proza: O seară de neuitat- premiul EXCELENT

PREMIU EXCELENT

SECTIUNEA:  CREATII LITERARE 

Mihai Barbulescu

O seară de neuitat

Începuse să ningă încă de dimineață, era o ninsoare cuminte, cu fulgi mari zăbovind mult în văzduh, era o ninsoare care te făcea să-ți aduci aminte de copilărie și te făcea să-ți dorești din nou să fi copil. Spre seară însă ninsoarea se oprise tocmai bine pentru Andi care trebuia să se întâlnească cu Ingrid care nu de mult ieșise din spital iar întâlnirea cu ea era un moment pe care Andi la așteptat de mult. Odată ajuns acolo o vede pe ea, în seară asta era minunat de frumoasă, era mai minunată că oricând. O privea și uită de tot și de toate, nimic pe lume parcă nu mai conta, privirea lui era aţintuită spre ea, iar ea, era mai fermecătoare că oricând. Tremură la gândul că momentul pe care l-a așteptat atât se apropie, mai era puțin timp până când o putea strânge în brațe, să o sărute, să fie numai a lui, era momentul la care a visat și a sperat atât de mult. O privea de la distanță și nu îi venea să creadă cât de frumoasă era iar instantaneu să gândit dacă era el pricina acestei cochetarii, încă nu știa, dar dacă acestea îi fusese intenția, îi reușise pe deplin. În seară precedentă s-a gândit numai la ea și la tot ce se putea întâmplă, erau momente când nu se găsea nici destul de frumos, nici destul de bogat, nici destul de elegant să posede o asemenea femeie. Trecea de la agonie la extaz doar în câteva clipe, erau momente în care avea o speranță fără limite iar alte momente în care se gândea dacă chiar îl iubește sau pentru ea e totul doar un capriciu de câteva zile. Când în sfârșit și-a făcut curaj să se ducă spre ea nu a putut să îi spună decât Bună Bună, ai întârziat Da, e singurul lucru la care sunt bun, face parte din farmecul meu, nu avea curajul necesar să îi spună că mai întâi avea nevoie să o privească înainte de aș face curaj să vină spre ea. Nu e nimic, hai să intrăm, va fi o seară frumoasă ai să vezi. Atunci când și-a făcut ea intrarea capetele celor din sala se clătinară unele după altele că atins de un val, iar toți o priveau pe cea care prin simplă ei apariție stârnea tulburare printre persoanele prezente, iar Andi se mândrea că aceea fată în seară aceea era doar a lui. Au dansat toată noaptea, păreau îndrăgostiți unul de celălalt, iar pentru ei în acele momente nimic pe lume nu mai conta, orice ființă altă decât persoană iubita pare de prisos pe lume. Viață toată îi se părea altfel acum, eram mai fericit că niciodată, nu își putea aminti că viață să i se fi părut vreodată atât de frumoasă și de împlinită, nu-l mai nelinișteau toate acele motive care îl preocupasera înainte, acum nu mai vedea decât rezultatul final, acela că era cu ea.
La un moment dat Ingrid îi șoptește la urechie lui Andi că vrea să iasă până afară să ia o gură de aer, Andi rămâne în urmă ei să reflecte asupra a celei ce se întâmplaseră iar atunci când a ieșit o vede pe Ingrid pe o bancă uitându-se la cer, când Andi se apropie Ingrid se întoarce se uită spre el iar apoi întoarce capul și se uită din nou melancolică spre cer.
-Ce e ? Ce ai pățit ? Pari tristă ?
-Mă gândeam
-La ce ?
-La viață în general
-De ce eșți tristă ?
-Pentru că mi-e frică
-Ți- e frică ? De ce ți-e frică ?
-Dragostea noastră nu e una obișnuită
-Tocmai de asta e specială
-Tocmai de asta mi-e frică
-Ce vrei să spui ?
-Tu mă iubești că și când aș fi cea mai minunată persoană din lume iar eu defapt sunt o fată bolnavă care oricând își va putea găsi sfârșitul, iar când boală mea se va agrava mi-e frică că și tu vei pleca.
-N-am să fac asta niciodată
-Promiți ?
-Îți jur, n-am să te părăsesc vreodată Auzind aceste cuvinte îl privi în ochi că și cum ar fi vrut să citească în ochii lui dacă jurămâtul era unul sincer să nu, apoi se aruncă în brațele lui și ascuzand-și capul la piptul lui îi spune:
– Nici nu ști cât de mult te iubesc
– Am o vagă idee
– N-ai nicio idee crede-mă
– În momentul acela Ingrid cade din picioare pierzându-și cunoștință.
– Ingrid ești bine, spune el speriat.
– Nu dragule, spune ea cu greu.
– Ajutor.
– Stai liniștit, cred că mi-a venit timpul, ești o minune de om, am petrecut cu tine o seară superbă, de mult nu m-am mai simțit atât de bine, nu puteai să apari mai devreme în viață mea ?
– Ți-am spus că eu întârzi mereu.
– Că să vezi, cel pe care l-am așteptat mereu era un întârziat.
În acel moment începe să ningă din nou, Andi își da geacă jos și o acoperă pe Ingrid apoi o ia în brațe iar cu lacrimi în ochi îi spune:
– Așteaptă-mă, într-o zi voi veni și eu la tine.
– Da, dar că de obicei tu vei întârzia.

Dragi cititori, parerea voastra  conteaza!

Va invitam sa votati  si sa alegeti din randul premiantilor pe primii 10 care va plac cel mai mult. Va rugam sa  veniti in numar cat mai mare si sa sustineti participantii la concurs! Ii rugam inclusiv pe participanti  sa dea dovada de fair play si sa aprecieze si sa comenteze  creatiile colegilor de concurs pentru ca si ei la randul lor sunt cititori! 

Topul preferintelor cititorilor va fi publicat la sfarsitul lunii martie!

Va multumim!

intro-1

Pentru a putea  aprecia si pentru a face  comentarii ,nu uitati  sa va abonati  la revista noastra virtuala gratuit , accesand  butonul ”Urmareste  revista”! Astfel veti   fi la curent cu toate  publicatiile viitoare.

Va asteptam cu drag !

Mai citeste:

Cum pot publica si eu in revista?

Invitatie participare la revista tiparita, de colectie, nr 5/2021 Tema : Suntem iubire!

Invitatie GLOBART-antologie de arta contemporana in imagini

Clubul GOLD al revistei tiparite

Rezultate concurs ”Eleganta iubirii”

O REVISTA DE COLECTIE!abonamente  revista de colectie POEZII PENTRU SUFLETUL MEU , 4 NUMERE PE AN

Nu pierde nici un numar! Aboneaza-te acum!

Revista tiparita este o revista total diferita de ”revista virtuala” [acest site web] atat prin forma cat si prin continut. Este o revista de colectie, trimestriala, 4 numere pe an. Revista tiparita  este realizata la cele mai inalte standarde de lux si  calitate  si cuprinde in paginile sale  creatii literare, arta in imagini, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te acum cu doar 35$/an  [in format tiparit]  sau in format electronic cu doar 20$/an! Participa la concursul  castiga un abonament gratuit!

Abonamente aici 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.