Impresii revista numarul 6/2021

5E4A9054_MurielLeclerc
 
 
Marian Belciug- Canada
 
Dragă doamnă Mihaela CD,
Vă mulțumesc pentru Revista Nr. 6. Profit de ocazia acestui email sa vă comunic aprecierea mea pentru poezia dv-stra „VENIT-AM SA RAMANEM PE PAMANT”.  Mai exact, versurile poeziei comunică cu autoritate gândurile și sentimentele pe care o persoană demnă, morală, fidelă Adevărului le trăiește în aceste vremuri aberante din punct de vedere ideologic si social.  Poezia este un exemplu de claritate morală si discernămînt, responsabilitate socială și tărie de caracter, și o încurajare pentru cititor sa onoreze pe Dumnezeu cu speranță și credință aplicată.  La fel, ea întărește în cititor si fiecăre persoană responsabilă social sentimentul că nu este singur in această luptă istorică împotriva descompunerii morale orchestrate, corupției globale și persecuției.  Mi-a facut multă placere să citesc/recitesc poezia.
 
Va doresc, dv-stra si domnului Johnny Ciatlos-Deak, multă sănătate, vigoare in munca de creație, reînnoire a speranței de bine!
 
Marian Belciug
 
 
 
Petcu Mircea Marcel-Romania 
Felicitări pentru întreaga activitate …❤️
 
 
 

OLGA  VADUVA GRIGOROV- ROMANIA

Am deschis plicul cu emoție…Ce bucurie! Mulțumesc cu reverență infinită, minunatei doamne, Mihaela CD  si domnului Johnny Ciatlos Deak , editor ,pentru publicarea poeziilor mele, în revista de literatură, artă și cultura sufletului, „Poezii pentru sufletul meu” din Montreal, Canada!Dumnezeu să vă binecuvânteze mereu cu har și daruri cerești!

 
Nina Lavric-ELVETIA 

Felicitări dragii mei ! Mulțumiri Mihaela și Johnny CD! Spre noi cuceriri!
 
 
 
 
Teodora Dumitru -Romania
 
Astăzi, dragii mei, a bătut la ușa mea bucuria cu miros proaspăt de tuș, de nou, de curat….ce parfum minunat! I-am deschis ușa larg și am primit-o în casa mea, cu bratele deschise pentru ca a venit tare de departe și mi-a luminat sufletul umbrit de tristețe! Mulțumesc cu reverență, mesagerilor dragi, Mihaela CD și Johnny Ceatlos-Deac, pentru străduința cu care au operat, ca această bucurie să ajungă în casa mea, tocmai din îndepărtata Canada!
 
 
 
 
 
 
243152648_4316405958455415_1295034626840343922_n
 
Violeta Bobocea -Romania 
O altă bucurie a sufletului, revista de literatură, artă și cultură-„Poezii pentru sufletul meu” din Montreal, Canada! Mii de mulțumiri doamnei Mihaela CD, dar și domnului Johnny Ciatloș- Deak, senior editor!
 
 
Dorina Omota-AUSTRIA 
Felicitări din toată inima tuturor!
 
 
 
