Impresii revista tipărită nr 14/2023

rev 14 coperta

Impresii revista tipărită nr 14

 
ALEXANDRINA IURCU BALAN 
❤️❤️ Mulțumiri infinite și multă prețuire, dragi Mihaela CD și Johnny Ciatlos-Deak, pentru încă o publicație care mă onorează! ❤️❤️

Vasile Dan Marchiș

Remarcabil! Felicitări editurii!

AURELIA OANCA
Am primit cele două numere ale revistei POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, Nr. 13 și Nr.14/2024, care au făcut un drum lung peste ocean. Mulțumiri alese celor doi buni prieteni și fondatori ai revistei, Mihaela CD și Johnny Ciatlos Deak, doi oameni cu suflet mare, care se zbat pentru ridicarea pe cote tot mai înalte a cuvântului românesc, a creațiilor literare și artistice a celor care simt românește, chiar dacă viața i-a împrăștiat în lumea întreagă. Încă o dată, felicitări și mulțumiri dragi, prietenilor mei, Mihaela și Johnny.
 
Screenshot 2024-03-27 184352
 
Marieta COMAN 
 
🎉Din Montreal/Canada a ajuns azi, ca să îmi bucure ziua, frumoasa revistă ,,Poezii pentru sufletul meu „- Revistă de literatură, artă și cultură, respectiv numerele 13 și 14, revistă pentru care eu realizez pagina de noutăți editoriale.
✍În paginile ei mai sunt prezentă cu o recenzie pentru volumul poetului Constantin Vaciu-,,În lumea melcilor ” și, de asemenea, apare fiica mea Coman Raluca- cu picturile proprii.
🥰Mulțumiri deosebite adresez inimoșilor editori Mihaela CDși Johnny Ciatlos-Deak, care fac posibilă publicarea românilor de pretutindeni !💜
 
 
 
 
 
Carmen Mihaela Coca

Mulțumesc frumos! Felicitări tuturor participanților!
 
Angela Georgescu

Tuturor câștigătorilor, FELICITĂRI SINCERE! Stimă și aleasă prețuire, Maestre.
 
Petcu Mircea Marcel

Felicitări la cât mai multe realizari….in functie de starea sănătății voi fi alături de dumneavoastră în acest demers minunat de ridicare a literaturii, a culturii române la un alt nivel. Sanatate…succes in tot ce facețiDe fiecare dată cu drag.
 
TITINA NICA TENE
Generozitate cat cuprinde! Mulțumim!
AM PRIMIT LA REDACȚIA LSR: Oameni care „mișcă” Cultura română în lume! FELICITĂRI!
 
Victor Manole
Felicitări pentru această dăruire minunată de excepție Mihaela CD și Johnny Ciatlos-Deak, vă îmbrățișez cu drag pe amândoi! A MULȚI ANI FRUMOȘI BINECUVÂNTATI CU SĂNĂTATE ȘI FERICIRE! SUNTEȚI FRUMOȘI ȘI MINUNAȚI!
 
Karina Kelemen

Felicitări cu aleasă prețuire și admirație infinită, Oameni Inestimabili ai culturii române! ✍️📖🎩
 
Olga Grigorov

Felicitări si mult succes in toate proiectele!
 
REVISTE
 
 
Simona Mihutiu
 
Cu o prezentare grafică de excepție, așa precum ne-au obișnuit Johnny Ciatlos Deak și Mihaele C.D., au apărut revistele cu nr 13 și 14 /2023 „Poezii pentru sufletul meu”.
Mulțumesc Mioarei Manoilă pentru impresiile sale după lectura volumului meu, Povestiri de la Senior Help”. De asemeni, mulțumesc pentru publicarea poeziei „Undeva, altcândva” (nr.13), „Septembrie” , Fabula (nr.14). Cuvântului autoarei despre piesa de teatru „Speranța nu urcă niciodtă cu liftul” și a unei scene din această piesă (nr. 14).
Mulțumim pentru efortul depus în slujba acestei prietenii literare care unește românii iubitori de poezie și artă, de peste mări și țări.
 
