Antologia GALAXY ecouri literare românești (4 volume) lansată la GALA ARTELOR ediția a 3-a Montreal 27 august 2022

galaxy gala artelor ed 3

Antologia GALAXY ecouri literare românești (4 volume) lansată la GALA ARTELOR ediția a 3-a Montreal 27 august  2022

Această grandioasă antologie GALAXY  -ecouri literare românești  în 4 volume  a fost lansată în cadrul evenimentului GALA ARTELOR  LA CEAS ANIVERSAR  ediția a 3-a, la Montreal, în 27 august 2022.  Antologia Galaxy  cuprinde autori  români contemporani  care  vin în fata  cititorilor cu nestematele lor literare,  ce vor  rămâne să sclipească și să lumineze  pe bolta Universului literaturii române pentru anii ce vor veni.

Doamna Edviga Iordachi  prezentatoarea  Galei Artelor,  invitându-l pe  editorul Johnny Ciatlos Deak  pe scenă în momentul  lansării  antologiei,  în cuvântul  său de introducere a spus:  

”Editura Globart Universum  cea care  publică și  revista  Poezii pentru sufletul meu  este  condusă de  senior editorul Johnny Ciatlos Deak , membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din România, promotor cultural ,cronicar și realizator al emisiunii Salut Românesc  din Montreal.   Toate activitățile sale  promovează cultura, arta și literatura  româna iar  cele 4 volume ale antologiei GALAXY  pe care o lansăm  astăzi  sunt rodul muncii sale  în calitate de editor  și coordonator al acestui proiect grandios. Iată ce spune  despre acest proiect,  în recenzia sa doamna profesor Aurelia Rinjea : CITEZ :  ” Scriitori români, reprezentativi ai perioadei pe care o trăim, își aduc aportul lor, prin creații personale și relevante, la oportunitatea pe care proiectul Galaxy ne-o oferă, de promovare a literaturii române. Români de pretutindeni s-au întâlnit aici, în paginile antologiei, într-o trăire unică, de spirit  românesc, bucurându-ne și dovedind că românii încă mai  scriu, încă mai au sufletul curat.

Antologia constituie un adevăr literar despre acest neam, la acest moment, un templu locuit de oamenii care au deschis prin scris ferestre spre lume, spre adevărata libertate, unde ne-am putut exprima liber, îmbrăcându-ne existența prin cuvinte în poveste.

Această minunată lucrare, reprezentativă pentru literatura contemporană românească, gândită frumos, conceptual și artistic, ne oferă șansa de a nu ne simți singuri în realitatea din ce în ce mai străină, în care doar uniți  ne putem împlini misiunea față de glie și țară. Mulțumim realizatorilor acestui minunat proiect, care va continua și va dăinui atât în inimile noastre și în timpurile viitoare.

Mulțumim că existați în viețile noastre, MIHAELA CD și JOHNNY CIATLOȘ-DEAK, promotori ai Cuvântului Românesc în lume!

AURELIA RÎNJEA

Membru al UNIUNII  SCRIITORILOR  DE LIMBA ROMANA și al World Poet  Association, România.

Editorul Johnny Ciatlos Deak  a transmis celor prezenți un mesaj de unitate și iubire prin cultură , literatură și artă amintind  însemnătatea Zilei Limbii Române  momentul cel mai  potrivit și mai  prielnic pentru promovarea valorilor românești și pentru lansări de carte.  In  cuvântul său editorul  a punctat  Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   prin diferite proiecte pe care le-a realizat  sau care  sunt încă în  curs de realizare  oprindu-se  asupra simbolurilor  celor 4 culori ale volumelor GALAXY: galben-auriu, verde, mov și albastru:  

