Impresii *Revista tiparita de colectie numarul 5/2021 Poezii pentru sufletul meu

ppsm 5-1

Vasile Bele-Romania Vasile Bele
 

REVISTA POEZII PENTRU SUFLETUL MEU – REVISTĂ DE LITERATURĂ, ARTĂ ȘI CULTURĂ

(semnal editorial; autor Vasile Bele)

Azi, este despre „mai eliminăm din restanțele literare”, pe care vreau să le semnalez ca apariții editoriale. Am primit, e adevărat, de ceva timp Revista „Poezii pentru sufletul meu”, o revistă de literatură, artă și cultură a românilor de pretutindeni. Este vorba despre nr.5/2021, (o revistă dintre cele mai recente care au apărut), foarte frumos elaborată, cu un cuprins extrem de generos. Revista ni se deschide cu un Editorial – Suntem iubire!, semnat de către Johnny Ciatloș-Deak, care afirmă: „Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, în ciuda obstacolelor impuse de pandemie, nu a renunțat și nu și-a întrerupt activitatea, chiar dacă a fost greu. Am continuat să publicăm online, zi de zi, pentru cititorii noștri, care, iată, au ajuns, la 600 de mii și, în același timp, am continuat și cu revista de colecție tipărită”, (p. 3).

Apărută în condiții grafice ireproșabile, revista impune și se impune. Foarte frumos concepută, variantă color, revista „Poezii pentru sufletul meu”, a „primit girul”, unor persoane și personalități ale literaturii contemporane, (colaboratori de seamă), din țară și din străinătate, printre care amintesc: Aurelia Oancă, Árpád Tóth, Liliana Badea-Cârstea, Aurelius Belei, Aurelia Rînjea, Timur Chiș, Ana Munteanu Drăghici, Daniela Cărămănuță (Marea Britanie), Ioan Draga, Diti Zurbagiu, Cristian Pavel (Canada) sau Kessy Ellys Nycollas.

Printre poeți și poezii, până în acest moment, redactorii au introdus, foarte inspirat, pentru o diversitate în literatură, lucrări de artă, picturi adică, ale talentatei Rodica Florea. Se simte finețea și sufletul creator, în fiecare lucrare. Se simte pasiunea pentru frumos, se simte meșteșugitul penel, o vocație fără dubiu și se simte talentul desăvârșit. La rubrica Români de succes!, printr-un interviu realizat de Camelia Florescu, aflăm amănunte despre viața și activitatea artistică a interpretei Luminița Anghel.

Răzbate bucuria, fericirea, sensibilitatea, prietenia, respectul pentru cultură, respect și prețuire profundă pentru artă a celei care ni se dăruie cu sufletul pe scena spectacolelor – Luminița Anghel. Foarte frumos elaborat, interviul ne surprinde prin eleganță și sinceritate. Să nu uităm, Eurovision 2005, când am fost reprezentați, cu mare cinste, de către interpretă. Vă aduceți aminte piesa? Let Me Try! Este de menționat, în acest context, colaborarea cu trupa Sistem. Mai retrăiesc emoțiile acelui Eurovision 2005.

Din punctul meu de vedere, sunteți câștigătorii acestei ediții.

Felicitări! Vă las și dumneavoastră bucuria lecturii acestui amplu și minunat interviu.

Alte lucrări de artă, alt artist. Rămânem la secțiunea Pictură. De această dată, cu o sensibilitate aparte, cu o sinceritate debordantă, cu o cromatică extraordinară ne surprinde, cu lucrările Domniei Sale, Mariana Băițelu. Tot bucurie ne dăruie, Kessy Ellys Nycollas, și prin poezie, și prin lucrările realizate folosind tehnica quilling.

Editorul Johnny Ciatlos Deak, (permisă-mi fie gluma!), face „concurență”, Cameliei Florescu, evident, una constructivă, de care ne bucurăm toți. Domnia Sa, realizează un interviu, de o finețe și rafinament deosebit. Este vorba despre rubrica Amprente în literatura românească. De vorbă cu scriitorul și omul de cultură Lucian Dumbravă.

Felicitări și unuia și celuilalt. Ne întâmpină, cu poezii din cele mai proaspete, Nina Lavric, stabilită în Elveția, iar prof. Florica Pățan, semnalizează apariția editorială a volumului Poeme pe noptieră, Editura Globart Universum, semnat de către Alice Puiu, o ediție bilingvă româno-engleză. Autoarea volumului Poeme pe noptieră, Alice Puiu, ne și dăruiește crâmpei de suflet, din poemele incluse.