 
Ileana Seni
Felicitari insotite de cele mai frumoase ganduri de iubire si pretuire!!!
 
 
Traistaru Luminita
Onorată să mă aflu printre autori de renume ai literaturii!
Mii de mulțumiri cu prețuire! ♥️
 
 

Liliana Moldovan 

🌺Sunt fericită și onorată să mă aflu pe lista laureaților Galei Artelor (Canada) susținută de Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, alături de nume mari ale literaturii contemporane. Mii de mulțumiri juriului și organizatorilor și felicitări tuturor scriitorilor și artiștilor prezenți în noul număr al revistei.🌺
 
Mirela Ispășoiu

Felicitări și infinite prețuiri!!
 

AL FLORIN TENE 

Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr.13 și 14/2023- Revista Românilor de pretindeni

431075063_6890364587734474_4892790468683918946_n

 
Ce nu face Centrul Cultural din Montreal, fac scriitorii talentați ce iubesc cultura română
Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr.13 și 14/2023- Revista Românilor de pretindeni
Am primit din Canada cele două numere al superbei reviste “Poezii pentru sufletul meu “ nr.13 și 14/2023, publicații de literatură, artă și cultură al românilor de pretutindeni. Cele două numere sunt tipărite în condiții grafice deosebite, policolor și pe hârtie cretată, fapt ce denotă respectful, celor ce o editează, pentru cultură, literatură și arta românilor.Această publicație a fost fondată în 30 octombrie 1918 în Montreal, Canada de familia de scriitori Mihaela CD, redactor fondator, și Johnny Ciatloș Deak, editor coordonator. Fiind cooptată și scriitoarea Aurelia Oancă ca director onorific.
În caseta tehnică descoperim ca șefi de departamente scriitori de mare talent, pe : Camelia Florescu, departament “Interviuri”, Marian Costache,” Știri”, Marieta Coman, „Publicații”, redactor senior:Ana Maria Surugiu, și redactori scriitorii:Aurelia Rînjea, Gabriela Raucă și Mihaela CD. La rubrica colaboratori sunt nominalizați scriitorii:Al.Florin Țene, Lăcrimioara Iva, Ana Munteanu Drăghici, Lucian Dumbravă și Vasile Bele. Imagini foto și video:Lucian Mihai Purici; Layont:Mihaela CD și Prepress: Arthur Weber.
Numărul 13 se deschide cu editorialul semnat de Johnny Ciatloș-Deak, senior editor la Editura“Globart Universum”, intitulat “Ce înseamnă să fi bun ?“, în care autorul pedalează pe educație, pe dezvoltarea personală privind atitudinea și comportamentul în societate. recomandă ca empatia față de semeni să fie mereu prezentă între oameni. Editorialul este o adevărată lecție de educație civică, și nu numai.
În acest număr de excepție înbogățit cu imagini ale tablourilor semnate de talentatul pictor turdean Cornel Vana, descoperim o paletă largă de semnături ale scriitorilor români din țară și de pe mapamod, cum sunt: Al.Florin Țene, unul din fondatorii Zilei Limbii Române, cum se specifică într-un articol, Mihaela CD, Carmen Rădulescu, Alexandrina Iurcu- Bălan, Ana Munteanu Drăghici, Aurel Furtună, Ioan Romeo Roșiianu, Ionuț Țene, Ligia Ana Grindeanu, Ion Anton Datcu, Melania Rusu Caragioiu, Kessy Ellys Nycollas, Titina Nica Țene, Marian P.Belciug, Radu Botiș, Trandafir Sîmpetru etc.
