Suntem mai săraci    

M

Suntem mai săraci    

Autor: Mihaela CD

 

Suntem mai săraci cu o clipă

Acel nimic care trece banal

Nu știi, nu o simți… o risipă

Neprețuită și-aruncată la canal

 

N-o vezi, nu te doare, nu-ti pasă

Izvorul clipelor iti pare infinit

Să-mprăstii clipe, inima te lasă

Tot pierzi,cheltuind necontenit

 

Si dăm clipe scumpe pe nimic

Ne agățăm intarziat de canoane

Bieti muritori ingroziti care zic

Cuvinte din vocale și consoane

 

Cu fiecare clipă care trece…

Oamenii-s mai săraci puțin

Si-odată sărăcitii o să plece 

În lumea unde clipele se țin.

Mai citeste: 

Ce-i clipa?….

Nu mai e loc

In lumea mea  

 

BINECUVANTARE SI CHIN( softcover)

Volumul de debut al autoarei Mihaela CD ne ofera un vast buchet de sentimente parca traindu-si viata prin poezie. Volumul viu colorat contine imagini din arhiva personala. Un volum amplu, 250 pagini, structurat in 17 capitole cu tematica diversa. Cumpara acum si vei primi in dar un semn de carte si un cupon de reducere de 30% la urmatoarea carte.

35,00 CAD

4 gânduri despre „Suntem mai săraci    

 1. Până la citirea poeziei ,,Suntem mai săraci ,,mă simțiam ca un om jefuit,o victimă zdrențuită de ,, inculpatul timp,, care prin complicii lui, clipe, zile, luni ani , el timpul m-a sărăcit de viață ….Citindu-vă pledoaria în versuri, stimată doamnă Mihaela CD, în calitate dvs. de avocatul apărării , speță ,, timpul,, am devenit din acuzator acuzat….Mea culpa, eu nu am știut cum să gestionez uzufruct dat mie de timp…și nu numai mie. Am înțeles, citind,,sentința,, că mă fac vinovată de multe capete de acuzare:cum ar fi, am lăsat timpul să treacă banal, am dat clipe scumpe pe nimic, …Acum singura soluție este de a mă trezi și în al 12 ceas, să nu mai ,, împrăștii clipele să nu le mai pierd
  ,,,cheltuind necontenit ,, Dacă nu, atunci o să mă alătur mai repede și nedorit celor care,, ,,Si-odată sărăcitii o să plece /În lumea unde clipele se țin.,,
  Cred că citind și recitind poezia ,, Suntem mai săraci ,, mă voi reabilita.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Va multumesc frumos pentru lectura si comentariu … foarte interesanta viziunea dumneavoastra asupra poeziei mele, o viziune justa si juridica as spune . Constat ca se poate intr-adevar interpreta in acest sens folosind termenii :” pledoarie” ”avocat”, ”acuzator” ” acuzat” ”mea culpa” , ”uzufruct” ”vinovata”, ”sentinta” ”capete de acuzare” chiar daca suna diferit, fata de ceea ce am simtit eu cand am scris poezia. Va invit sa ascultati si recitarea mea [o gasiti pe aceasta pagina mai sus] probabil ca veti avea o viziune a poetului care face socoteala timpului plecat si a timpului ramas si veti simti din glasul meu ca pentru mine poezia aceasta este ” o balada trista a clipei risipite” Va multumesc foarte mult ca ma urmariti si ma cititi, sunt onorata!

  Apreciază

 3. Da , am audiat ieri și azi recitarea, ..Cine nu poate fi fermecat, liniștit sufletește auzind această poezie recitată cu tonul care o înnobilează?…Eu sunt fermecată!!, Dar consider, atunci când citesc poezie, proză etc .privesc picturi, sculpturi….chiar și când scrutezi peisajele naturii că trebuie să deslușesc mesajul care este pentru mine privitorul, auditorul…Totodată nu mă îndepărtez, nu deformez(,, corola de minuni a lumii,,,) trăirea, vibrația emoțională pe care a avut-o creatorul operei artistice, în cazul dvs,, poezia,,„Suntem mai săraci ,, și în întreaga dvs. creație artistică prezentă și viitoare. VĂ doresc sănătate deplină și o săptămână frumoasă !!!!! ,, Mea culpa ,, în cele scrise am fost mult,.. prea mult subiectivă …, egoistă atribuindu-mi poezia ca un bun personal…..Indiferent de egoismul meu, de moment, poezia a rămas pe soclul literaturii, al poeziei , al cuvântului vibrant .

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.