”Pornind de la sloganul  editurii  Globart Universum :”Spune lumii că exiști, spune lumii despre tine!”, editura noastră  a lansat  în urmă cu 2 ani  un program de suflet:  Programul  de promovare al scriitorilor și artiștilor români contemporani, de pretutindeni, program ce  cuprinde mai multe proiecte. Primul proiect a fost antologia Universum în 5 volume, care a reunit creațiile  literare a  peste 200 de autori  români , de pe întreg globul, antologia Universum fiind lansată la GALA de anul trecut . Al doilea proiect în cadrul programului  a fost cartea de interviuri  GENESIS-  ce însumează 40 de  interviuri inedite cu scriitori români de pretutindeni  lăsând   amprente scriitoricești în literatura  contemporană. Cartea de interviuri   Genesis a fost  lansată în  cadrul evenimentului SA IUBIM ÎN  ORICE  ANOTIMP  de la HANUL MOLDOVENESC în  mai 2022.Al treilea proiect  care se află acum la tipar se adresează de aceasta dată ARTIȘTILOR români de pretutindeni și se numește GLOBART  de la glob și artă ,  fiind  o antologie  de ARTA ÎN IMAGINI în care sunt cuprinși artiști români  de pe  mapamond.Cel de al 4 -lea proiect în cadrul acestui Program  de promovare al scriitorilor și artiștilor romani contemporani,poartă numele de GALAXY -antologie de ecouri  literare, un proiect grandios  în 4 volume  ce aduce în lumina reflectoarelor creații literare ale autorilor români contemporani din întreaga lume.  Proiectul  adună în   cele  4 volume, 147 de autori  români  de pe mapamond,  însumând  peste 1500 de pagini  editate.

Cele 4 volume Galaxy,  colorate în 4 culori diferite, poartă în ele un simbol al  cosmicității, legătura noastră cu Universul  în  care traim. Astfel culoarea galben auriu a primului volum reprezintă pământul roditor, spicul de grâu  la fel ca și literatura care  hrănește sufletul. Auriul  reprezintă puterea solară,  fiind asociată cu idealuri superioare, înțelepciune, înțelegere și iluminare.Culoarea verde a  celui de al doilea volum  reprezintă viată, vigoare, renaștere și speranță  spre mai bine  la fel ca și  creațiile literare  care aduc acea stare de bine  cititorului. Culoarea mov al celui de al treilea volum  reprezintă culoarea filosofilor, unirea trupului și sufletului, o armonie ce conține energia și puterea roșului și spiritualitatea și integritatea culorii albastre, care creează un echilibru între energiile noastre fizice și cele spirituale. Iar cel de al 4-lea volum  care are culoarea albastră  simbolizează  apa și aerul  fără de care nu putem trăi  și totodată  albastrul  reprezintă seninul din suflet, comunicarea și  exprimarea prin vers.”

In   continuare senior editorul Johnny Ciatlos Deak   și-a exprimat bucuria  că a reușit să scoată de la tipografie și ultimele volume astfel încât să le poată prezenta publicului toate  cele 4 volume împreună  și a  dat citire unui citat  din cronica literară făcută celor 4 volume   de doamna  prof Aurelia Rânjea  care a cuprins în recenzia domniei sale  esența acestor volume:

Această superbă colecție de texte literare,zidește spiritul românesc,adună în paginile ei, preocupările și aspirațiilor scriitorilor români, într-un frumos ”Împreună”, care ne ajută să existăm în această realitate tot mai străină. Un corolar de gânduri, trăiri și sentimente, al spiritualității românești, care arată bogăția și frumusețea acestuia, care trece dincolo de granițe, prin care ne exprimăm identitatea și ne aducem contribuția la valorile universale ale lumii….Bucuriile vin de la Dumnezeu, prin oameni, cum este și această superbă Antologie literară. Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul românesc, în istoria neamului, scriem și dăruim într-o frumoasă horă românească a păcii și a demnității umane. Remarc o atmosferă plină de sentimente  înalte, creatoare, scintilații profunde ale sufletelor celor care scriu, pe cerul plin de miracole al lumii.