Felicitări, autoarei!

Felicitări, editurii pentru că știu că promovează calitate și valoare.

Felicitări, prefațatorului de carte, prof. Florica Pățan, pentru obiectivitatea surprinsă în volum.

Lucrări, în ulei pe pânză, ne dăruie Mircea Ruștiuc, iar Cristian Bodnărescu, Ioan Parfeni, Camelia Florescu, Dorina Omotă (Austria), ne surprind cu cele mai noi poeme, probabil dintr-un volum aflat în pregătire. Dacă e așa, să fie cu succes. Scriitoarea Angela Dumbravă, buna mea prietenă, pentru care am deosebit respect și prețuire profundă, ne surprinde, în paginile revistei, cu un Autoportret literar.

Felicitări! Pupici și îmbrățișări, om minunat.

Rebeca Chirilă, ne propune o „variantă”, de fapt o părere personală, pentru ceea ce înseamnă Învățământul online – avantaje și dezavantaje. Vreți părerea mea personală? Cu respectul cuvenit, prefer „învățărea tradițională față în față”, dar ne supunem regulilor impuse și noilor cerințe, nu-i așa? M-a bucurat și m-a surprins plăcut lecturarea articolului. Sperăm să fie bine! Așa cum sper ca „omul de la catedră”, dascălul adică, să-și primească respectul și prețuirea care i se cuvin. Prea l-am marginalizat. Dascălul are (sau ar trebui să aibă!), locul său de cinste și respect.

Mihaela CD, redactor fondator al acestei reviste, „Poezii pentru sufletul meu”, stabilită în Canada, ne oferă câteva picturi digitale. Interesante, cu o cromatică deosebită mă surprind. Adică sunt „ok!”. Poate pictura digitală este un nou curent. Sau știu eu prea puține lucruri despre acest gen. Și una și alta, clar! Repet, m-a surprins plăcut.

Felicitări, pentru întreaga activitate literară și artistică. Sunteți minunați și aveți proiecte interesante.

revista nr 5

Maramureșul este reprezentat prin poemele bunului prieten, Radu Botiș. Vă felicit și vă mulțumesc pentru întreaga apreciere de care mă bucur în fața Dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru sfaturile dăruite și pentru implicarea în proiectele literare propuse de către noi. Respect și prețuire profundă.

Doamne ajută să fie și să fim sănătoși.

Din Belgia, ne surprinde profund, poeta Delia Stamate. Tot lectură plăcută și poeme sensibile ne-au pregătit și Maria Petrescu, Ileana Pascu (Spania), Lăcrămioara Iva (Italia), Violeta Bobocea, Crina Lazăr, Teodora Chiric sau Mircea Marcel Petcu.

Felicitări pentru alegerea făcută. Poemele sunt minunate, puternic ancorate în profunzime. Lăcrămioara Iva ne mai surprinde cu un fragment din prefața volumului Uneori elefanți zboară – reflecții și enunțuri emoționale, aparținând poetei Mihaela CD. Își numește prefața – Ancorarea la iubire. Cunosc volumul tocmai pentru că m-am oprit asupra lui, pentru a semnala această apariție editorială de referință. Cu picturi rafinate, alese, deosebite, ne bucură și Corina Ligia Pătrașcu și Maria Magdalena Tirchila.

Rămân în continuare pe tărâmul poeziei, bucurându-mă de prezența poeților: Cristina Serghiescu, Lidia Grosu (Republica Moldoca), iar din Canada, Marian Costache, ne emoționează cu trei acrostihuri și un poem.

Emoție, prin poezie, ne transmit și Maria Mazere, Simona Mihuțiu, Lucia Steffens (Germania), Cristina Leca (Marea Britanie), Marilena Călin, Mirela Ispășoiu sau draga și buna mea prietenă, ambasador cultural, important și prestigios promotor cultural din Cetatea Neamțului, (chiar din Piatra Neamț), dascăl al școlii românești, descoperitor de tinere talente, profesor Liliana Roibu.