Numărul 14 al revistei , de care facem vorbire, se deschide cu un editorial al neobositului și talentatului Johnny Ciatloș Deak în care relatează “Gala artelor, edi’ia a IV-a, Montreal, 2023-Aniversând împreună revista “, text ce se deschide cu zicerea apostolului Petru, care spunea: “Dumnezeu nici nu se grăbește, nici nu întârzie “. Practic editorialul este un reportaj al amplelor activități culturale, însoțit de fotografi color ( poate fi considerat și un fotoreportaj) care ne intoroduce în ampla și frumoasa manifestare a Galei Artelor, unde a participat un mare număr de spectatori, la care și-au dat concursul următorii artiști și poeți: domnul Mihai cu Balada lui Ciprian Porumbescu, poeta Claudia Hogman, Diana Vîrlan care a interpretat o romanță, soprana Andra Raluca Covaciu ce a interpretat o melodie din repertoriulo international. Doamna Elena Grădinaru a interpretat poezia Toamna, iar artistul Leonid Șaramet a interpretat O solo mio etc.
În acest număr publică autori enumerați mai sus , dar și alții, precum : Gelu Dragoș, Ecaterina Rolea, Luminița Trăistaru, Marius Fincă, regretata Olimpia Sava, Nina Lavric, Tudosia Lazăr, Vasile Dan Marchiș, Victor Manole, Pica Maria N. Boștină etc.Semnează lucrări de pictură: Carmen Doreal, Carmen Mihaela Coca, Mircea Ruștiuc, Monica Grecu și Ofelia Armașu-icoane pe sticlă, iar Iulian Pașca publică fotografii artistice.
Constat, în cele două numere alei revistie, împletirea armonioasă a diferitelor generații de creatori, rezultând ca aceste generații de scriitori de expresie română, unificați de aceste publicații, ar reprezenta un nou val, mâine clasigizabil, care astăzi are posibilitatea de a se afirma în lume prin publicațiile editurii „Globart Universum”. Studiind poezia apărută în cele două numere, de care facem vorbire, avem de aface pe de oparte cu autori poeți de un viguris talent, puternice personalități, cu o categorie lirică unitară, originală, cu tendințe estetice în general comune.Interesant este de observat în paleta policronă de poezii publicate în cele două numere, că se întâlnesc lirici de toate formele estetice, de la suprarealiști, medievaliști, balcanici, ermetici erudiți și până la poeți ai notației.Majoritatea făcând parte din noul curent apărut după evenimentele din decembrie 1989, evidențiat de Al.Florin Țene, și botezat proglomodernul, teoretizat în urmă cu 20 de ani în revista Oglinda Literară. Poezia publicată în cele două numere este pluricoloră, o probă a diversității de stiluri și bogate în valori care în fond caracterizează literatura română de pretutindeni. Majoritatea acestor poeți exemplifică o tendință insolită a literaturii române contemporane și anume aceea complementaristă.Raportul lor cu tradiția este unul activ și înnoitor.
Universul seriei de poezii publicate în numerele revistei internaționale POEZII PENTRU SUFLETUL MEU , prin meritul și gentilețea poetei Mihaelei CD și Johnny Ciatloș-Deak este în fond universul poeziei românești majore, de pe mapamond, emblema diversității ei și nu mai puțin unicitatea acesteia în literaturile universale.
Al.Florin Țene
 
434252464_8073271816023433_8635470299548776961_n
 
 
Oana Noorani
Mulțumiri infinite! Felicitări tuturor!

Ligia Grindeanu

Foarte frumos! Vă mulțumim 🌸📖🌺
 
Doina Podar

Onoare și respect maxim pentru toți!
 

Lucian Dumbravă

Ce surpriză! Mulțumiri!

Anghel Maria

Întotdeauna ne surprinzi frumos,draga Anișoara!!În repetate rânduri ne ai dovedit ca, prin munca si har poți deveni o valoare.Ma bucur si te felicit ca strădania ta nu a fost în zadar și ai fost apreciata de oameni renumiti ai literaturii internaționale.. O imbratisare calda din partea mea!❤❤Respect și succes ție și tuturor autorilor romani lauriati care ne fac cinste și ne onoreaza! Sunteți ambasadorii României cu care ne mandrim!👍

Ecaterina Rolea

Mulțumiri alese cu prețuire!
 
