străbate! Alături fiind de Johnny Ciatlos-Deak, senior editor, familie a artelor, rostiri în al neamului dor, erudit scriitor și talentat comentator.
Așadar, trecând fiecare literă spre devenire-n cuvânt,
Vă dăruim al inimii cânt,
Să ne-ntâlnim prin luminile firii
În altarul credinței iubirii!
ANA MUNTEANU DRĂGHICI
LIGIA ANA GRINDEANU
Poezii pentru sufletul meu de Mihaela CD
30 Ianuarie 2021, Chicago

275582087_2124458087718456_772217045270928627_n

Mircea Rustiuc

Romania 

Mulțumesc doamnei Iuliana Vlad pentru efortul de a-mi aduce de fiecare data când primesc cărți și reviste de la talentata autoare Mihaela CD din Canada!!! De data aceasta am primit revista nr.7 Poezii pentru sufletul meu și volumul de poezii de dragoste :Iubește-mă în fiecare anotimp, al Mihaelei. Particip și eu cu o picătură de culoare la aceste creații pline de pasiune și sensibilitate în ciuda vremurilor ciudate și neclare! Mulțumesc Mihaela și felicitări!!!

Violeta Bobocea

Romania

O altă bucurie a sufletului- revista românilor de pretutindeni” Poezii pentru sufletul meu” din Montreal, Canada! Mii de mulțumiri doamnei Mihaela CD și domnului Johnny Ciatloș- Deak, senior editor!

Vă mulțumesc din tot sufletul, Doamna Mihaela  pentru efortul făcut de a fi printre scriitori și în acest număr! Mulțumesc Domnule Lucian Dumbrava pentru interpretarea poeziei mele și ale celorlalți și țin să aduc și cu această ocazie respectul recunoștinței mele ! 

 

Felicitări întregului grup redactional condus de Domnul editor Johnny Ciatlos-Deak și-n deosebi domniei sale, alături de jumătatea sa, pentru arta de a răspândi frumosul în întreaga lume ! 🙏🙏🙏🌹🥀✍️🥀

275638401_4861928520569820_5964950765860369998_n

Teodora Razboianu Chiric – Butuc

Romania

Le-am primit și vă spun cu mâna pe inimă, că este un mare dar pentru sufletul meu, care-mi dă certitudinea ca gentilețea unor oameni este ruptă din ceruri, mai ales în aceste timpuri grele, care le-am simțit cu toții ! Mă înclin cu tot respectul și prețuirea mea!
 
 
 
 
Nikol Leontina Löbel &  Rudy Löbel
Stima si respect pentru Mihaela &Johnny CD,din Canada💐🍀 si desigur colegului si Scriitorului,naratorului nostru,Lucian Dumbravă 🤗🍀,care i-a avut in premiera intr-o emisie cu si despre dansii Multumim pentru minunatul cadou care a ajuns azi,08.02’22

 

 
273496092_5054326117946907_9002999305798838751_n
 

Mai citește: 

Impresii revista numarul 6/2021

Impresii *Revista tiparita de colectie numarul 5/2021 Poezii pentru sufletul meu

Impresii revista de colectie nr 4 

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Cum pot publica si eu in revista?

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

 

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.