În curând va fi publicată cartea DORUL DINTRE ARIPI autor ALEXANDRINA IURCU BALAN

 

În curând va fi publicată cartea DORUL DINTRE ARIPI autor ALEXANDRINA IURCU BALAN

Editura Globart Universum  din Montreal anunță cu bucurie publicarea  volumului de poezii  DORUL DINTRE ARIPI. Cartea, reprezintă volumul de debut al poetei canadiene ALEXANDRINA IURCU BALAN, o poetă cu un stil propriu bine definit, fiind dăruită din abundentă cu talanții  scrisului. Autoarea  oferă cititorului o experiență vizual lirică inedită prin  includerea unor lucrări  grafice deosebite, ale artistului IURIE BRASOVEANU.
 

CARACTERISTICI: 

Titlu:  Dorul dintre aripi
Autor: Alexandrina Iurcu Bălan
Editura: Globart Universum 
Anul publicării: 2024
Lucrări grafice: Iurie Brașoveanu
Cuvântul editorului: Johnny Ciatlos Deak
Cuvânt înainte:  prof Aurelia Rinjea
Prefață: Al Florin Tene
Postfață: Mihaela CD
Copertă: hardcover 
Pagini: 272
Capitole: 9
Lansarea cărții: va urma
 

Iată  un fragment din Cuvântul editorului : 

”Un volum de debut impresionant, subiecte diverse sunt etalate într-un spectru larg, viu colorat, cu nuanțe și tonalități, pictând o adevărată frescă a trăirilor umane.

Emoția este unul dintre principalele ingredientele prin care autoarea atinge cu ușurință cele mai îndepărtate colțuri ale sufletului, transpunând cititorul în propriile trăiri și sentimente.

Poezia este bine structurată, fluentă, versurile magnetizează  propulsează și incită  cititorul spre lectură la fiecare filă răsfoită.

Autoarea atinge în subiectele creațiilor sale absolut toate formele de manifestare  ale  cuvântul dor: dragostea de părinți și locurile natale, sentimente ce definesc iubirea astrală, dar și suferința care mistuie întreaga ființă în lipsa ei.

Povețele clădite subtil în structura baladelor și a legendelor măresc satisfacția lecturii. De remarcat construcția generoasă si elaborată a poeziilor.

Locurile natale și copilăria, contopesc dorul  cu  nostalgia vremurilor apuse și împletesc o cunună de amintiri, care este așezată delicat, cu grija  de a nu  fi strivită, între coperțile volumului, pentru a fi oferită cititorului aidoma unui giuvaer, împodobit cu nestematele extrase din adâncurile sufletului.

Precum un condor uriaș care se lasă purtat pe aripile vântului spre înălțimi, așa și versurile Alexandrinei Iurcu Bălan ne poartă dincolo, spre imensitatea azurie printre aștrii, acolo unde la capătul timpului și al creației s-a născut cuvântul.

Cu certitudine afirm faptul că divinitatea a interpus un mesager înzestrat cu talanți și har în persoana autoarei Alexandrina Iurcu Bălan,  pentru a picura în suflete semenilor melodii celeste, pe corzi de harpe cerești, plămădite din dor, dragoste și bunătate.”

 

Johnny  Ciatloș- Deak

Membru  al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din România

Senior editor Globart Universum  Publishing House Canada

 

Iată ce spune critica literara despre aceasta carte: 

”DORUL DINTRE ARIPI este un volum de poezii, scris într-un stil propriu, cu sufletul, creând un univers plin de trăiri, pentru salvarea şi regăsirea sufletului, o scriere confesivă, o terapie pentru inimă, o întoarcere la credinţă şi o înălţare prin Cuvânt.

Un dor răzbate în volum, peste toate dorurile şi anume Dorul de Cuvânt, purtat pe Aripile Poeziei, dor care iată, azi s-a concretizat prin acest debut literar. Ce mult mă bucur când descopăr şi de data această un scriitor de valoare! În ultimul timp, am fost norocoasă!
Îi spunem bun venit poetei ALEXANDRINA IURCU BĂLAN, în această lume fabuloasă şi plină de neprevăzut a literaturii, îi mulţumim pentru acest minunat dar de suflet, o felicităm, dorim cărţii drum bun spre inimile cititorilor şi aşteptăm cu bucurie şi interes următoarele apariţii editoriale!”


