Caprioara-partea a doua

 
 
152354228_1818668291631826_3838817604692262720_o
 
 
AURELIA OANCA

Bună Dimineața. Azi vă propun continuarea poveștii „Caprioara”.

 
Caprioara

Autor: Aurelia Oancă

 
 
 
-Bine, bine. Dar hai să lăsăm asta pentru că eu mor de foame. Mai ai plăcinte și pentru mine?
Mădălina l-a ospătat pe soțul ei cu mâncare bună și cu plăcinte gustoase, apoi au povestit vrute și nevrute, bucuroși că sunt din nou împreună. Într-una din zile, Mădălina observă că o cam strâng toate hainele și privindu-se în oglindă, văzu că de fapt, îi cam crescuse burtica. Se privi din nou în oglindă și nu-i venea să-și creadă ochilor.
-Voi avea un copil, spuse ea fericită. Voi avea un copil!!!!
-Am auzit bine?! O întrebă soțul ei! Vom avea un copil?
– Da! Ai auzit bine, spuse ea bucuroasă
Din acea zi, Mădălina se gândea în fiecare clipă la puiul ce urma să se nască. Se întreba întruna: -Oare va fi fată sau băiat?
După mai multe luni, a venit vremea ca puiul de om să se nască. Cosmin a adus-o pe moașa satului ca s-o ajute pe tânăra femeie. Nu trecu multă vreme și se auzi un plânset subțirel, de prunc mic. Cosmin intră nerăbdător în casă unde văzu alături de frumoasă lui soție o fetiță la fel de frumoasă ca și mama ei.
-Doamne! Cât este de mică și de drăgălașă, spuse proaspătul tătic.
-Este mică dar va crește ea mare, spuse Mădălina fericită.
Așa s-a și întâmplat. Cei doi părinți o alintau pe micuța lor, până într-o zi când și-au dat seama că de fapt nu i-au pus un nume, un nume adevărat. S-au gândit și s-au răzgândit zile întregi, dar parcă niciun nume nu se potrivea cu mica făptură cu ochi căprui și frumoși. Într-o zi însă, Mădălina își aminti de visul cu bătrâna, și-i spuse soțului ei:
-Știu cum se va numi fetița noastră, spuse ea fericită!
-Hai, spune mai repede că nu mai am răbdare!
-Căprioara, așa se va numi.
Pentru câteva clipe, Cosmin nu-și găsi cuvintele, apoi își dădu seama că de fapt i se potrivea perfect frumoasei lui fetițe. Era finuță, sprintenă și ageră ca o căprioară.
-Îmi place, spuse el într-un târziu. Îmi place foarte mult!
Din acel moment așa o strigau cei doi, pe draga lor fetiță: Căprioara.
Mădălina și Cosmin și-au crescut fetița cu multă dragoste și înțelepciune. O învățau tot felul de lucruri, o mângâiau când era tristă și astfel nici nu au observat trecerea timpului. Fetița se juca de multe ori cu animalele din jurul casei: cu cei doi câini, cu pisicuța, cu veverițele care veneau să ia alune din palma ei. Dar cel mai mult îi plăcea să se joace cu ieduțul unei căprioare frumoase, care își făcuse curaj și se apropie de căsuța lor.
-Mamă! Ea este sora mea? Întrebă fetița într-o zi.
-Nu draga mamei, doar că aveți același nume, Căprioara.
-O iubesc foarte mult, este așa de blândă.
-Știu, îi spuse mama. Și ea te iubește și are încredere în tine.
Toate animalele pădurii o iubeau pe frumoasa fetiță, în afară de lup. Acesta o privea cu răutate și se gândea cum ar face să-l fure pe ieduțul cel frumos, pe care fata îl botezase Peticuț, după petele albe de pe blănița lui.
Într-o zi de vară, Căprioara împreună cu mama căprioară și cu ieduțul ei, Peticuț, s-au plimbat prin poieniță. Fata culegea flori pentru mama ei iar ieduțul și mămica lui pășteau iarba grasă și crudă din poiană. Lupul văzându-le, s-a apropiat pe furiș, târându-se tiptil, tiptil până în apropierea ieduțului. Își calculă chiar și numărul pașilor până la el, apoi făcu un salt și sări asupra iedului, doborându-l. Atunci mama lui, curajoasă ca orice mamă, s-a năpustit asupra lupului, lovindu-l cu putere în burtă. Deși nu avea coarne capul căprioarei se dovedi a fi o armă puternică. I-a rupt vreo două-trei coaste, durerea făcându-l pe lup să lase iedul și să încerce să-și salveze pielea.
Fetița speriată, a luat iedul în brațe și a fugit cu el spre casă cât de repede a putut, iar ciuta o urmă în mare grabă. Ajunse în curte, au zăvorât poarta și au pus câinii s-o păzească. Ieduțul, deși puțin rănit se cuibări lângă mama lui, încercând să sugă puțin lapte, pentru a-și alunga spaima.
Căprioara îi povesti mamei cele întâmplate, iar seara când s-a întors și Cosmin de la muncă, i-au spus și lui pățania cu lupul.
-Ei lasă numai tu, Surule, că-ți vin eu de hac!
-Tu îl cunoști, tăticule?
-Sigur că-l cunosc. Mă pândește în fiecare zi, dar până acum l-am lăsat în pace.
-Nu ți-e frică de el?
-Frică?! Mie?! Nici vorbă! Lasă numai lasă, Surule. Să vezi cum ți-oi tăbăci eu pielea, lup nătărău!
Căprioara își reveni puțin din sperietură și-l îmbrățișă pe tăticul ei, fericită că-i va veni de hac, Surului. A doua zi, Cosmin își luă pușca și cei doi câini, și porni pe urmele Surului. Știa cam pe unde-l poartă pașii. L-a găsit lângă pârâu, lingându-și rana de la burtă. Nu a mai avut timp să se ridice și să plece, pentru că pușca îl țintuise la pământ.
-Până aici ți-a fost, lup bătrân și viclean. Nu-mi mai sperii tu nici fetița și nici pe prietenii ei!
Seara le povesti fetiței și soției lui, cum i-a venit de hac lupului, și cum s-a terminat cu frica lor. De acum înainte se vor putea duce liniștite în poieniță, pentru că Surul nu le va mai speria!
 

Mai citeste: 

Profil GOLD: Aurelia Oancă

Invitatie GLOBART-antologie de arta contemporana in imagini

Invitatie participare la revista tiparita, de colectie, nr5/2021 Tema : Suntem iubire!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala care cuprinde literatura, arta, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 35 dolari canadieni.

35,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 20 dolari canadieni.

20,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Caprioara-partea a doua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.