 
vasile bele-1
VASILE BELE -ROMANIA 
 
POEZII PENTRU SUFLETUL MEU – REVISTĂ DE LITERATURĂ, ARTĂ ȘI CULTURĂ
NR. 6/2021
(fondată în 30 octombrie 2018 la Montreal, Canada)
Mulțumesc dragi prieteni de peste ocean! Cu respectul cuvenit și cu prețuire profundă, vă anunț, mulțumindu-vă și în acest moment, că am primit coletul cu revistele. O mare bucurie! O altă realizare literară pentru care meritați, din adânc de suflet, felicitări! O revistă din care reiese eleganță și admirație, drag pentru literatură și varietate literară. Cu un Editorial – Viața, un miracol, semnat de către senior editor Johnny Ciatloș Deak, foarte frumos elaborat, cu profesionalism, din care am să redau o frântură, de maxim interes obiectiv: ,,Datorită vremurilor pe care le trăim tindem să programăm totul înainte, practic trăim mai mult pentru viitor decât pentru prezent. Nimeni nu ne poate asigura viitorul așadar fii fericit pentru acest moment. Momentul de față este viața ta, clipa următoare este incertă. Nu irosi nicio secundă din timpul tău; dacă o faci, înseamnă că nu ai descoperit adevărata valoare a vieții. Din nefericire drumul vieții nu este presărat doar cu petale de trandafiri, dar vei avea mereu o opțiune. Te vei limita la a te plânge că tufa de trandafiri are spini sau te vei bucura că tufa de spini are trandafiri”.
În prima parte a acestui număr de revistă, semnează poezie, astfel: Mircea Marcel Petcu, Delia Cristiana Stamate, Teodora Dumitru, Flavia Maria Goga, George Rîurel Bălan, Nina Lavric, Marilena Călin, urmând o recenzie realizată de pr. stavr. Radu Botiș, la volumul, Repere ale autobiografiei spirituale din spațiul ortodox în secolele XIX și XX: Ioan de Kronstadt, Siluan Athonitul și Nicolae Berdiaev, apărut la Editura Lumen, Iași, 2019 și semnat de către Iuliu-Marius Morariu.
Distinsa prietenă, Camelia Florescu, la rubrica Români de succes!, realizează un interviu cu admirabila cântăreață Corina Chiriac. Un interviu excelent. Foarte frumos elaborat. Eleganță în întrebări. Eleganță și sobrietate în răspuns. Am citit și recitit interviul, din drag pentru amândouă doamnele. Onoare și respect. Apreciere și prețuire. Felicitări, Camelia Florescu! Felicitări, Corina Chiriac!
Mircea Ruștiuc ne surprinde cu pictură (Portrete, ulei pe pânză), iar Lucian Dumbravă, propune pentru acest interesant număr al revistei, un fragment dintr-o proză – Copilul și lumea (după o idee de Rudy Löbel), după care ne surprind cu poezie: Aurelia Rînjea, Florica Pățan, Cristian Bodnărescu, Victor Manole, Victoria Guțu, Aura Ungureanu. Mihaela CD, redactor fondator, ne surprinde cu articolul Regizor la 15 ani, cu referire directă la Robert Dumitrescu, născut la București, emigrat împreună cu părinții, de la vârsta de doi ani, în Canada. Am să vă las Dumneavoastră curiozitatea de a afla mai multe amănunte despre copilul-regizor de la Montreal, iar eu voi puncta articolul scris sau dăruit de către Johnny Ciatloș-Deak, Ziua iei într-un colț de rai românesc, organizată ,,într-un decor absolut superb, într-un colț de rai românesc, mai precis pe domeniul familiei Roman, din Berthierville unde clădirea restaurantului este împrejmuită de o superbă pădure de arțări canadieni întinsă pe o suprafață de câteva hectare, iar cei dornici, pot beneficia de o plimbare reconfortantă în mijlocul naturii”. Al. Florin Țene, ne vorbește despre Spiritul liric în poezia Mihaelei CD, iar Maria Frum, se lasă descoperită cu picturile de o imensă frumusețe, lucrări realizate în acrilic și ne mai oferă, bonus, un eseu, numit Miracolele din viața noastră.
Aurelia Oancă, Costache Năstase, Alice Puiu, Violeta Bobocea, Kessy Ellys Nycollas, subsemnatul Vasile Bele și Elena Căpățână urmăm cu cele mai recente poezii. În plus, Violeta Bobocea, ne propune un fragment din cronica volumului Uneori elefanții zboară/Sometimes Elephants Are Flying (bilingv), iar Trandafir Sîmpetru, președintele Uniunii Mondiale a Poeților din România, editor, poet care-și înmulțește cu rod ,,talanții” literari semnează articolul Moartea nu este un neant!
Aceeași Mihaela CD, ne surprinde cu pictură digitală și la rubrica De la artă, la modă, cu ,,imprimeuri ce asigură un succes vestimentar și decorativ de excepție”.
Georgiana Laura Gheorghe, apare cu un fragment dintr-o recenzie a volumului antologic Universum, vol. 5. Și iar poezie, prin vocile lui Camelia Florescu, Ileana Pascu și Teodora Chiric. Titina Nica Țene ne dăruie o proză scurtă, Orașul. Ileana Anghel Meșter, pictură, icoane pe sticlă, Marian Costache, ne oferă câteva Știri comunitare din Montréal. Mara Popescu Vasilca, prin vocea editurii Izvorul Cuvântului, (editor Florin Căprar), ne este semnalată apariția editorială a volumului Bianca. Printre castele de nisip – roman, 2021.
Virgil Dumitrescu, Ioan Popoiu, Dorina Omotă, Mugurel Pușcaș, Liliana Badea Cârstea, Rodica Mureșan și Lăcrămioara Iva ne surprind cu poezii, iar Carmen Florian ne oferă, câteva picturi pe pânză, de o rară eleganță și o cromatică aparte. Raportat la acest spectacol al culorilor, cu referire directă la Carmen Florian, prin vocea Cameliei Florescu, ne sunt oferite câteva date despre vernisajul expoziției. Superb!
Rebeca Chirilă, ne vorbește despre Femmes fatales. Aurelia Oancă, ne vorbește despre Măria Sa, Cuvântul, prezentându-ne cele mai proaspete apariții editoriale. Măria Sa, poezia, este slăvită și prin vocea lui Corina Ligia Pătrașcu, Simona Mihuțiu, Cristian Pavel, Ștefan Doroftei Doimăneanu, Árpád Tóth, Olga Văduva (Grigorov), Marian Costache și Mihaela CD – cea care încheie pagina revistei. O muncă imensă și o responsabilitate enormă. Paginile, frumos ilustrate și o coloristică atrăgătoare. Imi place conceptul și îi dau notă maximă. Poeziile cuprinse în paginile revistei transmit mesaj puternic și au profunzime. Pe câțiva, dintre cei incluși, îi cunosc personal din taberele literare. Oameni valoroși și pretențioși, întâi cu ei.
Felicit diversitatea culturală din acest număr. Apreciez munca din spatele revistei. Am spus, și nu regret deloc, repetând – sunteți minunați dragi prieteni și vă asumați o responsabilitate. Rezultatul este unul deosebit. Cinste și eleganță, cinstire și mulțumire vouă, celor care ați trudit. Sunt mândru că fac parte din cei cuprinși în paginile revistei – o revistă a românilor de pretutindeni. Bravo, oameni minunați! Dumnezeu să vă ocrotească pașii, că frumoase și minunate vă sunt faptele. Respect și prețuire, oriunde ați fi …
Sub o frunză de arțar,
Plânge-o lacrimă uscată,
Ce se-ascunde temerar,
De arșița dezmățată.
Tremură un gând agale,
Dragostea-i adusă-n dar,
Dar se-mpiedică în cale,
De al neputinței par.
Zguduind din temelie,
Al iubirilor culcuș,
Freamătă, sărind zglobie,
Spre potrivnicul urcuș.
Nu-i destul să ai silință,
Atunci când te întristezi,
Din neant și neputință,
Dragostea să ți-o salvezi.
Și-ntr-un fluviu de voință,
Curge al iubirii har
Și pe-alei de biruință,
Străluciri ți-aduce-n dar.
(Izbânda iubirii, autor Mihaela CD)
Chiuzbaia, 23 septembrie 2021
 
