”Ursula, o mamă judecată de copii”-fragment

 

229540546_5936637653044098_6322780798775182645_n

”Ursula, o mamă judecată de copii”

Autor: Mara Popescu Vasilca 

-fragment-

”Ieșim, știam exact ce avem de făcut. Suntem în mașină. Nu avem curaj să mai spunem ceva de teamă să nu mai facem păcate, suntem ca doi copii uimiți de ce se întâmplă cu noi. Ieșim din oraș, cine știe ce biserică va fi cea la care mă va duce. După vreo jumătate de oră de mers ajungem într-o comună de oameni gospodari, cu case mari și frumoase, se aud clopotele unei biserici, pare că anunță venirea noastră, mi se face pielea găinii. Nu știam că sunt așa sensibilă la riturile bisericești. Coborâm. În fața noastră, două uși imense, deschise, sunt uimită de ce văd. Candelabre cu lumânări aprinse, lume multă, miros de mir și fum de cadelniță cu tămâie. Dinspre altar se aude o voce limpede spunând Tatăl Nostru cu evlavie. Aproape că-l uitasem. Dar iată că buzele mele încep să se miște singure, la unison cu cele ale enoriașilor care rosteau și ei rugăciunea. La început scot doar niște silabe, apoi vin și cuvintele, cuvinte pe care le învățasem de când eram mică, în casa părinților. Ei au fost cei care m-au învățat sfânta rugăciune, sperând că nu am s-o uit niciodată. Dar iată ca viața m-a dus pe căi diferite, unde nu puteam să înalț decât o singură rugăminte fierbinte: „Nu mă lăsa, Doamne”! Și el nu m-a lăsat, dar la grele munci m-a pus. Acum am să-l întreb pe el, Domnul Dumnezeul nostru: De ce m-ai chinuit Doamne? Oare o să-mi răspundă? Ce va crede când mă vede cu Adrian, aici, în casa lui?
Iese preotul cu Sfintele Daruri, toată lumea îngenunchiază. Îngenunchiem și noi, simt trupul meu greu, ca de plumb. Simt că am atârnate de mine toate păcatele lumii. Simt cum sunt aproape de locul unde rugăciunile mele vor fi doar ca un dialog cu El, pentru că nu știu altele. Nu am avut timp să învăț rugăciuni, a trebuit să-mi cresc copii. Oare asta nu știe și EL? Îi simt mâna lui Adrian, mă ajută să mă ridic. Mie nu-mi vine, aș vrea să plâng, dar nu pot. Stau în picioare, întorc capul spre el când a ieșit preotul cu Sfânta Evanghelie. Asemănarea lui cu preotul mă surprinde, acum îl văd mai bine în lumina multor lumânări aprinse. Este o persoană ca oricare alta, e calm și zâmbește, poate e mulțumit că suntem împreună, dar nu avem o relație. Ne luptăm din răsputeri să o construim. Vrem să începem ca tot creștinul mai întâi să vedem ce ne îndeamnă Domnul. Adrian mi se pare mai frumos, sub cămașa în dungulițe albastre, fine se văd mușchii frumos conturați la cei aproape cincizeci de ani ai lui. În loc să mă uit prin biserică la icoane mă uit la el. oare de ce și aici mă fascinează, mă atrage.
În timp ce corul umple biserica cu voci celeste, Adrian își apleacă capul și-mi spune:
-Au trecut aproape trei ani de când nu am mai fost aici, și mereu mi-am propus să revin, dar nu s-a putut până acum. Poate că e așa doar pentru că suntem împreună, Ursula, adaugă în șoaptă.”

…………………………………..

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.

232952520_5956183807756149_2158760891592220141_n

Mai citeste: 

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Lansare antologia Universum la Gala artelor Montreal

Invitatie participare la revista tiparita, de colectie, nr 7/2021 SARBATORIM Aniversarea revistei fondata la 30 oct 2018

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

Dialog Peste Ocean FORMAT TIPATIT(softcover)

Cartea Dialog peste ocean a autoarilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru vine sa confirme inca o data universalitatea dialogului literar dincolo de orice distante geografice.Cele 200 pagini va vor purta pe valurile lirice inspumate ale eternei teme: iubirea! Comanda acum cartea DIALOG PESTE OCEAN fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarilor

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.