Mioara Hususan-Un om printre oameni

radio romantic 0

Mioara Hususan-Un om printre oameni

Mioara Hususan este realizatoarea emisiunii ”Printre rânduri,  printre gânduri, printre oameni”  la radio Romantic, deopotrivă poet şi  antolog, om de cultură şi mai întâi de  toate este OM ,  ”un om simplu” cum spune chiar domnia sa  într-un interviu realizat de Ioan Popoiu .” Un om care nu-și dorește a deranja prin prezență, deși, prin sinceritate, de multe ori deranjezi…, un om cu vise, dorințe, ca fiecare. Mai mari sau mai mici! Un om cu calități și defecte, cu bucurii și tristeți.”  Asa se descrie  doamna Mioara Hususan, vocea caldă de la radio  care  ne face atâtea  bucurii şi daruri de suflet nouă romanticilor care o ascultăm! ”Un  om  printre  oameni…” Mi s-au părut extrem de valoroase  şi înţelepte, învăţăturile aşternute  în  ultimele rânduri ale  interviului realizat de domnul Popoiu  şi de aceea  m-am gândit să le reproduc mai jos. 

mioara hususan

Mioara Hususan

Adevăruri care dor 

„Mi-a trebuit ceva timp să înţeleg și să accept…
Că nu toţi aceia care îţi zâmbesc te şi agreează; că nu toţi aceia care te complimentează te şi plac; şi că nu toţi aceia care te aprobă, sunt de acord cu tine.
Că nu toţi aceia care te ascultă te şi înţeleg sau le pasă de soarta ta şi că mulţi sunt doar curioşi să afle detalii despre tine.
Că prea puţini oameni se bucură cu adevărat de reuşitele tale şi, că de multe ori, în spatele bucuriei unora se ascund frustrări şi invidie.
Că multe dintre stările și caracterele pe care le arată oamenii sunt, de fapt, măști.
Că eşti bârfit tocmai de aceia care te cunosc cel mai puţin.
Că ești judecat tocmai de aceia mai puțin morali decât tine…
Că nimic nu e gratis în lume şi că prea puţini oameni îţi oferă ceva fără a aştepta altceva în schimb şi fără avea interese ascunse.
Că prea puţini îţi întind o mână de ajutor, fără ca tu să fii nevoit să le ceri.
Că mulţi arată compasiune şi bunătate doar de ochii lumii, dar sunt, de fapt, indiferenţi şi dezumanizați.
Că nu toţi aceia care spun că iartă, o fac cu adevărat şi că unii nu iartă niciodată, ba chiar ascund sentimente de ură în spatele zâmbetelor lor.
Că oamenii uită de îndată binele făcut, dar îți vor reproșa la nesfârșit chiar și cea mai neînsemnată greșeală.
Că nu toţi aceia care susţin că sunt credincioşi, sunt şi buni, că pentru unii credinţa este, de fapt, teamă şi interes şi nicidecum iubire pentru Dumnezeu şi semeni.
Că azi poţi însemna totul pentru cineva, iar într-o clipă poţi deveni nimeni, deşi nu ai greşit cu nimic.
Că atunci când oamenii au nevoie de tine, îți arată iubirea, iar când nu mai au nevoie îți arată disprețul și indiferența.
Că deodată cu nefericirea care se instalează în viața ta, dispar şi mulţi oameni care ţi-au fost alături, pentru că nu mai ai nimic de oferit.
Că atunci când îndrăzneşti să fii diferit, eşti catalogat ca fiind ciudat şi eşti respins…
Mi-a trebuit ceva timp ca să înţeleg și să accept aceste adevăruri care dor…”

fragment din interviul realizat  de Ioan Popoiu  si publicat  pe pagina  Romantic cu Bucurie si Armonie in 30 iulie 2019  Interviul integral  se poate citi aici 

Mai citeste: 

Recitare MIOARA HUSUSAN radio Romantic

Negot cinstit* recita Mioara Hususan

LANSARE radio -FOCUL DIN NOI

Privind peste umăr

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT TIPARIT (softcover)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 45$. Livrare gratuita oriunde in lume!

45,00 CAD

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

Dialog Peste Ocean FORMAT TIPATIT(softcover)

Cartea Dialog peste ocean a autoarilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru vine sa confirme inca o data universalitatea dialogului literar dincolo de orice distante geografice.Cele 200 pagini va vor purta pe valurile lirice inspumate ale eternei teme: iubirea! Comanda acum cartea DIALOG PESTE OCEAN fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarilor

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.