 
 
 
SIMONA MIHUTIU -ROMANIA 
Cred că cel mai frumos lucru pe care îl realizează revista „Poezii pentru sufletul meu” este acela de a încerca să aducă laolaltă fărâme de suflet românesc, proiectând și promovând cultura noastră în spațiul Universal. Aceasta datorită unor oameni inimoși ca Mihaela CD, Johnny Ciatloș-Deak,  Respect pentru acest demers!
Sunt mândră să mă regăsesc cu câteva poezii în paginile acestei reviste (nr 6) alături de nume mari, cunoscute.Felicitări tuturor!
 
 
 
Turcu Roxana-ANGLIA

Felicitări!Mult succes în continuare!
 
 
 
 
Elena Capatina-Romania 
Mulțumesc Mihaela CD!
„Revista românilor de pretutindeni” a ajuns și la mine!
Gânduri românești exprimate prin imagini pline de culoare, versuri și proză țâșnite din suflet, pentru suflet!
 
 
 
 
Rodica Muresan -Romania 
 
Bucuroasă că scrierile mele au apărut în revista românilor de pretutindeni, alături de nume cu rezonanță!
Mulțumesc Mihaela CD și Johnny Ciatlos Deak pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o!
Adieri peste păru-ți cărunt…
Am lăsat în fiecare femeie pe care o vei întâlni
ceva din mine,
și peste o sută de ani
sau peste o mie de ani
sau poate la sfârșitul lumii
o altă femeie îți va spune cu vocea mea:
Bună dimineața!
O altă femeie îti va fi alaturi
pe drumul ce urcă spre culmi,
Te va tine de mânăși-ți va spune
poezii din Saadi, Khayam și Hafez,
îți va cânta din Chopin, din Liszt,
apoi din muzica folk,
iar tu vei tresări la fiecare vers,
la fiecare notă
prefăcându-te că o auzi,
dar acolo, în glasul ei, în cântecul
pe care ți-l cântă mă vei auzi pe mine,
mă vei vedea cu ochii minții
și-ți va părea aievea.
Apoi o adiere ca o aripă de înger
îți va mângâia obrazul, de-acum cu riduri,
îți va trece degetele
prin părul de-acum cărunt, răsfirându-l,
iar tu vei știi că sunt eu, doar tu vei știi
că sunt acolo, simțindu-mă mereu lângă tine
cu iubirea care nu poate să moară.
Să nu plângi,
așa a fost să ne fie!
 
