ANII NOȘTRI S-AU DUS

AURELIA OANCA
 
 
 
ANII NOȘTRI S-AU DUS

Autor: Aurelia Oancă

Anii noștri s-au dus, rătăcind pe cărări,
Fac popas spre apus și spre tainice zări.
Împletind amintiri, printre tâmplele sure,
Amintind de iubiri și de crânguri cu mure,
 
Și de lacrimi fierbinți, când ai pus la plecare,
Însetate dorinți și săruturi în care,
S-au ascuns neuitări și fantastice vise,
Toate spuse mai ieri, astăzi toate ucise.
 
Râuri calde de-amor în oceane vărsate,
Astăzi toate mă dor, dar sunt toate lăsate,
Într-un tainic album, unde noi suntem poze,
Colorate de-un fum, din aprinsele roze!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala care cuprinde literatura, arta, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 35 dolari canadieni.

35,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 20 dolari canadieni.

20,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „ANII NOȘTRI S-AU DUS

  1. Cognitiv, omul nu poate să actualizeze deopotrivă mulțimea de experiențe, fericite si nefericite, trăite de-a lungul vieții si nu poate sa le integreze in gândurile si sentimentele care compun aducerile-aminte dintr-un moment sau altul al vietii, inclusiv din anii vârstei a treia.  Prin urmare, experiențele cu cea mai mare implicare afectivă, cele care au generat cel mai puternic răspuns emotional in viață au „supremație” asupra celorlalte și își cer frecvent, îndreptățit, dreptul de manifestare, de aducere-aminte exclusivă.  Nu rareori sunt experiențele triste care ne aduc aminte ca au fost trăite de noi.  „Biruința” noastră asupra lor consta in (i) celebrarea cognitivă a faptului că ne-au fost parte din viața și (ii) conștientizarea faptului că amintirile noastre de acum legate de ele nu ar fi fost posibile fără binecuvântarea atingerii vârstei a treia si că , prin ele, am trăit viața mult mai profund decât nivelul subliminal al multora dintre  experiențele umane.  Văzute în felul acesta, amintirea pasajelor triste de viață poate fi trăită în liniște sufletească.  În cazul cititorului poeziei „ANII NOSTRI S-AU DUS”, scufundarea in lectura ei și in melodia sublimă a versului devine și mai încântătoare (melodia versului imi amintește, întrucâtva, de „Chanson d’automne”, Paul Verlaine).  Mi-a placut mult să citesc si să  recitesc poezia.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.