Profil Gold: Mihaela CD 

autor Mihaela CD

Despre autoarea Mihaela CD 

gold1

Membru  al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Este fondator al  revistei ”Poezii pentru sufletul meu”,membru al Uniunii scriitorilor din Canada, The national organization of professionally published writers,  TWUC-  ”The Writers’ Union of Canada”.si este membru  al asociatiei  ”World Poets Association”,membru al Ligii Scriitorilor Romani,  Președinte al World Poets Association filiala Canada.

Un suflet de artist!

Scriitoarea Mihaela CD are prin excelentă un suflet de artist, ea respiră și trăiește prin literatură și artă. Are o  bogată activitate literară și jurnalistică, scrie poezie, proză, articole, cronici, aforisme, poezii pentru copii, publicând în numeroase reviste, platforme literare și grupuri culturale. Este autoarea a 11 volume personale, unul dintre volume  este realizat în colaborare cu un alt autor și este coautor în peste 50 de volume colective /antologii. Colaborează cu scriitori, pictori, muzicieni și artiști având 12 melodii compuse pe versurile sale, la 6 dintre acestea compune și linia melodică.  Adoră să picteze atât pictură tradițională cât și  pictură digitală realizând mai multe colecții cu lucrări proprii. Lucrările sale de artă sunt prezente  ca și imprimeuri ART DESIGN  în mai  multe  colecții de moda-artă purtabilă (îmbrăcăminte) și  în numeroase colecții de mic mobilier ,design interior și articole diverse. Are o bogată activitate culturală participând la organizarea unor evenimente artistice, susținând literatura, arta și muzica deopotrivă. Fiind un promotor neostenit al literaturii, artei și culturii în lume,  primește în 2020 din partea World Literature Academy,”Trofeul de promovare a literaturii la nivel global” iar în anul 2022 la Sinaia primește titlul și diploma de ”AMBASADOR CULTURAL EUROPEAN” 

Iată câteva impresii despre scrierile Mihaelei CD:

AL FLORIN TENE

”Romantismul poetei e un semn al cosmicității, o expresie veche românească a cumpenei lumilor de sus şi de jos, în primul rând, în al doilea rând, vine intuiția moral- erotică şi moral-eroică şi exemplaritatea unei umanităţi al cărei letopiseţ e întocmit din efigii. În concluzie, există în poezia Mihaelei CD o adâncime a perspectivelor ontologice trăite, exemplificând spiritualismul cu extazul lui, o atât de strânsă omogenitate între ceea ce este creat şi trăit, încât poeta întruchipează o existenţă universală, nu lipsită de drama cu răsunet filozofic, desprins de cazul particular şi de sentimentele incomunicabile. Marile ei alegorii – ale morţii, ale iubirii, ale trăirilor în natură, ale pasiunii în sensul vechi, teologal – izvorăsc dintr-o verificată expresie culturală: universalitatea dramei unui eu exponenţial e sporită de inteligibilitatea  modelelor culturale.”

MUGUREL PUSCAS

 ”Poeme dăltuite cu har ne dezvaluie o lume interioară subtilă, complexă, contemplativă ce se descoperă pe ea  insăsi,  cu mirare si dor, ca o mimoză literară, gingasă, ascunsă si caldă.Un poesis bun, de inaltă  tinută care va avea multe de spus, de dezvăluit, in viitoare tărâmuri de vers, in următoarele coperti de carte !”   

VIOLETA BOBOCEA

”Valsând pe clapele iubirii, pe corzile sufletului, pe cărări de dor , sub ploaia de gânduri, Mihaela CD pendulează între durere și bucurie, acolo unde doar secundele se-adună pe pervaz, strângând ” bucățele din sufletu-i cuvântat”, într-un permanent dialog cu divinitatea, în care” lumina vie să ne fie încântare”.                                                                                           

LACRIMIOARA IVA

”Poezia Mihaelei CD este binecuvântare și chin, o rugăciune „în versuri strop cu strop”, un crez îndeplinit, o romanță „pictată cu ceară-n stropi de dor” pentru oameni și îngeri! Asemenea bunicii sale, poeta pune multă pasiune în tot ceea ce face! Este atentă și minuțioasă și parcă perfecțiunea caută.”                                                                                               