 
 
 
CARMEN FLORIAN -Romania 
Ecouri ale Vernisajului meu de pictură, o poveste, un spectacol Spectacolul Culorilor- Mai 2021 Galeria 2Art
Am primit cu bucurie și onoare Revista ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI – MONTREAL – CANADA Revistă de Literatură, Artă și Cultură.
Multumesc cu recunoștință si onoare pentru publicarea picturilor mele in această prestigioasa publicație alături de nume cu rezonanță!
Multumesc Johnny Ciatloș – Deak – senior editor Celestium și Globart Universum
Multumesc Mihaela CD – Redactor
Mulțumesc Camelia Florescu – Redactor
 
 
 
 
 
 
 
Ileana Pascu -SPANIA 
Cu recunoștință va anunț ca revista nr. 6, ,,Poezii pentru sufletul meu „,editura Globart Universum Canada,unde puteti gasi cateva din poeziile mele și ale altor poeti contemporani ,a ajuns și în Spania.
Multumiri infinite!
 
 
 
Florica Patan-ROMANIA
Imensă bucurie pentru această frumoasă realizare! Felicitări din tot sufletul, doamnă Mihaela Miha Miha și domnule senior editor Johnny Ciatlos Deak, pentru eforturile dvs. Pentru aceste pagini frumoase de literatură română, 
felicitări tuturor! Mulțumesc, cu reverență pentru includerea mea în acest număr al revistei!🍀
 
 
 
244501631_4420720814674833_8240441697694803250_n
 
Costache Nastase-Romania
 
Am primit ieri coletul cu revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU – Revista românilor de pretutindeni Nr.6/ 2021 revistă fondată la Montreal Canada. Calde multumiri si felicitari doamnei Mihaela CD, domnului Johnny Ciatloș- Deak și întregului colectiv redacțional pentru excelenta calitate a revistei si includerea mea printre autorii publicati în revistă.
 
ANA DRAGHICI
 
 
Ana Munteanu Draghici-USA 
Azi am primit din partea dumneavoastră volumele de poezii și revista nr.6. Mare mi-a fost surpriza și bucuria unui astfel de frumos gest spiritual! Vă mulțumesc! Voi citi cărțile și revista și voi reveni cu impresii. Vă îmbrățișez cu atașament de breaslă scriitoricească!
 
 
RESPIRAȚIA SPERANȚEI PRIN ARTA CUVÂNTULUI
,,Dum spiro, spero!” Tradus și pătruns în suflet, dictonul latin, emană noblețea sorgintei latine și speranța în frumos și bine.Așadar : ,, În timp ce respir sper” Și iată că într-o zi senină, pășind pe iarba încă proaspătă, sufletul meu înverzește de bucurie, deși e toamnă timpurie, dar aurie! Deschid cutia poștală, deoarece spre ea mă îndreptasem și mi se deschide sufletul de curiozitate, bucurie și mândrie văzând un plic mare și încăpător în care nu putea să fie decât lumină și dor.Cu o impecabilă caligrafie, corespondența mi se adresa mie!
Nerăbdătoare, mă așez pe o treaptă din pragul casei și deschid plicul.
Razele de soare și cele din suflet luminează titlul cărților și al revistei primite din partea poetei și redactoarei canadiene, de origine română MIHAELA CD.
Cu ,,Pași de catifea” precum sugestiv sună titlul volumului de poezii al MIHAELEI CD, străbat cu sufletul și privirea prin paginile acestor minunate poeme dăruite pentru sufletele noastre.De altfel sub titlul cărții stă scrisă intenția dăruirii poetice a acestei delicate lire feminine:
,,poezii din sufletul meu pentru sufletele voastre”
Prin ,,Reflecții și enunțuri motivaționale” publicate biligv la Editura ,,GLOBART UNIVERSUM”
de data aceasta cu veleități scriitoricești, sub titlul ,,UNEORI ȘI ELEFANȚII ZBOARĂ” MIHAELA CD ne convinge că ,,Filonul creației literare vine din arderi interioare ale sufletului scriitorului.”
Mulțumesc și prin aceste rânduri, minunatei doamne a artelor MIHAELA CD pentru promovarea mea în Antologia ,,UNIVERSUM”, antologie de literatură contemporană cuprinzând autori români de pretutindeni!
Citind aceste scrieri datorate vocației pentru arta cuvântului a poetei MIHAELA CD, ne bucurăm de regăsire citindu-ne chiar pe noi.
Eu mă voi bucura zi de zi de momente de suflet, prin lectura acestor minunate daruri sufletești, primite cu autograf chiar de la autoarea lor MIHAELA CD. Am revelația respirației speranței prin arta cuvântului!
Bucurați-vă și voi!
Ana Munteanu Drăghici
28 Septembrie 2021, Chicago
 
 
Victor Manole-Romania 

FELICITĂRI INFINITE TUTUROR! MULT RESPECT!
 