 
AURELIA RÎNJEA

O LUMINĂ VIE

Note de lectură: REVISTA POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr 14/2023,  Revistă de literatură artă și cultură, Editura Globart Universum, Canada.

Cu o frumoasă trimitere la timpul lui Dumnezeu, care este prezentul, distinsul JOHNNY CIATLOȘ DEAK, senior editor al Editurii, ne duce în actualitate superbul eveniment GALA ARTELOR, ediția a 4-a, Montreal 2023, într-o festivitate grandioasă și de neuitat, care a oferit multă bucurie celor participanți.

Tot despre acest eveniment vorbește în paginile revistei și doamna ANA MARIA SURUGIU, eveniment caracterizat prineleganță, bunul gust, organizarea, atmosfera, comunicarea și  interacțiunea între invitați, care toate  au constituit cheia succesului”.

Frumoase impresii prezintă și: Otilia Tunaru. Alexandrina Iurcu Bălan,  NATALIA SEVERIN realizatoarea emisiunii „Spune ce faci” și ANDREEA DAMIAN alături de mesaje de la:  Floreta Baba – CANADA, Aliona Munteanu – CANADA, Ovidiu Verza-Vulcu – CANADA, Oanca Aurelia –  ROMÂNIA, RUXANDRA BOTEZ – CANADA, Diana Vi – CANADA, LĂCRIMIOARA IVA – ITALIA, Teodora Dumitru – România, Liliana Nicolae – CANADA, SIMONA MIHUTIU – ROMÂNIA, Ileana Seni – ROMÂNIA, Pica Boștina – România, Adriana Pavel – CANADA, Vasile Trif – CANADA,  Anișoara Laura Mustetiu – AUSTRALIA, Vio Pop – CANADA, Victoria Pascu – CANADA, Emma Clau – CANADA, Cristina Florea – ROMÂNIA, MARIETA COMAN – România, Geani Brinzoiu – CANADA, Nicolai A Lavric – CANADA, Pinte Carmen – ROMÂNIA, Tea Ureche – ROMÂNIA, Lucia Steffens – GERMANIA, Arthur Weber – ROMÂNIA, Ibolya Vigh – ROMÂNIA, Transylvanian Sounds&Lights in Montreal – CANADA, REBECCA DE WINTER – CANADA, Camelia Florescu – ROMÂNIA, Gabriela Artenie – CANADA. Rafila Samoila – CANADA, Limona Rusu – ROMÂNIA, Nina Lavric – ELVEȚIA,  Mela Stoiciu – ROMÂNIA, Elena Grădinaru – CANADA, Carmen Doreal – CANADA, DICA CRISTINA – CANADA, Liliana BC – ROMÂNIA, Martha Tercler – CANADA, Edviga Iordachi – CANADA, Coca Mahalu – ROMÂNIA.

Cunoaștem în continuare LAUREAȚII GALEI ARTELOR ediția a 4-a, la secțiunile LITERATURA ȘI ARTA, JURNALISM – REGIE FILM, INTERPREȚI, INSTRUMENTIȘTI,  ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM, CREAȚII LITERARE, DIPLOME STEJARUL DE AUR, DIPLOME PENIȚA DE AUR, DIPLOME DE ONOARE – pentru membrii clubului GOLD,  Diplome de EXCELENȚĂ, pentru participarea la antologia ÎMPREUNĂ, pe care îi felicităm și noi din toată inima.

Și în acest număr avem un număr mare de colaboratori, care ne-au încântat cu creațiile lor.

Aurel FurtunǎRomânia, neîntâmpină cu „Iubiri nesfârșite, melancolic îndemnându-ne spre credință: Dar mai presus de toate și tot, / Iubesc pe ziditorul Dumnezeu!”

