Mara Popescu Vasilca -Vlad -Bianca  printre castele de nisip 

 

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

Despre Vlad     

       Plecase în India în urmă cu trei ani. Eu în Europa. Nu e ușor să cauți mereu senzaționalul în viața altora și să uiți de tine. Am înțeles acum cât de mult îmi lipsește. Nu am avut curajul să-i spun adevărul pe care abia acum l-am înțeles, că-l iubesc. Sufăr cumplit. Nu a răspuns la întrebările mele, unde e? Ce face?

         Nu pot să nu mă gândesc la el. Trebuie să-mi iau din nou menirea de a căuta prin societatea în care trăiesc. Oameni, care merită toată stima și respectul. Cei care veghează ca să putem trăi în pace. Să putem păstra edificiile istorice și viețile oamenilor.

       În fond am plecat ca să scăpăm unul de altul. De tot ce nu reușise el să facă cu mine, femeia compromisurilor, a jocurilor false. Elena l-a căutat și i-a spus despre noi. Pare că se cunosc de mult. Discută și gesticulează prietenește. Ce naiba o fi între ei? Plecasem fără să mă vadă fără să știe că i-am văzut împreună. El un bărbat distins și ea o…

      Îmi amintesc că-mi scrisese printre altele că în călătoriile prin India, întâlnește mulți oameni care au mătănii. Se numesc japa mala, că se folosesc de sute de ani. Italienii le numesc Rozarii, au și o cruce cu Isus, noi le spunem Mătănii. Toate au o sută opt mărgele care sunt multiplul lui trei, făcut din trei cifre, așa că suma acestora este nouă, adică de trei ori trei. Se știe că trei reprezintă echilibrul suprem, Sfânta Treime. Numărul o sută opt este considerat, în sancristă, ca fiind ”harshad” care înseamnă o mare bucurie. În mai multe religii este considerat un număr sacru, simbolizând Universul. Mă întreb dacă le are și el și dacă știe să se roage, dar mai ales pentru ce.

      Aș fi vrut să fiu cu el. Am vrut să plec în India să-l caut. Așa, de una singură. Să-i dovedesc cât de important a fost pentru mine. Să vadă că sunt altfel, nu mai sunt sălbatica cu care s-a luptat. Până la urmă a cedat el și a plecat. Ca elefanții care se duc în cimitirele lor când simt să se apropie sfârșitul. Mă cuprinde frica. Dacă a plecat să moară pe acolo? Dacă e bolnav? De ce nu vrea să-mi spună unde e? Poate că nu mai poate să se lupte, că i-a ajuns lecția pe care a luat-o cu o femeie ca mine.

Bianca---4-carti

       A simțit nevoia să caute căile spirituale autentice? Dacă are un guru femeie? Una care să-l înțeleagă, să fie generoasă. Dacă a fugit de mine? De ce oare? 

     Știe că sunt dornică de noi aventuri, este o curiozitate personală. Așa că s-a sacrificat, a plecat fără să-mi dea vreo explicație. Am înțeles. Evită orice contact. Este o despărțire. Vlad e în India și eu continui să sufăr. De ce oare trebuie să ne sacrificăm în numele iubirii, al dragostei, oare merită?

     A plecat în căutare de el. Pe mine m-a lăsat. Nu crede că eu sunt în stare să sufăr din dragoste?

      Dacă ar fi să mă analizez, îmi este frică de mine. Mă doare sufletul, nu pot să nu-mi amintesc de Bianca de atunci. Am trăit la Paris în minciună, seducție și suferință, am luat o lecție dură de la viață dar acum sunt altfel, timpul m-a schimbat. Am construit castele de nisip peste care acum calc fără milă, ca peste suferințele mele și neștiința de a trăi.

        După ce murise Bazil am suferit de depresie. Frică și de singurătate.  Nu știam ce să fac.

       A trebuit să descopăr singură drumul spre mine. Văduvă, singură, și nu mint dacă spun, îndurerată de mila lui Bazil, de mila mea, de fapta mea. Așa că am lăsat totul și m-am întors în țară.

    Numai prostii am făcut în viață. Pentru că nu am avut un model. Nu știam care sunt regulile bunului simț. Nu avusesem o educație și nici un model în familie. Puținul pe care mi l-a dat Pascal era doar o parte minimă din ce ar fi trebuit să știu. Pascal și el un bărbat care nu a realizat ce și-a propus în viață, acum voia să recapete ce pierduse în tinerețe. Drumurile noastre s-au intersectat, nu știam că fiecare vrea altceva de la viață.

 

                                                      ***

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.