 
 
 
Trandafir Simpetru-Romania 
Am primit coletul,vreau să vă spun în primul rând și să vă mulțumesc frumos, este fabulos,îmi place cartea noastră,revista,totul,noi vom rămâne veșnic colaboratori,încă odată mulțumesc frumos și cât de curând voi expedia și eu ceea ce avem la noi pentru draga mea colegă Mihaela CD !
 
 
 
 
 
 
rauca

Gabriela Rauca -Austria

Mii de mulțumiri, Mihaela. Am găsit cărțile în cutia poștală, când am ajuns  acasă.Sunt superbe și cărțile și revista. Am fost fascinată de prima dată de tine, de voi, de ceea ce faceți, de versurile tale atât de sensibile, pe care le simt atât de apropiate de sufletul și gândirea mea.
Eu mulțumesc din toată inima pentru tot! Am citit cartea ta și este minunată. Îmi place atât de mult și o simt aproape de sufletul meu. Sper să primesc în curând și pachetul cu celelalte. Te îmbrățișez cu drag!
 
 
244033664_1501757203527165_3979687882366596265_n (1)
 
 
 
 
 
 
AURA UNGUREANU  -Romania 
Cioc, cioc poștașul a sunat o sigură dată și ce să vezi nu era pensia 😀, era Revista românilor de pretutindeni Nr 6/2021 din Montreal, Canada, GLOBART UNIVERSUM !
Mulțumesc echipei care s-a aplecat asupra slovelor mele, mulțumesc MihaelaCD 
Este primul cadou primit înainte de ziua mea de naștere, cu siguranță așa am perceput momentul!
 
 
 
Viorica Crecan-ROMANIA 

Felicitari tuturor!Mult suuces!
 
 
 
AURELIA RINJEA -ROMANIA 

GÂNDURI DIN ROMÂNIA

aurelia rinjea -2Azi o să vă prezint Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, nr 6 / 2021, Revistă de literatură, artă și cultură, a Românilor de pretutindeni, fondată în 30 octombrie în Canada, care apare prin colaborarea între editura Celestium şi Globart Universum, al cărui Redactor fondator este binecunoscuta scriitoare MIHAELA CD, căruia îi mulțumim.

Un frumos început, VIAȚA, UN MIRACOL!, semnat de JOHNNY CIATLOȘ-DEAK , senior editor, ne întâmpină îmbrățișându-ne în cuvinte pline de  divin,  subliniind frumoasa  cooperare, prin dăruire, a tuturor colaboratorilor revistei.

Trecem pe rând de la „E Liniște”, „Spiralele de foc” și căutările lui Mircea Marcel Petcu (România), la „Fuga de acasă” a  Deliei Cristiana Stamate, Belgia, rezonând și acum în inima mea versurile ei:  „Jos, la marginea tăcerii / Plângea vrabia / În ziua sfânta a Învierii. / Sus, Domnul se juca / Cu miracolul / De-a v-aţi ascunselea.”

„Confesiunile unui nevăzător”, ale lui Vasile Dan Marchiş (România), continuă  cu dialogul către Dumnezeu, în lumea invadată de zăpezi, pentru ca apoi, Soarele să răsară ca o „Albă Floare”, cu sufletul căutându-l pe Creator, Teodora Dumitru (România), alături de Flavia Maria Goga, (România), cu care pios pășim „În Biserică”: „În Biserică, bucuroasă îmbrăţişez / Micul Hristos, Pruncul dragostei fără / hotar”.

Poeziile pătrunse adânc de spiritul românesc, ale lui George Rîurel Bălan (România), ne face să vibrăm și noi pe frecvența sa: „A noastră limbă-i un poem, / e-atâta dor şi e Lumină, / parfum de smirnă, ce alină, / e tot ce mai de preţ avem”, pentru ca Nina Lavric (Elveția) să ne aducă aroma binecunoscută: „Floarea mea de tei”.

Recenzia despre cartea lui Iuliu-Marius Morariu, Repere ale autobiografiei spirituale din spaţiul ortodox în secolele XIX şi XX: Ioan de Kronstadt, Siluan Athonitul şi Nicolae Berdiaev, Editura Lumen, Iaşi, 2019, este realizată de pr. stavr. Radu BOTIŞ (România), prin care acesta o recomandă cu căldură cititorilor.

