Gala Artelor,lansare PASI DE CATIFEA Mihaela CD

5E4A9226_MurielLeclerc

Scriitoarea Mihaela CD-  lanseaza volumul de poezii  Pasi de catifea în cadrul evenimentului  GALA ARTELOR-ediția a 2-a Montreal, 29 august 2021

 In cadrul primei parți a evenimentului GALA ARTELOR LA CEAS ANIVERSAR -ediția a 2-a din 29 august 2021, eveniment  organizat de editura Globart Universum  din Montreal cu ocazia aniversarii revistei ”Poezii pentru sufletul meu”, au avut loc trei lansari de carte, trei din titlurile cartilor  publicate de editura Globart Universum: antologia Universum  in 5 volume si doua volume ale  autoarei Mihaela CD şi anume  volumul de aforisme ”Uneori elefanții zboara/Sometimes elephants are flying”  ediție bilingva, 250 pagini color,  publicata la editura Globart Universum, Montreal în decembrie 2020    şi  volumul de poezii  pentru suflet ” Paşi de catifea”, 250 pagini color, publicata la editura Globart Universum, Montreal  în august 2021.  

 Prezentatoarea Galei Artelor, doamna Edviga Iordachi a facut o scurta prezentare a scriitoarei Mihaela CD, citând şi câteva pasaje  ale diverşilor critici, scriitori, jurnalişti  care au  scris  cronici şi recenzii  pe marginea  acestor cǎrți.

Dupǎ îndelungi aplauze binemeritate, doamna Edviga Iordachi  l-a invitat pe  realizatorul emisiunii  radio Ora Românească, jurnalistul Adrian Ardelean  sǎ recite una dintre poeziile autoarei Mihaela CD  prezente in cartea ”Paşi de catifea” , poezia: ”Acolo-i țara unde suntem noi”.

Acolo-i țara, unde suntem  noi!

 Cu noi o purtǎm, țara ni-i-n suflet

Plecat-am şi-am luat țara cu noi

Ni-i incrustat pe-al inimii pamflet

Acolo-i țara,  unde suntem noi!

 

Ne curge-n vine sângele român

Oriunde-n lume paşii ne poartǎ

Aer respirǎm cu român plǎmân

Cǎ nația, ni-i sculptatǎ-n soartǎ!

 

Pâine mai dulce ori mai amarǎ

Am inghițit trǎind în depǎrtǎri

Şi-n suflete ne-mpurpurǎ o țarǎ

Şi-un tricolor pudrat de sǎrutǎri

 

Şi n-am uitat dulcele nostru grai

Care rǎsunǎ şi-n soare şi-n ploi

In noi trǎieşte, român colț de rai

Acolo-i țara, unde suntem noi!

Prima parte a  continuat cu interpreți, muzicieni şi poeți  care au evoluat  in cadrul spectacolului,iar scriitoarea  Mihaela CD a recitat poezia Paşi de catifea, care dǎ şi titlul volumului de poezii  lansat.

Paşi de catifea

Văd paşii tăi cum repezi au trecut

Prin agonia frunzelor de toamnă

S-au tot grăbit…, nu i-a durut…

Că vine-o toamnă şi-apoi altă toamnă…

 

Irepetabili zvelţii paşi de-atunci

Ai vrea să-i chemi însă nu-i chip

Trecut e timpul…, clipele adânci

S-au şters… ca valul pe nisip…

 

Căci timpul trece şi nu iartă

Ce mult ai da să-l poţi opri

Să poţi întoarce această soartă

Şi bătrâneţea să o poţi întineri

 

Şi a venit din nou o toamnă…

Să vie încă multe după ea!

Azi numeri frunzele ce te condamnă

Să calci uşor…cu paşi de catifea…

Senior editorul  Johnny Ciatloş Deak, în cuvântul sau  a  facut un scurt  rezumat al  carților ”Uneori  elefanții zboarǎ”  şi ”Paşi de catifea” şi  printr-o   scurtǎ trecere în revistǎ a unor  fragmente de  recenzii a subliniat specificul  fiecarei cǎrți .

”Ați ascultat prezentari despre cele douǎ  cǎrti  absolut minunate ale autoarei Mihaela  CD :

”Paşi de catifea” despre care profesorul ”VICTOR MANOLE spune: ”Cântecele cu adiere lină a versurilor poetei aflate sub semnul candorii pline de substanţă, înfloresc în puterea de frumos a poetei care se dăruie sufleteşte plină de farmec şi magie copleşitoare în volumul său Paşi de catifea. Asistăm la un aplomb de versuri ce-ţi umple sufletul şi ca nişte triluri de pasăre formează un madrigal liric.”

  si CARTEA  ”Uneori elefanții zboarǎ”  despre care  jurnalistul si cronicarul Vasile Bele spunea ” Sunt bucuros și mă simt mai bogat – sufletește, moral, spiritual… Chiar sunt bogat. Acest volum, prin valoarea sa, este un adevărat manual despre viață. Un manual pentru disciplina – Dirigenție. Lecții de viață. Un volum ce cuprinde norme și reguli de conduită morală.Felicitări! ”

IMG_1435 - Copy

Programul serii la GALA ARTELOR a continuat cu Gala Laureaților, cu muzicǎ şi dans, momentul  tortului  aniversar, poza de grup şi voie bunǎ!

Printre pahare de şampanie, flori, zâmbete, autografe şi ropote de aplauze  am zarit şi doi ochi negri in care înmugureau lacrimi de emoție şi bucurie, ochii plini de recunoştințǎ  ai autoarei Mihaela CD.

                                                     Johnny Ciatloş Deak

Mai citeste: 

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Despre cartea Pasi de catifea

Despre cartea Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT TIPARIT (softcover)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 45$. Livrare gratuita oriunde in lume!

45,00 CAD

2 gânduri despre „Gala Artelor,lansare PASI DE CATIFEA Mihaela CD

  1. ,, Și a venit din nou o toamnă…/Sa vie încă multe după ea,,/ un adevăr și o dorință venite ,, cu pași de catifea,, delicați, dar cu traseul bine stabilit pe portativul versurilor . Poezia ,, PAȘI DE CATIFEA,, este ca un blazon pentru volumul de versuri cu același titlu care poartă incrustată semnătura autoarei Doamna MIHAELA CD. Pin frumusețea cuvântului , poezia îl îmbunează și pe Cronos, care deși ,, Trecut e timpul…, clipele adânci,, măcar să readucă multe toamne……

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.