Cristina Florea – România, vine cu reflecții asupra vieții care trece, despre singurătate și bucuriile copilăriei.

Pentru Alexandrina Iurcu-Bălan Canada, vântul sau ploaia îi sunt parteneri în comunicare, făcând referiri pertinente la timpul prezent, în care constatator spune: „Suntem orfani de casă, de limbă și de glie”.

Silvia Mihalachi – România, stă de vorbă cu Dumnezeu, căutându-și locul în viața ca un tren, peste care planează frumoasa ei iubire de țară.

Marian P. Belciug  – Canada, găsește salvare în iubire, într-o societate în care mulți sunt făcuți pentru altă lume.

Olimpia SavaRomânia, întrebătoare și nocturnă, scrie pe pânza cerului, într-un „Joc de-a v-ați ascunselea”.

Dl JOHNNY CIATLOȘ DEAK, ne prezintă cartea „CU SUFLETUL ÎN PALMǍ”. a distinsei doamne MIHAELA CD „care îşi așeazǎ sufletul în palma cititorului într-un gest de eternǎ iubire pentru lume şi oameni, o ofrandǎ zeiascǎ adusǎ pe altarul literaturii române contemporane”.

Trandafir SîmpetruRomânia, vine cu o poezie proaspătă, în stilul caracteristic, debordând în trăiri și emoții poetice.

Marius Fincǎ – CANADA, ne prezintă Elemente de teosofie getică la Nae Ionescu, într-o pledoarie argumentativă și plină de adevăr.

Oana Noorani – Quatar, ne dezvăluie Alchimii, ale parfumului iubirii și a lacrimii de diamant, aspirând la fericire.

Împreună cu distinsa Doamnă Titina Ţene România, ne plimbăm în Căruța vieții,  într-un periplu prin anotimpuri, într-o toamnă melancolică ce a cuprins pământul.

Luminița Trǎistaru –  România, este pătrunsă de dorul de țară și își așteaptă iubirea, stând de vorbă cu Dumnezeu.

Marieta Cristian – România, într-o căutare de sine, mărturisitoare, face o călătorie lăuntrică înspre aurora iubirii.

Mircea  Ruștiuc –  RomâniaPICTURǍ, ulei pe pânzǎ, ne aduce frumusețea creației feminine, transpusă în culoare.

Simona Mihuțiu – România, cu spiritul tânăr, ne încântă cu o FABULĂ PENTRU COPII, S-O-NȚELEAGĂ CÂND VOR CREȘTE, cu reverberații autumnale,  pline de nostalgii și amintiri.

Ileana Pascu  – Spania, ne oferă esențe poetice distilate în haiku-uri.

Vasile Bele – România, ca un remarcabil povestitor maramureșean, ne spune de astă dată „Povestea POEZIEI”, de ziua acesteia, dăruind și acrostihuri celor doi prieteni: Mihail Coandă și Raul Alexandru Mitruți.

Nicolae Dumitru – România,ne răsfață cu amintiri, cu călătorii printre îngeri sau în viitor, în „Expații”, pe „portativul poeziei”.

Mariana Moga – România, ne prezintă un frumos și interesant eseu despre Femei în lumea literaturii, cu trimiteri la rolul femeii în societatea literară de astăzi. Superb material! Mulțumim!

Corina Vlad – Statele Unite ale Americii, plină de doruri, își ascultă focul lăuntric, la răscruce de lumi, printre amintiri și iubiri abstracte.

Carmen Doreal – Canada, ne dăruiește PICTURǍ, într-o pleiadă de culori, care transmite optimism și dragoste de viață.

Rubrica PROFIL DE ARTIST este onorată de doamna Carmen Mihaela Coca – România, scriitor și artist plastic. Ce frumos este să cunoști un om, fie și prin CV-ul său!

Ioan Romeo Roșiianu – România, de astă dată vine cu o scrisoare foarte specială, SCRISOARE DESPRE O POEZIE PE CORD DESCHIS. O metaforă puternică, un stil unic, prin care îl recunoaștem pe autor, purtând amprenta sufleului și al zbuciumului său lăuntric.