Marilena Călin (Germania), ne invită la un popas în sufletul ei, în Introspecții.

O minunată întâlnire cu Corina Chiriac, are loc în rubrica Români de succes, (care de curând a lansat cea de-a doua sa carte, intitulată „Minuni Trăite”), în interviul realizat de Camelia Florescu. O bucurie de a descoperi gândurile acestui mare și frumos artist, care ne vorbește despre viața sa, despre cariera sa artistică, despre prieteni, oameni și locuri.

Mircea Ruştiuc (România) ne încântă prin Portretele sale (ulei pe pânză), care ne surprind în modul cel mai plăcut, umplând sufletele noastre atât avide de culoare și de emoții înalte.

O întâlnire minunată a fost prezența lui Lucian Dumbravă, România, care ne-a dăruit cu vocea sa divină atâtea  recitări de suflet, care au făcut să-mi lunece o lacrimă pe obraz, căzută parcă din cer. Acum, în „Copilul și Lumea” ne face să reflectăm, cum noi, cei care scriem, mergem de mână cu copilul care am fost, toată viața.

Mă regăsesc și eu, Aurelia Rînjea (România) „Mereu copil”, în „Lacrimă pentru tata”, vibrând violet și fractalic, „cu îngeri și lumini în sufletele românilor”.

Robert Dumitrescu (Canada), regizor la 15 ani, ne surprinde prin mesajul profund creștin al filmului The Call: „prin credinţă vom putea învinge orice criză şi vom fi mereu liberi”. Salutăm și noi creativitatea sa, îl felicităm alături de MIHAELA CD și așteptăm noi realizări cinematografice.

Prin Florica Pățan (România), pășim în „Ritmul” ei, într-o căutare a liniștii, ca o „porumbiță albă”.

Ziua Iei este frumos prezentată de Johnny Ciatlos Deak, unde Sărbătoarea a fost organizată într-un decor absolut superb, într-un colţ de rai românesc, pe domeniul familiei Roman, din Berthierville. Programul, creațiile populare, au făcut să ne simțim și noi în mijlocul evenimentului, bucurându-ne de la distanță.

Cristian Bodnărescu (România), ne invită la Judecata din urmă, „în vis de salvie” să ne bucurăm „de cireșii înfloriți”, care acum înfloresc și în suflete noastre.

Prietenul nostru, Victor Manole (România), ne prezintă iubirea de țară şi de portul românesc, frumuseţea datinilor, legământul străbunilor pentru glie. Alături, Victoria Guțu (Republica Moldova), ne invită de peste Prut, la o zi de sărbătoare, în  Duminica sufletului. O tânără și revigorantă poetă, despre care eu am mai scris! Cuminţenia scrisului ei te poartă la cer şi te aduce înapoi, în copilărie, însoțită de îngerul Poeziei, care a binecuvântat-o din plin.

Aura Ungureanu (România), continuă dialogul cu Dumnezeu, invitându-ne în „Poveste”.

Al. Florin Țene (România), ne prezintă Spiritul liric în poezia Mihaelei CD, în volumul „Pași de catifea”, cât și „evantaiul policrom al activităţilor acestei Doamne a Literaturii Române de pe Mapamond…: Mihaela CD este scriitor, poet, redactor, cronicar, textier, promotor cultural, artist plastic tradiţional şi digital, este membru al Uniunii Scriitorilor din Canada, membru al World Poets Association–România, Preşedinte World Poets Association – Canada”.

Despre Miracolele din viața noastră, ne vorbește în eseu ei, Mariana Frum, (România) îndemnându-ne: „Fii tu, devino din nou o fiinţă de lumină! Este alegerea ta! Fă un MIRACOL! TE IUBESC!” însoțit de  admirabilele sale Lucrări, realizate în acrilic.

Aurelia Oancă (România), adună iubirea în florile de mac, pentru a o așeza tandru în „Pagini de boem”, spre a ne-o oferi.

Costache Năstase (România), de ziua Limbii române, exprimă trăiri, gânduri, sentimente profund românești, în Autoportret și o Stare de vrajă.

Alice Puiu (România), în Geometria verdelui nins, ne invită ca un „copil copil ascuns / în buzunarul primăverii”, să jucăm şotronul destinului, iar Violeta Bobocea (România) prezintă poeme dedicate vieții: „Stai, viaţă, aşază-te la masa mea, / Să mai vorbesc puţin cu dumneata, / Dar, parcă te cunosc de undeva / Sau… te confund cu-altcineva?”, alături de cronica la cartea  UNEORI ELEFANȚII ZBOARĂ, a MIHAELEI CD, o carte excepțională, o colecție minunată de reflecții aforistice, a cărei lectură  m-a încântat și pe mine.

