Satul

cristian reznic

Satul

Autor Cristian Reznic 

Satul este un loc cu o atracție magnetică mare.Aici te încarci cu o energie emanată de liniștea și peisajele amplasate în sat.Am momente când mă retrag la sat, așa pe câteva zile, îmi place mult liniștea, aerul curat și câtecul de dimineață al cucoșilor.Două zile uit de aglomerația orașului, de zgomotul și fumul de mașini. Aici în sânul naturii, a susurului apei, mă reîncarc și îmi revine muza, mă umplu de idei noi.

Dimineața mă scol devreme, cu un zâmbet pe buze și o fericire interioară enormă.Ies pe prispa casei și inhalez aerul rece al dimineții.Beau ceai la fereastra deschisă cu o carte de poezii în mână, de obicei Eminescu.După servirea micului dejun îmi pregătesc masa pleabilă de lem, un scaun, niște agende, foi stilouri și cărți.Plec cât e răcoare la plimbare.Trec mai întâi pe la un râu, ce își revarsă apa din stâncă.Ascult susurul apei, un sunet plăcut ce mă liniștește, mă înviorează.Scriu ceva într-o agendă, apoi mă ridic în vârful dealului.

Aici pe vârful dealului se află o salcie, foarte frumoasă și stufoasă.La umbra ei îmi desfac masa și scaunul, așez pe ele niște cărți, foi și stilouri.Prima ce fac lecturez, mai apoi privesc priveliștea ce se întinde din vârful dealului.O pajiște mare, o parte din ea uscată de soarele verii, o parte verde cu iarbă și flori.Mă așez pe scaun, încep a scrie, tot ce îmi vine la moment.Petrec astfele tmpul, până când ceasul arată oara mesei.Strâng tot și mă întorc.

 După ce mâncasem ceva, mă ascund cu o deosebită plăcere în casă, acolo fiind răcoare.Citesc mult în perioada dată, mai răsfoiesc ceva prin telefon.Când soarele începe a apune mă duc la o ultimă plimbare pe ziua aceea.La întoarcerea intru în casă și fac o revizie la cele scrise, arunc ce nu mi se pare interesant, corectez pe alocuri.La miezul nopții ies afară să aud cântecul greierilor, să simt o adiere de vînt ce deabea suflă.

 Timpul trece foarte repede, și sunt nevoit să mă-ntorc înapoi în oraș, mă întristez și simt cum și înăuntru-l meu plânge inima, ce e sfâșiată de această plecare.Știu că o să mă ma-i întorc, plec spre peron, urc în tren și din nou ajung în mijlocul gălăgiei și a monotoniei pe care o are orișice oraș.

Mai citeste: 

Cum pot publica si eu in revista?

Impresii despre revista nr 3/2020

Clubul GOLD al revistei tiparite

NOU***PROMOTIE ***FOCUL DIN NOI (softcover)

In volumul Focul din Noi al autoarei Mihaela CD, descoperim armonia dintre vers si pictura, 240 de pagini pline de vibratie si culoare. Picturile sunt realizate de artistul Mircea Rustiuc. O carte de exceptie, bogata in continut care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca dumneavoastra! Comandati acum la numai 25$, pret promotional 30% off inainte de lansare! Pretul intreg 35$. Livrare gratuita oriunde in lume! Comanda acum!

C$25,00

Un gând despre „Satul

  1. Într-adevăr, în sate este o liniște și o energie aparte. Este aer curat și multă verdeață. Pentru că nu este poluare, foarte multe păsări cântătoare cuibăresc în frunzișul din sate. Am fost la începutl lui iunie în satul meu natal. Dimineața și seara privighetorile, mierlele și sturzuii, dădeau spectacole pe cinste!
    Nu mă mai săturam să le ascult!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.