Scrisori de peste ziduri -Impresii

lucian dumbrava

Impresii  de Mihaela CD

Scrisori de peste ziduri  

AUTOR: Lucian Dumbrava

Recunosc  ca inainte  sa ajunga la mine  romanul ”Scrisori de peste ziduri” am citit  critica literara  facuta de domnul Gheorghe A  Stroia si  am fost oarecum avizata  ca este o carte ”grea”, in  care ”realitățile vieții sunt prezentate „dezbrăcate” până la os, fără niciun menajament”. Dar acest lucru nu a facut decat sa-mi straneasca  si mai mult interesul si curiozitatea.

Romanul ”Scrisori de  peste ziduri” este cartea care se citeste dintr-un singur respiro, cap coada intr-o noapte! Te captiveaza, cand o iei in mana nu mai  poti s-o mai lasi! Este cartea care te lasa muta ,te face sa te simti mic, insignifiant si extrem de binecuvantat de Dumnezeu! Cartea este formidabila, te lasa cu gura cascata, am citit cu sete aceasta carte! O traiesti, plangi si simpatizezi cu personajul principal, respiri lupta sa  interioara extraordinara, te bucuri de fiecare licar  de revenire. O poveste trista care te poarta in lupte psihologice ale propriei fiinte. 

Romanul  ”Scrisori de peste ziduri ”este o pleiada de emotii , de dureri fizice , psihice, spirituale si chiar filozofice.  este structurata pe etape de trairi psihologice, pastrand un fir al luptelor si framantarilor interioare, corborate in acelasi timp  cu succesiunea evenimentelor traite. Scriitorul pastreaza o masura a realului chiar si in pasajele de ”ireal”.

Desi cartea este o cascada  de emotii si dureri traite intens pana la limita  sinuciderii, in carte ne este prezentata o latura extraordinara a demnitatii scriitorului  si o capacitate de reinviere sufleteasca din propria-i cenusa precum pasarea Phoenix. Romanul ”Scrisori de peste ziduri” este  genul de carte la care te mai gandesti ceva timp. Te marcheaza, iti lasa o urma si nu mai esti acelasi care erai inainte de a o citi.

 Sfarsitul cartii lasa un loc de ”va urma”, adica  fara sa vrei cand o termini te gandesti: Ok si acum? Ce va urma? Cititorii vor astepta continuarea, cu siguranta! 

Recomand aceasta carte pentru gasirea eu-lui interior, pentru  trairile extraordinare si pentru lectia de viata pe care ne-o da prin acest roman,  scriitorul Lucian Dumbrava! Felicitari  din suflet autorului, mult spor si inspiratie! 

Mihaela CD

 

 

 

ABONAMENT ELECTRONIC(eBook) pe un an /4 numere

ABONAMENT ELECTRONIC 4 numere/an .Revista de colectie aduna in paginile sale literatura, arta , articole si evenimente culturale. Primesti prin email in format pdf fiecare număr al revistei timp de un an pentru numai 20 dolari canadieni.

C$20,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.