Florian Costache – Maestru Violonist-Invitat la emisiunea SALUT ROMANESC DIN MONTREAL

 
391593721_986312532458350_5561825445324052058_n
 

Florian Costache – Maestru Violonist-Invitat la emisiunea SALUT ROMANESC DIN MONTREAL

La mijlocul anilor 80 ateriza la Montreal tânărul dar deja faimosul muzician Florian Costache. Părăsește România la 21 de ani și traversează oceanul cu o vastă experiență muzicală, o frumoasă poveste care își are debutul la frageda vârstă de 4 anișori. A început să studieze pianul alături de mama sa doamna Elefterina Costakovici, ea fiind profesoară de pian. La scurt timp începe să studieze în paralel vioara de care se îndrăgostește incurabil, instrument care îl va consacra mai târziu. La șapte anișori deja compunea, iar unele lucrări se află în fonoteca TVR.

Absolvent al liceului de muzică George Enescu din capitală își continuă studiile la conservatorul Ciprian Porumbescu. Desigur nu doar de pe latura maternă moștenește enormul talent, însuși tatăl tânărului geniu era un muzician renumit și consacrat, Mihai Costache a fost dirijorul ansamblului Ciocârlia, mai târziu înființându-și propria orchestră.

Tânărul Florian are o bogată activitate fiind implicat în diverse proiecte muzicale amintind colaborarea cu frații Adrian și Mircea Romcescu în cadrul trupei Academica,trupă de rock progresiv, sau ca violonist și pianist în formația Cromatic Band alături de marele saxofonist Marin Petrache Pechea împreună cu care face o serie de turnee în Europa. Pune bazele unei prietenii trainice cu renumitul compozitor,dirijor și orchestrator maestrul Ionel Tudor cel care devenea ulterior dirijorul Big Band-ului Radio. Maestrul Florian Costache realizează turnee în lumea largă amintind doar câteva din destinații precum Japonia,Scandinavia,Germania,Liban, Marea Britanie,Franța sau SUA.

391602533_986312432458360_8859845625134318216_n (1)

La scurt timp după sosire tânărul Florian își reîntregește familia, astfel mama, tatăl,fratele Daniel fost concert maestru la Opera din București și unchiul Marian Năsturică un mare talent, unul din cei mai renumiți acordioniști români, se stabilesc pe meleaguri canadiene. Familia reunită nu pierde timpul și la scurt timp iată primul restaurant al familiei Costache denumit Balada își deschide ușile, oferind un meniu bogat și variat tradițional românesc, acompaniat de muzică de calitate, cu un program diversificat prin intermediul serilor tematice, denumite foarte sugestiv „Le tour du monde en musique”.

Dar aceste spectacole nu se vor limita doar la cele trei restaurante deținute de familia Costache, ele ajungând pe faimoasele scene din Montreal cu ar fi Place de Arts, teatrul St-Denis, teatrul Maisonneuve sau Las Vegas, concerte cu săli arhipline, de ordinul miilor.

391720869_986312529125017_1978960808120414635_n

Colaborează în diverse proiecte cu celebrități precum tenorul Jose Todaro de la opera din Paris, realizând un super concert în memoria renumitului compozitor francez Francis Lopez. Face cunoștință cu Jean Beaulne membru al celebrului trio Les Baronets, trio din care făcea parte și un nume sonor al showbiz-ul mondial, Rene Angelil viitorul soț și directorul artistic a divei canadiene Celine Dion.

Se împlinesc 27 de ani de când realizează concerte extraordinar de frumoase cu uși închise, accesibile doar cu invitație, în duet cu extrem de talentata pianistă și cântăreață doamna Tatyana Davidenko de origine ucraineană. Desigur povestea privind minunata carieră al maestrului violonist Florian Costache nu se limitează doar la cele relatate în rândurile de mai sus. Cu o frumoasă și emoționantă poveste de viață depănată adesea la limita lacrimilor vă aștept cu drag să urmăriți emisiunea Salut Românesc din Montreal.

18 carti MIHAELA CD

Mai citește: 

Cum pot să mă înscriu în clubul GOLD al revistei tipărite PPSM?

Johnny Ciatlos Deak: Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   de pretutindeni  continua!

Cum pot publica si eu in revista?

Invitație de participare la antologia ”STELARIS”-2024

Pagina de Pictura si Arte Visuale

O Gala binecuvântată de Dumnezeu Gala Artelor EDIȚIA A 4-A -2023

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

Cumparaturi in format electronic: eBook

Oferte promotionale!

INVITAȚIE DE PARTICIPARE  LA REVISTA  tipărită  nr 16/2024

Trei publicații ale editurii Globart Universum premiate de Liga Scriitorilor din Romania,pe anul 2023

Ce mai e nou prin librărie?

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

Doneaza din suflet pentru sufletul tau

rev-14-copy-2

REVISTA TIPARITA NUMARUL 14 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 14 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

ÎNDUMNEZEIRE TIPĂRITĂ (softcover)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Indumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

CU SUFLETUL ÎN PALMĂ-format tipărit (softcover)

Cartea CU SUFLETUL ÎN PALMĂ te va purta în universul liric al scriitoarei Mihaela CD care își pune sufletul în palma cititorului oferindu-i poezii din sufletul său pentru sufletul cititorului. Comandă acum această bijuterie literară care iți va încânta sufletul cu siguranță și vei beneficia de transport gratuit oriunde în lume și vei primi un semn de carte cadou!

35,00 CAD

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.