AURELIA RÎNJEA
Membru al World Poets Association România
Membru al Uniunii Scriitorilor de Limba Română

 

”Simţul patriotic frisonează mai toate poemele autoarei, acesta fiind transfigurat în iubire, în dragostea faţă de limba română, de tradiţii, obiceiuri, trăirile sincere în anumite momente, toate
înglobează românismul:
„La mulţi ani, România,/ Țara graiului meu,/ A poveştilor glia/ Şi a dorului greu! Frumuseţe în zori,/ Sfârtecată de răi,/ Tu eşti Podul de Flori/ Al părinţilor mei!/ Țară mare cândva,/ Împărţită
la Prut,/ Ți s-a frânt inima/ Când Moldova-ai pierdut!“(LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! )

Micile artizanuri lirice sunt, la aceste poeme în stil baroc, fine porţelanuri străvezii, prin care percepem sufletul poetei ceea ce înseamnă un act de devoţiune, al unui suflet de mari aurore pure,
de emoţii înrourate.”

AL. FLORIN ȚENE
Preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor Români
Membru al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe

 

”Cartea Alexandrinei Iurcu Bălan se dovedeşte a fi o călătorie literară incitantă şi plină de descoperiri. De la prima pagină până la ultima, cititorul este invitat într-o dimensiune fantastică şi magică a creaţiei vii, plină de emoţie şi trăire în care cuvintele sunt adevărate portaluri către diverse experienţe şi emoţii. DORUL DINTRE ARIPI nu este doar o colecţie de poezii, ci un debut
poetic care promite să rămână întipărit în inimile cititorilor, deschizând drumuri noi şi provocând reflexii profunde.
Acest debut poziţionează autoarea într-un loc privilegiat în peisajul literar românesc, Alexandrina Iurcu Bălan demonstrând nu doar har şi măiestrie poetică, dar şi o maturitate artistică care indică un talent împământenit şi promiţător, descoperind glasul unei voci literare puternice care va mai avea multe de spus!
Sincere felicitări autoarei şi la cât mai multe realizări pe tărâmul literar!

MIHAELA CD
Membru al Ligii Scriitorilor Români – LSR
Membru al Uniunii Scriitorilor din Canada – TWUC
Preşedinte World Poets Association Canada – WPAC

18 carti MIHAELA CD

Mai citește: 

Cum pot să mă înscriu în clubul GOLD al revistei tipărite PPSM?

Johnny Ciatlos Deak: Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   de pretutindeni  continua!

Asociația Academică a Cititorilor: Lista primilor 20 de scriitori clasici români în viață

Cum pot publica si eu in revista?

Invitație de participare la antologia ”STELARIS”-2024

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

O Gala binecuvântată de Dumnezeu Gala Artelor EDIȚIA A 4-A -2023

FASHION -ART-DESIGN

Liliana Moldovan-Scriitoarea Titina Nica Țene și ale sale „Poezii alese”

Abonamente

Trei publicații ale editurii Globart Universum premiate de Liga Scriitorilor din Romania,pe anul 2023

Johnny Ciatlos Deak -Evenimentul DARURI DE SUFLET-lansarea cărții ”Cu sufletul în palmă”

Victor Roșianu-La cenaclul literar „Al.Florin Țene “-„Lumea trăiește prin femei-Icoana acesteia în literatură “

Ce mai e nou prin librărie?

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

Doneaza din suflet pentru sufletul tau

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Precomandă -FEMEIA CARE A UITAT SĂ MAI PLÂNGĂ -format TIPĂRIT (Softcover)

Femeia care a uitat sa mai plângă este romanul care te acaparează și la care te mai gândești o vreme chiar dacă ai terminat de citit cartea. Acest roman este inspirat dintr-o poveste de viată reală, extrem de interesantă și palpitantă. Cartea va fi disponibila din luna septembrie 2023.Precomanda romanul înainte de lansare la un preț promoțional de 45$ în loc de 50$ și vei beneficia de livrare gratuita, un autograf din partea autoarei și un semn de carte.

45,00 CAD

ÎNDUMNEZEIRE TIPĂRITĂ (softcover)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Indumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD


Descoperă mai multe la Poezii pentru sufletul meu

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.