Zori de primăvară

ioan avram

Zori de primăvară

Autor: Ioan Avram

Zorii calzi de primăvară ies pe dealuri la plimbare,

Clocotesc de voie bună ca un râu într-o vâltoare,

Printre ramuri adormite aduc pas cu pas lumină

Și trezesc codrii la viață cu a lor haină divină.

Razele pătrund , în taină, peste frunzele fugare,

O speranță de înviere-i ghiocelul ce răsare,

Flori albastre îmbracă haina minunatei primăveri,

Iarna începe să se ducă, mi se pare c-a fost ieri.

Mărțișoarele așteaptă să zâmbească-n piept, la doamne

Și mai multă veselie în pahare iar să toarne,

Trilul viu de păsărele parcă-i cântec de vioară,

Totu-n jur din nou tresare, doar în zori de primăvară.

despre  scriitorul Ioan Avram

S-a născut în 28.06.1953  în municipiul Onești, la confluența râurilor Trotuș, Cașin și Oituz, loc încărcat de istorie, aproape de stejarul din Borzești a lui Ștefan cel Mare  și de locurile unde s-au dat luptele de la Oituz împotriva Germaniei.A urmat cursurile Liceului Teoretic nr 2 din Onești.Este absolvent al Facultății de Științe Economice UBV Cluj, licențiat în management la Universitatea de Vest Timișoara.Din anul 1983 s-a  stabilit  în municipiul Cluj – Napoca.. Este căsătorit cu Alecsandrina Avram.A cochetat cu poezia din anii tinereții, în urmă cu 40 ani participând la Cenaclul Junimea Nouă din Onești .

Face parte din mai multe grupuri  și cenacluri de poezie pe Facebook unde a postat numeroase poezii : Uniunea Scriitorilor-Filiala BACĂU- Să ne cunoaștem scriitorii, Societatea Scriitorilor Fără Frontiere, Cenaclul literar-artistic „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, Cenaclul literar Revista Vitrina cu  poezii, Cenaclul Ecreator, Cenaclul publicației Poeți români, Cenaclul Contraste Culturale, Grupul Lumea poeziilor, Grupul Mihai Eminescu, Zbor spre înălțimi, etc.

A publicat volumul de poezii “ Din inima și suflet” în Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca .De asemenea a publicat versuri în  Antologia Ecoul Singurătății coordonată de Fărcaș Nadia, în Editura Ecou Transilvan și în Antologia Universum Montreal , Canada.Este colaborator al revistei Poezii pentru sufletul meu REVISTA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI * LITERATURĂ, ARTĂ ȘI CULTURĂ.Unele dintre poeziile sale au fost publicate  în Revista Vitrina cu poezii și Revista Luceafărul din Vale.O mare parte ale poeziilor  sunt poezii romantice, de dragoste dar nu a rămas indiferent la frumusețile naturii , ale țării precum și la istoria României.Este membru al Cenaclului literar “Octavian Goga“ din Cluj – Napoca .

Mai citeste:

Revista de colectie, tiparita!

Cum se comanda Antologiile Universum?

Invitatie GLOBART-antologie de arta contemporana in imagini

 

 

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.