Profil Gold: Stefan Doroftei Doimaneanu

doroftei

Despre autorul:Stefan Doroftei Doimaneanu

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada
 
Sunt un om normal, un visător romantic…
 
Sunt un om normal, un visător romantic, care are puterea să râdă, să plângă, să iubească, să sufere, să aprecieze și să judece. Un om ca toţi oamenii care trudesc pentru viaţa lor, pentru ideile lor şi care încearcă să transmită tuturor semenilor lui aceste sentimente, în versuri mai mult sau mai puțin reușite.
Scriu poezie, pentru că poezia este o prelungire conștientă sau inconștientă a visului. Când acesta este conștient, devine o explicație lirică a unor trăiri sau sentimente. Când este inconștient, visul se revarsă prin creuzetul gândurilor, transformându-se în râuri de petale, înflorind, pustiind sau înghețând florile sufletului.
Când plantezi o floare o uzi în fiecare zi! Când aceasta înfloreşte continui să o uzi și o săruţi în fiecare zi! Câtă muncă şi atenţie îţi trebuie şi mai ales, câtă pasiune trebuie să depui ca să ajungi aproape de frumos și perfecţiune! Această muncă de sculptor al cuvintelor, mă apropie și mă menține lângă oamenii normali, aparent simpli dar extrem de complicați în gândurile și în sufletelor lor, oameni care știu să se bucure și să aprecieze frumosul.
Nu alerg după glorii efemere sau aplauze nemeritate. Nu mă voi înconvoia niciodată din meschinărie în fața nimănui. Doar în fața celor care merită cu adevărat respect, mă voi înclina permanent!
Nu am să ajung niciodată să fiu ceea ce nu pot să fiu!
Dar nu o să fiu niciodată ceea ce alţii îmi impun uneori să fiu!
 
Ștefan Doroftei Doimăneanu
 

Societatea Scriitorilor Români a acordat Premiul AL. PHILIPPIDE, Domnului Ștefan Doroftei Doimăneanu, pentru volumele de poezie ,,Simfonia iubirii”, ,,Simfonia tristeții” și ,,Simfonia fantastică”, editate în anii 2019 și 2020.
Consiliul Director, Președinte George Ursa.

 
118174306_1391360404387064_3372386869275520088_n-e1626682871840
 

Va invitam sa il descoperiti pe scriitorul Stefan Doroftei Doimaneanu in paginile urmatoare:

Profil Gold: Stefan Doroftei Doimaneanu

Pagina Stefan Doroftei Doimaneanu

Referinte critice: Stefan Doroftei Doimaneanu

CV literar: Stefan Doroftei Doimaneanu

Creatii literare: Stefan Doroftei Doimaneanu

 
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.