”Ursula, o mamă judecată de copii”-destainuiri-

229540546_5936637653044098_6322780798775182645_n

”Ursula, o mamă judecată de copii”

Autor: Mara Popoescu Vasilcathumbnail (1)

-destainuiri-

”A doua zi dimineață mă pregătesc sufletește să primesc primul meu client. Sunt pierdută de frică. Nu știu ce să fac. O întreb pe ea.
-Nu trebuie să faci nimic decât să zâmbești și să fii amabilă. După ce vine și te prezinți, îl inviți politicos în camera ta. Nu uita că numele tau este Marieta. Îl lași pe el să intre întai în dormitor, ca pe un musafir de onoare, apoi intri tu. Odată ajunși în cameră, te dezbraci, te așezi pe pat și te uiți atrăgător la el. În rest va face el totul. După ce termină și îți dă banii, îl conduci afară, îl îmbrătișezi și îl rogi să mai vină și săptămâna viitoare.
Nici nu termină Tina de vorbit, că se aude soneria apartamentului. Eu sunt pe un fotoliu în sufragerie, picior peste picior, așa cum mă învățase ea.
Tina deschide ușa, în sufragerie intră un bărbat de vreo douăzeci și ceva de ani, la costum, cu un pachet în mână și cu niște flori. Tina pare surprinsă. Îl aduce lângă mine și mă prezintă. Mă ridic, el îmi ia mâna și o strânge ușor. Incredibil. Mă uimește.
-Ea e noua ta colaboratoare, Tina?
-Da, ea. O cheamă Marieta. Mulțumesc pentru flori și prăjituri, foarte drăguț din partea ta.
-Cu multă plăcere. Tu știi că eu sunt un bărbat manierat și pe tine te respect foarte mult. Te cunosc, la tine am plâns, la pieptul tău m-am destăinuit. Tu ești o femeie minunată. Cu alte cuvinte, ești o doamnă, Tina.
Se uită la ceas. Eu mă ridic imediat și intrăm la mine în cameră unde se aude o muzică liniștitoare. Ne așezăm pe marginea patului.
-Cum vă numiți domnișoară?
-Marieta.
-Practicați de mult întâlnirile galante cu bărbații, mă întreabă în timp ce-și lărgește nodul de la cravată.
-Nu. Dumneavoastră sunteți primul meu client.
-Primul? O să fie interesant, nu-i așa?
Îmi ia mâna, se uită la ea curios.
-Atunci procedăm așa. Astăzi nu o să facem nimic. Vă las să vă obișnuiți cu gândul, dar am să vin mâine dimineață la aceeași oră. Se ridică și lasă pe noptiera de lângă pat 300 de lei.
-Ăștia sunt pentru astăzi, mâine vei primi alții.
Îl însoțesc până la ușă apartamentului și îl îmbrățisez așa cum m-a învățat Tina. Ea este în camera ei cu cineva, deci nu pot vorbi cu ea. Mă întorc în dormitorul meu, îi număr de multe ori. Nu am mai văzut așa mulți bani în mâna mea niciodată. Prima mea grijă a fost să ies afară. În fața blocului stau cu un carnețel în mână, scriu adresa, apoi notez străzile pe unde merg spre poștă după ce întrebasem unde e. Am pus niște bani pe numele cumnatei mele pentru copii și pentru ei. Îmi venea să zbor. La întoarcere intru într-un magazin și-mi cumpăr o pereche de sandale frumoase, o rochie din mătase cu o croială modernă. Apoi mă opresc la raionul de lenjerie fină de damă și-mi cumpăr ce era mai frumos. Mai iau o sticluță mică de parfum. Mă întorc acasă să îi spun Tinei cum a fost. Ea vorbește la telefon.
-E frumoasă, blondă, tânără, are ochii albaștri. E de la țară, dar nu-i lipsește nimic să stea lângă o femeie crescută la oraș, crede-mă. Îmi face semn să tac și să mă așez. Scrie ceva pe un caiet, apoi continuă.
-Să știi că Marieta va fi mai scumpă pentru că e tânără, nu e uzată, o să fii multumit, îți garantez. Atunci rămâne pentru joi după amiază la patru punct. La revedere.
Se întoarce spre mine. Vede că sunt mulțumită.
-Mai ai și joi unul, ai auzit, nu?
– Da, și îți mulțumesc foarte mult, Tina.
-Acum pregătește-te, mai vin trei clienți până diseară.
Intru în baie, mă spăl, mă îmbrac cu rochita nouă și ies. Tina se uită admirativ la mine.
-Să știi că ai stofă, ești ca o adevărată doamnă, și mai ești și frumoasă, pe deasupra. Bravo, felicitări!
