Aurelia Oancă -pentru a treia oară laureată a GALEI ARTELOR la Montreal

AURELIA OANCA

Aurelia Oancă -pentru a treia oară laureată a GALEI ARTELOR la Montreal

Despre autoarea Aurelia Oancă trebuie spus mai înainte de toate  că are un suflet de artist! Dăruită să mânuiască versul prin mrejele metaforei, să dăltuiască povesti care-i captivează atât pe copii cât și pe părinti și bunici, șlefuiește cuvintele cu gratia unui magician.

Asa cum dă culoare cuvintelor pentru a zugrăvi natura și anotimpurile în culori pastelate, la fel dă grai și personajelor sale din cărțile pentru copii prin desen și pictură. Scrierile sale povesti sau poezii, cuprinse în cărțile pentru copii, sunt însoțite de desene minunate realizate cu o deosebită măiestrie. Artista mânuiește penelul cu aceeași finețe în picturile sale reprezentând natura, exprimând o bucurie interioară a sufletului său de artist.

S-a născut în  data de 13 Decembrie 1948 în  comuna Sătmărel din  judetul Satu Mare , Locuiește în orașul Baia Mare, județul Maramureș, Romania.

”Scriu de la șaizeci de ani și asta în urma unei întâmplări hazlii pe care doresc să v-o relatez în câteva cuvinte. Îi citeam povești nepoatei mele, atunci de patru ani, când ea a fost curioasă să afle ce a făcut Cenușăreasa și Prințul, după ce s-a terminat povestea. Când i-am spus că nu știu, ea m-a pus la punct, spunându-mi: „Ia caută în capul tău și spune-mi !”. Acesta a fost începutul.

De atunci am scris multe povești, dar am publicat doar vreo 20. În paralel am scris și poezii pentru copii.

Următorul pas a fost romanul. Am publicat trei romane: Flămânzi de dragoste; Caruselul; Floarea de câmp. Dar odată intrată în templul culturii, treptele următoare au fost pe tărâmul poeziei.

Eu consider poezia, muzica sufletului, plimbarea cuvintelor printre gânduri. Ea exprimă sentimente, trăiri, simțiri, gânduri mărețe, dragoste de neam și țară, dragostea pentru tot ce ne înconjoară. Acest  rai, dăruit  nouă  de  Dumnezeu, nu  ne lasă să  trecem  nepăsători, să nu observăm sau să nu simțim ce simte natura. Am scris și scriu, despre  tot și despre toate. Încerc, prin rândurile mele să ajung la inimile dumneavoastră, să simțim sau să trăim la fel sentimentele sau gândurile exprimate în rime.”

La  vârsta de 74 de ani este  mai activă și mai prolifică decât multi dintre tineri. Harul i-a fost dat  fără un termen de expirare iar  scriitoarea îl înmulțește, îl dezvoltă și îl împarte cititorilor prin creațiile sale.

Comanda cartile Aureliei Oanca direct de la autor!

Este scriitor, cronicar, artist plastic, redactor al  revistei FREAMĂT din Baia Mare  și  șef de departament al revistei  tipărite POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, membru ASR, membru LSR, membru al Clubului ”Spinul” al epigramiștilor Baia Mare si membru al clubului Gold al revistei tipărite Poezii pentru sufletul meu. 

AURELIA OANCA

Dacă anul trecut la GALA ARTELOR ediția a 2-a  Aurelia Oancă primea înalta recunoaștere a scrierilor sale fiindu-i decernată DIPLOMA PENIȚA DE AUR , pentru întreaga activitate literară diplomă care se oferă o singură dată în cursul vieții unui scriitor, iată  că a anul acesta la GALA ARTELOR ediția a 3-a  i-a fost decernată DIPLOMA STEJARUL DE AUR care este cea mai înaltă recunoaștere pentru meritele sale  în slujba culturii, de promotor al culturii, al literaturii  și al graiului românesc. Si această diplomă se oferă o singură dată în viata unui scriitor/promotor fiind decernată pentru întreaga activitate.

Prin  dăruire și ambiție,  prin munca și talentul său doamna Aurelia Oancă este un model de urmat pentru tinerele generații,  un mentor ce-și oferă toată priceperea în îndrumarea viitoarelor generații de scriitori.  Să o felicităm  dragi  cititori și  să ii uram mult succes în toate proiectele viitoare, viată lungă, mult spor și inspirație. 

Alte pagini  despre  autoarea Aurelia Oancă:

Creatii literare : Aurelia Oanca

Date biografice : Aurelia Onca

Impresii/articole: Aurelia Oanca

Pagina Bucuria copiilor

Profil Gold: Aurelia Oanca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Aurelia Oancă -pentru a treia oară laureată a GALEI ARTELOR la Montreal

  1. ,,Eu consider poezia, muzica sufletului, plimbarea cuvintelor printre gânduri. Încerc, prin rândurile mele să ajung la inimile dumneavoastră, … ,,.Aurelia Oancă Prin ,,rândurile mele,, de simplu cititor vreau să vă felicit pentru laurii care sunt așezați meritoriu pe vasta dumneavoastră activitate literară. Totodată vă mulțumesc că mi-ați dat posibilitatea , citindu-vă poeziile, să mă însoțesc de cuvintele în versuri într-o plimbare specială printre gândurile dumneavoastră care sunt ca un elixir gândurilor mele.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.