Având în vedere statutul scriitorul român și carențele care există în promovarea lui, în aceste vremuri pandemice și tulburi, Antologia ne oferă o gură de respirație, o fereastră deschisă spre lume, semn că suntem și că vom fi…

Această minunată selecție de texte literare, prin latura lor axiologică, dovedește frumusețea sufletului românesc, manifestat în diverse moduri, prin diferite genuri literare. Un templu al culturii care, un edificiu al spiritualității românești, care se opune celor care vor să distrugă umanul și contribuie  la evoluția acestei lumi. Prin crezul nostru literar, depunând mărturie despre oameni și adevăr, tradiții și aspirații, ne conturăm drumul nostru al românilor, spre Lumină. Dumnezeu să ne ajute!

Acest frumos și generos proiect literar, există grație unor români de excepție, care își onorează menirea și își respectă misiunea care o au față de țara lor, MIHAELA CD și  JOHNNY CIATLOȘ DEAK. Le mulțumim și-i asigurăm de colaborarea noastră! Dumnezeu să binecuvânteze pe toți românii, indiferent unde sunt ei!

 AURELIA RÎNJEA

Membru al U.S.L.R.,Membru al World Poet Association, România.”

Coordonatorul  antologiei Galaxy  și-a încheiat cuvântul său  cu un citat al Reginei  Maria  invitând cititorii  să descopere  conținutul acestor minunate  tezaure literare:

”Pornind de la cuvintele  Reginei  Maria : „Un gând frumos poate fi ca o biserică în care omul îşi odihneşte sufletul.” vă invit să descoperiți gândurile mele frumoase care m-au făcut să realizez  aceste 4 volume GALAXY pe care le lansăm la GALA ARTELOR EDITIA A 3-A!Cele 4 volume GALAXY sunt aici, sunt proaspete și vă așteaptă să le descoperiți!” 

Așadar  aceste 4 volume minunate și-au luat zborul spre lume  la GALA ARTELOR ediția a 3-a în aplauzele  frenetice ale unui public numeros ce a apreciat  truda  și strădania editurii  Globart Universum  de a veni cu  cărți proaspete la fiecare aniversare. Vă invit  și eu la rândul meu, dragi cititori să pășiți  în acesta  minunată galaxie a  ecourilor literare românești, antologia GALAXY în 4 volume!  

 

A consemnat 299002248_464859508872774_6004551256429208446_n - Copy (2)

Mihaela CD 

redactor fondator al revistei Poezii pentru sufletul meu 

 

Mai citește: 

Comanda antologiile GALAXY

GALA ARTELOR  ediția a 3-a Montreal 27 august 2022*Diplome de Excelenta -antologia GALAXY 

GALA ARTELOR  ediția a 3-a Montreal 27 august 2022*Diplome de onoare pentru membrii clubului GOLD 

 

Antologiile GALAXY 2022 in 4 volume un proiect de ecouri literare prezentat de UNIVERSUM VIP STUDIOS

GALA ARTELOR editia a3-a *Premii si Diplome

Comanda antologiile GALAXY

PACHET 4 VOLUME GALAXY TIPĂRITE. Stoc limitat!

Comanda toate cele 4 volume ale antologiei GALAXY 2022 pentru a avea intreaga colectie de peste 1500 de pagini la un pret promotional de numai 125 euro (pret intreg 140 euro) Economisesti 15 euro si transportul este inclus in orice colt al lumii! Oferta valabila in limita stocului disponibil! Timp limitat!

125,00 EUR

PACHET 4 VOLUME GALAXY FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Comanda toate cele 4 volume ale antologiei GALAXY 2022 în format electronic pentru a avea întreaga colecție de peste 1500 de pagini la un preț promoțional de numai 65 euro (preț întreg 80 euro) Economisești 15 euro! Mai rapid mai ieftin , mai ecologic! Vei primi în email în 48 de ore cărțile in format electronic!

65,00 EUR

2 gânduri despre „Antologia GALAXY ecouri literare românești (4 volume) lansată la GALA ARTELOR ediția a 3-a Montreal 27 august 2022

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.