Marian Costache face o trecere în revistă cu cele mai proaspete Știri culturale din Montreal. Așa aflăm amănunte despre Dan Fornade, George Rusu, Marius Fincă și Adrian Erbiceanu. Nu se lasă mai prejos, Ștefan Doroftei Doimăneanu, scriitorul Victor Manole, Ioan Ciurescu, Corina Vlad (S.U.A.), Viorica Floroiu, Gavril Iosif Sinai, Mariana Grigore, Emma Poenariu Serafin. Subsemnatul, Vasile Bele, sunt cuprins în acest proiect literar, cu un fragment, Despre antologia Universum – recenzie.

Mulțumesc pentru includerea gândului meu, despre această importantă carte. Antologiile Universum, un proiect literar amplu, include câteva sute de scriitori, în cele 5 volume apărute la Editura Globart Universum, Canada. Poeta maramureșeancă, Aurelia Oancă, scrie despre „cele mai noi”, Noutăți editoriale – Darurile lui Dumnezeu. Cea care „finalizează” aceste pagini ale revistei Poezii pentru sufletul meu, este redactorul fondator, Mihaela CD, un un grupaj de poeme, din care voi cita poemul Dovada că exiști:

Eu ți-s dovada clară că exiști,

Tu-mi ești dovada vie că respir,

Pe-altarul vieții dedicați artiști,

Titani viteji, uniți prin foc și mir

.

Și rătăcim naiv prin oarbe zări,

Trupuri călite-n ape curgătoare,

Cuvinte tandre ne șoptim în zori,

În labirint cătându-ne izvoare.

 

Ne așezăm timid bătrânul ceas,

Să ne măsoare clipele alene,

Să le-negăm în al iubirii glas,

Să-ncuiem timpul într-o vreme.

 

Și flămânzi de dor, în agonie,

Ne pierdem în sărutul ancestral,

Eu ți-s dovada scrisă pe hârtie,

Iar tu-mi ești aerul universal.

Felicit colectivul de redacție al acestei reviste!

Felicit participanții cuprinși în acest număr al revistei.

Așteptăm alte provocări literare, la care, cu siguranță, vom achiesa, cu interes și maximă seriozitate. Doamne ajută! Respect și apreciere sinceră …

Chiuzbaia, 4/5 august 2021

 
AURELIUS BELEI-Romania 
Iată, vă anunț, o mare bucurie și onoare, totodată, aceea de a fi prezent, alături de consacrați și deosebit de talentați poeți și iubitori ai frumosului, în revista de literatură, artă și cultură „Poezii pentru sufletul meu” (nr. 5/2021, Montreal, Canada). Aici veți regăsi câteva din poeziile dragi inimii mele : „Regăsita mea” (Premiul MAGNIFIC), ‘Dorul”, „Ruga Iubirii” și „Raiul meu”.
Mulțumesc cu profund respect colectivului de redacție și redactorului fondator Mihaela CD pentru acest minunat dar!
 
VIOLETA BOBOCEA -Romania 
Am primit cu emoție revista de literatură, artă și cultură” Poezii pentru sufletul meu”, din Montreal, Canada! Admirație și prețuire întregului colectiv redacțional pentru promovarea frumosului în lume!
217662806_4092483964180950_3193655913868583321_n
 
LACRIMIOARA  IVA -ITALIA
 
Bună ziua! Am primit revistele nr. 5. Sunt impecabile din toate punctele de vedere. Felicitări colectivului redacțional și mulțumiri din suflet!
 
TEODORA CHIRIC-ROMANIA
 
Sunt bucuroasă și totodată emoționată pentru primirea revistei de artă și cultură ” Poezii pentru sufletul meu ” din Montreal Canada ! Țin să mulțumesc distinsei Doamnei Mihaela CD și soțului domniei sale Johnny Ciatlos- Deak , cu întreg colectivul redacțional , pentru șansa de a mă afla printre cei 55 de poeți și artiști! Felicitări Oameni minunați ce știți să dăruiți frumosul în întreaga lume !Felicitări tuturor participanților ! Onoare și respect !
 
Salut cu cel mai mare respect întreaga echipă redactionala în frunte cu domnia voastră Doamna Mihaela și Domnul Johnny Ciatlos-Deak, de la care a plecat tot acest frumos, ca să se răspândească în întreaga lume, iar eu mă aflu printre acei fericiți, care am avut parte să gust din el! Aveți tot respectul și prețuirea mea!

 

 
 
CORINA VLAD -SUA
 
Onorată să particip la proiectul universal al dăruirii prin cuvânt, al vietii ca o poezie.
Mulțumesc cu recunoștință !

