Efervescența clipei-eseu

Esti clipa muritoare de Mihaela CD

Efervescența clipei

Eseu 

Autor: Bianca Nemes

Efervescența clipei se așterne în calmul aparent al vieții. Nu înțelegi ce se întâmplă, dar eșți sigur că se va schimba totul clipă de clipă. Nu înțelegi de ce, oricât ai încercat să prelungești constanța, aceasta se desprinde de firul temporal în intangibil.

Blocaje ideatice se preling în dorința ta de a acționa, de a te îndrepta spre ceea ce ți-ai promis că vei face, dar nu reușești. Te prinde și sfărâmă gândul că nu vei reuși, gândul că rezultatul va fi cu mult sub efortul depus și alegi să stai pasiv, dus de comoditatea a ceea ce erai obișnuit. Crezi cu tărie în sentimente, crezi că acestea sunt mai presus de fapte și de dominanță, dar mereu celălalt va triumfa când valorile tale nu sunt bine întipărite în membrana individului. Se contrastează în mod evident completitudinea dintre atitudini și comportamente, astfel că modul în care vrei să acționezi și în care crezi nu devine tiparul după care îți desfasori faptele cotidiene.

Este vorba și de circumstanțe, însă tăria cu care crezi și cunoști modul propriu de a acționa ar trebui să rămână de neclintit în atenția celor din jur, nu să se schimbe pentru conformare. Cred în consistentă, în consecvența omului de a decide pentru el în folosul propriu, dar și în folosul celor din jur. Cred că o percepție asupra vieții nu merită a fi modificată în timp doar pentru acceptarea celor din jur, individul fiind cel ce își păstrează viu felul de a fi și de a exista.

Număr secundele în gând și aștept. Aștept o nouă secundă și încă un fir narativ al vieții mele. Este ca o povestire în povestire în povestire, ce se prelinge către infinit. Nu ii cunosc marginile, doar conținutul oscilant al fiecărui fir din poveste; povestea mea. Privesc cum se împletește fără sens aparent cu viziuni dezasamblate ale eului care încearcă să le recunoasca și să le concretizeze în ceva măsurabil și palpabil. Aș vrea să cunosc capitolul în care mă aflu, să îl etichetez și să fiu conștient de momentul în care pășesc înspre următorul. Ar fi ușor de observat o astfel de curgere lină și temporală în care rândurile sunt deja scrise și doar așteaptă să cunoască viață.

Ca aceste rânduri de exemplu.

Ce formă vor dobândi când vor fi atinse de suflete, de gânduri, de axa temporală?

Vor dobândi sensul așteptat? Se vor concretiza în forma lor autentică a simțului?

Se va crea conexiunea între tu și eu?

Mai citeste: 

Clubul GOLD al revistei tiparite

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Cumpara antologiile Universum!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.