În seara aceea, prima mea seara de lucru, am mai avut trei clienți. Trei bărbați care au venit, am făcut cunostință cu ei și i-am dus pe rând în camera mea, unde s-au folosit de trupul meu. Unii, mai brutal, alții, mai delicat, fiecare după temperamentul și necesitățile sale. Fiecare a lăsat pe noptieră niște bani. Seara aveam alți 560 de lei. Îi iau în mână și mă învârt cu ei prin casă de bucurie. Iar mă gândesc să merg la poștă, dar Tina mă sfătuiește să-i strâng, adică să-mi deschid un cont și să le trimit la fiecare început de lună o sumă cu care să nu le lipsească nimic și să aibă și cumnata o răsplată pentru cea ce face.
La sfârșitul lunii aveam peste 20.000 de lei. Eram în al nouălea cer!
-Marieta, îmi spune Tina într-o seară. Am aflat că este un apartament liber pe scara noastră. Dacă vrei să-l închiriezi, poți să lucrezi pe cont propriu, clienți ai, așa că nu trebuie să stai la mine. Ce părere ai?
-Cât costă să-l închiriez?
-Ca și ăsta, adica 300 pe lună plus curentul. E tot cu două dormitoare. Dacă vrei, mâine vorbesc cu administratorul, îi dai și lui o sută și gata, îți face contractul. Acum ai viză pe buletin de oraș așa că nu ai probleme.
Zis și făcut. Am închiriat apartamentul. Am adus zugravi, am schimat baia și bucătăria, am fost cu Tina și am ales mobilă modernă, am aranjat așa cum am vrut. Tina a fost contrariată când a văzut că mă uit la o bibliotecă.
-Ce să faci cu asta? mă întreabă mirată.
-Tina, mie îmi place să citesc, să mă informez. Chiar am de gând să fac liceul la fără frecvență, și apoi, cine știe, să merg și la facultate. Am să cumpăr multe cărți, și pentru ele am nevoie de o bibliotecă. Dacă continui să câstig așa de bine, vreu să mă cizelez, să mă auto-educ, să mă schimb dintr-o fată de la țară într-o doamnă de oraș.
-Ei da, ce să-ți spun, tot curvă o să fii și dacă o să fii mai deșteaptă.
Atunci am simțit pentru prima dată tăișul acelui cuvânt nenorocit, rostit fără milă, clar și răspicat. M-am întristat. Dar nu am lăsat-o, i-am răspuns.
-Dar e mare diferență între o curvă proastă și una deșteaptă.
-Ei da, așa crezi tu, da’ tot aia e.
Bine că nu s-a supărat mă gândesc.
În scurt timp sunt la casa mea, frumos aranjată, cu clienții mei. Banii vin gârlă. Biblioteca este plină cu cărți. Mai întâi am citit despre cum trebuie să mă port în societate și cu bărbații. Apoi istorie, istoria artei, filozofie mai greu, că nu prea înțelegeam, romane de dragoste, multe. Vedeam cum reușesc să mă exprim din ce în ce mai bine, și mai ales să pot să întrețin o conversație interesantă. Despre Sigmund Freud aflasem pentru că aveam un client medic cu care aveam discuții interesante. El îmi povestise despre relația de prietenie dintre Sigmund Freud și Carl Jung care începuse cu o discuție de 13 ore. Conversațiile lungi după ani de zile au reușit să scoată la iveală diferențele ideologice care aveau să le rupă prietenia. Deci totul e posibil…
Acest medic ținea foarte mult la mine, și îmi spunea mereu: Marieta, tu nu ești o femeie de rând. Tu ești o femeie rafinată, care oferi bucurii bărbaților, ne mângâi sufletele și ne dai ceea ce noi nu mai găsim acasă. Dragoste. Tu ne iubești pe toți. Cred că dacă ai vrea, ai putea să ne convingi să ne împrietenim între noi, și să ne bucurăm de tine.
Cu banii lor am trăit. Și ce e mai important, am crescut copiii. Pe ei i-am dat la școli bune, cu internate de bună calitate. Acum sunt toți la casele lor au facultate, fiecare a studiat ce i-a plăcut. Eu le-am luat mașini și case, m-am ocupat de ei. Din punctul ăsta de vedere sunt foarte mulțumită. Dar necazul este că au aflat și sunt șocați. Acum nu mai vor să vorbească cu mine. Mai mult, vor să-și schimbe numele de familie, că să nu știe lumea cine e mama lor.
-Auzi tu, nu vor să mai audă de numele meu, înțelegi? Ei, copii mei…”

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.

232952520_5956183807756149_2158760891592220141_n

Mai citeste: 

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Lansare antologia Universum la Gala artelor Montreal

Invitatie participare la revista tiparita, de colectie, nr 7/2021 SARBATORIM Aniversarea revistei fondata la 30 oct 2018

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.