Adrian Beldiman locul 1 la Festivalul Crizantema de Aur- ediția 54 -Târgoviște

87750185_3032023090175617_3872938247512391680_n

 

Adrian Beldiman -locui 1 la Festivalul Crizantema de Aur- ediția 54 -Târgoviște

Festivalul de interpretare și creație de romanțe, „Crizantema de Aur” este unul dintre cele mai  grandioase evenimente din peisajul cultural românesc.Acest festival desfasurat  la Târgoviște, binecunoscutul leagăn domnesc, iată că s-a aflat la ediția cu numărul 54, gratie unor organizatori de nădejde, care nu lasă să piară valorile culturale românești.

Ediția a 54-a a „Crizantemei de aur” a fost asigurată organizatoric de Primăria și Consiliul Municipal Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” – gazda evenimentului autumnal, sub onorantul patronaj al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, precum și cu sprijinul colaboratorilor: Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Muzicienilor din Moldova și Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște (direcția artistică). Concursul s-a desfășurat pe  două secțiuni : Creație si Interpretare. 

Nr 13 în concursul de creație. Norocos și iubit de Dumnezeu! 

A 13-a melodie în concursul de creație, a fost a  compozitorul Adrian Beldiman de la Chișinău. Acesta,  într-un articol de azi din presa basarabeană spunea cum s-a hotărât impreuna cu textiera Camelia Florescu (în calitate de textier)  să participe cu romanța „Iubind ca o vindecare”. Datorită faptului că la Chișinău sunt lucrurile în fierbere pentru depunerea documentelor la  concursul ”Crizantema de Argint” unde el va participa,  nu prea mai  avea timp suficient pentru un alt proiect și a scris practic „Iubind ca o vindecare” într-o jumătate de oră. Cum să nu te consideri norocos și iubit de Dumnezeu?

Compozitorul Adrian Beldiman din Republica Moldova  a castigat  Premiul I la Festivalul de interpretare și creație de romanțe  „Crizantema de Aur”ediția cu numărul 54, Târgoviște, secțiunea  Creație, cu romanța  „Iubind ca o vindecare”– compozitor Adrian Beldiman, interpretare Silvia Goncear –Artista a Poporului Republica Moldova,  Chișinău, versuri- Camelia Florescu-Bucuresti , Aranjamentul muzical : Petre Neamțu

247364395_4734323666612209_2989658498691380545_n

Juriul concursului de Creație:

Președintele Juriului; Mircea Drăgan,Viorel Gavrilă – compozitor, membru UCMR, vicepreședinte UCMR-ADA,  Nicolae Caragia, Adrian Romcescu – compozitori, membri UCMR; Svetlana Bivol – muzicolog, președintele Uniunii Muzicienilor din Moldova; Marian Stârcea – compozitor, director artistic al Filarmonicii „Serghei Lunchevici” Chișinău; Petre Neamțu – compozitor, dirijorul orchestrei „Folclor” a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” Chișinău; George Coandă – poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Iată care au fost  cei  14 finaliști ai Concursului de Creație:

Octavian Coteț, Mircea Aurel Ciugudean, Marcel Morărescu, Petre Marcel Vârlan, Bela Andrasi, Camelia Florescu, Marcel Iorga, Dumitru Caulea, Stelian Coman, Horia Făgărășanu, Marin Voican, Maricel Maxim, Adrian Beldiman,Viorel Covaci.

Premiul I – „Iubind ca o vindecare”- compozitor Adrian Beldiman, interpretare Silvia Goncear –Artista a Poporului  Chișinău, versuri- Camelia Florescu, Aranjamentul muzical : Petre Neamțu

Adrian  Beldiman  a obținut premii importante la câteva festivaluri și concursuri dar cu siguranță Premiul I la Festivalul  „Crizantema de Aur”  –cu romanța  „Iubind ca o vindecare” este cel care acum îl face să se simtă cel mai bine! Iată care sunt premiile câștigate de acesta în decursul anilor  :  premiul II (secțiunea Creație) la Festivalul-concurs de romanță “Crizantema de argint”, ed. a XXIV-a (a.2020); Premiul special al juriului pentru originalitatea compozițiilor muzicale în spectacolul “Cabaretul cuvintelor” (Gala Teatrului Radiofonic, ed. a II-a (2016), IP Compania Teleradio-Moldova); Premiul întâi (secțiunea Compoziție muzicală) la Festivalul Internațional de poezie Renata Verejanu, ed. a IV-a; poziția 1  în topurile naționale de muzică ușoară (Radio Moldova și Radio Noroc), a. 2019-2021 (piesele Eu aleg florile și Întotdeauna noi).

Compozitorul  şi muzicologul  Adrian  Beldiman din  municipiul Chișinău , Republica Moldova este absolvent  al Academiei de Muzică, Teatru si Arte plastice, instituţie de învăţământ superior în domeniul artelor din Republica Moldova, licenţiat în muzică, specialitatea ”Muzicologie” dobândind competenţe profesionale ca şi  : compoziția, polifonia, orchestrația şi  istoria muzicii universale și naționale.

Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova,  membru al Consiliului Artistic – fondurile Radio Moldova.Ocupă funcția de Șef  Redacție Muzică  la Radio Moldova şi  profesor de Literatură muzicală universală la Colegiul Național de Coregrafie din Chișinău,  prestând şi activităţi  de jurnalistică fiind realizatorul emisiunii radiofonice “Cântă un artist-Valori și speranțe ale muzicii naționale”  la Radio Moldova cu un total de  circa 150 interviuri realizate şi este  autor de eseuri muzicale / studii muzicologice  la Revista Sud-Est Cultural din Chișinău In perioada 2016- 2019 iși lanseaza  propriilor albume muzicale The Victory of Liberty, 15 Pași-lumină  de muzică  ușoară, instrumentală, corală, simfonică, jazz și camerală, iar în perioada: 2013-2014 a  fost  membru al juriului în finala națională a Concursului Eurovision Song Contest , Republica Moldova, și în 2011 a lucrat la  notografierea cărții de cântece și versuri “Mă strigă cuvintele…” de Simion Ghimpu.

Interpreta Silvia Goncear  este „Artist al Poporului” în Republica Moldova din 2020, iar în 2013 i s-a acordat titlul onorific „Artistă Emerită”.Este absolventă a  Conservatorului de Stat din Chișinău, la catedra Actori de Comedie Muzicală,  între anii 1983-1984 activează ca profesoară de muzică la școala Nr.1 din orașul Telenești, iar din 1989 pînă în 1991 ca actriță la teatrul “Ginta Latina”.

Participând la numeroase concursuri, i s-au acordat următoarele premii: în 2007- Marele Premiu la Festivalul – Concurs de Interpretare a Romanței „Crizantema de Argint”,ediția a 15-a; tot în același an – Premiul Primăriei Municipiului Târgoviște „Octav Enigărescu” la concursul  „Crizantema de Aur” (Târgoviște); în 2008 – Marele Premiu la Concursul „Crizantema de Aur” (Târgoviște).

În anul 2007 editează primul CD de romanțe cu denumirea „Romanțe Crizanteme”, acompaniată de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”,Director Artistic și Prim Dirijor este dl Petre Neamțu, Artist al Poporului.În 2008 – al doilea CD – „Romanța Dragostei”; 2013 – al treilea CD cu romanțe, valsuri, tangouri –  „Au înflorit în toamnă merii”.Toate CD-urile au fost editate de către casa de discuri „Electrecord” (București).  

Camelia Florescu, autoarea versurilor romanței ” Iubind ca o vindecare”a intrat în finală ca și textier cu încă două romanțe : ”O mie de cuvinte”, interpretă Alina Hutu, compozitor Bela Andrasi,  textier Camelia Florescu,  melodie care a obtinut la Gala Laureaților,Premiul Special al Juriului  ”Cetatea Romantei” și pentru prima dată în  ipostaza de compozitor, textier și  interpret, autor integral al romanței ”Toamnă, nu vreau să te primesc” cu care a caștigat Premiul al 2-lea  la secțiunea creație.

Petre Neamțu, este Artist al Poporului, Director Artistic și Prim Dirijor, Orchestra de Muzică Populară „Folclor”

 

Premiile  concursului de Creație:

Trofeul „Crizantema de aur” – Horia Făgărășanu (Timișoara)

Premiul I – Adrian Beldiman (Chișinău)

Premiul al II-lea – Camelia Florescu (București)

Premiul al III-lea – Octavian Coteț (Chișinău)

Premiul special „Ionel Fernic” – Petre Marcel Vârlan (Brașov)

Premiul special „Romanța ne unește” – Viorel Covaci (București)

Premiul special „Cetatea Romanței” – Bela Andrași (Lupeni)

Premiul special „Tinerețea Romanței” – Marcel Iorga (Vaslui)

Premiul special „Henry Mălineanu” – Dumitru Caulea (Cernăuți).

 

Premiile  concursului de Interpretare:

Trofeul „Crizantema de aur” – Cristina Bugnar (Bistrița)

Premiul I – Anișoara Bragari Moroșanu (Chișinău)

Premiul al II-lea – Darius Divian Iordănescu (Timișoara)

Premiul al III-lea – Liliana Neciu (Cluj)

Premiul special „Ioana Radu” – Anișoara Popescu (Craiova)

Premiul „Tinerețea Romanței” – Elena Dragomir (Târgoviște)

Premiul „Cetatea Romanței” – Petruț Richard Dorobanțu (Pucioasa)

Premiul „Romanța ne unește” – Valentin Borșu (Diaspora – Canada)

Iubind ca o vindecare

Interpret: Silvia Goncear

Compozitor: Adrian Beldiman

Versuri: Camelia Florescu 

Aranjamentul muzical : Petre Neamțu

Premiul I – Gala Laureaților TEATRUL TONY BULANDRA- Târgoviște Ediția a 54-a

Festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur” – 22.10.2021 (secțiunea Creație), Târgoviște (România).

Evoluează: Orchestra „Romanța” condusă de Lucian Vlădescu.

 

Mai citeste:

Camelia Florescu  strălucind pe scena  Festivalului  ”Crizantema  de Aur” 2021

Premiul”CetateaRomanței”-la Crizantema de Aur-câștigat  de compozitorul Bela Andrasi cu ”O mie de cuvinte’

Camelia Florescu laureata a Galei Artelor Editia a 2-a

Despre autoarea:Camelia Florescu

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Revista TIPARITA nr5/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 5 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Un gând despre „Adrian Beldiman locul 1 la Festivalul Crizantema de Aur- ediția 54 -Târgoviște

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.