          Liliana Badea Cârstea – România, ne acompaniază într-o toamnă, cu greieri în surdină și vine, fiind toamnă chiar și în poezie.

Aurelia Rînjea – România, prezintă antologia ÎMPREUNĂ SǍ FACEM O LUME MAI BUNǍ, EDITURA GLOBART UNIVERSUM, MONTRÉAL • CANADA • 2023, bucurându-ne cu toții de acest generos proiect, care grație acestei Edituri, iată că a prins viață.

Ligia Ana Grindeanu – Statele Unite ale Americii, vine cu o compoziție de toamnă, în care adună amintiri și clipele în brațe, cu tăceri și promisiuni, stând de vorbă cu timpul.

Ionuț Țene – România,  ne vorbește despre Din nou pe pământul românesc al poeziei din  Spania! unde  este pământ roditor, subliniind faptul că „Literatura română se cuvine să iasă din izolarea granițelor statale și să se îndrepte spre patria extinsă a românilor din Diaspora”.

          Lăcrimioara Iva – Italia, ne vorbește despre dorul universal, despre păsări și lilieci, dorindu-și inedit, să fie frunză sau lacrimă, în timpul ca „un spărgător de nuci”.

Gelu Dragoş – România, ne prezintă cartea lui Valentin Lupea „Rigurozitatea cercetării”, Editura „eCreator” Baia Mare, secțiunea Critică, 2023, despre personalitatea ilustrului profesor, istoric și critic literar Ion Breazu (1901 – 1958), un om de mare cultură și un mare patriot.

Ion Anton Datcu – Canada, vine cu un grupaj de epigrame, despre elite, scriitori și experți, care ne revigorează spiritul creator și atenția.

Rubrica ROMÂNI DE SUCCES, este onorată de Alina Mavrodin Vasiliu, într-un frumos interviu realizat de Camelia Florescu. Nu știam că s-a născut la Pucioasa, atât de aproape de mine, uimindu-ne totodată cu vastul său palmares  muzical

Victor Manole – România, prin CUVÂNT MISIONAR, ne invită la o fraternitate globală, la credință și la a fi OM. Este un mare iubitor de țară, iubire pe care o manifestă oriunde ar fi, toate însă într-o comuniune hristică alături de  Dumnezeu.

Ecaterina Rolea – România, ne invită în Edenul grădinii de la țară, îmbrăcată în iubirea și magia toamnei.

Ofelia Armașu – Canada, ne încântă cu pictură, reprezentând flori și natura în splendoarea ei, în tonuri calde și vii.

Leonid Saramet – Canada, poartă cu el Dorul, de țară, de satul natal, de nucul de sub deal… acolo unde, deși plecat, i-a rămas inima.

Camelia Florescu – România, poartă cu ea credința, așa cum a promis tatălui ei și valorile acestui popor, inclusiv unicele și frumoasele Ii, ale Sânzienelor.

Lucian Dumbravă – România, într-un realist joc poetic existențial, se  vede „infidel”, subliniind că într-o lume plină de angoase și haos, „aici, la oraș  / nu poți scrie nicio poezie /  mai de Doamne-ajută!”

Radu Botiș – România,  ne prezintă recenzia Regăsirea prin iubire, a volumului „Regăsiri“, autor Ana-Cristina Popescu, apărut la Editura InfoRapArt, Galați, 2022,  carte cu o tematică frumoasă și generoasă.

Monica Grecu – Canada, ne încântă cu pictură, în care culorile redau viziunea sa personală despre lumea privită abstract.

Tudosia Lazǎr – România, ne vorbește în cronica realizată despre cartea Poveti de trezit copii, părinți și bunici, autor: Olimpia Sava,  o carte necesară într-o societate care se vrea educată.

