Antologia Universum* Impresii

poze pag scriitori

Antologiile Universum  inconjoara lumea!

Primele volume ale antologiei  Universum  au plecat catre cititori aflati in  toate colturile lumii.

Fie ca se afla pe continentul  Nord American in Canada  si SUA, pe batranul continent  sau in   Australia si Noua Zeelanda, cititori  romani din intreaga lume  ne trimit impresiile lor  de indata ce primesc  aceste volume incarcate  de  minunate opere literare ale scriitorilor romani contemporani,   de pretutindeni. 

Proiectul ce aduna in el o varietate mare de stiluri literare, poezii, proza, piese de teatru,  esseuri, aforisme, piese de teatru pentru copii, cugetari , ghicitori , fragmente de romane, povesti, povestiri etc  dar si  grafica [ in unele dintre  volume], s-a bucurat  de un mare succes atat in randul scriitorilor cat si in randul cititorilor. 

Primele reactii nu au incetat sa apara! Antologiile Universum  strabat si inconjoara lumea de la Montreal, Toronto,  New York,  Chicago  sau Miami  si pana in Paris,  Munchen, Londra, Bucuresti sau Sydney.  Iata  ca in aceste vremuri tulburi  pe care le traim cu totii, literatura uneste romanii de pretutindeni, actionand ca un liant  si un balsam pentru suflet. 

Antologiile  pot fi comandate  in format tiparit in limita stocului disponibil! 

Va multumim  ca ati ales UNIVERSUM! 

Iata cateva dintre impresiile primite: 

Aurelia Oanca

Multumesc frumos pentru posibilitatea de a participa la acest proiect minunat, de promovare a literaturii române în întreaga lume. Felicitări și mult succes tuturor!

Eugenia Zabulica

Mulțumim frumos pentru tot ce faceți pentru noi și pentru promovarea creației noastre si a literaturii române în lumea întreagă.Aștept cu nerăbdare volumul!
Toată prețuirea și respectul!

Ioan Parfeni

Să ne trăiți cu toții! Sunteți o echipă minunată!

Nicoleta Constantin

Multumesc! Azi am primit pachetul prin posta!  Cadoul meu de sărbători a sosit de peste mări. 🥰 Multumiri!

Ciobanu Valerian

Vă mulțumesc frumos pentru tot, inclusiv pentru informatii despre procesul de tipărire. Munca dvs este titanică. Aprecieri pe măsură!

Teodora Razboianu Chiric – Butuc

Vă mulțumim din suflet! Felicitări pentru asa o mare realizare!

Serghiescu Cristina 

Am primit un dar minunat de la Editura Globart Universum din Montreal, Canada : Enciclopedia Universum ( volumul I) în ale cărei pagini mă regăsesc și sunt onorată .
Doresc să aduc sincere mulțumiri întregului colectiv redacţional pentru dăruirea și seriozitatea cu care s-a implicat în acest proiect atât de important pentru noi.
Mult respect pentru munca dumneavoastră !
Mult succes !

Veronica Arboreanu

RESPECT ȘI PREȚUIRE PENTRU TOȚI. ESTE DE APRECIAT INTREAGA ECHIPĂ.

FELICITĂRI!

Lacramioara Elefteriu

Felicitări alese pentru munca depusă ! Minunat, aștept cu nerăbdare volumul! Toate cele bune, multă sănătate și succes!

Victor Manole 

Azi am primit vol.1 „ANTOLOGIA UNIVERSUM” și de la început până la sfârșit mi-a fost o mare bucurie această carte de mare excepție tipărită de EDITURA „GLOBART UNIVERSUM MONTREAL” CANADA ,care merită succesul deplin! FELICITĂRI INFINITE LA SUPERLATIV ȘI TOT BINELE.DIN LUME ! DRAGII MEI ROMÂNI VĂ IUBESC CU INIMA!

Georgiana L Gheorghe

Va multumim frumos pentru tot!

Crina Lazăr

Felicitări de suflet! Onorată să fiu printre cei selectați de dumneavoastră!

Mugurel Puscas 

” Antologia UNIVERSUM cu autori români de pretutindeni – un florilegiu al literaturii contemporane. Volumul 1 cuprinde 40 de autori români din România, Italia, Republica Moldova şi Canada, unii fiind membri ai Ligii Scriitorilor Români sau ai Uniunii Scriitorilor Români. Cu aceasta ocazie Editura Globart UNIVERSUM din Montreal a acordat diploma MERIT DE EXCELENŢĂ pentru promovarea culturii române în lume unui numar de 192 de scriitori… Fiecărui autor i s-au rezervat câteva pagini generoase pentru curriculum vitae, două fotografii, după care urmează creaţiile…
În poeziile lui Mugurel Puscas descoperim o adâncime a perspectivelor iar poemele doamnei Titina Nica Ţene răspândesc un aer nostalgic şi eufonic… „( extras Alexandru Florin Ţene – preşedintele Ligii Scriitorilor Români despre primul volum al antologiei )
” Un univers de culori şi de miresme unice, impregnat în creaţiile de excepţie ale autorilor a dat naştere acestui buchet sublim, ce poartă numele UNIVERSUM „( Johnny Ciatlos Deak -senior editor & coordonator )
Mulţumesc mult de distincţie !Onorat a fi cuprins în pagini alese de carte alături de o pleiadă selectă de distinşi scriitori !Felicitări coordonatorilor : Johnny Ciatlos Deak ;Mihaela CD, întregii echipe pentru reuşita proiectului !Numai de bine !