Trandafir Sîmpetru (România), în „Moartea nu este un neant!”, realizează o pledoarie pentru redeșteptarea memoriei noastre atotcuprinzătoare: Fără artă, fără poezie, omul nu poate justifica universului o infinitate străină. Prin poezie, el dobândeşte singura formă prin care infinitul se poate institui în finit, în absenţa oricărei suferinţe”.

Pe aceeași pagină Vasile Bele, (România), în versuri înrourate,  cu aromă de iasomie, ne oferă Lumina, iar Kessy Ellys Nycollas (România), Editor al Revistei Literare Luceafărul din Vale, cu lumea căutărilor sale lăuntrice, parcă își dau amândoi mâna în numele poeziei.

Elena Căpățînă (România), pe care de curând am întâlnit-o la Buzău,  este aducătoare de pace: „Cântă Dumnezeu prin mine! / Iubirea-i, „molipsitoare”, / Lasă sufletul să zboare / Pe strune din fir de astru, ne invită să zburăm spre Lumină”.

MIHAELA CD (Canada) ne oferă PICTURĂ DIGITALĂ, o rezonanță de zile mari, de sărbătoare: Focul din mare, Percepţii confuze, Fibrilaţii, Scufundare, Vernisaj Reflexia gândurilor, Tăcerea e de aur, care împreună, parcă realizează un adevărat poem în vers liber, scris în culorile sufletului.

De la artă la modă, Un labirint celular,  încântător prin designe și cromatică, semnat MIHAELA CD, „o viziune proaspătă, optimistă”, cum ne spune și Alice Puiu.

Ştefania Vasile (Italia) ne întâmpină Cu o gură de aer,pictând „omenirea”, „Cărări pe drumul vieţii / Spre răsărit de soare”.

Recenziile continuă  prin Georgiana Laura Gheorghe (România) despre „UNIVERSUM Vol. V”, Editura GLOBART UNIVERSUM, Montreal, Canada, 2020, din care „Cititorii vor învăţa că există speranţă chiar şi în cele mai întunecate momente, iar credinţa şi iubirea sunt cele mai puternice arme împotriva răului”.

Camelia Florescu (România), în Blestem și Pânda Ielelor… ne face să ne amintim de tradiții, de daci, de Dragobete.

Ileana Pascu (Spania) ne poartă prin Suflet în Miraculoasa viață, unde „ne naștem pentru a trăi”, iar doamna Titina Ninica Țene (România) cu încântă amintiri și nostalgii, în „Orașul”.

Teodora Chiric (România) ne vorbește despre portul popular și tradițiile românești, pe care părinții ni le-au lăsat moștenire, fiind tare îndrăgostită de viața în care, doar iubirea ne lecuiește.

Ileana Anghel Meşter (Canada), prin Icoane sale pe sticlă, ne invită la expoziție ce cuprinde cei mai importanți sfinți creștini ai noștri: Maica Domnului, Isus Hristos, Sfântul Gheorghe, Sfântul Nicolae.

În Rubrica „Ştiri comunitare din Montréal”, aflăm despre „Hram la Biserica ortodoxă Sfântul Ilie din Anjou”, o mare şi frumoasă sărbătoare românească şi creştinească la Montréal, Québec, un Omagiu adus lui Nicu Naum, materialul fiind semnat de Marian Costache.

Virgil Dumitrescu (România), cu Recurs la Lună și Deriva sentimentelor,  orizontul de așteptare al lui Ioan Popoiu (România), Suspinele stigmatizate ale Dorinei Omotă (Austria), confirmându-i și noi: „Că nu e prea târziu”, „Portița din inima mea” a lui Mugurel Puşcaş (România), pe care am deschis-o și noi, sfioși, „Speranțele izbucnind în stele” ale Liliana Badea Cârstea, România, daruri care ne merg la suflet, într-o încununare literară plină de bucurie.

O nouă apariție pe scena literaturii, ne este prezentată de Editor Florin Căprar, „Bianca, printre castele de nisip”, roman, Ed. Izvorul Cuvântului, 2021 a scriitoarei Mara Popescu Vasilca (Canada), acesta invitându-ne la lectură.