ANGELA DUMBRAVA-ROMANIA

Dragi prieteni,cum bucuriile de suflet le-am împărțit întotdeauna cu dumneavoastră…nu pot să trec nici acum peste această bucurie.Vestea bună este că am primit astăzi Revista de literatură,artă și cultură „Poezii pentru sufletul meu, nr.5 din Montreal,Canada! Pe această cale aduc mulțumiri sincere de recunoștință poetei Mihaela CD și întregului colectiv redacțional pentru promovarea scriitorilor din întreaga lume!

LILIANA BADEA CARSTEA-ROMANIA
 
„Poezii pentru sufletul meu – Revista românilor de pretutindeni”nr. 5. Am primit-o astăzi – un adevărat cadou, înainte de „Tabăra de vară din Delta Dunării”.
Mulțumesc din suflet Mihaela CD și tuturor celor care au facut posibilă apariția acestei minunate reviste !
217799293_1484488538567333_5013664175851306741_n
 
Ana Munteanu DraghiciUSA
 
BUCURIILE CUVÂNTULUI ÎN LUMINA RÂNDULUI
Întorcându-mă din vacanța petrecută în mirificul orășel GRAND HAVEN, mărginit de apele lacului Michigen, m-a întâmpinat o mare bucurie! În cutia poștală a locuinței din Chicago se afla revista ,,POEZII PENTRU SUFLETUL MEU” revisță de literatură, artă și cultură.E o revistă a românilor de pretutindeni.
Și iată că în această publicație canadiană trimestrială, apărută la Montreal, (Nr.5/2021) au văzut lumina tiparului și rândurile scrise de mine.Am dăruit gânduri și sentimente din firea mea și am fost răsplătită cu ivirea în pagina frumoasei reviste, căreia îi aduc ofrandă!
Alături de codeieri de marcă precum și zori ai artelor, pictori și muzicieni, sper să dăinuim într-un măine ceea ce azi a devenit ieri…
Gratitudine creatorilor, editorilor și cititorilor acestor pagini, care aduc chipul veții și sufletului în imagini!
Mihaela și Johnny Ciatlos-Deak, îngemănarea chintesenței iubirii, în drumul revistei, zare sub semnul infinitului prag….
Ana Munteanu Drăghici

Diti Zurbagiu -Romania 

Astăzi, am avut plăcuta surpriză, să primesc, prestigioasa „Revistă de literatură, artă și cultură” din Montreal, Canada, în care au apărut și creațiile mele, alături de alte creații ale multor oameni de cultură din întreaga lume. Mulțumesc mult, editurii Celestium și Global Universum, echipei de profesioniști, începând cu d-l Johnny Ciatlos Deak-editor coordonator, d-na Mihaela CD-redactor fondator, precum și tuturor celor care contribuie la promovarea frumosului de pretutindeni!

Eu vă mulțumesc și mă simt onorată de prezența mea în revista dvstra, pe care o conduceți alături de o echipă de profesioniști atât de implicați în ceea ce fac! ❤️❤️

Simona Mihuțiu-ROMANIA 
Mulțumesc, Mihaela, pentru invitația de a mă înscrie în clubul GOLD! Sunt profund onorată să apar cu câteva creații în „Poezii pentru sufletul meu”, Revistă de literatură, artă și cultură, nr.5 / 2021, Montreal, Canada, o revistă plină de culoare, nu doar prin frumoasele picturi redate cu o calitate excepțională, ci și prin versurile deosebite ale multor autori îndrăgiți de cititori.
 
Rodica Florea-ROMANIA
După luni de așteptare am primit revista!Mulțumesc!
 
201225608_4353053201382276_2008574773902043124_n (1)
 
 
 
 
Cristina Serghiescu-ROMANIA 
 
Am primit cu mare bucurie prestigioasa revistă ” POEZII PENTRU SUFLETUL MEU „, în ale cărei pagini mă regăsesc și eu .Alese mulțumiri, cu respect și recunoștință, stimatei poete Mihaela CD și întregului colectiv de redacție !Alese mulțumiri, stimată doamnă Mihaela !Onorată să fac parte din acest proiect minunat !

Sincere felicitărituturor !

