Mihaela CD- dublǎ lansare de carte la Gala Artelor, Montreal

5E4A9226_MurielLeclerc

Scriitoarea Mihaela CD- Dublǎ lansare de carte  în cadrul evenimentului  GALA ARTELOR-ediția a 2-a Montreal, 29 august 2021

 

In cadrul primei parți a evenimentului GALA ARTELOR LA CEAS ANIVERSAR -ediția a 2-a din 29 august 2021, eveniment  organizat de editura Globart Universum  din Montreal cu ocazia aniversarii revistei ”Poezii pentru sufletul meu”, au avut loc trei lansari de carte, trei din titlurile cartilor  publicate de editura Globart Universum: antologia Universum  in 5 volume si doua volume ale  autoarei Mihaela CD şi anume  volumul de aforisme ”Uneori elefanții zboara/Sometimes elephants are flying”  ediție bilingva, 250 pagini color,  publicata la editura Globart Universum, Montreal în decembrie 2020    şi  volumul de poezii  pentru suflet ” Paşi de catifea”, 250 pagini color, publicata la editura Globart Universum, Montreal  în august 2021.  

IMG_7191

 Prezentatoarea Galei Artelor, doamna Edviga Iordachi a facut o scurta prezentare a scriitoarei Mihaela CD, citând şi câteva pasaje  ale diverşilor critici, scriitori, jurnalişti  care au  scris  cronici şi recenzii  pe marginea  acestor cǎrți:

,,Despre  scrierile sale au fost publicate peste 35 de recenzii şi cronici literare. Am sǎ vǎ citesc câte o micǎ frazǎ din  ceea ce critica literarǎ spune despre Mihaela CD  şi scrierile sale:  

Criticul literar,   doamna Violeta Butnariu  din Germania  spune : ”Mihaela CD  scrie încântător indiferent de tema abordată şi confirmă în fiecare volum ce apare. ”

 Doamna Profesor Aurelia Rînjea  membru al Uniunii mondiale a poeților , critic literar, spune despre Mihaela CD : ”Un om minunat, o poetă pe mă­sură, care într-o rezonanţă cu poeţii lumii şi cu cititorii, ridi­că din Poezie un Templu.”

 Domnul profesorul ”VICTOR MANOLE spune despre cartea Paşi de catifea”:”Dacă ai privilegiul să citeşti volumul Paşi de catifea scris de poeta Mihaela CD, vei observa că harul poetei poartă cititorii emoţional şi estetic pe treptele şi versurile unei anevoioase game şi ca sufletul poetei nu are hotare, iubite cititorule, pentru că poeta scrie din suflet pentru suflet, se îngemănează cu natura, cu lumina, şi se înveleşte cu seninul, cu muzicalitatea interioară şi ingenioasa expresie poetică, ce-i confirmă valoric starea de volum de poezie pentru suflet.După ce citeşti cartea ai un sentiment de regret că s-a terminat aşa de repede fiindcă lirismul o caracterizează şi îi conferă lauri binemeritaţi, deoarece cartea Paşi de catifea este o capodoperă literară a poetei Mihaela CD. Demersul său poetic confirmă adevărul potrivit căruia cuvântul poetului arde cu veghe de stea ce trebuie aşezat lângă suflet şi privit cu dor, volumul este un spectacol viu unde visele sunt, trăiesc şi rămân întotdeauna, iar dacă ai pierdut cartea Paşi de catifea, n-ai trăit!”

 In prefața  cǎrții ”Paşi de Catifea”, Preşedintele  Ligii Scriitorilor Români , academicianul   Al Florin Ţene   o numeşte pe Mihaela CD ”Doamna Literaturii Române de pe Mapamond” şi spune despre aceasta: ”Romantismul poetei e un semn al cosmicităţii, o expresie veche românească a cumpenei lumilor de sus şi de jos şi exemplaritatea unei umani­tăţi al cărei letopiseţ e întocmit din efigii. ”

IMG_7014

Dupǎ îndelungi aplauze binemeritate, doamna Edviga Iordachi  l-a invitat pe  realizatorul emisiunii  radio Ora Românească, jurnalistul Adrian Ardelean  sǎ recite una dintre poeziile autoarei Mihaela CD  prezente in cartea ”Paşi de catifea” , poezia: ”Acolo-i țara unde suntem noi”.

 

Acolo-i țara, unde suntem  noi!

 Cu noi o purtǎm, țara ni-i-n suflet

Plecat-am şi-am luat țara cu noi

Ni-i incrustat pe-al inimii pamflet

Acolo-i țara,  unde suntem noi!

 

Ne curge-n vine sângele român

Oriunde-n lume paşii ne poartǎ

Aer respirǎm cu român plǎmân

Cǎ nația, ni-i sculptatǎ-n soartǎ!

