Responsabilitatea scriitorului de azi pentru generatiile de maine

 

Mihaela CD

Responsabilitatea scriitorului de azi pentru generatiile de maine

”Tu ești muritor dar realizarile tale  pot fi nemuritoare”

Mihaela CD -Uneori elefantii zboară

Într-o  lume tot mai bolnavă și mai deposedată de valori fundamentale, asistăm neputincioși și ne intrebăm până unde Doamne? Până când? Valorile familiei fundamentale ca și nucleu de bază al societății sănătoase precum și valorile moral- creștine sunt aruncate in hăul globalismului de dragul universalismului prost ințeles. Serpentina decadenței  coboară mai mult decât ne-am fi putut imagina ingurgitând tinerele generații absorbite de culorile vii ale ecranelor. Acum mai mult decât oricând  scriitorii poartă responsabilitatea  educării noilor generații, a transmiterii valorilor , a predării ștafetei graiului si scrisului românesc celor ce ne vor succede.
 
Să fii scriitor nu înseamnă doar să scrii, să umpli foi anapoda la întâmplare… categoric nu!
Dacă  prin ceea ce scrii nu transmiți ceva valorizant pentru cel care citește  ai scris degeaba!  Fie că sunt aforisme, snoave, amintiri, un eseu, un roman sau o poezie,  toate trebuie să aibă un nimb valoric care să transmită ceva cititorului.În sufletul  scriitorului se afla un război de gânduri, un uragan de trăiri,  sentimente pe care le așterne mai ordonat (sau nu) într-o scriitură care trebuie să aibă un sens. În fond scrisul este o formă de comunicare, nu?  Dar dacă nu comunici nimic?
 
Sunt foarte multi  scriitori/poeți  care au primit acest har  al scrisului fără să îl ceară din dar ceresc sau universal și care scriu magnific, cu o pană divină, fără  prea mare efort,  pur și simplu împinși de cosmicitatea interioară  care s-a născut în sufletul lor la un moment dat. Aceștia sunt aleși și scriu  ceea ce universul le transmite prin gânduri. Citesc zeci de scrieri în fiecare zi și  sunt uimită cât de multă esență există în ele cât de valorizante sunt si cât de mult inseamnă pentru literatura contemporană! 
 
Ce-i drept  sunt și foarte  multe scrieri  pe care cititorul nu le poate descifra pentru că acestea nu reusesc să transmită un mesaj . Acesta este punctul  pe care doresc sa pun accentul. Recitiți dragi  scriitori  ceea ce scrieți și  vedeți dacă ați reușit să transmiteți  un mesaj! Scrierile noastre trebuie să aibă un fir, un  izvor de înțelepciune, o morală. Trebuie să fim  conștienti că suntem ultima baricadă iar rolul nostru este astăzi  mai important decât  credeti!   
 
Vremurile s-au schimbat, se citește tot mai puțin și totuși  se scrie tot mai mult,  de ce?  Scrisul a ajuns o formă de eliberare, de decantare a propriilor trăiri,  dar nu tot ce se scrie  se poate și
publica! Multe dintre acestea arată ca niște jurnale intime cu nuante psihologice. V-ați întrebat câți dintre cei care scriu citesc mai mult decat ce scriu ei?  Aici este problema cea mai gravă a societății de azi. Suntem prea ocupați  de  eul  nostru fără să mai privim în jur.  Prin lectură  ne putem educa, putem învăța sau aprofunda ceea ce cunoaștem deja. Citind cărți descifrăm taine, aflăm lucruri noi, ni se deschid uși  spre a  gusta din experiențele trăite de alți oameni, devenim mai buni și mai înțelepți.
 
Tocmai  pentru că se citește tot mai puțin  cred cu tărie că noi, scriitorii care publicăm, purtăm o mare responsabilitate pe umeri și anume aceea de a transmite prin scris cititorului  mesaje reale,
adevărate,  pozitive  care să-l  îmbogățească, să îl valorizeze, să-l ajute  să se auto valorizeze. Arta și literatura au fost cele care  au salvat multe suflete în vremurile cele mai grele.
 
Eliberarea sufletului  aflat în chingile strânse ale răutăților si necazurilor de tot felul  pe care le înfruntăm în ziua de azi, se  poate face transmițând mesaje pozitive, gânduri optimiste, valori  morale, învățături și valori creștine căci pana scriitorului  este arma sa cea mai de preț!
 
”Entuziasmul este contagios, dă-l celor din jurul tău  ca să te poată imprumuta la nevoie”
 
Mihaela CD -Uneori elefanții zboară
 
Mihaela CD
 
Liga Scriitorilor Români
 
Uniunea Scriitorilor din Canada TWUC
 
Președinte World Poets Association Canada
 

Mai citeste: 

SUSTINE SCRIITORUL ROMAN!  Cultura se pastreaza prin scriitura!

De la 1 noiembrie schimbari de pret la abonamente!

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Cum pot publica si eu in revista?

Wow! Oferte promotionale!

Viziteaza site-ul  artistei Mihaela CD 

Finanteaza proiectul  autoarei pt 2023

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

3 gânduri despre „Responsabilitatea scriitorului de azi pentru generatiile de maine

 1. Felicitări!

  În vin., 8 oct. 2021 la 09:00, Poezii pentru sufletul meu a scris:

  > Mihaela CD posted: ” Responsabilitatea scriitorului de azi pentru > generatiile de maine ”Tu ești muritor dar realizarile tale pot fi > nemuritoare” Mihaela CD -Uneori elefantii zboară Într-o lume tot mai > bolnavă și mai deposedată de valori fundamentale, as” >

  Apreciat de 1 persoană

 2. Felicitări stimată doamnă Mihaela CD!
  Aveți perfectă dreptate!
  Prin ceea ce scriem trebuie să bucurăm inimi, să descrețim frunți, să oferim speranță, să îndemnăm la fapte bune, să îmbogățim spiritual cititorii.
  Dacă nu putem scrie ceva frumos, mai bine să nu scriem nimic.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Imi place foarte mult mesajul dumneavoastra, doamnă Mihaela CD. Este plin de adevăr, pertinent istoric, servește ca inspirație și model de creație pentru omul responsabil moral si social si este încurajator prin afirmarea personală, deschisă a valorilor morale pe care dumneavoastră si alti colaboratori ai revistei le promovați si pe care scriitorii – începători sau consacrați – le pot exprima de acum cu și mai multă libertate, vigoare si scop.

  În acest context, as vrea sa adaug ca mi-a placut foarte mult, deasemenea, editorialul domnului Johnny Ciatlos-Deak din Nr. 6 al revistei. Este o mărturie de credință, bazată pe înțelegerea profundă că perceperea si trăirea emoțională a miracolelor vietii nu este posibilă fără miracolul interior pe care Creatorul il produce in omul conștient, iubitor de Dumnezeu. In plus, editorialul este o re-afirmare autentică a direcției morale si de gândire pe care revista „Poezii pentru sufletul meu” o dezvăluie adesea prin creațiile unora dintre colaboratorii ei. Impactul revistei asupra cititorilor este profund, semnificativ.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.