La multi ani doamnei Aurelia Oanca

aurelia-oanca-lansare02

La multi ani  doamnei  Aurelia Oancă!

S-a născut în  data de 13 Decembrie 1948 în  comuna Sătmărel din  județul Satu Mare , Locuiește în orașul Baia Mare, județul Maramureș, Romania.

Redacția revistei ”Poezii pentru sufletul meu” împreună cu toți partenerii  și colaboratorii vă urează din suflet  LA MULTI ANI !

52753372_564725624015336_1300255427073671168_n

Aurelia Oancă, un suflet de artist!

Despre autoarea Aurelia Oancă trebuie spus mai înainte de toate  ca are un suflet de artist! Dăruită sa mânuiască versul prin mrejele metaforei, să dăltuiască povesti care-i captivează atât pe copii cât și pe părinti și bunici, șlefuiește cuvintele cu gratia unui magician.

Asa cum dă culoare cuvintelor pentru a zugravi natura și anotimpurile în culori pastelate, la fel dă grai și personajelor sale din cărțile pentru copii prin desen și pictură. Scrierile sale povesti sau poezii ,cuprinse în cărțile pentru copii, sunt însoțite de desene minunate realizate cu o deosebită măiestrie. Artista mânuiește penelul cu aceeași finețe în picturile sale reprezentând natura, exprimând o bucurie interioara a sufletului sau de artist.

Opera sa literară foarte vastă cuprinde 16 cărți publicate în perioada 2008-2019,din care  9 cărți de literatură pentru copii, 3 cărți de proză și 4 cărți de poezie. Deasemenea  are o bogată activitate literară publicând poezii în 6 antologii  și colaborând cu 5 reviste literare.

 

 

Despre autoarea Aurelia Oancă

”Scriu de la șaizeci de ani și asta în urma unei întâmplări hazlii pe care doresc să v-o relatez în câteva cuvinte. Îi citeam povești nepoatei mele, atunci de patru ani, când ea a fost curioasă să afle ce a făcut Cenușăreasa și Prințul, după ce s-a terminat povestea. Când i-am spus că nu știu, ea m-a pus la punct, spunându-mi: „Ia caută în capul tău și spune-mi !”. Acesta a fost începutul.

De atunci am scris multe povești, dar am publicat doar vreo 20. În paralel am scris și poezii pentru copii.

Următorul pas a fost romanul. Am publicat trei romane: Flămânzi de dragoste; Caruselul; Floarea de câmp. Dar odată intrată în templul culturii, treptele următoare au fost pe tărâmul poeziei.

Eu consider poezia, muzica sufletului, plimbarea cuvintelor printre gânduri. Ea exprimă sentimente, trăiri, simțiri, gânduri mărețe, dragoste de neam și țară, dragostea pentru tot ce ne înconjoară. Acest  rai, dăruit  nouă  de  Dumnezeu, nu  ne lasă să  trecem  nepăsători, să nu observăm sau să nu simțim ce simte natura. Am scris și scriu, despre  tot și despre toate. Încerc, prin rândurile mele să ajung la inimile dumneavoastră, să simțim sau să trăim la fel sentimentele sau gândurile exprimate în rime.” ( Aurelia Oancă)

 

 

sa-crezi-in-tine-de-aurelia-oanca

Va invitam sa mai cititi : 

Date biografice:Aurelia Oancă

Comanda cartile Aureliei Oanca direct de la autor!

Pagina Aurelia Oancã

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

5 gânduri despre „La multi ani doamnei Aurelia Oanca

  1. STIMATĂ DOAMNĂ AURELIA OANCĂ VĂ ROG SĂ MĂ PRIMIȚI ȘI PE MINE PRINTRE CEI CARE VĂ UREAZĂ AZI ȘI ÎN TOATE ZILELE, DIN TOT SUFLETUL ,, MULTI, MULTI ANI CU SĂNĂTATE ȘI NUMAI BINE….!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.