Am timp -proza

87882415_201130441153547_5222355476573847552_n

Din volumul :  Jurnalul unui suflet ciudat 

proza

Autor:Kessy Ellys Nycollas

Pictura :Kessy Ellys Nycollas

 

Am timp

Lucrurile pe care le-am dorit eu, nu le-am putut obţine niciodată cerându-le sau luptându-mă pentru ele. Cum poţi să lupţi pentru tandreţe? Sau pentru duioşie? Cel mult poţi să le aştepţi.

citat celebru din Octavian Paler

Am timp să regret ce am greşit şi să greşesc din nou, am timp să corectez ce am scris şi să regret ce nu am scris, am timp să învinovăţesc destinul şi amănuntele, am timp să sfărâm visele şi să le reinventez? Nu e timp doar pentru puţină tandreţe… când să facem şi asta atunci nu mai suntem!

Am învăţat că oricât mi-ar păsa mie, altora s-ar putea să nu le pese, am învăţat că durează ani să câştigi încrederea şi  în câteva secunde să o pierzi, că nu contează ce ai în viaţă, ci pe cine ai…

Cum să suport distanţa când îi simt mângâierea pe trup? Îmi place când îmi spune că îi este dor de mine, îmi place când îl aud spunând că îmi simte lipsa mult…

Trăiesc prin el… dacă mă trezesc dimineaţa o fac pentru el, dacă respir o fac pentru el, dacă plâng, plâng pentru el şi nimic şi nimeni nu va putea vreodată să-mi schimbe sentimentele, pentru că sunt prea pure, prea sincere şi prea intense… toate pentru el, pentru că e prea frumos ce se întâmplă şi nu vreau să las nimic uitării, mă lupt cu asta…

Mi-a arătat că cerul poate fi mereu senin, că florile nu se vor ofili niciodată, mi-a arătat că orice loc întunecat poate fi luminat cu raze de iubire, de pasiune, de speranţă, bucuria fiecărui moment, plăcerea dimineţilor senine, speranţa unei fărâme de iubire.

Mă gândesc la el în fiecare clipă, îl doresc aşa cum doreşte un însetat un strop de apă, mi-e dor de el aşa cum îi este dor omului de libertate..

Tot ce ştiu e că visez, că sper ca într-o bună zi să vină din nou la mine şi să îl strâng atât de tare în braţe încât să devină jumătate din mine.

E greu să merg pe stradă, să văd îndrăgostiţi, ţinându-se de mână, sărutându-se, declarându-şi iubirea… nu pot decât să îi privesc şi să mă gândesc cum făceam noi, cum mergeam şi noi de mână, cum ne sărutăm, ne mângâiam, fără să ne pese de nimeni şi nimic…

Am ajuns să stau mai mult retrasă de cei care îmi sunt aproape, nu mai suport prezenţa nimănui, nu vreau să văd şi să aud pe nimeni… mă oboseşte. Am lăsat disperarea să mă cuprindă şi să mă roadă. Simt în sufletul meu o durere care a pătruns încetul cu încetul în timp ce gândul îmi e departe, alături de el iar lacrimile calde care îmi ating buzele îmi aduc aminte de sărutul lui şi îmi amintesc tot ceea ce se referă la el, felul în care umblă, ochii lui, felul în care mă privea.

Pentru mine orice gest, orice cuvânt care îl rostea, mă ţineau numai cu zâmbetul pe buze, iar prezenţa lui mă făcea să uit de orice tristeţe, eram numai un zâmbet alături de el.

Ştiam că nu voi petrece zi de zi alături de el însă în timp ce era departe, gândul la el mă făcea să-l simt alături de mine în orice clipă. Când lipsea mai mult timp simţeam cum teamă îmi cuprindea tot corpul temându-mă că s-a îndepărtat prea mult şi nu se va mai întoarce la mine. Se obişnuise să nu mai dea nici un semn în  timp ce era plecat şi asta mă făcea să-mi fie teamă, dar când mă revedeam iar în braţele lui simţeam că este numai pentru mine iar teama că mă va lăsa dispărea. În sufletul meu simţeam căldura care cuprindea tot corpul şi tot ce simţeam era o bucurie imensă că pot să îl îmbrăţişez din nou, să îl sărut, să mă bucur de prezenţa lui.

De multe ori în prezenţa lui simţeam cum ochii  dădeau să-mi lăcrimeze şi încercam să mă feresc şi să mă gândesc doar că el va face parte mereu din fiecare clipă a vieți mele.

Pentru iubirea lui aş îngheţa soarele, pentru sărutul lui aş topii gheţarii şi aş seca mările, pentru amintirile noastre aş transforma clipa în eternitate, pentru cuvintele pe care nu am avut curaj să le rostesc aş face ca timpul să fie reversibil.

Acum, afară, s-a aşternut ploaia… primul gând mă duce la momentul când am fost împreună pentru prima oară. Atâta dăruire, pasiune, ne potriveam, parcă am fi fost împreună de o viaţă.

Nu e genul care să îţi spună în fiecare zi “Te iubesc”, are el momente în care o face şi atunci indirect.

Îmi amintesc cum stăteam îmbrăţişaţi. Era atâta linişte în jurul nostru… aţipisem în braţele lui preţ de câteva secunde… m-a strigat încet, spunând:,,Mă îndrăgostesc de tine tot mai mult”!Nu ştie cât de mult am aşteptat să îmi spună asta.

A fost frumos de fiecare dată când ne întâlneam şi nu vroiam să vină clipa când v-a trebui să plece, fiindcă în sufletul meu ştiam că din nou o să se aştearnă liniştea peste noi, că nu o să mai dea nici un semn… şi din nou o să stau să mă gândesc oare ce nu a fost bine, oare ce am greşit?

Aş vrea să sune, nu contează oră, fiindcă eu sunt aici, între cei patru pereţi ai camerei mele, e important cel puţin, să îi spun că lipsa lui mă doare şi că nu ştie cât…

Nu m-a învăţat cum e fără el, ce îi spun inimii mele? Îmi amintesc mereu cât de mult îl iubesc… simţurile mele sunt scăpate de sub control, e prea dureros să nu fiu lângă el şi tot mai greu mă despart de el de fiecare dată când ne întâlnim, dar nu conteaz, continui să sper, să visez din nou la momentul în care ne vom revedea şi până atunci visez la momentele noastre.

Până când clipa aceea va sosi din nou, îl păstrez în inima mea.

Revista TIPARITA nr2/2020 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 2 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 10CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc in forma de inima de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

C$10,00

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.