Profil GOLD: Alice Puiu

foto-1

Despre autoarea Alice Mihaela Puiu 

gold1Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Poeta  Alice Puiu  este de profesie inginer de aviație,  a iubit poezia dintotdeauna,  debutul sau  literar  fiind in 2017  cand asterne primele sale poeme  in  antologiile  Ecreator ale editurii Grinta. De-a lungul anilor a publicat in peste 20 de antologii literare  si  numeroase  reviste  de cultura. O strânsă colaborare în perioada 2019 – 2020 se evidențiază cu Foaia Cenaclului „Expresia Ideii” Onești în care publica poeme dar și recenzii literare și impresii de călătorie. Este autoare a 3 volume de poezii proprii editate la editura Pim, in anul 2020,  cele trei fiind in fapt  o colectie  care se numeste  „Întoarcerea Cuvântului” si care in curand va fi intregita  cu al patrulea volum la care lucreaza  in prezent scriitoarea.

Scriitoarea Alice Puiu este o voce puternica a literaturii romane contemporane  care  ofera un  fantastic tablou  vizual-liric in poeziile sale, parfumand  cuvintele cu intense trairi,   rasarite din propriile ”ganduri pe-un fir de  emotie” si scriind” umbre intr-o balansare de ecouri” destainuiri ” din rana clopotelor înnoptate în răscrucile ploii” 

Alice Puiu:

 ‘‘Gândurile pe-un fir de emoție scriu umbre într-o balansare de ecouri, e-o destăinuire din rana clopotelor înnoptate în răscrucile ploii și cărarea se-ncolăcește literă pe degetele nopții, cuvinte vărgate alunecă câmpii pe fruntea unui vis , poate n-a fost doar un vis, deschisă e fereastra uitării, timp dezgolit de culoarea unui zâmbet, și undeva se scutură ramuri din tăceri de-amintire și-aș vrea să știu că acolo eram tot eu, ca o prelungă aripă din depărtarea despicând un număr în chipuri și plecări, când sâmburele viu al hăului din mine m-ar scrie durere în acest acum atât de grăbit.”

Florica Patan: 

”Considerăm că poeta Alice Puiu rămâne în sfera poeziei pure, lărgind-o cu aceste atingeri real-imaginar de asociere. Ființa poetică nu se poate disocia de o realitate a acestui timp cu un „joc abscons” și, pentru a o face mai suportabilă, o transgresează în construcții lirice în care cuvintele respiră nostalgii, iar versurile „străpung cătușa cercului îngust” și se trezesc din somnul lui Prometeu abandonat pe un munte. Salturi spectaculoase prezent-trecutul mitic trezesc fluturii speranței în sufletele noastre ninse, pe alocuri sublime, în alte locuri surprinzătoare, poate chiar destrămate cu măști și mănuși. ”

Va invitam sa o descoperiti pe scriitoarea Alice Puiu  in paginile urmatoare: 

Cv literar: Alice Mihaela Puiu

Creatii literare: Alice Puiu

Referinte critice: Alice Puiu

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.