Aurelia Rînjea – România, vă prezintă Interferențe culturale românești – Note de lectură la Revista Poezii pentru sufletul meu, Nr 13 / 2023, un prilej de întâlnire și de rezonanță, în preocupări culturale ale românilor de pretutindeni.

Liliana Moldovan – România, într-un frumos Argument, scrie pe suflet despre iubire, ne poartă într-un decor marin, în care Mireasă este Poezia.

Pica Maria N. Boştină – România, pe harpa unui vis, se roagă lui Dumnezeu pentru tinerii acestei țări, iubind viața, florile și Creația.

Kessy Ellys Nycollas – România, într-un joc al zorilor salută viața, soarele, cuprinsă de dor, hoinărește printre amintiri și lacrimi de ploaie.

Vasile Dan Marchiş – România, ne invită între rațional și imaginar, la a scrie o poezie adevărată, care să îl trăiască. o scriere care să însemne un „examen de credință”.

Violeta Bobocea – România, este când pasăre, când frunză, în viața pe care ar vrea, dacă ar putea, să o țină pe loc.

Împreună cu Ana Munteanu Drǎghici – Statele Unite ale Americii, privim prin vitraliile toamnei, cu adieri de șoapte și cântec de litanii, o simfonie a toamnei „căutând Lumina iubirii cuvânt!”

Arpad Toth – România, ne oferă un grupaj de rondeluri, al vânătorilor, al dragostei divine, al unei nopți cețoase și al apusului de soare, rondeluri pline de cugetări care te invită la reflecții.

Nina Lavric – Elveția, printre lebede și peisaje marine, te îndeamnă să îți vezi iubirea care te locuiește.

Știrile culturale din Montreal, ne sunt prezentate ca de obicei de Marian Costache și constatăm o  mare varietate de evenimente culturale, semn că acolo, comunitatea românilor este foarte activă.

Mircea Marcel Petcu – România, ne dezvăluie adevărul iubirii metamorfozat într-o Floare a inimii.

Al Florin Țene – România abordează un subiect frumos și interesant Frumusețea creștină a limbii române.

Împreună cu Gabriela Rauca – Austria, facem o vizită  la stână, dar își dorește și un castel din versuri în care să se simtă ocrotită.

Lilian Curevici – Canada, ne invită poetic la o cafea, dar și atât de frumos printre Plopi: „dealul-tătaie, și mama-colină”.

Marieta Coman – România, își stinge sentimentele în versuri, dansând printre stele și îmbrățișări sincere.

Iuliana Pașca – România, ne prezintă fotografie artisticǎ, la care remarcăm privirile limpezi din ochii personajelor.

Rubrica Noutăți editoriale – e prezentată de Marieta Coman, sub genericul Să ne regăsim în literatură și artă, semn că se scrie și se citește mult, fapt ce este îmbucurător.

Aurelia Oancă – România, într-o poveste de iubire. își adună dorul și cuvintele. Poteci de iubire într-un „concert din tainic anotimp”.

Aurelia Rînjea – România, se regăsește în poezie, iar printr-o clarviziune poetică și-ar dori ca oamenii să învețe lecția de poezie.

Marian Costache – Canada, într-o confesiune cu Dumnezeu, declară luptă Satanei, în această lume în care răul proliferează în toate formele posibile.

Olga Vaduva Grigorov – România, se hrănește cu seva cuvântului, „un înger pe spirala iubirii”, printre lacrimi și dor, care se curg prin clepsidra vieții.

Melania Rusu Caragioiu – Canada,  ne oferă o floare albastră care aduce o boare de lumină și de bunătate peste lumea plină de căpușe.

MIHAELA CD – CANADA, își cântă iubirile pentru fiică și soț, binecuvântate de Dumnezeu, o iubire pe care o așează în versuri aprinse de focul inimii și licuricii dragostei, toate vibrând tainic sub acoperământul lui Dumnezeu.

Iată, că putem spune că am avut o toamnă literară bogată, cu multe premii și distincții, cu apariții editoriale și activități multiple culturale.