 

Pâine mai dulce ori mai amarǎ

Am inghițit trǎind în depǎrtǎri

Şi-n suflete ne-mpurpurǎ o țarǎ

Şi-un tricolor pudrat de sǎrutǎri

 

Şi n-am uitat dulcele nostru grai

Care rǎsunǎ şi-n soare şi-n ploi

In noi trǎieşte, român colț de rai

Acolo-i țara, unde suntem noi!

 

IMG_7032

In cuvântul sau doamna  Ioana Poenaru, jurnalist,  a vorbit despre cartea ”Uneori elefanții zboară”:

”In  plinǎ pandemie scriitoarea Mihaela CD , s-a gândit sa-şi  ajute cititorii  sǎ treacǎ cele mai dificile momente  ale vieții  printr-o carte  proaspatǎ plinǎ de culoare şi pozitivism. Astfel in luna decembrie 2020, se naşte la  editura Globart Universum  cartea bilingvǎ ” Uneori elefanții zboarǎ /Sometimes elephnats are flying” o  culegere de  reflecții şi enunțuri motivaționale în care scriitoarea ne oferǎ unele  din secretele  succesului  sau, atitudinea pozitivǎ, spiritul de invingator, ambiția, curajul şi perseverența.

”Orice ai vrea sǎ faci , niciodatǎ nu e prea târziu!” aşa îşi începe cartea   scriitoarea Mihaela CD.

Autoarea  a ales un titlu extrem de sugestiv pentru cartea sa, sugerând cǎ nimic nu este imposibil…”Totul porneşte în viațǎ  de la un vis şi orice vis poate deveni realitate atunci când îți doreşti  cu adevarat, ”Da, uneori elefanții zboarǎ! Elefanții zboarǎ dacǎ vrei tu ! Lucrurile cele mai imposibile sunt posibile! Diferența  este datǎ de atitudinea ta!”

 ”Recunoaşterea nu vine din ceea ce vrei sǎ faci  ci din ceea ce faci efectiv sau ce ai facut deja!” ”Carțile  nu se scriu singure! Autorul este  cel care le creeazǎ, deci atunci  cand îți place o carte, îți place de fapt un autor”   acestea sunt doar cateva  citate din cartea  scriitoarei Mihaela CD ,” Uneori elefanții zboarǎ”   o carte extraordinarǎ  de reflecții şi enunțuri motivaționale  publicatǎ la editura Globart Universum, Montreal  în decembrie 2020.Voi da citire  cuvintelor Profesorului Victor Manole, membru  al  Ligii Scriitorilor din România care scrie in ”Cuvânt înainte”:

 ”… Aflată în plină afirmare şi evoluţie artistică scriitoarea Mihaela CD este o voce românească de azi, o persoană cu un mod sensibil de a simţi şi de a transmite cititorului o tainică vibraţie a spaţiului şi a clipei din prezent pentru viitor.Scriitoarea este omul dorului, omul dragostei, respiră prin scris lăsând pe albul foii cele mai alese cuvinte, cu speranţa în ziua de mâine că aceste cuvinte vor prinde rădăcini, tulpini cu flori, frunze de dor ale iubirii de neam, de glie şi de limbă.

  Talentul şi inspiraţia scriitoarei Mihaela CD va rodi fructe prin scrieri de calitate. Scriitoarea Mihaela CD ştie să scrie, ştie să răscolească, să simtă, să gândească, este un om desăvârşit. În toate ipostazele, citindu-le şi analizându-le, observăm că scrierile sale reprezintă emblema omului care luptă şi învinge. Cuvintele ei uneori vin dintr-o scânteie,iar cine va dori să o descopere pe scriitoarea Mihaela CD se va descoperi pe sine.

Scriitoarea Mihaela CD este un om puternic şi sensibil, care captează oamenii în minunatul univers al scrierilor sale, care sunt toate perle literare de o acurateţe deosebită. Cine nu mă crede pe mine va citi cărţile sale de excepţie, pline de nobleţe şi de emoţie.

Scriitoarea Mihaela CD este un scriitor al adevărului în care se include talentul şi harul, ca necesitate vitală, ca aerul, la un loc cu cei mai valoroşi scriitori contemporani, care pune multă pasiune în tot ceea ce face şi care ştie să împrăştie pe deplin căldura sufletului prin cuvinte trăite, care devin balsam pe rănile vieţii. Ea înmoaie pana sa în cerneală cu arome ale sufletului său, pe care le aşază apoi în poezii şi aforisme.

 Distinsa doamnă scriitoare şi poetă Mihaela CD este o scânteie aprinsă pe altarul creaţiei nemuritoare şi o persoană de o rară modestie a omului inteligent. Scriitoarea vine în faţa cititorului cu o noua carte Uneori elefanţii zboară, în care ne prezintă o colecţie extraordinară de reflecţii şi enunţuri motivaţionale sub formă de aforisme, adresată tuturor celor care vor crede în visele lor şi îi îndeamnă să fie puternici şi buni.

