Trandafir Sîmpetru -Înălțând eterna poezie:Lumina și profunzimea versurilor lui Corina Paralescu

 
 
trandafir simpetru
 

Înălțând eterna poezie:Lumina și profunzimea versurilor lui Corina Paralescu

Autor: Trandafir  Sîmpetru

 
 
Volumul ,, Fărâme din infinit” semnat de Corina Paralescu a captivat atenția cititorilor prin profunzimea și frumusețea sa poetică. Prin această operă, Poeta se impune ca una dintre cele mai talentate poete ale momentului, datorită capacității sale de a transmite emoție și înțelegere într-un mod inconfundabil.
Una dintre caracteristicile remarcabile ale cărții este conținutul său liric bogat, care reușește să abordeze teme profunde și universale. Poeziile cuprinse în volumul ,, Fărâme din infinit” sunt ca niște fărâme de lumină aruncate în întunericul inimii umane, aducând cu ele o reflecție asupra existenței, a trăirilor și a sensului vieții.
Printre aceste poezii, se remarcă câteva cu un mesaj liric deosebit: ,, Vers de lumină” – o poezie care vorbește despre căutarea și găsirea luminii interioare în mijlocul întunericului vieții, despre speranță și încurajare în momentele dificile. ,, Cunoaștere” – o explorare a căutării înțelegerii și a descoperirii sinelui, o călătorie interioară către cunoaștere și revelație. ,, Promisiune” – o pledoarie pentru puterea promisiunilor și a angajamentelor, pentru sinceritate și loialitate în relațiile interumane. ,, Devenire” – o meditație asupra transformării și evoluției personale, despre acceptarea schimbării și adaptarea la cursul vieții. ,, Cine sunt?” – o căutare a identității și a scopului în viață, o întrebare fundamentală care stârnește reflecții și introspecție. ,, Dor aprins” – o exprimare a pasiunii și a intensității sentimentelor, despre dorința arzătoare și lipsa de satietate în iubire. ,, Miraj” – o contemplare a iluziilor și a aparențelor, despre căutarea adevărului dincolo de aparențe și înșelări. ,, Valurile memoriei” – o călătorie nostalgică în trecut, în amintiri și în emoțiile pe care le trezesc acestea. ,, Celebrare” – o exprimare a bucuriei și a recunoștinței pentru frumusețea și plenitudinea vieții. ,, Vise tulburi” – o explorare a viselor și a fanteziilor, despre căutarea sensului și a semnificației în lumea onirică. ,, Rațiune” – o reflectare asupra echilibrului dintre rațiune și emoție, despre înțelegerea și acceptarea rolului ambelor în viața noastră.
Aceste poezii din ,, Fărâme din infinit” nu doar că ne încântă prin frumusețea lor poetică, ci ne provoacă și să reflectăm asupra propriei noastre existențe și căutări interioare. Prin intermediul lor, Corina Paralescu reușește să creeze un dialog profund și emoționant între autor și cititor, aducând lumină și înțelegere într-o lume adesea întunecată și confuză.
Corina Paralescu este o prezență strălucitoare în peisajul literar contemporan românesc, reușind să încânte și să inspire prin versurile ei pline de sensibilitate și profunzime. Ceea ce o diferențiază și o face să strălucească în acest mediu este capacitatea ei de a captura esența momentului prezent și de a o transpune în cuvinte cu o eleganță și o pasiune care te fascinează de la prima lectură.
Prin poezia sa, Corina Paralescu nu numai că ne invită să trăim fiecare clipă în toată intensitatea ei, ci ne și îndeamnă să savurăm frumusețea și trecerea efemeră a timpului. Fiecare vers transmite o profunzime a trăirilor și o înțelegere subtilă a subtilităților vieții, aducându-ne mai aproape de noi înșine și de ceea ce înseamnă să fim umani.
Dar poate cea mai impresionantă calitate a poeziei sale este aceea de a dărui iubire, visare și nemoarte. În versurile ei, găsim un refugiu împotriva efemerității existenței noastre, descoperind că prin frumusețea și autenticitatea poeziei, sentimentele noastre pot trăi veșnic. Corina Paralescu reușește să creeze un univers poetic în care iubirea și visarea sunt întotdeauna prezente, iar moartea este doar o trecere către o altă formă de existență.
Astfel, Corina Paralescu nu este doar un nume în lirica contemporană românească, ci este o sursă de inspirație și lumină pentru toți cei care îi citesc poeziile. Prin cuvintele ei, ne amintește că frumusețea și emoțiile noastre sunt cele care ne definesc ca ființe umane, iar poezia este limbajul prin care ne exprimăm cel mai sincer și mai profund.
Trandafir Sîmpetru

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Precomandă -FEMEIA CARE A UITAT SĂ MAI PLÂNGĂ -format TIPĂRIT (Softcover)

Femeia care a uitat sa mai plângă este romanul care te acaparează și la care te mai gândești o vreme chiar dacă ai terminat de citit cartea. Acest roman este inspirat dintr-o poveste de viată reală, extrem de interesantă și palpitantă. Cartea va fi disponibila din luna septembrie 2023.Precomanda romanul înainte de lansare la un preț promoțional de 45$ în loc de 50$ și vei beneficia de livrare gratuita, un autograf din partea autoarei și un semn de carte.

45,00 CAD

ÎNDUMNEZEIRE TIPĂRITĂ (softcover)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Indumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD


Descoperă mai multe la Poezii pentru sufletul meu

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.