Revista este una autentic românească, în sensul racordării și reflectării  a ceea ce se întâmplă în România și în Diaspora, ca activitate spirituală și culturală, realizând „poduri” de legătură între românii de pretutindeni.

Nivelul ei intelectual și artistic este relevant prin creațiile realizate cu dăruire și profesionalism de colaboratori, fiind concepută într-un format grafic elegant, prin care se promovează spiritualitatea românească, pentru un public de largă rezonanță națională și internațională. Revista abordează o tematică bogată și diversă, colaboratorii reprezentându-se pe ei înșiși, prin materialele trimise.

Revista este o LUMINĂ VIE în aceste vremuri întunecate, pentru omul bun, aflat într-un periplu spiritual în jurul lumii, pentru a se regăsi pe sine în cea mai fascinantă și plină de peripeții călătorie, care duce direct în sufletul cititorului.

Felicitări colaboratorilor, felicitări și mulțumiri distinșilor MIHAELA CD și JOHNNY CIATLOȘ DEAK, cât și Redacției Revistei!

aurelia-rinjea-portret-1

 AURELIA RÎNJEA

Membru al World Poets Association România 

și al Uniunii Scriitorilor de Limba Română  

Revistele se pot cumpăra fie un singur număr 20$  fie prin abonament ( 4 numere/an) la 75$ accesand linkul urmator:https://poeziipentrusufletulmeu.com/oferta-noastra-librarie/

 

Vă invităm să comandați revista cu numărul 11 12 13 si 14   în format  tipărit  sau în format electronic, vă mulțumim!

rev-14-copy-2

REVISTA TIPARITA NUMARUL 14 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 14 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

rev-14-copy-2-1

FORMAT ELECTRONIC (ebook) al revistei PPSM nr 14

Cumpără numărul 14 al revistei de literatura arta și cultura ”Poezii pentru sufletul meu” în format electronic .Revista în format pdf iți va fi livrata în email in următoarele 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

REVISTA TIPARITA NR 13 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 13 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

coperta-rev-13-copy-2-1

FORMAT ELECTRONIC (ebook) al revistei PPSM nr 13

Cumpără numărul 13 al revistei de literatura arta și cultura ”Poezii pentru sufletul meu” în format electronic .Revista în format pdf iți va fi livrata în email in următoarele 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

REVISTA de colecție TIPĂRITĂ NR 12 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 12 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

REVISTA de colecție TIPĂRITĂ NR 11 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 11 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

FORMAT ELECTRONIC (eBook) al Revistei nr 11 de colecție

Cumpără numărul 11 al revistei de literatura arta și cultura ”Poezii pentru sufletul meu” în format electronic.Revista în format electronic iți va fi livrata în email în mai putin de 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

Mai citește: 

Pagina de Melodii

Pagina de Pictura si Arte Visuale

Clubul GOLD al revistei tiparite

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

Mihaela CD:Răspunsuri la întrebările cititorilor săi

Johnny Ciatlos Deak: Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   de pretutindeni  continua!

COLECȚIA ÎMPREUNĂ -FORMAT TIPĂRIT( softcover)

Au câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -”CARTEA DE ANTOLOGIE SI CULTIVARE A VALORILOR LITERARE A ANULUI 2023 ”- În cele trei volume ale colecției de antologii ÎMPREUNǍ ce reprezintǎ Iubirea, Credința ṣi Bunǎtatea veți găsi creații literare de excepție,ele fiind diferite prin tematica pe care o abordeazǎ dar ṣi prin materialele prezentate într-o gamă diversificată de creații literare. Un periplu de frumos ce va oferi cititorului satisfacția de a descoperi fărâme din abundentul har divin cu care au fost înzestrați. Comanda acum colecția ÎMPREUNǍ în format tipărit și vei beneficia de transport gratuit oriunde în lume ( oferta valabilă timp limitat)

100,00 EUR

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.