Despre poeta Gabriela Raucă

gabriela rauca

Despre poeta Gabriela Raucă

Născută la 30 ianuarie 1961 în municipiul Piatra Neamț, jud. Neamț iar din primăvara anului 1989  are domiciliul în Viena,  Austria

Membră a Societății Scriitorilor din Județul Neamț. Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Câteva cuvinte despre mine…

Am pornit a scrie în joacă dar am luat totul în serios, în același mod, în care, jocul de păpuși, mi-a fost pregătire pentru viață. Am implorat copilăria să se întoarcă și tinerețea să nu mai plece. Ele m-au fermecat și au rămas în adâncurile sufletului, dând viață versurilor, care nu au devenit altceva decât o etalare a simțămintelor și trăirilor mele.

Gabriela Raucă

Cărți publicate:

  1. Poezie în bucătărie, Editura Izvorul Cuvântului, 2018-Carte de bucate în versuri
  1. Simfonia culorilor, Editura PIM, 2021-Poezii romantice
  1. Rețete de suflet, vol 1, Editura PIM, 2022-Carte de bucate în versuri
  1. Rețete de suflet, vol 2, Editura PIM, 2022 – Carte de bucate în versuri

Proiecte în lucru:

  1. Aventuri în lumea nouă – proză
  2. Urme în timp – poezii romantice
  3. Ortografie-n poezie – poezii

Volume colective:

  1. Femeia, un nou anotimp în literatura contemporană Vol 2-Coordonator Mariana Moga
  1. De Amicitia-Coordonator Mariana Moga

Tehnoredactare și corectură:

a 18 volume de poezii ale poetului Cristinel Cristea Alexievici-2019 – 2021

Poezii publicate in diferite antologii și reviste:

  1. Antologia Izvorul cuvântului-Daniela și Forin Căprar
  1. Antologia Eminesciana-Mihai Cătrună
  1. Antologia Galaxu – Canada-editura Globart Universum
  1. Antologia Uniți prin slova românească-Elena Volcinschi
  1. Revista Eminesciana-Mihai Cătrună
  1. Revista Poezii pentru sufletul meu-Mihaela CD
  1. Revista Sintagme Codrene-Vasile Dan Marchis
  1. Revista Zbor de cuvinte
  2. Revista Logos și Agape
  3. Revista Condeierul diasporei – Austria-Daniela Gumann
  1. Revista Confluențe literare – Australia-George Roca
  1. Revista Ofranda literară

Recenzii literare scrise de Gabriela Raucă:

  1. Inimi surori, paralelă între volumele de poezii „Focul din noi” (Mihaela CD) și „Simfonia culorilor”(Gabriela Raucă)
  2. „Uneori elefanții zboară” – O lectură la micul dejun, un mod de a-ți începe ziua cu gânduri bune o recenzie a cărții Mihaelei CD
  1. „Binecuvântare și chin”, un vals al sentimentelor puse în vers o recenzie a cărții Mihaelei CD
  2. „Pași de catifea”, călcând pe urmele Mihaele CD

Recenzii literare despre volumele Gabrielei Raucă:

  1. Descoperind-o pe scriitoarea Gabriela Raucă în „Simfonia culorilor”-autor scriitoarea Mihaela CD-Revista Poezii pentru sufletul meu
  1. „Simfonia culorilor”-prezentată de profesor Lia Stathatou-Eminesciana – Revista eternului frumos
  1. O romanță cromatică organizată simfonie și simbolic-autor profesor Paraschiva Cărbunar-Eminesciana – Revista eternului frumos
  1. Ferestre deschise-autor poetul Gabriel Vulpoiu-Cuvânt înainte – Simfonia culorilor
  1. Cuvântul editurii – Poezie în bucătărie-autor poetul Florin Căprar – Editura Izvorul Cuvântului
  1. Poezii în arta culinară – Gabriela Raucă-autor scriitoarea Diana Iordan-Volumul Prietenii mei poeții – Editura Pim
  1. Mozaic în versuri-autor poeta Iulia Moroșanu-Prefață la Vol I – Rețete de suflet
  1. Dulce Reverie-autor poeta Iulia Moroșanu-Prefață la Vol II – Rețete de suflet
  1. Impresii la volumul Simfonia culorilor-autor poeta Iulia Moroșanu
  1. Impresii la volumul Simfonia culorilor-autor Profesor Aida Mateescu