Ana Munteanu Draghici

Ana Munteanu Draghici

Minunat proiect în lumina împlinirii cu talente scriitoricești care-și impart harul și editori înzestrați cu pasiune pentru arta cuvântului și generozitate pentru promovarea confraților. Un frumos dar cititorilor!Felicitări poetului Mugurel Pușcaș, promovat în această elegantă antologie!
Ana Munteanu Draghici -Chicago 

.

.

Mariana Kiss

Mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi. Succes în continuare în tot ceea ce faceți.

Teodora Dumitru

Ce bucurie! Poate până de Crăciun avem acasă si volumul 2! Ar fi minunat! Prețuire și reverență în fața dvs!

AL FLORIN TENE

Al.Florin Țene 130849179_1738265349672120_8233652308761811756_n

Antologia UNIVERSUM cu autori români de pretutindeni- un florilegiu al literaturii contemporane
Din Montreal am primit de la Editura GLOBART UNIVERSUM antologia de literatură contemporană-autori români de pretutindeni, intitulată UNIVERSUM, volumul I, apărută într-o ținută grafică, tipografică, estetică și stilistică deosebită. Volumul cuprinde 40 de autori români din România, Italia, Republica Moldova și Canada, unii fiind membrii ai Ligii Scriitorilor Români și ai Uniunii Scriitorilor.
Volumul se deschide cu o prefață, intitulată “Cuvântul editorului “ semnată de Johnny Ciatlos Deak, în care conchide: Antologia este“Un univers de culori și de miresme unice impregnate în creațiile de excepție ale autorilor a dat naștere acestui buchet sublim ce poartă numele de UNIVERSUM și vă este oferit din tot sufletul vouă, dragi cititori! Permiteți așadar ca parfumul lor să vă umple inimile și întreaga ființă. “
Cu această ocazie Editura Globart Universum din Montreal, Canada, a acordat diploma MERIT DE EXCELENȚĂ pentru promovarea culturii române în lume unui numărde 192 de scriitori români de pe toate meridianele lumii.
Citind antologia mi-a venit în memorie aforismul istoricului grec Xenofan care spunea: “Fără un strop de înțelepciune, celelalte virtuți sunt inutile “, tocmai această capacitate superioară de înțelegere și de judecare a lucrurilor am descoperit în poeziile, proza și piesa de teatru semnată de Al.Florin Țene, piesă ce se află în repetiții la un teatru din Montreal.
Fiecarui scriitor antologat i s-a rezervat câteva pagini generoase pentru curriculum vitae, două fotografii, după care urmează creațiile.Lucrarea începe cu Angelica Antiu a cărei poezii dă cititorului o impresie estetică cu aplecare spre versul clasic ce se bizuie pe efecte baroce. Pe aceaș linie se află poemele lui Alice Mihaela Puiu, doar că acestea rupe chinga poeziei clasice în folosul eliberării ideilor.În poeziile lui Mugurel Pușcaș descoperim o adâncime a perspectivelor, iar poemele Titinei Nica Țene răspândesc un aer nostalgic și eufonic.Poeziile Galinei Furdui din Republica Moldova izvorăsc din sensul vechi teologal al civilizației europene. Remarcăm poemele Violetei Bobocea ce se încadrează în poezia clasică cu infuzie expresionistă. Ionuț Țene este prezent cu poeme ce provin dintr-o intuiție culturală inedită. Radu Botiș își desfășoară talentult într- un grupaj de versuri clasice de o melancolică muzică de crepuscul cu semne astrale ”din patria divină”. Din orașul Darabani Anca Maria David își promovează linia suavului în versuri eclatante iar Lhana Roma Nova își etalează frisonul eului în ample versuri fluviale cu un lirism de lentoare muzicală, de râu de șes cu ochiuri rotitoare.
Datorită spațiului limitat nu am putut să menționez toți autorii cuprinși în această antologie, în număr de 40, dar toți merită o atenție din partea cititorilor și a criticii, pentru faptul că operele lor sunt scrise cu talent și profesionalism, fiindcă, se respectă o cerință, așa cum spunea William Butler Yeats, “ Creația nu este umplerea unei găleți. ci aprinderea unui foc”.
Alexandru Florin Ţene – preşedintele Ligii Scriitorilor Români

Maria Vasile

Toate felicitarile pentru dumneavoastră !

Elena Tudosa

Felicitări, respect și admirație infinită!

116263203_229029004880351_6225660884353893835_n - Copy (2)

In urmatoarele pagini  gasiti  videoclipurile  fiecarei antologii  si butoanele  cu care  puteti sa comandati antologia Universum (volumul respectiv) un timp limitat, ( in limita stocului disponibil),  in linkurile urmatoare: 

Antologia Universum volumul 1

Antologia Universum volumul 2

Antologia Universum volumul 3

Antologia Universum volumul 4

Antologia Universum volumul 5

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.