Profil GOLD: Aurelia Oancă

thumbnail

Despre autoarea Aurelia Oancă

gold1

Colaborator Senior  si Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Aurelia Oancă, un suflet de artist!

Despre autoarea Aurelia Oancă trebuie spus mai înainte de toate  ca are un suflet de artist! Dăruită sa mânuiască versul prin mrejele metaforei, să dăltuiască povesti care-i captivează atât pe copii cât și pe părinti și bunici, șlefuiește cuvintele cu gratia unui magician.

Asa cum dă culoare cuvintelor pentru a zugravi natura și anotimpurile in culori pastelate, la fel dă grai si personajelor sale din cărțile pentru copii prin desen si pictură. Scrierile sale povesti sau poezii ,cuprinse în cărțile pentru copii, sunt însoțite de desene minunate realizate cu o deosebită măiestrie. Artista manuieste penelul cu aceeași finețe în picturile sale reprezentând natura, exprimând o bucurie interioara a sufletului sau de artist.

Opera sa literară foarte vastă cuprinde 21 cărți publicate în perioada 2008-2023,din care  10 cărți de literatură pentru copii, 5 cărți de proză și 6 cărti de poezie. Deasemenea  are o bogată activitate literară publicand poezii in 38 antologii  și colaborând cu 16 reviste literare.

67168831_1305427072949130_8335513567042207744_n

Am avut onoarea  să o intalnim personal intr-o seară frumoasă de vară acolo, in orasul său de pe malul Săsarului.Bucuria intalnirii a fost extrem de mare, confirmand incă o dată că legăturile care vin din suflet chiar dacă sunt create virtual, tot de suflet sunt. Parcă ne cunosteam de o viată, povestile au curs si nu ne-am mai fi despărtit!

Cu  mare regret ne-am luat la revedere dupa o seară incărcată de bucurie si emotie, cu bratele pline de cărti  primite in dar  de la  această minunată ” Doamnă a metaforei”  asa cum o denumea pe bună dreptate scriitorul si criticul Ioan Romeo Rosiianu , o doamnă de o mare generozitate sufletească.

Va invit să o descoperiti pe autoarea/artista Aurelia Oncă in paginile revistei noastre!

Johnny CD

Ioan Romeo Rosiianu

Doamnele metaforei 

Autoarea Aurelia Oancă este considerata pe buna dreptate  ca fiind una dintre ”doamnele metaforei ” invitate de catre  domnul Ioan Romeo Rosiianu  la emisiunea sa televizata , o premiera absoluta in Baia Mare , emisiunea  ”Doamnele metaforei” In aceasta emisiune a fost  alaturi de domnia sa  si pictorita  Coca Carmen, cea care a realizat picturile din cartea sa  „Poezia picturii, pictura poeziei”.   

55646599_2382070562016477_2624107705119277056_o

Alte pagini  despre  autoarea Aurelia Oancă:

Creatii literare : Aurelia Oanca

Date biografice : Aurelia Onca

Impresii/articole: Aurelia Oanca

Pagina Bucuria copiilor

Carti disponibile  ale autoarei Aurelia Oanca:

Literatura pentru copii :

Au mă doare…,Două fete ..și Miruna, Prințul din codru, Săniuța fermecată.

Proză:

Floarea de câmp,

Poezie:

Din pulberi de stele, Zboruri înalte, Prin ochi de copil, Poezia picturii… 

Comanda cartile Aureliei Oanca direct de la autor!