Scriitoarea canadiană de origine română, prin prisma experienţelor de viaţă proprii, este convinsă că nimic nu este imposibil dacă îţi doreşti cu adevărat. Orice vis în viaţă poate deveni realitate, atunci când simţi şi vrei cu ardoare să-l realizezi, să-l desăvârşeşti.

Aforismele dumneaei, sensibile, o înveşnicesc şi o înnobilează prin cuvânt. În scrierile dumneaei am descoperit forţa şi rostul, oglindite în toate capitolele. Pentru mine, scriitoarea rămâne o revelaţie, o bucurie şi o surpriză prolifică şi impresionantă.

Cartea Uneori elefanţii zboară are valenţe reflexiv-meditative şi cred că această carte deschide larg şi sincer o fereastră către lume, către viaţă! Conţinutul cărţii în sine va juca un rol în viaţa oamenilor şi în convieţuirea dintre oameni deoarece dă valoare existenţei umane pentru prezent şi viitor.”

 

Prima parte a  continuat cu interpreți, muzicieni şi poeți  care au evoluat  in cadrul spectacolului,iar scriitoarea  Mihaela CD a recitat poezia Paşi de catifea, care dǎ şi titlul volumului de poezii  lansat, iar interpreta Catalina Miricǎ  a cântat melodia ‘‘Românii din lumea mare” , o melodie în stil etno, veselǎ, pe versurile autoarei Mihaela CD, cu care a îmbiat oamenii sǎ se prindǎ rapid în horǎ.

 

Paşi de catifea

Văd paşii tăi cum repezi au trecut

Prin agonia frunzelor de toamnă

S-au tot grăbit…, nu i-a durut…

Că vine-o toamnă şi-apoi altă toamnă…

 

Irepetabili zvelţii paşi de-atunci

Ai vrea să-i chemi însă nu-i chip

Trecut e timpul…, clipele adânci

S-au şters… ca valul pe nisip…

 

Căci timpul trece şi nu iartă

Ce mult ai da să-l poţi opri

Să poţi întoarce această soartă

Şi bătrâneţea să o poţi întineri

 

Şi a venit din nou o toamnă…

Să vie încă multe după ea!

Azi numeri frunzele ce te condamnă

Să calci uşor…cu paşi de catifea…

 

ab6i1137_murielleclerc

Senior editorul  Johnny Ciatloş Deak, în cuvântul sau  a  facut un scurt  rezumat al  carților ”Uneori  elefanții zboarǎ”  şi ”Paşi de catifea” şi  printr-o   scurtǎ trecere în revistǎ a unor  fragmente de  recenzii a subliniat specificul  fiecarei cǎrți .

”Ați ascultat prezentari despre cele douǎ  cǎrti  absolut minunate ale autoarei Mihaela  CD :

”Paşi de catifea” despre care profesorul ”VICTOR MANOLE spune: ”Cântecele cu adiere lină a versurilor poetei aflate sub semnul candorii pline de substanţă, înfloresc în puterea de frumos a poetei care se dăruie sufleteşte plină de farmec şi magie copleşitoare în volumul său Paşi de catifea. Asistăm la un aplomb de versuri ce-ţi umple sufletul şi ca nişte triluri de pasăre formează un madrigal liric.”

  si CARTEA  ”Uneori elefanții zboarǎ”  despre care  jurnalistul si cronicarul Vasile Bele spunea ” Sunt bucuros și mă simt mai bogat – sufletește, moral, spiritual… Chiar sunt bogat. Acest volum, prin valoarea sa, este un adevărat manual despre viață. Un manual pentru disciplina – Dirigenție. Lecții de viață. Un volum ce cuprinde norme și reguli de conduită morală.Felicitări! ”

IMG_1435 - Copy

Programul serii la GALA ARTELOR a continuat cu Gala Laureaților, cu muzicǎ şi dans, momentul  tortului  aniversar, poza de grup şi voie bunǎ!

Printre pahare de şampanie, flori, zâmbete, autografe şi ropote de aplauze  am zarit şi doi ochi negri in care înmugureau lacrimi de emoție şi bucurie, ochii plini de recunoştințǎ  ai autoarei Mihaela CD.

 

 

                                                     Johnny Ciatloş Deak

 

 

Mai citeste: 

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Despre cartea Pasi de catifea

Despre cartea Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying

 

BISS- cele mai noi volume!

Cumpara ultimele doua”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele Pasi de catifea ” (250 pag) si ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) si bucura-te de cele mai noi creatii ale autoarei Mihaela CD care aduc bucurie alaturi de imagini viu colorate! Comanda acum pachetul BISS [in valoare de 80 $] la numai 70$!.Vei primi cadou doua semne de carte din partea autoarei.

70,00 CAD

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT TIPARIT (softcover)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 45$. Livrare gratuita oriunde in lume!

45,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.