AURELIA OANCA

”I-au fost lăsate picături din darul ceresc încă din copilărie, dar adevărata revărsare s-a produs în urma unei drame sufleteşti.Poezia i-a bătut în fereastra sufletului, i-a trezit simţurile îmbrăcate în durere şi i-a pus pana măiastră în mână. Când se întâmplă acest lucru, se deschid toate porţile zăvorâte până atunci şi ies la suprafaţă sensibilităţi, trăiri, frumuseţe, lacrimi şi toate acestea îmbrăcate în cuvinte.”                                                                                                                        

VIOLETA  BUTNARIU

‘Respectul şi sfinţenia cu care curge versul, singur, îţi impun să te înclini cu respect pentru limba, pentru stăruinţa şi pentru giuvaierele primite de la el. Acolo unde Dumnezeu a pus har cuvintele oamenilor sunt mici, incomparabile cu talentul poetei” 

TEODORA DUMITRU                                                                                    

”Citind versurile frumoase ale autoarei, simți parte din trăirile sufletești pe care le-a lăsat în fiecare vers, împletind cu multă dăruire de frumos, iubirea, dorul ,supărarea, neliniștea și dialogul cu Dumnezeu. Stări sufletești de o sensibilitate aparte în care ne regăsim fiecare lecturând cu atenție versurile minunate ale autoarei!                                                                                                                        

 SANDU CHIVA

 ”Versurile curg ca mierea ce se revarsă dintr-un fagure și îndulcesc inima cu bunătate, iubire și credință.Toate acestea le găsim răsfoind cele peste 240 de pagini, ale superbului volum de versuri”Focul din Noi”Cartea ne atrage ca un magnet și odată ce am deschis-o, nu ne mai putem opri până nu ajungem la final. Pe măsură ce ne adâncim în lectura ei, o liniște ne cuprinde și simțim o descătușare de grijile ce ne înconjoară în viața de zi de zi.Devenim parcă mai buni, mai credincioși și parcă ne-am dori să îmbrățișăm pe cineva drag sau chiar primul om ce ne iese în cale!                                                                      

TEODORA CHIRIC

‘Se observă din start performanța lucrărilor expuse, cât și șansa de a continua mai departe cu noi apariții valoroase. Acel foc arzător a determinat curgerea ca și un fluviu a versurilor, după cum și faptic se vede prin primul sau volum < Binecuvântare si chin > care a deschis toate drumurile evoluării in acest sens. De acest autor nu ai cum să nu te îndrăgostești și să nu-ti fie sete de a parcurge operele sale.”                                                                                                                                   

VICTOR MANOLE

”Scriitoarea Mihaela CD este un scriitor al adevārului în care se include talentul și harul, ca necesitate vitalā, ca aerul, la un loc cu cei mai valoroși scriitori  contemporani ,care  pune multā pasiune în tot ceea ce face si care știe sā împrāștie pe deplin cāldura sufletului prin cuvinte trāite ,care devin balsam pe rānile vieții.Ea înmoaie pana sa  în cernealā cu arome ale sufletului sāu, pe care le aseazā apoi în poezii și aforisme…. Aforismele dumneaei, sensibile, o înveșnicesc și o înobileazā prin cuvânt.În scrierile dumneaei am descoperit forța și rostul ,oglindit în toate capitolele. Pentru mine scriitoarea rāmâne o revelație, o bucurie și o surprizā prolificā și impresionantā.”                          

          7-carti-3   

                                                     

Vă invităm să o descoperiți  pe Mihaela CD în paginile următoare:

Referințe critice: Mihaela CD

Profil Gold: Mihaela CD 

Cv literar-artistic : Mihaela CD

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Creații literare: Mihaela CD

Melodii pe  versuri scrise de:  Mihaela CD

Pictura și art design by Mihaela CD

MEDIA-interviuri-evenimente

Vizitează site-ul  artistei Mihaela CD 

Finanțează proiectul  autoarei pt 2023

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.