Câteva referințe critice 

„Poeta Gabriela Raucă, cu sufletul plin de Dumnezeu, trăiește „Simfonia culorilor” cu experiența de viață condensată în vorbe cuminți, gravate în memorie, considerând copilăria ca și Mark Twain, cu ochiul omului matur – trăiește propriile resurse asemeni oamenilor maturi – maturi de geniu însă rămași copii, poeți visători la frumoase vremi trecute, păstrând sentimentul de contemplație senină și voioasă asupra copilăriei…”

autor Paraschiva Cărbunar

„În poezia Gabrielei găsim un limbaj de o acuratețe deosebită, metafore frumoase, creează cititorului o stare de bucurie, de împlinire, de bună dispoziție, rezultatul…o poezie a papilelor gustative, o poezie a cărei degustare îți inundă întreaga ființă cu încântarea simțurilor…”

autor Diana Iordan

„Gabriela Raucǎ aduce în inima cititorului o luminǎ şi o prospețime, o bucurie a sufletului mereu tânǎr care înalțǎ pe piedestale de iubire tot ce o înconjoarǎ. In versurile sale pline de culoare şi tandrețe cititorul se va simți câştigat, va simți cǎ prinde aripi pentru cǎ autoarea scrie cu penița sufletului înmuiatǎ în iubire…”

autor Mihaela CD

„Dacă nu o cunoști, este ușor să ți-o imaginezi, pentru că volumul de versuri „Simfonia culorilor” este realizat după chipul și asemănarea sa: îngrijit cu acuratețe, frumos, elegant, într-o prezentare grafică de excepție (Mihai Cătrună). De altfel, portretul autoarei, care se întrezărește de la cuvântul introductiv al acesteia, se completează treptat până la sfârșitul cărții, într-o paletă mirifică de imagini și de teme, într-un dialog continuu cu lumea și cu sine însăși.”

autor Lia Stathatou

„Am atins aici, iubirea-n poezia autoarei, însă acest volum elegant de versuri, un volum de excepție, cu o poezie valoroasă, rafinată, se remarcă prin originalitate, printr-o diversitate tematică în care se face auzită vocea inconfundabilă, vocea autentică, vocea dragă a poetei, reușind să transmită gândurile și emoțiile prin culori puternice într-o simfonie de versuri…”

autor Iulia Moroșanu

„A vorbi despre bucătărie, înseamnă a vorbi despre o artă, arta culinară, la fel cum a vorbi despre poezie, înseamnă a vorbi despre arta lirică. Amândouă se întrepătrund frumos în acest prim volum al Gabrielei Raucă…”

autor Florin Căprar

„Întocmai unui vis în care am căzut în ispitele cele mai mistice ale iubirii, volumul de față ne deschide larg ferestrele spre anotimpul plin de culoare, de romantism și melancolie pe care autoarea ni-l zugrăvește în culori vii pe portativul angelic al trăirilor, fără să apeleze la metafore și figuri de stil prea complicate…”

autor Gabriel Vulpoiu

„Am citit-o seara de seara, ca sa simt cu incetinatorul caldura ei. Adesea mi-a venit sa cant duios pe versurile tale. Ce frumos ar fi sa fie puse pe note…”

autor Aida Mateescu

„Să poți pune într-un mojar, culori, arome, texturi și litere, iar modul deosebit în care le combini să dea naștere celor două cărți de bucate în versuri, intitulate ,,Rețete de suflet”, trebuie măiestrie dar și pasiune, instinct creativ dar și viziune, muncă dar și dăruire, toate acestea sub amprenta personală a omului, o profesionistă a literelor dar și a artei culinare, Gabriela Raucă.

Așadar, atingând ,,cursorul” vom urmări destinul literar al celor două cărți recenzate, în ale căror pagini, convinge cititorul să lectureze poezia autentică…”

autor Iulia Moroșanu

 

Mai citeste

Expozitia ”Descopera-mi sufletul” artist Mihaela CD-la Hanul Moldovenesc din Canada

Copilărie -colaj Mihaela CD

Impresii după evenimentul ”Să iubim în orice anotimp”-două lansări de carte: ”Iubește-mă în fiecare anotimp” și ”Genesis” și expoziția ”Descoperă-mi sufletul”

ÎNSCRIERILE la Antologia GALAXY-volumul 2-3-4- au început!Vă asteptăm cu drag!

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.