Povestea Spectacolului, a culorilor, Ecouri ale vernisajului expoziţiei pictoriţei Carmen Florian prezentată de Camelia Florescu, cuUlei pe pânză, Cu primăvara-n suflet, Vas cu flori, Liliac, Macii sufletului meu, Pădurea fermecată, Abstract decorativ marin, Petale de bujori, Poeni cu magnolii, întregește fresca picturilor românești.

Lăcrimioara Iva (Italia), cu ochiul înțelepciunii ațintit peste lume, amprentele iubirii ale Rodica Mureşan (România),Femmes fatales – traducere de Rebeca Chirilă (România), pentru ca apoi, Corina Ligia Pătraşcu (România) să ne invite la un frumos Edelweiss.

Noutățile editoriale sunt semnate de AURELIA OANCĂ, ispitindu-ne la lectură.

Balada românilor plecați este semnată de Simona Mihuțiu (România),  cu întrebările adânci: „S-o fi-ntâlnit cu mama şi cu Dumnezeu?”, iar Cristian Pavel (Canada), ne răspunde convingător:Rămâne dorul sau se duce, / printre cărări uitate”. Ştefan Doroftei Doimăneanu (România), urcă pe Lună, pe stele, și din nou doi cunoscuți prieteni par că își dau mâna Árpád Tóth (România) cu entuziasm „Ce frumoasă este viața” și Olga Văduva Grigorov (România) cu invitația peDunăre, Vals al iubirii”.

Dialogul cu Dumnezeu e continuat de Marian Costache (Canada), care ne invită în copilărie și ne spune Povestea sirenei.

Cercul se închide, ca o hora românească, pentru a reîncepe, chemând Soarele în centru, cu Mihaela CD (Canada), cu un triumf al vieții, cu IZBÂNDA IUBIRII, cu afirmația constructivă: VENIT-AM SĂ RĂMÂNEM!

REVISTA POEZII PENTRU SUFLETUL MEU cuprinde poezii pentru suflet, de la suflet la suflet, într-un corolar al gândurilor scriitorilor români, unde fiecare pe frecvența sufletului își cântă iubirile, nostalgiile, crezul, surprinse admirabil într-o orchestrație cu valențe cosmice și estetice, de realizatorii Revistei, care ne atinge corzile ființării, mângâindu-le și revigorându-le. Faptul că descoperim că suntem ÎMPREUNĂ în această mare Singurătate în care trăim, că suntem o MARE FAMILIE,  ne dă bucuria că am înțeles pe deplin ceea ce spunea un binecunoscut filozof român și prieten, prof. univ. dr. Traian-Dinorel Stănciulescu din Iași: „Doar împreună vom reuși!”.

Apreciez înființarea Revistei ca fiind minunat proiect cultural, atât din punct de vedere conceptual, axiologic cât și estetic, un proiect îndrăzneț și necesar, care zidește și păstrează valorile culturale românești, un templu al spiritului românesc, o dovadă că prin cultură vom dăinui. Aici, dumneavoastră

țineți o făclie aprinsă, cea a limbii Române, o făclie de dat mai departe copiilor și nepoților noștri. Aveți toată recunoștința și prețuirea noastră!

Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU este un Arbore al Vieții  Dacic, cu rădăcinile adânc înfipte în pământul strămoșesc, cu ramurile în cer, ființând armonios pe această planetă.

Mă bucur că pe mulți dintre dumneavoastră vă cunosc, îmi sunteți prieteni, mă bucur de noile cunoștințe și vă îmbrățișez pe toți românește!

Vă iubesc, oameni ai Cuvântului, care faceți din scris o misiune personală și colectivă, dăruind lumii din ceea ce voi sunteți!

Cu prețuire, AURELIA RÎNJEA

244562089_1697021067154328_8604008301405692213_n

 
 
 

Beatrice Alfred-ROMANIA 

Un cald și sincer FELICITĂRI Doamna Mihaela CD, Domnule Johnny Ciatlos-Deak ! FELICITĂRI tuturor românilor care-și lasă fărâme din suflet în paginile revistei „Poezii pentru sufletul meu” !
 
 
Mara Popescu-Vasilca-CANADA

Felicitari, succes si la mai multe numere!
 
 
Silvia Mihalachi-Romania 

Prin intermediul ,, Revistei ,, Poezii pentru sufletul meu,, am descoperit frumusețea culorilor, mesajele artistice în picturile digitale unde meritoriu se găsește și semnătura MIHAELA CD.

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

FORMAT ELECTRONIC (eBook) al Revistei nr 6 / 2021

Cumpara numar 6 al revistei de literatura arta si cultura ”Poezii pentru sufletul meu” in format electronic.Revista in format electronic iti va fi livrata in email in mai putin de 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.