Daniela Caramanuta-ANGLIA

Multumesc din suflet pentru invitația de a publica în aceasta minunata revista! Sunteți extraordinari!Mulțumesc din suflet pentru tot! O revista cu adevărat de calitate. ❤❤
 
Astăzi am primit cu nespus de multă emoție revista românilor de pretutindeni, POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr. 5/2021 – revistă de literatură, artă și cultură – în ale cărei pagini sunt publicate 5 dintre poeziile mele.
Mulțumesc din suflet tuturor care au participat la redactarea și publicarea acestei minunate reviste.❤Multumesc din suflet pentru tot! Sunteti minunati!❤❤❤
DANIELA – fata cu poezii la minut
 

Mircea Ruştiuc-Romania

Am primit cu mare placere nr. 5 al revistei – Poezii pentru sufletul meu- din Canada, in care imi aduc si eu contributia ! Multumesc mult, Mihaela si  Johnny !!!

Aurelia Rinjea -Romania
 
Astăzi am primit cu mare bucurie Revista românilor de pretutindeni, POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr. 5/2021 – revistă de literatură, artă și cultură – în ale cărei pagini sunt publicate 5 poezii scrise de mine. Mulțumesc editurilor GLOBART UNIUVERSUM și CELESTIUM, Colectivului de redacție și Redactorului fondator MIHAELA CD, (Montreal, Canada) cea care poartă aprinsă flacăra poeziei, bucurându-ne de acest minunat ÎMPREUNĂ!
 
221774626_1538216466540510_589780843138979745_n
 
 
„Ușa noastră este deschisă și primim pe toată lumea care are inimă bună și iubire de cultură!” afirmă domnul Johnny Ciatloș-Deak, editorul coordonator al revistei „Poezii pentru sufletul meu” și într-adevăr, această revistă – arc peste ocean reprezintă o ușă larg, larg deschisă către sufletele românilor de pretutindeni.
Primii pași ai acestei săptămâni mi-au fost luminați de primirea revistei în care se ascunde taina Cuvântului așa cum au rostuit-o nu mai puțin de cincizeci de glasuri dăruite limbii române cât și iubitori ai poeticii privirii – pictură, pictură digitală și quilling.
Cu deosebită emoție mă înclin, mulțumindu-vă Doamna Mihaela CD, redactor fondator și Domnule Johnny Ciatlos Deak, care ați reușit să adunați în paginile revistei cu migală și profesionalism visele unor suflete închinate frumosului.
Mulțumesc totodată Doamnei Profesor Florica Pățan a cărei prefață la cartea „Poeme pe noptieră” reprezintă o mare bucurie, o onoare și un sprijin moral, pe care de altfel, Domnia Sa mi l-a oferit de fiecare dată cu noblețea și harul său scriitoricesc. „Poeme pe noptieră” a prins glas pe tărâmul canadian, în ediție bilingvă româno-engleză la această remarcabilă și profesionistă editură GLOBART UNIVERSUM, pe care o recomand cu toată inima.
Versurile sufletului se vor aduna întotdeauna între aripile acestei păsări măiastre, numite „Poezii pentru sufletul meu”…
 

ILEANA  PASCU -SPANIA

Revista ❤,,Poezii pentru sufletul meu” nr 5,❤a ajuns și în Spania! Multumesc Johnny Ciatlos Deak-editor coordonator și Mihaela CD– redactor fondator al revistei din Canada-Montreal și întregului grup redactional pentru bucuria ce mi-ati sădito în suflet si pentru dăruirea și migala cu care îmbrățișați arta,cultura și literatura românească și o faceți cunoscuta în întreaga lume. Respect și Pretuire!

MARIA PETRESCU -Romania
 
Mulțumesc Revistei românilor de pretutindeni, revistă de literatură, artă și cultură din Montreal, Canada, pentru o pagina Maria Petrescu.Felicitări colectivului de redacție ”Poezii pentru sufletul meu”!
 

MARIANA GRIGORE-Romania 

Onorată și emoționată să simt fremătându-mi sub degetele sufletului, darul oferit de revista de literatură, artă și cultură ,,Poezii pentru sufletul meu”, al cărui nr. 5/ 2021, mi-a găzduit scriitura. Mulțumiri cu respect și prețuire!

222291554_4182203895211164_4433662193607558259_n

 

 

Revista TIPARITA nr5/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 5 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

20,00 CAD

FORMAT ELECTRONIC (eBook) al Revistei nr5/2021

Cumpara numar 5 al revistei de literatura arta si cultura ”Poezii pentru sufletul meu” in format electronic.Revista in format electronic iti va fi livrata in email in mai putin de 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.