Mara Popescu Vasilca – Apartamentul-Paula împlinire târzie

5d260b209009e1aaa534c33a.w800

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

 

Apartamentul

      Paula se trezi de dimineaţă, se pregăti să plece la Claudiu care obţinuse un post de inginer la Direcţia de Sistematizare, la Primăria din Vaslui. Primise şi cheile unui apartament, trebuia doar să-l vadă aşa cum le spusese părinţilor. A plecat doar cu geanta în care avea periuța de dinți și pasta, nu îşi luă decât un schimb. Stătea doar două zile: un dus şi un întors. Dar, nu a fost aşa. În gară o aştepta Claudiu şi bucuros o duse direct la apartament. El dirija totul. Aşa făcuse şi când s-au căsătorit la starea civilă. Singuri, ca să nu-i supere pe ai lui. Deşi nu o voiau, el ţinea cont de ei. Paula nu ştia dacă acest lucru e de bine sau de rău. Oricum, ea făcea tot ce spunea el, crezând că e bine aşa, că trebuie să-l asculte mai întâi pentru că îl iubea, şi apoi pentru că era mai mare. Aici intervine respectul necondiționat, crezând că el, fiind mai copt, are şi mai multă experienţă. Atât a ştiut mama ei să-i spună: “Ai grijă să nu-l înşeli şi să fii ascultătoare!” Apartamentul era nou, nouţ. Pe deaspura era şi gol, goluţ. În dormitor, într-un colţ, era o pătură pe care dormea el de câteva zile, semn că nu avea cu ce să cumpere nici măcar o dormeză. Ea nu dădu importanţă, aşa au făcut toţi cei ca ei primii paşi în viaţă, cu lipsuri şi suferinţă. Paula nu se mai întoarse, rămăsese cu el, nu o ascultă pe mama ei, pe care o considera puţin demodată. Oricum, era soţia lui şi nu voia să se mai supună regulilor casei. Într-o dimineaţă, Claudiu se sculă mai devreme. Trebuia să plece la serviciu. O trezi pentru că ea dormea cu capul pe mapa lui cu documente, el, în schimb, dormea cu capul pe galoşii de gumă, care sigur erau mai moi. Dimineţile începeau cu durerile de ceafă din cauza lipsei de comoditate.

 

Paula---4-carti

Dar nu le păsa. Erau fericiţi, singuri şi de capul lor. El plecă la serviciu. Rămasă singură, intră mai întâi să facă un duş. Când ieşi, cineva sună la uşa pe care scria ing. Claudiu… Descuie. În faţa ei se afla o ţigancă tânără cu un copil în braţe, care voia ceva de mâncare. Sau ceva de îmbrăcat. Ea avea doar rochiţa sub care avea un combinezon frumos, cu danteluţă. Neavând altceva, îi dădu combinezonul. Era cald afară şi nu avea nevoie. Îi era foame, dar în bucătărie, pe chiuvetă, pe partea stângă, unde se pun vasele la scurs, erau rămase câteva feliuţe de pâine şi un rest de pate. A mâncat doar două, gândindu-se să-i lase şi lui pentru când vine acasă. Apoi a ieşit prin cartier să vadă cum e. Era totul nou, un cartier în care încă mai erau apartamente nelocuite. Oraşul urma să se populeze. Totul i se părea frumos, şi asta doar pentru că erau împreună. Claudiu, când s-a întors de la serviciu, îi spuse că vorbise cu mama ei.

-Astăzi m-a sunat mama ta la birou şi a întrebat de tine, când te întorci.

-Şi, ce i-ai spus?

-Că nu te mai întorci. M-a întrebat cum e apartamentul?

-I-ai spus că e frumos?

-Nu, i-am spus că e gol. Mi-a cerut adresa.

-Nu trebuia să i-o dai, o să vezi că o să ne certe.

-Şi ce dacă, o să-i treacă!

-Nici măcar nu am ceva cu care să şterg prin casă până vine ea, o să vezi cum o să se uite peste tot. 

Claudiu era nepăsător. Ea nu ştia ce să creadă, el ar fi vrut să stea aşa, fără nimic?

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Mara Popescu Vasilca – Apartamentul-Paula împlinire târzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.